Šta je novo?

Igra godine - diskusija

Igra godine 2008

• Gran Turismo 5 Prologue

Glasovi: 8 12.1%
  • Metal Gear Solid 4

Glasovi: 11 16.7%
  • Little Big Planet

Glasovi: 6 9.1%
  • Fallout 3

Glasovi: 5 7.6%
  • Mirror's Edge

Glasovi: 1 1.5%
  • Dead Space

Glasovi: 2 3.0%
  • Gears of War 2

Glasovi: 8 12.1%
  • Far Cry 2

Glasovi: 1 1.5%
  • Left 4 Dead

Glasovi: 0 0.0%
  • Fable II

Glasovi: 3 4.5%
  • Grand Theft Auto IV

Glasovi: 21 31.8%

• Ukupno glasača
    66
Salu na stranu, pitanje je sta se sve gledalo za best HW. Mozemo svi da se slozimo da je ps3 fenomenalna masina ali je box definitivno isplativiji... ***.

Znaci, trebali su napisati zvanicno da im je piraterija bila vazna pri izboru, iako je "zvanican" dogadjaj u pitanju. :D

Znaci, trebali su napisati zvanicno da im je piraterija bila vazna pri izboru, iako je "zvanican" dogadjaj u pitanju. :D

Nisam mislio na pirateriju uopste.
Multiplatform naslovi koji su jeftiniji u verziji za box su dovoljan razlog. (a da, sad ide "ma koga briga za multiplatform naslove, sve je to krsh, nisan je skuplji od cvaraka itd.)

Multiplatform naslovi koji su jeftiniji u verziji za box su dovoljan razlog. (a da, sad ide "ma koga briga za multiplatform naslove, sve je to krsh, nisan je skuplji od cvaraka itd.)

Odakle ti to molim te, cena je uvek ista i za X360 i PS3 sto se tice multiplatform naslova a i ekskluziva.

A 360 isplativiji kako? Ako ne racunamo pirateriju (a u americi je sigurno nisu racunali jer se uglavnom originali kupuju), za 2 godine Live-a vec dolazis do cene PS3-a, plus ako ti treba wireless adapter, veci HDD (99% ljudi ne zna i nece da se bakce sa onim forama sto drajver zna za stavljanje obicnog harda) itd...

Odakle ti to molim te, cena je uvek ista i za X360 i PS3 sto se tice multiplatform naslova a i ekskluziva.

A 360 isplativiji kako? Ako ne racunamo pirateriju (a u americi je sigurno nisu racunali jer se uglavnom originali kupuju), za 2 godine Live-a vec dolazis do cene PS3-a, plus ako ti treba wireless adapter, veci HDD (99% ljudi ne zna i nece da se bakce sa onim forama sto drajver zna za stavljanje obicnog harda) itd...

Mani se covece xboxOVACA:d ako oce da se hvale sto je jeftinije igranje na boxu i sto imaju konzolu koja se nekvari :D nek se hvale:)

64e za PS3.Preporuci mi gde!?!?!?!?!?!?!?!?

Nepotreban post i sad ocekujes nepotreban odgovor, sta :) Znas na sta sam mislio...

Da ubacim i ja par brojki:D

US VIDEO GAMES INDUSTRY - NOVEMBER 2008
Software: $1.45B (+11%)
Hardware: $1.21B (+10%)
Accessories: $255M (+7%)
Total Games: $2.91B (10%)

TOP-SELLING HARDWARE - NOVEMBER 2008
Wii--2.04 million
Nintendo DS--1.57 million
Xbox 360--836,000
PlayStation Portable--421,000
PlayStation 3--378,000
PlayStation 2--206,000

TOP-SELLING SOFTWARE - NOVEMBER 2008
Title / Publisher / Units*
1) Gears of War 2 (Xbox 360) / Microsoft / 1,560,000
2) Call of Duty: World at War (Xbox 360) / Activision Blizzard / 1,410,000
3) Wii Play w/ Remote (WII) / Nintendo / 796,000
4) Wii Fit w/ Balance Board (WII) / Nintendo / 697,000
5) Mario Kart Wii w/ Wheel (WII) / Nintendo / 637,000
6) Call of Duty: World at War (PS3) / Activision Blizzard / 597,000
7) Guitar Hero World Tour (Wii) / Activision Blizzard / 475,000
8) Left 4 Dead (Xbox 360) / Electronic Arts / 410,000
9) Resistance 2 (PS3) / Sony / 385,000
10) Wii Music / Nintendo / 297,000
11) Animal Crossing: City Folk (Wii) / Nintendo
12) Fallout 3 (Xbox 360) / Bethesda Softworks
13) Rock Band (Wii) / MTV Games
14) Pokemon Ranger: Shadows of Almia (DS) / Nintendo
15) Guitar Hero World Tour (Xbox 360) / Activision Blizzard
16) Mario Kart (DS) / Nintendo
17) Guitar Hero World Tour (PS2) / Activision Blizzard
18) WWE SmackDown vs. RAW 2009 (PS2) / THQ
19) Fable II (Xbox 360) / Microsoft
20) Madden NFL 09 (Xbox 360) / Electronic Arts

* Figures include Collector's Editions and non-hardware bundles.

PlayStation 2--206,000 prosto mi je neverovatno da se i dalje ovako prodaje,ocigledno tranzicija sa SD na HD ide veoma sporo.

Multiplatform naslovi koji su jeftiniji u verziji za box su dovoljan razlog.
Koliko ja znam u pitanju je best hardware :smash:
To je kao kada bi se dodeljivala nagrada za "Best Car" i dodele je nekoj Dacia-i (lupam) samo zbog toga sto koristi dizel gorivo koje je jeftinije a auto je u stvari krsh, mislim, gluposti nikad kraja... :wall:

Izgleda da je nintendo ispao najpametniji:)
Napravio anti next gen konzolu na kojoj nema skoro sta da se igra a ona osisala sve next gen konzole:) Ludi japanci:D
Sigurno je to u japanu i kini najpopularnije.Kad pogledas kolko ima kineza pa nek svaki 4 kinez poseduje ds i wii eto ti profita:)
Najvise me iznenadilo sto je ps3 ispred ps2 sobzirom da u konkurenciji nema starog nintendo gamecube i xbox zaista ponizavajuce za ps3 da se tako jadno prodaje.
Morace ili da spuste cenu ili da provale trojku pa da budu pirati,mada mislim da ga nece provaliti tako da ce spustiti cenu verovatno.Mada i to nije neko resenje

Fazon je u tome što igre koje sam ja igrao, koje sada igram i koje ću igrati u toku 2009. godine postoje samo na PS3. Bar najveći deo njih :). Dobro, tu ne računam ono što ću igrati na PC-u već samo konzolne naslove.

PS3 ekskluzive su ono što razdvaja ove dve konzole. Nikakav hardver niti bilo šta drugo :).

Morace ili da spuste cenu ili da provale trojku pa da budu pirati,mada mislim da ga nece provaliti tako da ce spustiti cenu verovatno.Mada i to nije neko resenje

Najskuplja stvar se najsporije prodaje, to je logicno. Negde sam procitao da se zapravo bolje prodaje od X360 (u tom periodu prve dve godine) i od PS2...

I dobro je sto je USA ustvari ceo svet ;)

Fazon je u tome što igre koje sam ja igrao, koje sada igram i koje ću igrati u toku 2009. godine postoje samo na PS3. Bar najveći deo njih :). Dobro, tu ne računam ono što ću igrati na PC-u već samo konzolne naslove.

PS3 ekskluzive su ono što razdvaja ove dve konzole. Nikakav hardver niti bilo šta drugo :).

Nemoj zaboraviti da i xbox ima exluzive kao banjokazoie:D
A i wii nije za bacanje na njemu su sve igrice exluzive mario cart,mario tenis,mario basket,mario wii itd mario world:)

Poslednja izmena:
Hm...jedino sto ne razumem,mislim razumem ali mi opet nekako nije jasno! :d
GTA IV najbolja igrica godine,i sta sve nije osvojila...Ali koncept te igrice se nije promenio od ne pamtim kada,samo sto znam jeste da je GTA 2 bio iz pticije perspektive.Uvek je sve jedno te isto,prevezi nesto ili nekog od A do B,polupaj nekome nesto,ubi nekoga i sl.
Imam GTA IV i moram priznati da je igra fantasticna ali ipak mislim da je MGS4 bio za nijansu bolji!,)
MGS4 je pravi primer igrice kakve se odavno vise ne prave,sa ljubavlju...Upravo MGS serijal je dokaz same umetnosti video igrica,koliko se Kojima uneo u tu igricu je prosto neverovatno.
Skoro sam uzeo PS3 tj pre nekih nedelju dana i ne odvajam se od MGS4 dok GTA IV sam igrao cisto da malo isprobam,ali GTA jednostavno ne moze da me veze kao sto to uspeva MGS-u.
Mislim dajte ljudi,MGS4 odnosno ceo MGS serijal ima najbolju pricu ikad vidjenu u istoriji video igrica,mislim da moze i da se meri se holivudskim blokbasterima!:banana:
Tako da na kraju krajeva igru godine biraju Casual Gamer-i...odnosno oni koji upale GTA IV cisto da malo divljaju mozda odrade koji misiju i to je to...I moramo jos dodati i sve one klince koji se loze na igrice kao sto su GTA IV,da budu makroi i tako slicno...
Zbog toga je po meni i Wii najprodavanija konzola.:)
Tako da,mislim sta reci...,)

Hm...jedino sto ne razumem,mislim razumem ali mi opet nekako nije jasno! :d
GTA IV najbolja igrica godine,i sta sve nije osvojila...Ali koncept te igrice se nije promenio od ne pamtim kada,samo sto znam jeste da je GTA 2 bio iz pticije perspektive.Uvek je sve jedno te isto,prevezi nesto ili nekog od A do B,polupaj nekome nesto,ubi nekoga i sl.
Imam GTA IV i moram priznati da je igra fantasticna ali ipak mislim da je MGS4 bio za nijansu bolji!,)
MGS4 je pravi primer igrice kakve se odavno vise ne prave,sa ljubavlju...Upravo MGS serijal je dokaz same umetnosti video igrica,koliko se Kojima uneo u tu igricu je prosto neverovatno.
Skoro sam uzeo PS3 tj pre nekih nedelju dana i ne odvajam se od MGS4 dok GTA IV sam igrao cisto da malo isprobam,ali GTA jednostavno ne moze da me veze kao sto to uspeva MGS-u.
Mislim dajte ljudi,MGS4 odnosno ceo MGS serijal ima najbolju pricu ikad vidjenu u istoriji video igrica,mislim da moze i da se meri se holivudskim blokbasterima!:banana:
Tako da na kraju krajeva igru godine biraju Casual Gamer-i...odnosno oni koji upale GTA IV cisto da malo divljaju mozda odrade koji misiju i to je to...I moramo jos dodati i sve one klince koji se loze na igrice kao sto su GTA IV,da budu makroi i tako slicno...
Zbog toga je po meni i Wii najprodavanija konzola.:)
Tako da,mislim sta reci...,)

Kad se pojavi god of war3 to ce biti igrica godine;) (Bar za mene:D)

Marko imas sanse jos 10-ak dana da pobedis Gruju u "najcesce koriscen termin IGRICA 2008-e" :D ;)

da...
ovaj, odjavljujem se ja ... nema poente. Ne mogu da se setim gde sam procitao ali neko je (cini mi se neko od mod-ova) fenomenalno opisao situaciju "bitno je da svako nosi dres sa natpisom "samo da crkne komsijina krava"" - gola istina.

poz.!

eno ti dva (ne)srecnika kome su dan za danom crkle kutije.. nisam steko utisak da je bilo kome bilo drago zbog toga (osim mozda drajvera :D)

al zato, ... ustvari ovde stajem.. nema "al zato" :)

da...
ovaj, odjavljujem se ja ... nema poente. Ne mogu da se setim gde sam procitao ali neko je (cini mi se neko od mod-ova) fenomenalno opisao situaciju "bitno je da svako nosi dres sa natpisom "samo da crkne komsijina krava"" - gola istina.

poz.!

Problem je u tome shto niko ne mora da nosi dres da bi u ovom sluchaju komshiji crkla krava, riknjavaju one ko lude :d

Metacritic best and worst of 2008

Top 10 games of 2008

1. Grand Theft Auto IV (98 - 360, 98 - PS3)
2. LittleBigPlanet (95 - PS3)
3. Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (94 - PS3)
4. BioShock (94 - PS3) and Shin Megami Tensei: Persona 4 (94 - PS2)
5. Super Smash Bros. Brawl (93 - Wii) and Gears of War 2 (93 - 360)
6. Chrono Trigger (93 - DS) and Braid (93 - 360)
7. World of Goo (94 - Wii, 91 - PC / AVERAGE: 92.5)
8. Fallout 3 (93 - 360, 92 - PS3, 92 - PC / AVERAGE: 92) and Galactic Civilizations II: Twilight of the Armor (92 - PC)
9. Rock Band 2 (92 - 360, 91 - PS3 / AVERAGE: 91.5)
10. God of War: Chains of Olympus (91 - PSP) and World of Warcraft: Wrath of the Lich King (91 - PC)

Worst games of 2008

1. SPOGS Racing (18 - Wii) and Pong Toss: Frat Party Games (18 - Wii)
2. Beauty Factory (22 - PC)
3. Homie Rollerz (23 - DS)
4. Jumper: Griffin's Story (28 - Wii) and Racing Team Manager (28 - PC)
5. Jumper: Griffin's Story (29 - 360) and Game Party 2 (29 - Wii), Beat'n Groovy (29 - 360)
6. George and the Jungle and the Search for the Secret (30 - PS2), Woman's Volleyball Championship (30 - PS2), Vampire Rain: Altered Species (30 - PS3), Ford Racing Off Road (30 - Wii) and Crazy Mouse (30 - 360),
7. Toy Shop (31 - DS) and Rapala Fishing Freanzy 2009 (31 - PS2)
8. Falling Stars (32 - PS2), Best of Tests DS (32 - PS2), Iron Man (32 - PC) and Code of Honor 2: Conspiracy Island (32 - PC)
9. Target: Terror (33 - Wii) and The Incredible Hulk (33 - PC)
10. Jackass: The Game (34 - PC) and King of Clubs (34 - Wii)

http://kotaku.com/5118093/metacritics-10-best-worst-games-of-2008

Čekam ramu da iskomentariše otkud to da na Metacriticu najbolje ocene imaju PS3 igre - ali mora da upotrebi konstataciju "to ipak nešto znači" :D

gta prvi...

bozeee5.gif

Nazad
Vrh Dno