Šta je novo?

AMD Phenom 45nm

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
K10 je takva arhitektura. Kada je rasterecen ne radi nista posebno, ali kada ga opteretis radi dobro. :d

a da nije mozda obrnuto jer je CPU rasterecen u visikim rezolucijama usled GPU limita pa i zato porediv fps sa i7 dok je u nizim rezovima CPU preopterecen zati je tu i los :p

pa on je rekao da je arhitektura takva, a ne cpu :D

He he , odlican rez sobzirom da je grafulja na default i air cooling
A Mema samo na CL5 :)
Sa grafuljama na led i memorijom na CL4 ladno bi skinuo kingpina koji drzi rekord na 32437
Znaci moje procene su bile priblizno tacne :)
Na kojoj platformi je napravio taj rekord? ovaj rezultat nije nista inpresivno, i7 procesor na 1200mhz manjem kloku 4200mhz sa istim klokovima karti i istom postavkom ima svega 500poena manje, moze da se vidi u istoj ovoj temi na drugoj strani http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=3537113&postcount=40 mada i taj rezultat bi bio dosta bolji da je kojim slucajem procesor odradio posao kako treba na tih 4200mhz posto je cpu skor ok 7400 (nevidi se dobro) a trebao bi da bude oko 8000 na tom kloku sa 8thredova.

Poslednja izmena:
@*******i, koga bre ovde boli uvo za i7 ? Uskoro ces videti rezove vs Q9550, strpi se malo....
So what ako i7 ima 8000 u CPU benchu ?

Poslednja izmena:
Na kojoj platformi je napravio taj rekord? ovaj rezultat nije nista inpresivno, i7 procesor na 1200mhz manjem kloku 4200mhz sa istim klokovima karti i istom postavkom ima svega 500poena manje, moze da se vidi u istoj ovoj temi na drugoj strani http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=3537113&postcount=40 mada i taj rezultat bi bio dosta bolji da je kojim slucajem procesor odradio posao kako treba na tih 4200mhz posto je cpu skor ok 7400 (nevidi se dobro) a trebao bi da bude oko 8000 na tom kloku sa 8thredova.

kad govorimo o granicnim vrednostima blizu 30000 onda cpu takt i nije toliko mnogo bitan. Razlika izmedju 4200 i 4700 kod i7 u finalnom scoru i nije neka. Znacaj CPU'u ovdje ne treba mnogo davati koliko DDR3 memoriji.
Gotovi svi 3DMarkovi 06 05,03 i Vantage skaliraju brutalno na DDR3 platformi.

pogledaj koliko je QX potrebno MHz da bi postigao 30000

http://www.hwbot.org/result.do?resultId=784517

Sam rezultat Phenoma II na daleko manjem kloku verujem nebi bio znatno losiji.

Poslednja izmena:
Koliki je TDP Phenom-u na 3.6 ili 4GHz? Je l' neko ima te podatke...

Zavisi od napona, pa ti izracunaj.

Poslednja izmena:
@*******i, koga bre ovde boli uvo za i7 ? Uskoro ces videti rezove vs Q9550, strpi se malo....
So what ako i7 ima 8000 u CPU benchu ?

Vid ovako, na celoj predhodnoj strani komentarisali ste uporedne raultate i7 vs PII, ja sam se samo nadovezo na to svojim komentarima i zapazanjima, aj mi reci u cemu je problem, mozda u tome sto niko nije primetio jako los cpu skor ili nesto drugo?

Ja ne sporim da je prema ovome sto je prikazano PII jako dobar u krajnjim rezultatima sto se tice naj bitnije stvari u 3dmark06 testu a tosu sm2 i sm3 rezultati sa istim kartama, do duse postignuti su na dosta velikom kloku, ali isto tako rezultati sa 9600gt kartom su jako dobri na "normalnim" klokovima, cak su i bolji nego na i7 platformi. Moze vrlo lako da se desi da PII ako se uzmu u obzir ovi rezultati bude izuzetno dobra kupovina sto se tice gaminaga, cak i rezultati u visim rezolucijama idu u korist PII procesora sto je zaista inpresivno.

To je ono sto mene interesuje i lako mije da komentarisem iz perspektive i7 procesora zato sto imam taj cpu, samim tim mije najlakse da sa njim pravim paralelu i izvlacim neke zakljucke. Ja sam samo radoznao i nestrpljiv:)

Vid ovako, na celoj predhodnoj strani komentarisali ste uporedne raultate i7 vs PII, ja sam se samo nadovezo na to svojim komentarima i zapazanjima, aj mi reci u cemu je problem, mozda u tome sto niko nije primetio jako los cpu skor ili nesto drugo?

Ja ne sporim da je prema ovome sto je prikazano PII jako dobar u krajnjim rezultatima sto se tice naj bitnije stvari u 3dmark06 testu a tosu sm2 i sm3 rezultati sa istim kartama, do duse postignuti su na dosta velikom kloku, ali isto tako rezultati sa 9600gt kartom su jako dobri na "normalnim" klokovima, cak su i bolji nego na i7 platformi. Moze vrlo lako da se desi da PII ako se uzmu u obzir ovi rezultati bude izuzetno dobra kupovina sto se tice gaminaga, cak i rezultati u visim rezolucijama idu u korist PII procesora sto je zaista inpresivno.

To je ono sto mene interesuje i lako mije da komentarisem iz perspektive i7 procesora zato sto imam taj cpu, samim tim mije najlakse da sa njim pravim paralelu i izvlacim neke zakljucke. Ja sam samo radoznao i nestrpljiv:)

ako pogledas pocetne strane ovog threada gotovo svi intel fanovi su tvrdili da Phenom II nece ni postici performanse Q6600 :) Onda sokirani mogusnostima ovog CPU'a pod LN2 su se utisali .... :) Zatim je sledio komentar tipa Phenom II je napravio napredak ali nece biti konkurentan sa Q9550 :)

To si i ti predvideo (rekla ti tetka Mileva valjda :) )

Sad kada vidis kako CPU skalira pogotovo u 3D Benchmark aplikacijama govoris kako ce CPU biti odlicna kupovina ..... :)

U sustini nema *******i sta vise da se kaze , koliko puta si ti i slicni tebi u ovom threadu korigovali mishljenje je najbolji dokaz koliko ce ovaj CPU biti uspjesan bilo na vazduhu ili LN2. Ja ne vidim nikakvu prasinu ni zemlju koja se trese a rodio se mis.
Vec itekako konkurentan proizvod koji ce ukoliko intel ne promeni cenovnu politiku itekako biti interesantnije resenje u mnogo pogleda !

I7 je za money manijake kojima SLI i CF nesto znace ... jer ocigledno samo tu i moze da pokaze svoje performanse bar kad je 3D benchmarking u pitanju !

Poslednja izmena:
samo za *******og :)
Opet 29600 pojena samo ovaj put nije Crossfire nego single ! -> i7 na 4700 MHz (CPU Score je solidan 8400) a pogledaj HDR/SM3 rez :D
http://www.hwbot.org/result.do?resultId=798435

Na ovoj slici http://www.hwbot.org/signature.img?iid=171745&thumb=false se vidi rezultat sa jednom kartom koji je na manjem kloku procesora za 800mhz bolji od PII http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=3535913&postcount=1 platforme sa 4gpua, znaci 2 vs 4gpu i i7 platforma ima bolji skor jos na manjem kloku? ne razume sta si hteo ovim da mi kazes? sm2 scor je bolji na i7 platformi za skoro 1000 dok je sm3 losiji za 2000, ali radi se o 2 vs 4 gpua a pritom je i manji klok i7 procesora i to dosta manji.

Objasni mi sta si hteo ovim da mi kazes, stvarno mi nije jasno?

Na ovoj slici http://www.hwbot.org/signature.img?iid=171745&thumb=false se vidi rezultat sa jednom kartom koji je na manjem kloku procesora za 800mhz bolji od PII http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=3535913&postcount=1 platforme sa 4gpua, znaci 2 vs 4gpu i i7 platforma ima bolji skor jos na manjem kloku? ne razume sta si hteo ovim da mi kazes? sm2 scor je bolji na i7 platformi za skoro 1000 dok je sm3 losiji za 2000, ali radi se o 2 vs 4 gpua a pritom je i manji klok i7 procesora i to dosta manji.

Objasni mi sta si hteo ovim da mi kazes, stvarno mi nije jasno?

postavi pravi link ovaj nemoze da se otvori ..... ali pre toga proveri taktove grafike :)

Ono sto sam hteo da ti kazem *******i je cinjenica da neces naci nijednog i7 na 4200 MHz sa single karticom koji ce postici 29000 pojena

1200 MHz manje u odnosu na 600-700 MHz slozit ces se je razlika.

Imaj jos nesto u vidu da je Andrey Yang napisao da je ovih 5.4 GHz tek pocetak ..... :D

Sto celo vreme zanemarujes je cinjenica da je Phenom II na DDR2 platformi a da ce posebno 3DMarkovi na DDR3 brutalno da skaliraju .....
Uzmi neki E8600 pa testiraj 3dmark06 na DDR2 ploci pa onda uzmi isti CPU sa istom frikvencijom i testiraj na DDR3 razlika je brutalno velika !
Uradi to prije nego li ovaj CPU-Score i7edmice dizes u neba :)

Poslednja izmena:
ako pogledas pocetne strane ovog threada gotovo svi intel fanovi su tvrdili da Phenom II nece ni postici performanse Q6600 :) Onda sokirani mogusnostima ovog CPU'a pod LN2 su se utisali .... :) Zatim je sledio komentar tipa Phenom II je napravio napredak ali nece biti konkurentan sa Q9550 :)
To si i ti predvideo (rekla ti tetka Mileva valjda :) )
Sad kada vidis kako CPU skalira pogotovo u 3D Benchmark aplikacijama govoris kako ce CPU biti odlicna kupovina ..... :)
U sustini nema *******i sta vise da se kaze , koliko puta si ti i slicni tebi u ovom threadu korigovali mishljenje je najbolji dokaz koliko ce ovaj CPU biti uspjesan bilo na vazduhu ili LN2. Ja ne vidim nikakvu prasinu ni zemlju koja se trese a rodio se mis.
Vec itekako konkurentan proizvod koji ce ukoliko intel ne promeni cenovnu politiku itekako biti interesantnije resenje u mnogo pogleda !
I7 je za money manijake kojima SLI i CF nesto znace ... jer ocigledno samo tu i moze da pokaze svoje performanse bar kad je 3D benchmarking u pitanju !

Ja pre svega nisam niciji fan, nismo deca pa da se prepiremo oko necega, naravno da menjam misljenje u skladu sa informacuijama koje pristizu, ne treba po svaku cenu da branim misljenje koje se nakon nekog vremena pokaze kao ne ispravno ili delimicno ispravno, naravno da cu se korigovati u skladu sa novim informacijama, to sto sam pisao bilo je u skladu sa onim sto je tada bilo dostupno, to jes u skladu sa testovima koji su tada mogli da se analiziraju na neki nacun. Ne potrebno pametujes i pokusavas da udjes u neku bezveznu raspravu ovim opsakama "To si i ti predvideo (rekla ti tetka Mileva valjda :) )" ja nisam u tom fazonu, ako sam nesto predvideo pa se nije obistinilo, sta sad sa tim? evo vec sam poceo da secem vene he he:D pritom jos uvek je sve u vazduhu i videcemo dali je tako kako sam mislio "predvideo" ili nije, rezultati koji se dobijaj zaista su cudni.

postavi pravi link ovaj nemoze da se otvori ..... ali pre toga proveri taktove grafike :)
Ono sto sam hteo da ti kazem *******i je cinjenica da neces naci nijednog i7 na 4200 MHz sa single karticom koji ce postici 29000 pojena
1200 MHz manje u odnosu na 600-700 MHz slozit ces se je razlika.
Imaj jos nesto u vidu da je Andrey Yang napisao da je ovih 5.4 GHz tek pocetak ..... :D
Sto celo vreme zanemarujes je cinjenica da je Phenom II na DDR2 platformi a da ce posebno 3DMarkovi na DDR3 brutalno da skaliraju .....
Uzmi neki E8600 pa testiraj 3dmark06 na DDR2 ploci pa onda uzmi isti CPU sa istom frikvencijom i testiraj na DDR3 razlika je brutalno velika !
Uradi to prije nego li ovaj CPU-Score i7edmice dizes u neba :)
Ovu sliku nisi mogo da otvoris a inace ti si je postavio06.jpg , evo sad citam tvoj komentar i ne mogu da veruje da si ti postavio ovu sliku a dajes ovakav komentar, ili te ja ne razumem, dali hoces da kazes da PII sa jednom 4870x2 postize veci rezultat od 29000? na ovoj slici PII.JPG ima losiji rezultat nego ova i7 platforma na koja je na 800mhz nizem kloku i sa jednom 4870x2 kartom, znaci PII sa 2x 4870x2 i vecim klokom ima losiji rezultat nego i7 sa jednom 4870x2 kartom i mnjim klokom .

