Šta je novo?

Ubrzanje ADSL-a - Zvanicno!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
lol meni su znaci povecali,ali samo mi u ruteru pisalo,jer sam zbog speed up-a bio limitiran na 768/64,posle praganjanja sa korisnickim centrom,oni mi resinhronizovali ruter nazad na 768/64,i imam i dalje istu tu brzinu a centrala vec ubrzala u paracinu,tako da......uf ko ce ovo da im objasnjava :)
Najgora stvar je kad zoves par puta zaredom,i onda nanovo sa svakim pricas i objasnjavas, a niko te ne razume i svako ti ko iz topa kaze gospodine ugasite ruter :)

Znaci moze da se sredi da ako imas aktivan speed up da ga napravis da nije vise aktivan,samo neznam sta sam tek sad uradio.Downgrade-ovao sam svoj internet :)

Poslednja izmena:
Najgora stvar je kad zoves par puta zaredom,i onda nanovo sa svakim pricas i objasnjavas, a niko te ne razume i svako ti ko iz topa kaze gospodine ugasite ruter :)
Pa toiliko o stručnosti ljudi koji rade u podršci...Kad god pozoveš odogovr je restart rutera,ili diskonektuj se pa opet konektuj:d
Znači idelan radnik teh podrške:GLUP,MUTAV,sa debelom vezom:d:d(čast izuzecima sa kojima sam imao prilike da pričam)

Poslednja izmena:
Objasnio covek na ESu. Ljudi koji koriste IPTV i SpeedUP su poslednji na redu za povecanje brzine zbog nekih tehnickih razloga.

Pa vidi, pre 2-3 meseca si imao 512/64 za 1300-1400din; a sad ces imati 16Mbps za ~5.500din; znaci 4x skuplje a 30x brze... pa i nije tako lose :)

pa vidi cene okolnih zemalja i brzine pa onda reci:d
Takodje izvuci matematiku na godišnjem nivo(a isti ti djavo,i sa ovom i sa ovom ćeš skinuti film,igru,seriju koju rešiš)zar ne,samo je razlika što sa prvom nećeš završiti na prosjačkom štapu:d

Poslednja izmena:
Pa kako onda onaj koji je koristio speed up,i koji je deaktivirao isti,kad ce on :)
Uf koliko sam zakomplikovao,mora da pozovem opet tehnicku podrsku da im objasnim i da se ispricamo :)

@Beginer
Bas zbog "matematike na godisnjem nivou" ja od samog pocetka furam najjeftinij paket :D, i radujem se svakom povecanju brzina pri istim/nizim cenama ;)
Kad ovo uvedu, i ako bude radilo kako treba, apsolutno ce zadovoljavati moje trenutne potrebe... :)

p.s. znam da i dalje nismo kao Hrvatska, Bugarska itd; ali opet, 1024/128 je duplo bolje od 512/64 :D

Ufff, ne znam sta da vam kazem...imam aktiviran speedup, cak sam ga i iskoristio pre 2,5 sata i u medjuvremenu mi povecali brzinu. Merio na speedtestu, dole 1700 a gore 160.

Kada isteknu ova 3 sata provericu ponovo.

Poslednja izmena:
Da utvrdimo gradivo od pre 2 meseca.
Za speed up korisnike: Nama će da na modemu,ruteru stoje nove brzine, ali realno povećanje brzina nećemo imati dok se posao u kompletu ne završi. Na kraju smo mi.:smash:

Nakon jos jednog razgovora sa korisnickim centrom,kazu mi da je pre sat vremena tek njima stiglo obavestenje o povecanju,i da ovo moje s*anje koje se napravilo sa speed up-om i sve ovo sto sam gore pisao,ako mi ne bude povecana brzina,da tamo posle 01.01. pozovem i resicemo......Nisam i dalje siguran da su ljudi razumeli sta sam im pricao,neznam jel brzo pricam ili nerazumno,mada mislim da svi vi ovde razumete sta pricam...lol

Znaci ponovo sam 768/64 user bez aktivnog speed up-a,iskljucili su mi speed up na moj zahtev,jer je upload umirao......Speed up mi je samo pogorsao stvari i zagorcao zivot :)

Poslednja izmena:
Evo sta meni stoji u ruteru:
Line Rate - Upstream (Kbps): 252
Line Rate - Downstream (Kbps): 4095

Speedtest:

Inace Telekom 1,5Mbit paket.

@Beginer
Bas zbog "matematike na godisnjem nivou" ja od samog pocetka furam najjeftinij paket :D, i radujem se svakom povecanju brzina pri istim/nizim cenama ;)
Kad ovo uvedu, i ako bude radilo kako treba, apsolutno ce zadovoljavati moje trenutne potrebe... :)

p.s. znam da i dalje nismo kao Hrvatska, Bugarska itd; ali opet, 1024/128 je duplo bolje od 512/64 :D

Ma naravno,treba se radovati svakom povećanju...Nego ja sam se nadovezao na ono što si izveo,jer verujem da ono 60%ako ne i više bench usera ne bi moglo ono da plaća(možda grešim,ali onda nam je standard bolji nego što mislim:D,jedino ja živim prosečno:p)
Takodje to sam ti reko,jer su neki malopre pominjali Kanadu i poredili nas sa istom i kako je tamo skupo i bla bla bla,a te iste čekam da se jave i da kažu kakav je životni standard u toj istoj kanadi:)

Ima li ko sa IPTV da mu je promenjena brzina ? U Kg ni mukajet :-(

Pročitaj malo:korisnici IPTV-a i speed up-a će medju zadnjima dobiti

Telekom ADSL, Cerak povecano sa 2 na 4M.
Testirao malopre ~3400kbps.

Evo kod mene ide download oko 230kB/s. Telekom, Kraljevo. Bas sad gledam nesto dok surfujem u FlashGetu mi gore onaj graf pokazuje nesto cudno velike brzine za 1,5mbit, i odem u FlashGet a vidim i provalim da je povecano. Pa reko da vidim odmah ovde jel jos kod nekog povecano.

Poslednja izmena:
Ja samo imam da dodam za sve koji porede naš net sa kanadom i kojima 50 evra nije mnogo za tu brzinu:Evo ja vas pitam,koja je prosečna plata u Kanadi a koja kod nas???Kakav je standard kod njih a kakav kod nas???
Ako ima takvih kojima 50 evra mesečno za net nije mnogo,šta da kažem,svaka im cašt,onda im je standard do jaja...Ali budući da nismo ni blizu kanade,ni geografski ni sa standardom,ja bih vas zamolio da se poredite sa Bugarima i Rumunima koji su nam u oba navedena primera bliži i takodje polgedajte njihove brzine i cene,pa onda razmislite o čemu pričate
Sjajna vest za povećanje i bilo je krajnje vreme,ali onaj paket od 16mbita ako stvarno bude po onoj ceni,to je pljačka
Ња, ња, ња, само кукате :wall:. Као да је стање свуда у свету исто.

Мој брат у Северној Каролини кука како му је једини избор Time Warner Cable који нуди бедних 6 Mb/s/384 Kb/s и то све за 49$ месечно. Још мало па ћу за исти новац имати бржу линију од њега, што је била научна фантастика до пре годину дана!

Da se primetiti da je svima kojima je povecano Telekom provajder. Prvo svojima dizu brzinu pa onda drugima.

Nesto mi to malo! Trebalo bi veci download da bude.

To ti je to, uzmi 4096x0.85 i dobices ~3400kbps.

Poslednja izmena:

Мој брат у Северној Каролини кука како му је једини избор Time Warner Cable који нуди бедних 6 Mb/s/384 Kb/s и то све за 49$ месечно.
E pa pošto je u Srbiji bolje nego u Severnoj Karolini onda neka se tvoj brat vrne ovde, šta će tamo?

Мој брат у Северној Каролини кука како му је једини избор Time Warner Cable који нуди бедних 6 Mb/s/384 Kb/s и то све за 49$ месечно. Још мало па ћу за исти новац имати бржу линију од њега, што је била научна фантастика до пре годину дана!

Ti ili ne znaš da čitaš ili ne znam ni ja šta je problem...To što ćeš ti imati za te pare brže od njega blago tebi(pogledaj kolko imaju Bugari lil Rumuni za te pare ili Sloveni)pa onda pričaj nešto...Volim takve kao ti,jer izvuku jedan link de je gore nego kod nas,i prave se veliki poznavaoci(dobro nisi izvuko link od nekog provajdera iz Ugande:S:)...
Btw samo mi još ovo reci što si verovatno zaboravio da spomeneš:u tih 49$tvom bratu je uračunata i kablovska a nekima i telefon,i još ovo:koliko je njemu vredno tih 49 dolara,kad moj ortak koji radi u Bostonu kao čuvar u muzeju ima 7 dolara na sat(a smena je 6 sati),e sad matematiku možeš i sam da izvučeš:smoke:

@Wizz:slažem se

Poslednja izmena:
Da li neko ima ideju da li ce i kako SBB da reaguje na ovo?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno