Šta je novo?

Novi ADSL paketi

kocka90

Slavan
Učlanjen(a)
22.08.2008
Poena
319
Novi OPEN ADSL Click paketi Telekoma

Telekom Srbija od 1. januara 2009. godine uvodi još tri nova OPEN ADSL CLICK internet paketa sa znatno većim brzinama prenosa podataka u oba smera (downlink i uplink):

• Click 6, u kojem će brzine protoka biti 6144 Kb/s u dolaznom i 384 Kb/s u odlaznom saobraćaju, po ceni od 3.230,00 dinara;

• Click 8, u kojem će brzine protoka biti 8192 Kb/s u dolaznom i 512 Kb/s u odlaznom saobraćaju, po ceni od 3.825,00 dinara;

• Click 16, u kojem će brzine protoka biti 16384 Kb/s u dolaznom i 768 Kb/s u odlaznom saobraćaju, po ceni od 4.675,00 dinara.

Istovremeno, postojeći OPEN ADSL1, ADSL 2 i ADSL 3 paketi, uz nova imena dobijaju i nove brzine, pa će tako korisnici moći da pristupaju Internetu po još većim brzinama Click 1 od 1024/128 Kb/s, Click 2 od 2048/192 Kb/s i Click 4 od 4096 /256 Kb/s.

Paket Start je ostao nepromenjen.

Povećanje brzine protoka podataka primenjivaće se i na ADSL pakete namenjene veleprodaji, tako da će drugi Internet Servis Provajderi biti u prilici da ove pogodnosti ponude svojim korisnicima.

Budući da internet sve više nalazi primenu u mnogim praktičnim segmentima svakodnevnog života, Telekom Srbija će ovakvim ponudama i dalje nastojati da što više približi njegovo korišćenje kroz raznovrsne sadržaje, utičući istovremeno i na razvoj informacionog društva u zemlji.

Izvor: Mondo Vesti

Reci sto su ga opet izduvali ovi sa paketom 256/64. Sramota za to, a ima dosta njih.
Sve u svemu nisam ocekivao da ce biti ovakve cene za 6, 8, 16.
Ocekivao sam da ce biti mnogo skuplje.

Znaci potvrdjeno je ono sto se pricalo o paketima i brzinama .
Konacno se stvari pomeraju sa mrtve tacke .
Nazalost upload ostaje i dalje kriminalno los, pogotovo gledajuci odnos download/upload na vecim paketima :S:

Jel su to cene bez PDV-a ??

Poslednja izmena:
Sve u svemu nisam ocekivao da ce biti ovakve cene za 6, 8, 16.
Ocekivao sam da ce biti mnogo skuplje.

ja imam 1024 paket i čak mi je i on skup, a da ne pričam o ovim jačim paketima.
nisam socijala (imam love) ali ne volim da plaćam puno ako ne vredi toliko.
realno bi 6-ica trebala biti po ceni ovog početnog.

Ijaoooo ljudiii videcete vi, imamo do kraja sledece godine da imamo najbrzi net u evropi :D Samo pazite :p

Sad ce sbb da odvali... tipa ima da uvede lokal 5mbps i up i down na postojece pakete. Ma ko zna... ovo je uzbudljivo pratiti :D

opa... odoh ja na 16 od 1. :) nadam se da tje i ptt ponuditi da ne moram da menjam provajdera...

Ma uvesce ptt ove pakete... jedino me zanima kolika ce biti cena za korisnike sa stazom duzim od godinu dana... say... 3500din za 16Mbit?

Reci sto su ga opet izduvali ovi sa paketom 256/64. Sramota za to, a ima dosta njih.

I treba da ga izduvaju kad su retar*i. Stisli se za ***enih 200 i kusur din + sto su neupuceni ... Jer sam im ja kriv sto su tjoravi:

http://www.telekom.nadlanu.com/isp/Privatni/Cenovnik.aspx?ac=solo&br=1

Jer sam ih ja bio po ushi da uzmu 256 paket? Cak i da im je Telekom "na prevaru" dao taj "start" paket sigurno su mogli da se informishu,pismeni su za toliko i da sledeceg meseca predju na bolji paket.

Ne zalim te likove uopste i tacka. :mad::mad::mad:

Ja sam vise nego prijatno iznenadjen ovim novim paketima velike brzine + IPTV koji ovde nije tema ali ga pominjem jer su i njega izbacili i mislim da pocinju ozbiljnije da rade. Kad se samo setim izjave dirktora Telekoma da oni mogu bilo kad da puste svima 10Mbit/s ali da to ljudima nije potrebno, ovi novi paketi su sad nekako ipak iznenadjenje.

Ali kada su cene upitanju, ne znam sta da mislim ! Gledao sam na SIOL.NET slovenacki telekom i za brzinu od 10/768 traze 44 evra. Medjutim isti taj siol.net preko kabla (optickog), a ne ADSL nudi 20/20Mbit za 26 evra !!! Sa IPTV to naraste na 29 evra, a sa svim dodatnim paketima to izadje 38 evra.

To samo znaci da je iz nekog razloga ADSL skuplja tehnologija i + ne moze da izvuce brzine kao optika. Oni daju do neverovatnih 1Gbit/1Gbit sto je jezivo skupo ali ipak postoji !

Sve ovo pricam samo zato sto sam hteo da kazem da cene za ADSL kod nas nisu naduvane kako sam ja to sve vreme mislio, vec da je skupa tehnologija, eto.

