Šta je novo?

Ima li neko Acer Extensa 5630G-582G25Mn?

99% da. U svakom slucaju telefon u ruke ili cizme na noge pa... 😉

ah, majku im...
Skinuo sam sa drajver za ATI sa acer supporta... pa kaze arhiva corrupted, tj. "nije dobro skinuto". Sad vidim.. na onom spisku drajvera... sto je neko stavi link, nema za ATI.... samo Intel i nVidia. WTF???

Ima te li jos neki link? Ja sad trazim...

jos nesto... nigde nisam video da pise ATI crossfire technology. hmm..
A model je kao sto je naveden u temi. Ima 3470 grafiku, sto mi je dovoljno. Ali opet. 😡

Izmena.. Thanks Duke!

Ali jos ima s*anja... ni Broadcom LAN ne radi. ne verujem...

Poslednja izmena:
Hvala Gizmond!
Ja imam taj... 582 i 32 (znaci disk 320GB) ali pise nalepnica 3470... Jeste da ne znaci nista, ali sam vidjao da oni koji imaju crossfire imaju nalepljeno crossfire... Plus nigde mi niko nije rekao da ima. A ne vidim ni u spec.

Ali ti verujem jer se nadam se da ima... znaci da je jos bolji nego sto mislim da je 😀 😀

Inace sam namestio sve sem wirelessa... nesto mi ne ide. 🙂

Poslednja izmena:
Да вам појасним неке ствари

Овде се мешају бабе и жабе 😉.

1. Не постоји CrossFire на лаптоповима 🙂.
2. О чему ви причате, а погрешно куцате је Hybrid CrossFire.
3. Hybrid CrossFire постоји само на AMD Puma платформи. У преводу AMD M780G чипсет који у себи има интегрисан Radeon HD 3200 у комбинацији са Mobility Radeon HD 34xx. Ту потпада и тзв. PowerXpress.

:wave:

Jeste... bahaha... pa vidim ja nesto mi cudno.
Znaci nista od toga... e je**m ti pumu! 🙂

Људи се залете па упоређују свет десктопа и лаптопова (на први поглед слично или исто, ал' у стварности различито) :wave:.

U device manageru pise da mi treba drajver za mass storage, gde da nadjem taj drajver?
U pitanju je verzija sa 320gb hd, Vista, iskljucen AHCI

Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Kod modela sa HD3650 imam problem sa ATI drajverom za Vistu. Instalacija verzije 8.479.1.0 ne prolazi a neku noviju verziju ne uspevam da nadjem. Interesantno je da sa Windows Update-a skida noviju verziju koju uredno instalira. Probacu da na to nakalemim CCC.

Da li je jos neko imao slicne probleme?

U narednih 5-6 dana treba da uzmem laptop.budzet je do 600 eura i mislim da je ovo maksimum sto se za te pare moze dobiti.Sto mislite vi o tome?
p.s. Posebno me interesuju komentari ljudi koji posjeduju ovaj laptop.

Ja sam stavio XP na laptop sa hd3650. Dobio sam uz laptop sve drajvere i sve lepo instalirao sem drajvera za grafiku. Jedino resenje je bilo da instaliram ove modovane drajvere. To lepo radi sem jedne male stvari. U filmovima mi se pojavljuje takozvani tearing. Probao sam sa reinstalacijom drajvera ali ne pomaze. Ukljucivao vsync isto. Instalirao najnovije kodeke i opet nista. U svim plejerima je isto. Zna li neko o cemu se radi?

E ovako, ja sam kupio 582G32Mn i čini dosta su mu veće temperature nego one koje je postavio Gizmond. Ne znam dal nešto možda nije uredu? Cela leva strana laptopa se dosta greje, i deo za dlanove i tastatura.

Evo temperatura, bios je 1.22.

Prilozi

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    70 KB · Pregleda: 137
Nemam instalirane igre još uvek, to je rezultat nakon par sati surfovanja, instaliranja, itd...

Zanimljiva stvar je da sam sinoć prebacio u AHCI (bio je IDE), i toplota se baš dosta smanjila, deo za dlan je malo mlak, a nešto topliji je donji levi deo tastature. Sada je upaljen od jutros, sa dosta podignutih aplikacija, surf, office, programirnje i ovo su temperature.

Btw, ako upalim orthos, hdtach i dignem mu temperaturu, nema šanse da se nakon toga temperatura spusti na ove.

Prilozi

• temps.jpg
    temps.jpg
    67.9 KB · Pregleda: 120
Poslednja izmena:
Jel ima neko kompletne specifikacije za Acer Extensa 5630G-582G32Mn?
Znači da vidim koji SATA kontroler ima, koju web kameru i sl.

Na sajtu nema, pa ako neko ima ili....

Poz

Pozdrav svima. Ja sam ponosni vlasnik Acer Extensa 5630G-582G25Mn sa instaliranom Vistom Home Premium 64bit. Pošto na lapu imam 2 giga memorije, a videvši cene memorija došao sam na ideju da dodam još 2 giga. Proveravajući u Everestu video sam da lap ima jedan Hynix HYMP125S64CP8-Y5 modul. Sa donje strane laptopa se nalazi velika plastična pokrivka sa šest šrafova. Kada se skinu šrafovi pokrivka i dalje čvrsto stoji tako da pretpostavljam da se drži i na plastičnim žabicama. Pošto je lap pod garancijom interesuje me da li neko ima iskustva sa dodavanjem memorije na ovaj model ili neki sličan da mi opiše postupak skidanja plastičnog poklopca. Pošto u uputstvu za lap ima deo o dodavanju memorije (ali bez detalja) i na šrafovima nema nalepnice pretpostavljam da se dodavanjem memorije ne gubi garancija. Takođe me interesuje da li bih postojeći modul bez problema mogao da uparim sa nekim drugim (npr. Kingston KVR). Pitanje je malo duže ali sam hteo da budem što jasniji. Unapred hvala na odgovorima.

Pa čisto da ne rizikuješ, bolje da memoriju dodaju u radnji gde si kupio laptop. Ionako memorija nije skupa. I da, možeš da mešaš različite proizvođače. 🙂

Laptop je kupljen u Tehnomaniji. Nisam siguran da oni vrše dodavanje memorije. U svakom slučaju ja sam iz Negotina pa to dodatno komplikuje stvari. Moram da šaljem laptop za BG i na kraju to verovatno neće izaći baš jeftino. A našao sam module od 2 giga za 2000 din. Imam poprilično iskustvo sa desktop računarima ali ovo mi je prvi laptop pa ipak računam da nije baš tolika filozofija da se doda memorija ako je proizvođač već predvideo tu mogućnost

Postao sam takoder ponosni vlasnik Acer Extense 5630G-582G25Mn. Laptop je odlican, brz, nije tolko tih kolko sam mislio, jer se ventilator pali malo cesce nego sto sam ocekivao, al se brzo izgasi, a mreze hvata predobro. Uglavnom sa svime sam zadovoljan, ali postoji jedna stvar koja me muci. Naime, pokrov sarke mi se iznad desne strane pokraj tipke za paljenje malo vise klima i lako se izvlaci pa me zanima ima li jos tko takvih problema i preporucate li mi da ga zbog tog nosim u servis da mi zamjene pokrov?

Pa ne znam kako da to nazovem, mozda poklopac, to je kao veliki plasticni komad koji prekriva sarke, na njemu se nalazi tipka za paljenje i ikone od hard diska, caps locka i num locka i mislim da je mreza od zvucnika isto na tom poklopcu. Inace evo slika (vrijedi tisucu rijeci) :d I najlakse se klima kad je zatvoren.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno