Šta je novo?

Intel Pentium E5400 – sledeća odlična stvar @ 5756 MHz!

Space

Slavan
Učlanjen(a)
03.04.2006
Poena
440
Kako bi se spustio u low end segment tržišta Intel je odlučio „baš“ da golica maštu overklokera sa ne toliko dubokim džepom. Novi procesor nosi oznaku E5400 i sa svojih 2.7 GHz, 2 Mb keša, 13.5 množiocem trebalo bi, ili pak treba da pokaže ono što je većina čekala. Kako je NDA 18.janura, slike stabilnosti neću postavljati (i pored toga što ide preko 4.1 GHz na vazduhu, čisto da vas zagolicam :) ) te ću pomenuti test sa brdo drugih testova uradi kao review na našem SXT sajtu.

Ono što ću da pokažem je jedan brzinski test max kloka na mom SS sistemu :)

I da ono najbitnije cena ovog modela procesora trebalo bi da bude oko 60eura :)

Sistem:
CPU: Intel Pentium E5400 (1.65V)
MB: GA-EP45T-EXTREME ustupio GIGABYTE
MEM: OCZ 1600 MHz
Spacemaster SS Rotary: -60C
Napajanje: Cooler Master RP 1250W

5510 MHz
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=471354

validacija.jpg

Usokoro ide i LN2 čisto zezanja radi, a slike celog setup-a se nalaze SXT forumu :)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
stvarno cu morati da uzmem cvikere...bas sam corav...izvini :) mora da sam vise zverao od odusevljenja u rezultate (5,5GHz)

Poslednja izmena:
60€? Ludilo... Kad dođe nekoliko primeraka, ako budu mogli na 4Ghz sa dobrim vazdušnim (mislim na prosek), ide jedan kod mene...

stvarno cu biti prijatno iznenadjen ako bude 60e jer je sada za tu cenu moze kupiti samo e2200

Procesor je vrh :Klanjanje
Posle 18. januara videcete koja je zivotinja :D hahaha...

Jako dobra stvar je 13.5 multi, znači da postoje beskrajne mogućnosti igranja sa podešavanjima frekvencije, memorije... Sjajno, uzimam jedan sebi čim krene u prodaju.

Jako dobra stvar je 13.5 multi, znači da postoje beskrajne mogućnosti igranja sa podešavanjima frekvencije, memorije... Sjajno, uzimam jedan sebi čim krene u prodaju.

I treba da zamenish to sokocalo :p

Josh ako uzmesh neko lepo kucishte, ima da budesh na konju :)

:wave:

Dal' i965 podržava ovaj proc?

Naravno da podrava!
http://compare.intel.com/pcc/showchart.aspx?mmID=22754&familyID=10&culture=en-US

E5xxx jedva i nove ploce podrzavaju, tj. na papiru podrzavaju, a u praksi cesto nece da butuju dok se ne podese...

Hmmm pogrešno sagledavaš situaciju. Procesor nikad nije problem, čipset nikad nije problem. Znači ako na papiru piše da postoji podrška, ona definitivno postoji :). Problem ako postoji uvek leži u ploči (BIOS-u). Što se konkterno ovog slučaja tiče, E5400 radi odlično, kako na GA P45, tako i na P5K (P35)... :)

Poslednja izmena:
Sjajne vesti, ako nishta necju pucati 150e za procesor \o/ i da bude stabilan na 4ghz - pobeda !

edit - jel smesh barem da kazhesh kakve su temperature i koliko troshi struje u odnosu na recimo moj sadashnji e4400. Hvala u napred.

Poslednja izmena:
Sjajne vesti, ako nishta necju pucati 150e za procesor \o/ i da bude stabilan na 4ghz - pobeda !

edit - jel smesh barem da kazhesh kakve su temperature i koliko troshi struje u odnosu na recimo moj sadashnji e4400. Hvala u napred.

Ako pogledaš slike jasno je da se radi R0 stepingu, koji je nastao kao zamena za M0, 65W je default, i svakako da ne troši više nego predhodni steping... Sam zaključi iz ovoga koliko se greje :)

Poslednja izmena:
Naravno da podrava!
http://compare.intel.com/pcc/showchart.aspx?mmID=22754&familyID=10&culture=en-US

Hmmm pogrešno sagledavaš situaciju. Procesor nikad nije problem, čipset nikad nije problem. Znači ako na papiru piše da postoji podrška, ona definitivno postoji :). Problem ako postoji uvek leži u ploči (BIOS-u). Što se konkterno ovog slučaja tiče, E5400 radi odlično, kako na GA P45, tako i na P5K (P35)... :)

Pa nisam ni reko da je problem u cpu vec u plocama (nekim). Znam ja ko je "krivac" ali je taj na ploci, pa je generalno "ploca kriva" :p

Prsti brzhi od pameti, izvinjavam se. Sve zbog odnosa cene koja je fantasticha i performansi koje na ovaj pogled izgledaju fantastichne za tu prognoziranu cenu.
Greje se malo i uz postojecji kuler iz potpisa mislim da cje biti solidna kombinacija do prelaska na i7 platformu. Ovo govorim iz ugla predpostavljam vecjine koji nisu uzeli e8400 e7200 ili neki od quad-ova pre tog istog prelaska.

Hvala josh jednom :wave:

Poslednja izmena:
Naravno da podrava!

Hvala na odgovoru, izgleda da će to biti moj novi procesor :) Nadam se da će se osetiti razlika ;)

Pa ako bude išao na (ili blizu) 4Ghz, ima da se oseti samo tako :)

Ja ga čekam, sve je spremno :D

I ja sam trenutno odustao zbog opste krize i nedostatka HDD space-a od nekog quad-a, stoga mislim da ce mi ovaj procesor biti potaman. :D

Nazad
Vrh Dno