Šta je novo?

Fallout 3 (nastavak II) [spoiler alert]

Da, može da se pretrči kroz igru, koga bre briga :). Meni je zabavna i ovako a glavni quest sam dotakao samo stigavši do ćaleta kad je otišao u Rivet City (posle one psiho avanture u onom Vault-u).
Meni je ovo pun pogodak od igre.

Da, može da se pretrči kroz igru, koga bre briga :). Meni je zabavna i ovako a glavni quest sam dotakao samo stigavši do ćaleta kad je otišao u Rivet City (posle one psiho avanture u onom Vault-u).

slažem se...mada moram priznati da mi je oblivion bio malo shiri, shareniji i za klasu bolji...ali tamo je prica i svet drugaciji nego u fallout-u sto ne opravdava ali moglo je da bude i malo muckanja potiona, raznih specijalnih abilitija nastalih od radijacije i sl. tome...

briga je one koji su ocekivai rpg a ne akcionu sprdnju

Ma da je bar neka akcija nego bre sve dosadno, monotono. Da je borba potezna bar bi bilo zabave u nadmudrivanju AI-ja, ali hebiga za to treba znati napraviti dobar potezni sistem i dobar AI. Za mene je V.A.T.S. promashaj decenije jer ne sluzi apsolutno nicemu. Ubija akciju a ne nudi nikakvu takticku komponentu zauzvrat. Ovo su samo zamerke na racun gameplay-ja. Pricu i RPG elemente necu ni da komentarishem.

Meni VATS služi samo da vidim da li sam dovoljno blizu da bi se napad isplatio. Ionako gadjam u glavu, to retko ko preživljava makar i sa chinese pistol...

Kolko sam video iz gameplay filmica, ovaj VATS je samo sminka .
Mislim, lik nisani vugla pise recimo 10% hit chance i naravno svaki put glava puca ko lubenica :S:
Vazno da ima krvi na sve strane :wall:

Meni je VATS vishe nego bitan. Kao fps, fallout 3 mi izgleda smeshno. Ali sa VATS postaje mnogo interesantnije....a dal ce glava da eksplodira ili ne, zavisi sta od oruzhija koristish i kolko je energije na kraju ostalo protivniku. Ko god igra F3 bez koriscena VATS-a nego kao obican FPS...blazhe recheno niste normalni :D Da nije bilo VATS sistema ovo bi bio samo osrednji shooter.

Takav je zbog VATS-a. Bolje da su pravili full blown FPS sa RPG elementima i nalepili FO3 (ne bi bilo puno gore nego shto je sad), bar bi dobili solidan FPS. Ili su trebali da urade kao do sada turn based combat pa da mi shto volimo da taktiziramo dobijemo taj kvalitet vishe.

Ovako VATS ubija FPS momenat a ne donosi nista na takticnom planu (mrzim da se ponavljam). Zbog VATS-a, tupavih questova (u vecini slucajeva) i monotonog copy paste okruzenja igra je krsh jer se uzasno ponavlja. I Diablo je uzasno repetitivna igra ali je barem zabavna i znash zbog cega je igrash (prvi put zbog priche, svaki sledeci zbog opreme). Fallout 3 nije zabavna igra, RPG elementi su bezveze, oruzja nisu izbalansirana i nemaju nikakav info osim WG i DMG, pricha je suplja, ima par interesantih questova, puno debilnih momenata i td.

Generalno gledano FO3 nije nista bolja igra od Far Cry 2.

Edit:

Fallout 3 bez koriscenja V.A.T.S.-a nije osrednji shooter nego katastrofa shooter.

Poslednja izmena:
Dobro, takve komentare smo imali prilike u više navrata da čitamo...
Zašto se i dalje ponavljate?
Igru platili sigurno niste, u razvoju sigurno niste učestvovali, ne pravite mod iako imate prilike da se dokažete i na kraju, Fallout 4 neće da bude bolji.

Poslednja izmena:
PA i Oblivion je bila jako losa igra(makar meni) dok nije izasao OOO mod tako da moguce da Fallout josh nije za bacanje...Neka dorade Questove i tezinu igre i bice super...Najvise nervira u FO3 taj level CAP(tj mene hehehe) jer bukvalno kada dodjesh do 20 sve postaje smor

Hohohoho, kako je nekima krivo što je igra dobro ispala :)

Igra je krsh nad krshevima. Nema tu fallout-a,nema atmosfere,nema questova,sve je isto i smara nevidjeno
Jedina dobra stvar u vezi ovoga je sto sam se setio Fallout-a 1 i 2 i odmah ih instalirao :) Neverovatno,kakve su to igre,atmosfera,muzika..cak je grafika dobra kad se instalira onaj high resolution patch.Ali da ne bih vise u offtopic(u stvari da ne bih vise spominjao fallout u ovoj temi :)),idemo ovde

Poslednja izmena:
dude it's so lame .. you don't shoot guy in a dick :D

Ja sam pocheo igru iz pochetka (hvala bogu pa nisam daleko dogurao prvi put).Ispod Very Hard ne vredi igrati.Iako mnogo podseca na Oblivion, gameplay je ipak razlichit i mislim da se lako moze uleteti u zamku predrasuda.Igra je ipak puna potencijala,samo sto je to sklonjeno na neki sub-level (verovatno da ne optereti konzolaski mozak :) ) i nije sve bash povezano kako treba - ali modovi ce vec srediti veci deo toga.Vec imam 10ak modova tipa Darnified UI F3,no compass on HUD,no more essentials,no level cap,item descriptions (extra mod!!!),onaj sto skida putokaze iz pipboy-a etc ... I da, mislim da samo stealth karakter moze izvuci iz igre stvarno ono najbolje, jer NPC-evi znaju da "spoil-uju" igru - pocheo sam da ih koristim kao last resort za info i mnogo mi je bolji ugodjaj :) .