Evo link pa uporedite cene xDSL(valjda ADSL samo ima vece brzine) i optickog kabla provajdera siol.net iz Slovenije. Oni takodje nude i duo i triple pakete - internet, TV, fiksna telefonija....

Siol.net

Pozz

Ovi iz telekoma su bolesni. Prosto ne kontaju da slab upload steti downloadu. Za svaki nov paket trebalo bi da stave minimum 1Mbit upload, inace its pointless.

Nekog ko surfuje, gleda youtube i chatuje, eventualno posalje mailom koji mb slika, apsolutno zabole za 1mbit uploada...A ti bi da odrzavas ratio na privatnim trackerima jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel??? :D :D :D

Ovi iz telekoma su bolesni. Prosto ne kontaju da slab upload steti downloadu. Za svaki nov paket trebalo bi da stave minimum 1Mbit upload, inace its pointless.

tvoj post je jos vise pointless osim ako ti nisi izmislio neki novi nacin da kroz adsl2+ modulaciju proguras veci upload od 1,2mbit-a pa cak i da ti se zid od sobe naslonja na zid od dslam-a... predlazem malo edukacije o nacinu rada adsl-a pre ovakvih izjava, jer to nema veze sa telekomom vec sa neznanjem...

Stvarno, lepo je sto ce biti sada i vece brzine.

Medjutim...

16384 / 768 = 21.3, a ne bi smelo biti vise od 10 da bi mogao da se download kapacitet iskoristi u potpunosti.

hm, mislis da nece moci da ide download punom parom? videcemo sta ce korisnici tog paketa da prijave kada ga uzmu...

Poslednja izmena:
Znaci uvesce te pakete? Da li si mozda pitao za cenu paketa od 6 i 8Mbit (naravno uz popust za staz duzi od 12 meseci)?
Nije mogla zvanicno da potvrdi ali nezvanicno: 3200, 3800, 4600... sa pdvom...

Stvarno, lepo je sto ce biti sada i vece brzine.

Medjutim...

16384 / 768 = 21.3, a ne bi smelo biti vise od 10 da bi mogao da se download kapacitet iskoristi u potpunosti.

Ne znam odakle ti ovakav podatak, ja sad bas gledam moj download preko sbb 4mbit paketa. Kad skidam nesto sa nekog sajta punom brzinom tj. oko 479KB on istovremeno salje bar oko 11-12KB sto bi bio odnos od 39. Ako uzmemo ovaj podatak onda cetiri puta brzi paket bi trosio minimum 44-48KB u sekundi da bi postigao najvecu brzinu a to vec pokriva 768kbps upload brzina.

Ne znam odakle ti ovakav podatak, ja sad bas gledam moj download preko sbb 4mbit paketa. Kad skidam nesto sa nekog sajta punom brzinom tj. oko 479KB on istovremeno salje bar oko 11-12KB sto bi bio odnos od 39. Ako uzmemo ovaj podatak onda cetiri puta brzi paket bi trosio minimum 44-48KB u sekundi da bi postigao najvecu brzinu a to vec pokriva 768kbps upload brzina.

Pod uslovom da ne radis nista drugo u tom trenutku. Da ne pominjem ako hoces da seedujes punom brzinom.

Pod uslovom da ne radis nista drugo u tom trenutku. Da ne pominjem ako hoces da seedujes punom brzinom.

E to da, ovo je u najoptimalnijim uslovima. Mislio sam da si rekao da sa takvim up-om ne moze uopste da se ostvari max brzina.

Ajd neka mi neko objasni kakav popust za korisnike sa "duzim stazom"!?
To kod T.S. ?

To ti je cenovnik kod ptt-a (ne kod lelekoma). Prva 4 Meseca se placa puna cene paketa, od 4 do 6 meseca ide 10% popusta na cenu paketa, od 7 do 12 meseca 15% popusta i na kraju iznad 12 meseci ide 20% popusta. Posle vise od 2 godine staza paket 2Mbps/192kbps placam 1680 din mesecno.

Poslednja izmena:
kad se koristi adsl2+, maksimalni upload je 1Mbit, nema sta da se cudite i ocekujete mnogo vise od toga sto sad imamo...

Meni je ova ponuda jednostavno VRH za nase uslove i bas sam odusevljen sto konacno mozemo da kazemo da imamo prilicno dobar net. Jesu nas jahali godinama, ali 'ajmo malo optimizma ;). Trenutak je sto se mene tice za slavlje, nemo' da ste takvi... :)

Poslednja izmena:
tvoj post je jos vise pointless osim ako ti nisi izmislio neki novi nacin da kroz adsl2+ modulaciju proguras veci upload od 1,2mbit-a pa cak i da ti se zid od sobe naslonja na zid od dslam-a... predlazem malo edukacije o nacinu rada adsl-a pre ovakvih izjava, jer to nema veze sa telekomom vec sa neznanjem...

Izvinjavam se sto sam pokazao neznanje svojim postom. Da se edukujem nema potrebe, jer ADSL tehnologija me ne zanima. Idem sad sebi da pucem u kolena i da placem sto ADSL ne moze da izvuce vise od 1.2mbit.

Ah da, setio sam se - postoji SBB koji nudi normalan upload.

Dovidjenja.

@Ivan®:

Bilo bi mnogo lepse da su napravili ovakve pakete:

1024/256
2048/256
4096/512
6144/512
8192/1024
16384/1024

Ali naravno, to bi bilo previse za ocekivati.

Kolika je iskoriscenost UL linka na ADSL-u ako se istovremeno DL-uje punom brzinom tj. koliki je UL moguce izvuci ?

Poslednja izmena:
Vrh Dno