Šta je novo?

Ima li neko Acer Extensa 5630G-582G25Mn?

U specifikaciji pise "6 cell battery up to 3h life".
Mada to nikada nema da istera 3 sata! ... :d

Ma znam/o to :d ... nego zaffa11 ima veoma slican laptop sa istom baterijom,
a grafika mu je manji potrosac od moje (30 naspram 12 Watts :S🙂 pa mi nije jasno...

Da li mozete da kazete koliko se greju? Koliko dok se vrti film a koliko kada ga ostavite celu noc npr. download sa neta i kakav je ujutru?

1.) Dok se vrti film, mlak u levom delu tastature.
2.) Nisam probao download celu noc... ,)

Znaci greje se levi deo tastature a deo ispod gde stavis dlanove kada kucas?
Da li si ostavljao upaljen npr. ceo dan ili noc i da li se tad greje ono tipa ako mu radi samo screen saver?
Da li si isprobao HDMI da povezes sa TW, da li prenosi i zvuk i sliku ili samo sliku?
@zaffa11 ista pitanja ako mozes da odgovoris.

1.) Greje se i levi deo za dlanove kada poteram recimo COD4, nije mlak nego topao. U surfing i office modu nista tj. jedva primetno.
2.) Najduze sto je radio je 8 casova (kucanje i surf). Odgovor pod broj 1.
3.) HDMI kazes... nisam probao. Videcu do kraja nedelje da probam.

Poslednja izmena:
Pitanje za sve da li na ovom rachunarau extensa 5630g/582g32/25mn moze da se potera 64 bit-na vista ???
poshto sam dobio od jednog prodavca dopis da je arhitektura procesora 32 bitna, shto mi nije logichno jer je core2 duo procesor, ali s' obzirom da ga nema nigde neko podrobnije objashnjenje o tom procesoru vredi pitati ???

1.) Greje se i levi deo za dlanove kada poteram recimo COD4, nije mlak nego topao. U surfing i office modu nista tj. jedva primetno.
2.) Najduze sto je radio je 8 casova (kucanje i surf). Odgovor pod broj 1.
3.) HDMI kazes... nisam probao. Videcu do kraja nedelje da probam.

Posto ne znam koja je igra COD4 niti me igre znanimaju ... ovo mi zvuci odlicno sto si napisao za office i surf.
Probaj obavezno HDMI pa javi :type:

Inace gde si uzeo pc, koliko love i kolika je garancija?

Nemam nameru da reklamiram 🙂
ACER Extensa 5630G-582G25Mn
Imash ga na jesenjoj akciji u Pakomu, ako navatash ja josh chekam da mi ga isporuche, i tu koshta 49990 dinara, sledeci najpovoljniji koji sam nashao za ovaj model je u Big Apple i staje 53000 din....
a model
ACER Extensa 5630G-582G32Mn
mozesh da nadjesh i po 47500 dinara...

Ali mene ono shto brine je to shto sam dobio specifikaciju iz pakoma da mu je arhitektura procesora 32bit-na...
jer o ovom procesoru ima jako malo inforamcija tj. nishta ...

1.) Posto ne znam koja je igra COD4 niti me igre znanimaju ...
2.) Inace gde si uzeo pc, koliko love i kolika je garancija?

Zbog odgovora pod broj 1.) moja preporuka sto se tice Acer-a je Extensa 5630G-582G32Mn (isporucuje se bez OS-a). Grafika je Ati HD 3470 256MB sa VGA i HDMI izlazima. Cini mi se da ti igra ulogu? 😀 Da ne pominjem cenu 😉.
Za pitanje broj 2.) pogledaj PM.

Poslednja izmena:
Da dodam,T5800 je u stvari T72590 bez virtuelizacije,jos jednom da kazem,64-bitni je procesor!

aj uzdravlje :d

Greska,treba T7250!!!!!!!!!!!!!! opet greska pri kucanju :d

Kupio sam ACER Extensa 5630G-582G32Mn,e sad,zna poprlično da se zagreje,pa dolazi do čestog uključivanja kulera,što znači da i nije baš tih.:trust:
Kolika vam je temperatura procesora?
Čudan mi ovaj C2D,trebalo je da ladniji.

Temp ide do od 51-55 stepeni.Jel tako i kod vas?
Sa kojom verzijom BIOS-a je došao vaš lap?

Poslednja izmena:
bios 1.18
cpu temp. 51-55 stepeni.
Radi vec nedelju dana bez gasenja.

Probaj obavezno HDMI pa javi :type:
Probao danas... nisam uspeo da ga nateram da radi. :trust:
Pokusavao sat vremena i izgubio strpljenje. Ati katalist je 8.10 i izgleda skromno
u poredjenju sa prethodnim (starijim) katalistom za drugu atijevu grafiku koju imam
u desktop racunaru. Ima dosta manje opcija. Pokusacu u skorije vreme ponovo.

Trazio sam po forumu... ali dzaba... pa bolje da pitam.

Da li je neko probao Assassin's Creed na ovom laptopu?
Ili na bilo kojem sa ATI 3470??

Ja sam, sto bi rekli occasional (ili srpski okejzhnl... 😀) gamer... ponekad se zabavljam sa nekim voznjama i igrama... Mada uvek budu neke "jace"... tj. ajde da kazem popularne igre.

Sad imam, za danasnje standarde, slabu mashinu... [pa toga nema 🙁 ali nije bitno... gledam novu....
Voleo bih taj laptop zbog crossfire tehnologije, kako bih i imao dobro trajanje baterije.

Pa da skratim pitanja:

1) Moze li se igrati assasin`s creed? ... da li je neko stvarno probao?
2) da li i ATI 3650 ima sa crossfire... naravno na nekom drugom modelu?
3) citao sam o buci i grejanju u temama... da li bar kad radite na netu "miruje" ventilator?
Jer ja imam centrino.... i valjda od svih programa... antivirus, firewall, browser, muzika.... 🙂
Nije mnogo ali ga ugusi....
...stalno radi i to zuji u PM! Ranije nije... ko ce ga znati... i onako ode u penziju....

Da li bar ti novi mirno rade kad imaju "normalan" posao?

Poslednja izmena:
2) da li i ATI 3650 ima sa crossfire... naravno na nekom drugom modelu?

Ati HybridCrossfire ne radi na Ati Mobility 3650 već samo na 3200 + 3470.

quote: "AMD systems with the ATI Radeon Mobility HD 3650 don't offer this feature, but the HD 3650 outperforms the HD 3200 and HD 3470 comibined! "

Hvala na odgovorima... znaci 2) i 3) precrtano... jos samo prvo pitanje i odo u radnju. 😀

Gizmoid.... vidim da pise da tvoj acer ima 3650. Jesi probao neke nove igre?
Nigde da nadjem da li je neko igrao nesto "zahtevno" na 3470... tj. bash taj Assasins creed.

Upravo sam presao COD 5, na rezoluciji 1024x768, AA i AF iskljuceni i ide glatko.

Fallout3 postavke na high. AA 4x, AF 8x, rezolucija 1280x800. Igra tece glatko.

aha... pa to je onda do jaja...

Jer, iako nisam expert za igre, rekao bih da su bar malo zahtevnije od Assassin`s creed-a...
..nisam ih igrao, ali kako vidim po netu su bruka zahtevne. Znaci i ovo ima da tera dobro...

jeeee...:d:d:d

Pretpostavljam da je velika razlika u postavkama izmedju Call Of Duty 5 i Fallout 3 za ugodno igranje zavisi od optimizovanosti igre.

Koje su normalne radne temperature za Acer 5630 i 6530G sa hd 3650? 🙂
A kolike su pri opterecenju .
Da li je 70-80C OK?

Poslednja izmena:
Imas na ovoj stranici nesto, a poteracu sutra, prekosutra neku igru
u trajanju recimo 2 casa i izmericu temperaturu pa postujem. O.K.?

Temperatura posle 2 sata igranja Fallouta3.
Bila je stepen do dva veca.

Prilozi

• Heat.jpg
    Heat.jpg
    49 KB · Pregleda: 191
Acer Extensa 5630G-582G32Mn ima samo VGA izlaz. Moze li se povezati sa obicnim CRT TV-om (ima scart, chinc i svhs ulaze). Trazio sam po netu ali i dalje mi nije jasno...

Mislim da ti treba ovako nesto.

Prilozi

• VGA Male to S-Video.jpg
    VGA Male to S-Video.jpg
    11.1 KB · Pregleda: 70
Nazad
Vrh Dno