Mozda je glupo pitanje ali kako se racuna TDP?

Gledajuci ove screenove CPU-Z vidim da PII 940 ima 6MB L3 zar nebi trebalo da ima 8MB L3?

Ja pre svega nisam niciji fan, nismo deca pa da se prepiremo oko necega, naravno da menjam misljenje u skladu sa informacuijama koje pristizu, ne treba po svaku cenu da branim misljenje koje se nakon nekog vremena pokaze kao ne ispravno ili delimicno ispravno, naravno da cu se korigovati u skladu sa novim informacijama, to sto sam pisao bilo je u skladu sa onim sto je tada bilo dostupno, to jes u skladu sa testovima koji su tada mogli da se analiziraju na neki nacun. Ne potrebno pametujes i pokusavas da udjes u neku bezveznu raspravu ovim opsakama "To si i ti predvideo (rekla ti tetka Mileva valjda :) )" ja nisam u tom fazonu, ako sam nesto predvideo pa se nije obistinilo, sta sad sa tim? evo vec sam poceo da secem vene he he:D pritom jos uvek je sve u vazduhu i videcemo dali je tako kako sam mislio "predvideo" ili nije, rezultati koji se dobijaj zaista su cudni.

Ovu sliku nisi mogo da otvoris a inace ti si je postavioPogledajte prilog 44690 , evo sad citam tvoj komentar i ne mogu da veruje da si ti postavio ovu sliku a dajes ovakav komentar, ili te ja ne razumem, dali hoces da kazes da PII sa jednom 4870x2 postize veci rezultat od 29000? na ovoj slici Pogledajte prilog 44691 ima losiji rezultat nego ova i7 platforma na koja je na 800mhz nizem kloku i sa jednom 4870x2 kartom, znaci PII sa 2x 4870x2 i vecim klokom ima losiji rezultat nego i7 sa jednom 4870x2 kartom i mnjim klokom .

Phenom II u prave ruke ce svakako da postigne sa single karticom pa i 4870X2 veci rezultat iz prostog razloga jer bolje grafika skalira iako se radi o DDR2 platformi.

U Crossfire rezimu i7 ima posebno zbog DDR3 i daleko veceg memoriskog protoka prednost.

I to je ono sto ja pokusavam tebe da pojasnim a ti na to ostajes gluv.
Nije snaga CPU'a glavni faktor za dobar performance i7edmice nego posebno ddr3 kad je 3dmark06 u pitanju.

pogledaj moje postove ponovo i pronadji mesto gdje sam naveo da ce Phenom II biti clock na clock na istom nivou kao i7. Bilo bi malo cudno da je tako ....
Rekao sam da ce Phenom II zbog daleeko boljih karakteristika na -195° imati bolje rezultate. Kolika ce frikvencija za to biti potrebna to ces saznati izt prve ruke i bice mi zadovoljsstvo :)

Poslednja izmena:
Koliko sam laicki uspeo da pokupim iz hrpe postova, AMD se konacno po performansama priblizo Intelu, ali uz nizu cenu?

Zavisi da li racunas Thermal Design Power ili Total Dissipation Power.
Total Dissipation Power se racuna tako sto pomnozis amperazu i napon i dobijes snagu u Watt-ima.
Problem je sto kada se podize napon, onda se racuna kvadrat napona da bi izracunao snagu koju CPU disipira. Znaci ako ti je napon 1.3v i procesor ima 125W, onda on ima 95A. Ako si dodao 0.2v, imas 1.5v, kvadrat ovog napona je 2.25 pomnozen sa 95A daje 213W. Zapravo, prava amperaza nakon dignutog napona je daleko veca i iznosi 213W/1.5V sto je 142A.

Thermal Design Power je maksimum za rashladni sistem koji odredjeni procesor zahteva za disipaciju. To obicno nije maksimalna snaga koju CPU moze da disipira.

Poslednja izmena:
Znam da je A*V=W ali nisam znao ovo drugo. Malo me plase ove cifre sa tako malim povecanjem napona amperaza se poveca poprilicno.

Hvala na objasnjenju.

Znaci ako ti je napon 1.3v i procesor ima 125W, onda on ima 95A. Ako si dodao 0.2v, imas 1.5v, kvadrat ovog napona je 2.25 pomnozen sa 95A daje 213W. Zapravo, prava amperaza nakon dignutog napona je daleko veca i iznosi 213W/1.5V sto je 142A.
:zgran:

Sad mi je jasno zašto je bitna naponska jedinica na ploči.