picard-no-facepalm.jpg

dude it's so lame .. you don't shoot guy in a dick :D

Ja sam pocheo igru iz pochetka (hvala bogu pa nisam daleko dogurao prvi put).Ispod Very Hard ne vredi igrati.Iako mnogo podseca na Oblivion, gameplay je ipak razlichit i mislim da se lako moze uleteti u zamku predrasuda.Igra je ipak puna potencijala,samo sto je to sklonjeno na neki sub-level (verovatno da ne optereti konzolaski mozak :) ) i nije sve bash povezano kako treba - ali modovi ce vec srediti veci deo toga.Vec imam 10ak modova tipa Darnified UI F3,no compass on HUD,no more essentials,no level cap,item descriptions (extra mod!!!),onaj sto skida putokaze iz pipboy-a etc ... I da, mislim da samo stealth karakter moze izvuci iz igre stvarno ono najbolje, jer NPC-evi znaju da "spoil-uju" igru - pocheo sam da ih koristim kao last resort za info i mnogo mi je bolji ugodjaj :) .

jel shvatas da igra zapravo fejluje kada moras toliko da se potrudis da bi bila igriva? instaliraj 10 modova koji menjaju sve ono sto su developeri naglashavali kao nextgensupermegafeatures, promeni hud, ubaci item descripotions, zanemari NPCe u rpgu, batali vats, ... mnogo je kume...

2213-1-1230324908.jpg

laser rifle mod
http://www.fallout3nexus.com/downloads/file.php?id=2213

cenim da ce za godinu dana moderi i fanovi napraviti igretinu od ovog osakacenog mario bros rpga

Poslednja izmena:
A sad ide najbolje od svega. Ja josh nisam odigrao Fallout 1 i 2. Shta ces sad, ha?
Ti si izuzetak. Uvek ih ima. ;)

edit: Recimo, savršeno je za g-a :p Vidi, čak je i sliku iz star trek-a stavio :d

Jedino što ne valja je to što prerano dođeš do 20 lvl-a. Preko 20 nema smisla ići, tako da je samo potrebno povećati broj xp-a za napredovanje po nivoima. Ah, da, i neki bi voleli da je grafika više "vrh"...

Poslednja izmena:
G!!! je napisao(la):
jel shvatas da igra zapravo fejluje kada moras toliko da se potrudis da bi bila igriva? instaliraj 10 modova koji menjaju sve ono sto su developeri naglashavali kao nextgensupermegafeatures, promeni hud, ubaci item descripotions, zanemari NPCe u rpgu, batali vats, ... mnogo je kume...

..jeste G!!! .. ja se skroz slazem sa tobom ... ali *** .. sta drugo onda da igram .. ovo makar moze da se izmoduje u dobru igru ... evo i Oblivion cepam vec n-ti put (ali poslednji 100% majke mi) i sad je stvarno ubica (sa vishe od 50 modova od kojih je jedan http://www.youtube.com/watch?v=A9Iu5Mu22sQ).Kad malo bolje razmislim, da su je napravili onako kako bismo "mi neki" to hteli,razvoj bi duplo duze trajao,a samo "mi neki" bismo je i igrali,shto nije bash isplativo.Izgleda da su vec izgradili image tipa: "Pretrchi igru odmah i dobijash prosechan gameplay za prosechnog igracha - sachekaj malo i dobijash extra igru da uzivas skoro do bola :)"

i sad treba muke - gledati ih, onakve jadno uradjene. Kao da nisu iz iste igre, kao da su uzeli modele iz neke igre iz 2001...

PS. rekoh ranije da nisam igrao FO1 i 2. Nije me ni jedna potezna igra privlacila, sve do disciples...

Ne kapiram što je muka gledati ih?
Šta vam fali grafici, konkretno?
Meni se čini da je izuzetna, modeli, karakteri, okruženje, mada nisam ništa skorije igrao pa nisam nešto merodavan, ali opet. Šta je to tako epohalno ili bilo kako loše grafički?

samo bube covek, samo bube, ostalo je po meni OK za post-apokalipticni scenarijo.

Ne mogu ovo modovi popraviti. Jedino kada bi neko odradio mod i totalno promijenio napucavanje. Izbaciti tu VATS glupost i odraditi nesto u Mass Effect stilu. Ali od toga nema nista. Nema tu potencijala za dobre modove.

Poslednja izmena:
.....Izgleda da su vec izgradili image tipa: "Pretrchi igru odmah i dobijash prosechan gameplay za prosechnog igracha - sachekaj malo i dobijash extra bol dok dok igras igru :)"

fixed :d

jad i chemer u kakvom se stanju nalazi game industrija nije dovoljan razlog da se igra dize u nebesa... i josh pogotovo da se dize u nebesa naslov kojem je potrebno dve godine besplatnog rada i truda fanatika da bi igra bila ono sto je trebala da bude... i josh dati novce za to??? ;)

Ne mogu ovo modovi popraviti. Jedino kada bi neko odradio mod i totalno promijenio napucavanje. Izbaciti tu VATS glupost i odraditi nesto u Mass Effect stilu. Ali od toga nema nista. Nema tu potencijala za dobre modove.

Kad su izmodovali ono chudo od gomile bagova sa tachkicama u imenu i najboljom post-nuclear atmosferom ikada - uspece i ovo - ne brini :D

@G!!!: sorry - shtamparska greshka :d - e jel cepash bre ti ovo .. kako god - nemoj propustiti ...

Promašio si topik. Javi ako hoćeš da premestim post tamo gde mu je mesto.

Nazad
Vrh Dno