Prilicno sam napredovao u igri, i dopada mi se, imam oko 35 sati gameplay-a, ali neke stvari pocinju opasno da me nerviraju. Glavni quest sam ostavio na pola (slobodna procena), ne zelim da protrcim kroz igru.
-Ponaaaaavlja se sve! S' izuzetkom nekoliko zanimljivih quest-ova (npr. quest Those! i Stealing Independence) svi na koje sam do sada naisao su toliko dosadni i nekreativni da izgubim zelju da igram. Da ne spoil-ujem ovde onima koji mozda nisu igrali, ali Moria ga bas ugusi.
-AI je glup kao noc. Vrhunac inteligencije je da pokupi oruzje koje mu je ispalo. A redovno se desava da se zaglave/propadnu i slicne gluposti. Iz tog razloga mi prosto pripadne muka kada nekog treba negde da odvedem.
-Sto duze igram, igra mi postaje sve laksa (sad sam 14-i level), ubio sam circa 15 Feral Ghoul-ova a da me nisu ni okrznuli, i to sa laser rifle-om, ne sa Fat Man-om i slicnim egzibicijama. VATS jeste "I Win" dugme.
-Pogledao sam u statistici, zabo sam u sebe 125 Stimpak-a i nisam postao zavistan. Psycho/Jet i sl. ne koristim jer pokusavam da se uzivim kao dobar lik, izgleda da jedino na njih mozes da se navuces (a sa sobom ne nose negativnu karmu, takodje bezveze).
-Karma je uzasna, mogu da pobijem ceo Megaton, a onda da prosjaku ispred dam cisternu ciste vode i opet cu biti dobar.
-Oruzja i municije ima preeeevise za sve normalne potrebe. Pogotovo sa odredjenim perk-ovima. Jednom sam nasao 99 projektila u nekoj quest-nebitnoj kanti. Bag verovatno, ali opet...
-Sistem povredjivanja i zalecivanja je grozan. Mozes da kupis 40 Stimpak-ova i da uletis bilo gde sa Nail Board-om i preziveces bez problema. Preterujem, al' zna se na sta mislim. Takodje, dzonj od sat vremena leci sve, blah.
-Bagovi na sve strane, imam utisak da postoji memory leak. Uglavnom je u pitanju izletanje na desktop ali se desava i svasta drugo (voda malo treperi, teksture poblesave sa snajperom). Zna da se ubije i pri ulasku u VATS. Bas me cudi da nisu to malo bolje ispeglali, ipak je ovo Cyrodiil na koji je pala nuklearka, imali su skoro 3 godine.
-Opet, kao i u Oblivion-u, imam utisak da samo prolazim kroz igru, a da se nista bitno ne menja. To mi je mozda i najveca zamerka.
Eto, to bi valjda bilo to, ako se setim jos necega, dodacu

Nisam igrao Fallout 1 i 2, mlad sam.
BTW, probao sam par modova, al' stvarno nemam vremena da se zamajavam sa tim, previse vremena treba da se iskopa nesto korisno. Nasao sam neki fix za fiziku granata, mracnije noci, opise stvari u inventaru, i jos po nesto. Sve moje zamerke se teoretski mogu resiti modovima, osim AI-ja i "protrcavanja", ali cak i da ostanu samo njih dve, imam utisak da su previse ozbiljne i da Fallout 3 bas zbog njih nece biti igra koju cu dugo igrati.