Total Dissipation Power se racuna tako sto pomnozis amperazu i napon i dobijes snagu u Watt-ima.
Problem je sto kada se podize napon, onda se racuna kvadrat napona da bi izracunao snagu koju CPU disipira. Znaci ako ti je napon 1.3v i procesor ima 125W, onda on ima 95A. Ako si dodao 0.2v, imas 1.5v, kvadrat ovog napona je 2.25 pomnozen sa 95A daje 213W. Zapravo, prava amperaza nakon dignutog napona je daleko veca i iznosi 213W/1.5V sto je 142A.

Thermal Design Power je maksimum za rashladni sistem koji odredjeni procesor zahteva za disipaciju. To obicno nije maksimalna snaga koju CPU moze da disipira.

Bez uvrede, ali nisam potpuno siguran u ovo tvoje racunanje snage :)
Nije to tako jednostavno, ali poenta je dobra.
Kada se kaze da snaga raste sa kvadratom napona misli se na onu formulu (P = U^2 / R), sto je tacno ako je otpor konstantan. Ovde se otpor jos smanjuje porastom napona (znaci jos je gore) tako da je odokativno tacno to sto si napisao, ali formulu ne treba uzimati kao preciznu.

Poslednja izmena:
Pošto ovo nije analogna elektronika i nema linearnih režima nije baš tako jednostavno izračunati porast struje. Evo i zašto. Kada se na CMOS kolima poveća napon to omogućava da se osigura stabilnija nula i jedinica kada se poveća frekvencija. Struja koja protiče tada kroz CMOS kolo je složena zavisnost povećanja napona i frekvencije i ne može se izraziti proporcijom koja predstavlja linearnu zavisnost. Pošto tu mnoge stvari zavise i od tehnološkog procesa praktično ne postoji univerzalno pravilo na osnovu kojeg bi se sračunavalo povećanje disipacije. Čini mi se da je najjednostavnije premeriti koliko vuku DC/DC pretvarači na ploči i onda nema greške.

Poslednja izmena:
Bez uvrede, ali nisam potpuno siguran u ovo tvoje racunanje snage :)
Nije to tako jednostavno, ali poenta je dobra.
Kada se kaze da snaga raste sa kvadratom napona misli se na onu formulu (P = U^2 / R), sto je tacno ako je otpor konstantan. Ovde se otpor jos smanjuje porastom napona (znaci jos je gore) tako da je odokativno tacno to sto si napisao, ali formulu ne treba uzimati kao preciznu.
Ma ok, poenta je bila da se ilustruje da povecanjem napona snaga ne raste linearno. Naravno da tu ima jos mnogo mnogo parametara koji odredjuju kolika je stvarna disipacija. S druge strane maksimalna snaga overklokovanog Phenoma 9950BE na 3.2 Ghz sa 1.45v iznosi negde oko 190 W.

Pošto ovo nije analogna elektronika i nema linearnih režima nije baš tako jednostavno izračunati porast struje. Evo i zašto. Kada se na CMOS kolima poveća napon to omogućava da se osigura stabilnija nula i jedinica kada se poveća frekvencija. Struja koja protiče tada kroz CMOS kolo je složena zavisnost povećanja napona i frekvencije i ne može se izraziti proporcijom koja predstavlja linearnu zavisnost.
Tacno tako, nemogucnost dobijanja simetricnog signala se nadoknadjuje povecavanjem "treshold" nivoa, jednostavnim podizanjem napona.
Ne moze se izraziti kao linearna zavisnost jer je promena stanja kod CMOS-a slozena exponencijalna funkcija, koja menja svoje karakteristike povecanjem frekvencije.

Pošto tu mnoge stvari zavise i od tehnološkog procesa praktično ne postoji univerzalno pravilo na osnovu kojeg bi se sračunavalo povećanje disipacije. Čini mi se da je najjednostavnije premeriti koliko vuku DC/DC pretvarači na ploči i onda nema greške.
To je vec empirijska metoda. ;)

pogledaj moje postove ponovo i pronadji mesto gdje sam naveo da ce Phenom II biti clock na clock na istom nivou kao i7. Bilo bi malo cudno da je tako ....
Rekao sam da ce Phenom II zbog daleeko boljih karakteristika na -195° imati bolje rezultate. Kolika ce frikvencija za to biti potrebna to ces saznati izt prve ruke i bice mi zadovoljsstvo :)
Nisi ni tvrdio ni rekao da ce PII biti isti kao i7 na istim frekvencuijama, slazem se sa tim, ja razumem da ti govoris uglavnom iz perspektive ekstremnog overkloka ali retko navodis da na to mislis, mnogo si se raspisao pa onaj ko cita tvoje postove moze da pomisli da to o cemu ti pises moze da ocekuje za 24/7;)

I to je ono sto ja pokusavam tebe da pojasnim a ti na to ostajes gluv.
Nije snaga CPU'a glavni faktor za dobar performance i7edmice nego posebno ddr3 kad je 3dmark06 u pitanju.
Ne ja ne ostajem gluv vec citam sve sto napises, stekao sam utiska da si malo tvrdoglava i da ces tesko promeniti taj stava koji imas budeli se ispostavilo da nije bas sve tako kako ti mislis da ce biti, ali dobro to cemo tek videti. Znaci DDR3 je presudna stvar za dobre performanse i7 procesora??? Ako je tako dali ce te performanse biti daleko losije ako recimo DDR3 radi na recimo 1066mhz sa nekim opustenim latencijama i ako mozes navedi mi neki od program kojima bih mogao to da istestiram a da pokazuje taj drasticni pad performansi, mislim ako je ova moja pretpostavka za nizi klok tacna, ili mozda u DDR3 modulima ima necega sto DDR2 nema u sebi pa zbog toga DDR3 kako god da se podesi daje dobre performanse?
Kako objasnjavas da ova tvoja tvrdnja uglavnom nije tacna (hoces da kazes da nijedan i7 na 4200mhz ne moze da postigne sa jednom kartom 29000 u 3Dmarku06), pritom si linkom koji si sam postavio demantovao sebe samog, do duse na slici cpu je radio na 4700mhz isto tako i rezultat je 29600 ali posto tvrdis da za krajnji rezultat nije presudna snaga procesora
ako je vec tako onda ne vidim razlog da i7 na 4200mhz ne napravi tih 29000 ili priblizno u 3Dmarku06 sa jednom 4870x2, za tako nesto phenomu je potreban klok od 5200-5500mhz i 2x 4870x2, ali to je u skladu sa onim sto si rekao i vezano je za maksimalni klok pod LN2 jednog i drugog procesora samo mislim da si napravio previd u poredjenju, nisu isti uslovi rada, i7 sa jednom i PII sa 2x4870x2, i7 na onom kloku od 4700mhz sa 2x4870x2 bi trebo da daje daloko veci rezultat od 29600 ili se ja mozda varam? stvarno nisam imao puno iskustva sa tim ekstremnim klokovima:).

Poslednja izmena:
@*******i

Ja verujem da si smorio svih ovde sa svojim Core i7 cpu pricom ! Ovo je Phenom II X4 topic ! i7 je ok cpu ali ovo je topic za Phenom II X4 ! Vidim da si Intel fan ! Ja ne mrzim Intel ali mi PII odgovara kao cela platforma odgovara sto po ceni i po overclocku sto ne mogu da kazem za Intel X58 + i7 !

@*******i, ajde u jednoj kratkoj, prosto prosirenoj recenici kazi sta zelis da nam dokazes, jer vise malo ko ima zivaca da cita tvoj tekst.
Jednostavno je, Core i7 je klasa za sebe i po ceni i po performansama, ima DDR3 IMC, ima veliki L3 i ima hyperthreading zbog cega je najvise brzi u CPU testovima od Phenoma 2.

Phenom 2 ce biti konkurentan sa Core 2 Quad, po veoma povoljnoj ceni i to je poenta price.
Niko nije rekao da ce AMD da preuzme performance crown od Intela. I dosta vise Intel vs AMD.

bicno nije maksimalna snaga koju CPU moze da disipira.

I ja sam do skora bio ubedjen da TDP raste linearno sa frekvencijom i sa kvadratom napona ali sam na XS-u video na vise mesta da je napon ^ 3 (u racun sada ulazi i struja curenja). Ne znam koliko je tacno, iskreno receno ja bih merio potrosnju na stock i na nekoliko frekv i razlicitih napona i nacrtao neki grafik i eventualno nasao neku funkciju koja opisuje grafik.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno