Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

Vidi opciju i telefonu ima u vezi punjenja baterije i priključivanja na usb,meni se jednom to desilo i kada sam odčekirao usb u fonu onda je nestala ta aplikacija.

NOVI FLASH - Vodafone v.58 by steky-mag:

Promijene:
uklonio sam sve nepotrebne profile (browser, inernet, e-mail i MMS profile),
uklonio sam SVITCH ON pitanje pri ukljucivanju mobitela,
uklonio sam vodafone internet izbornike (slika 1),
otkljucao sam sve tipke (lsk, rsk i tipka1) (slika 2).

Znaci nakon flash-a sve gore navedeno odmah je u funkciji i ne moramo puno petljati po mobitelu, tj. gotovo da je debrandiran.
Jedino jos treba ukloniti Vodafone Download linkove brisanjem mystufff.bar iz brew\mod\mystuff\res\common\!
Naravno, promijenimo i ikone i ikonice, ali to je igrarija...

Da bi sve to funkcioniralo treba u instalacijskom Vodafone folderu C:/Program Files/BenQ/3GSwupFU zamijeniti EF81_de-VF-G_58_0147.qsnv s ovim iz EF81_de-VF-G_58_0147.rar

Prilozi

• slika 1.jpg
    slika 1.jpg
    63.8 KB · Pregleda: 71
  • slika 2.jpg
    slika 2.jpg
    47.4 KB · Pregleda: 58
  • EF81_de-VF-G_58_0147.rar
    4.9 KB · Pregleda: 97
Hwala Steky-MAG ! E sad jel mogu da te pitam i zamolim jos nesto posto si ti skoro jedini koji jos posecuje ovu temu! Tek juce sam skinuo Mobile theme editor i resio da se malo zezam i pravim neke teme! Ali mi bas ne ide od ruke, ne znam najbolje da koristim program! Pa ako bi mogao da okacis neko uputstvo kako se tacno prave tem e i sta tacno treba da se radi i kojim redom, taj sam proces pravljenja! U PDF formatu ili kako ti je vec najlakse, uopste nije bitno! Zahwalan sam ti unapred! Veliki pozdrav

Steky, posto nisam pratio ovu temu...Ako ti nije frka da uploadujes i program kojim se flashuje, kao i kratko upustvo :)

Steky a jel mozes mooooolim te da okacis neko uputstvo ili nesto? Ne moras odma, kad stignes da uradis, ovih dana? Jel bi mogo?
Aj pls! Hwala u svakom slucaju, pozz

Steky a jel mozes mooooolim te da okacis neko uputstvo ili nesto? Ne moras odma, kad stignes da uradis, ovih dana? Jel bi mogo?
Aj pls! Hwala u svakom slucaju, pozz

Ako znas njemacki:
http://forum.modopo.com/ef81-sxg75-...5-ef81-theme-fuer-handy-selbst-erstellen.html

Ako ne znas, Google-om prevedeno:
http://74.125.43.102/translate_c?hl...n.html&usg=ALkJrhj4rs-D5Z9DsG3J4Tx8VrKrBdDZqw

U project.rar-u imas temu u .sdq obliku tako da ces ju moci otvoriti s MTE-om!

Prilozi

• project.rar
    867.7 KB · Pregleda: 35
pozzz svima joj kako me nervira polako mm po mm
radi ono ok al problem sa sluskama imao 2 para i jedan rikne bacim ovaj drugi radi
kad ono jedan dan u skoli ostavio sluske na stolu valjda i dolazim kad ono jedna sluska otvorena i jedna zica pokidana :mad: i ja kao zalemim nesto sam i radi ok do prekjuce ja vadim iz dzepa kad ono opet otvorena jedna cini mi se ista ko prosli put i pokidana aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
sacu da probam da zalemim opet pa cu da vidim nego jel ima negde da se kupe nove sluske???
i bese ne mogu one blutut sluske? cini mi se da je bilo price da ne moze
dajte neko resenje sem kupi mp4 xD pozzzzzzzz

edit: i sad sam prebacivao neku muziku i ovde http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1098771&postcount=382 kaze da treba 60 karaktera al meni ne prepoznaje a imaju ispod 60???? jel ima neka fora da se to zaobidje il nesto?

Poslednja izmena:
Posto su mi ukrali telefon, a u zivotu nisam koristio slusalice, ja bih ti ih prodao. Samo sto sam ja iz Zrenjanina...

e pa *** ne znam kako bi iskombinovali....tesko
ja sam iz bg-a

Pozdrav ljudi ! Uzeo sam Benq Siemens EF81 i imam problem... Kada zelim da reprodukujem neku mp3 pesmu pise mi :There is no application available to open this file... Kako ovo da resim, drug mi rece da trebam da ga flesujem, ali takodje sam video da su ljudi nailazili na velike probleme kada su to radili, ako je to prob. da li mozete da mi postavite ili uputite ka nekom tutorijalu za to, jer nemam pojma kako se to radi, a ne bih hteo da zeznem nesto, po cemu sam poznat !
Unapred zahvalan, pozz !

Da li je neko video ovo, help !?

Uz to, da li moze da se flesuje putem blututa, ako je to resenje mog problema ?

Poslednja izmena od urednika:
Pozdrav ljudi ! Uzeo sam Benq Siemens EF81 i imam problem... Kada zelim da reprodukujem neku mp3 pesmu pise mi :There is no application available to open this file... Kako ovo da resim, drug mi rece da trebam da ga flesujem, ali takodje sam video da su ljudi nailazili na velike probleme kada su to radili, ako je to prob. da li mozete da mi postavite ili uputite ka nekom tutorijalu za to, jer nemam pojma kako se to radi, a ne bih hteo da zeznem nesto, po cemu sam poznat !
Unapred zahvalan, pozz !

Da li je neko video ovo, help !?

Uz to, da li moze da se flesuje putem blututa, ako je to resenje mog problema ?

Ne treba ti fles za ovo! On ti kaze da ta pesma koju ne mozes da otvors nije u odgovarajucem formatu tj. nije u MP3,WAW,AAC ili MIDI i ne moze da je procita!Desavalo se da i meni to pokaze iako je pesma bila u MP3 formatu! Jednostavno treba samo da skines neki converter(ako vec nemas) npr. Xilisoft video converter ili ImToo video converter i konvertujes tu pesmu u MP3 format!
Ako zatreba jos nesto samo kazi!;) pozz

Ne treba ti fles za ovo! On ti kaze da ta pesma koju ne mozes da otvors nije u odgovarajucem formatu tj. nije u MP3,WAW,AAC ili MIDI i ne moze da je procita!Desavalo se da i meni to pokaze iako je pesma bila u MP3 formatu! Jednostavno treba samo da skines neki converter(ako vec nemas) npr. Xilisoft video converter ili ImToo video converter i konvertujes tu pesmu u MP3 format!
Ako zatreba jos nesto samo kazi! pozz

Hvala ti na savetu... Mada za sve koji imaju ovakav prob, resenje lezi u kavalitetu pesama, navodno benq nece da pusta mp3 slabije frekvencije sto sam procitao na nekom forumu... Tako sam prebacio na mob pesmu od 3,5 mb, umesto iste koju sam predhodno konvertovao i zauzimala je 700kb i sada sve super radi... Novo pitanje, kako mogu da flesujem telefon preko blututa ako je to moguce i kako da preko njega ubacujem java aplikacije i igrice... Takodje kada pokusam da ubacim temu on je primi, ali je posle nema... ?
Pozzz svima ...

Hvala ti na savetu... Mada za sve koji imaju ovakav prob, resenje lezi u kavalitetu pesama, navodno benq nece da pusta mp3 slabije frekvencije sto sam procitao na nekom forumu... Tako sam prebacio na mob pesmu od 3,5 mb, umesto iste koju sam predhodno konvertovao i zauzimala je 700kb i sada sve super radi... Novo pitanje, kako mogu da flesujem telefon preko blututa ako je to moguce i kako da preko njega ubacujem java aplikacije i igrice... Takodje kada pokusam da ubacim temu on je primi, ali je posle nema... ?
Pozzz svima ...
Nema na cemu! Nije problem u nikakvoj frekvenciji nego u karakterima, mozda si pobrko ta dva! Ako pesma ima preko 60 karaktera(slova u nazivu pesme) nece je pustiti! Jednostavno samo konvertujes tu istu pesmu koju nije hteo da pusti i izaberes da ti bit rate bude 128 i ima da radi sve ok! Sto se tice flesa preko blututa msm da ne moze a ubacivanje igrica, aplikacija i tema moze sigurno! Samo sto ja ne znam kako jel nisam to radio, sve sto ubacujem, ubacujem preko kabla! Ali zato bi trebalo da imas odgovor na tvoje pitanje na 100-toj strani ove teme! Tamo imas i sve ostalo sto bi moglo da te interesuje i sva druga resenja nekih raznih problema! Uzivaj u EF81;) pozz

Poslednja izmena:
Ali zato bi trebalo da imas odgovor na tvoje pitanje na 100-toj strani ove teme! Tamo imas i sve ostalo sto bi moglo da te interesuje i sva druga resenja nekih raznih problema! Uzivaj u EF81 pozz

Zahvaljujem se na brzom odg, na 100 toj str stvarno ima svega, ali opet ne mogu da pronadjem kako ubacivati igre i appz preko blututa, msm znam kako da ubacim, ali telefon ne vidi te prebacene fajlove vec kaze da nema adekvatnog programa za citanje....?
Da znate samo, tek sam juce nabavio EF 81 i sve mi je novo, zato cu mozda nekada postavljati glupa pitanja, al' sta cu ! Pozzz svima !

Zahvaljujem se na brzom odg, na 100 toj str stvarno ima svega, ali opet ne mogu da pronadjem kako ubacivati igre i appz preko blututa, msm znam kako da ubacim, ali telefon ne vidi te prebacene fajlove vec kaze da nema adekvatnog programa za citanje....?
Da znate samo, tek sam juce nabavio EF 81 i sve mi je novo, zato cu mozda nekada postavljati glupa pitanja, al' sta cu ! Pozzz svima !
Ok, pazi ovako(ako sam te dobro razumeo)! Ti kad prebacis neku igru ili aplikaciju preko blututa on ti je smesti tamo u Miscellaneous, i onda nece da je otvori, jel tako? Samo mi reci koji fajl od igrice ili aplikacije ti prebacujes, JAR ili JAD? Ugl msm da sam skapirao sta je tvoj problem! Kada prebacujes nesto preko blututa treba da prebacis samo njen JAR fajl! A kad to uradis, dalja procedura ti je objasnjena na ovoj stranici koju sam ti dao! Ako treba jos nesto ti pitaj! pozz

Evo adrese: http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1132435&postcount=751

djole90 hvala ti puno, to je pravi odgovor, sada znam kako da instaliram i igre i aplikacije !!! PozzZ

Aha, naravno da ima! Samo malo bolje potrzi u ovoj temi i sve ces naci vec okaceno! I adresu odakle treba da skines, ma sve sve, da ne bi sad ponavljali milion puta jedno isto! Samo koristi opciju kad udjes na ovaj forum i ovu temu o telefonu pise ti TRAZI U OVOJ TEMI! I tu otkucaj sta te interesuje in nadje ti za cas! pozz

ljudi treba mi mapa beograda i srbije za trekbuddy...ae pls help
unapred xwala...
PS nisam nasao preko trazi u temi

Poslednja izmena:
fon mi je upao u vodu i od tad ekrani ne rade.
pali se na emergency mode i kad se poveze sa kompom se ponasa normalno.
moze da se razgovara i ostalo.
cak sam i flash firmvera odradio bez problema.

obzirom da oba ekrana ne rade , pretpostavljam da je neka veza sa clamshellom otisla.

zna li neko majstora koji ovo moze da popravi

Poslednja izmena od urednika:
Da li je neko uspeo da resi problem kada telefon moze da koristi samo jednu karticu? (ono kada za bilo koju drugu trazi phonecode) Da li postoji resenje? naravno, ne znam taj kod :(

Evo mene sa problemom posle dugo vremena, pa molim ako neko moze da pomogne!!!

Pocelo je tako sto kompjuter nije mogao da prepozna telefon kada ga utaknem na USB. Znaci, nije radilo nista: ni Brew Commander, ni MPM, nista (dok je telefon normalno sljakao). A kada bih hteo da punim bateriju preko USB-a, pisalo bi mi: "INVALID CHARGER". Pomislih, mora da su pobrljaveli drajveri.
Reinstalirao sam sve drajvere i programe za mob. Opet ista prica.
Rekoh, mozda je zabagovao firmware pa da fleshujem (bez obzira sto mob radi ovako). Plasio sam se da ga nece prepoznati ni 3GSwupFU2 (flesh program). Medjutim, udjem u EMERGENCY MODE, nakacim, sve po propisu... prepozna ga fino na portu 5, sve oke. Kliknem update... i nakon sto predje vise od pola, kada se restartuje telefon, izadje na spoljnom ekranu "FTM" (Factory Test Mode) gde update stane (sve je prikazano na slikama). I svaki put update stane na istom mestu.
U cemu bi mogao da bude problem? Ili je pak mrtav?

Unapred hvala na odgovorima ;)

Slika 1
http://img385.imageshack.us/my.php?image=screenshot01mi9.jpg
Slika 2
http://img385.imageshack.us/my.php?image=screenshot02nd9.jpg

Uspeo sam da flasujem telefon nekako u EMERGENCY MODE-u iz hiljaditog pokusaja... ali ostaje isti problem. Kompjuter prepoznaje telefon samo kad je u EMERGENCY MODE. U suprotnom kada ga nakacim na USB, telefon se ne vidi uopste. Nema ga u Device Manager-u. Ne rade MPM ni Brew Commander. Kada ga zelim puniti preko USB-a ispise mi na telefonu "INVALID CHARGER", dok punjac radi za sada normalno. A kada prikljucim slusalice na telefon, telefon ih ne vidi.
Napominjem da su drajveri i programi uredno instalirani, i da nije do racunara... pokusao sam i na drugom kompjuteru.

U cemu bi mogao biti problem, ima li iko ideju... ovo zbunjuje stvarno?
Cini mi se da se i @ zalio na slican, ako ne i isti problem.

Hvala unapred,
ukoliko obilazi neko jos uvek ovu temu :)?

Pozdrav svima!
Zahvaljujući ovom forumu,naučio sam dosta toga. Ako neko još posećuje ovaj forum,zanimaju me još par stvari. Da li i gde u Nišu ili južnoj Srbiji ima da se kupi baterija za EF 81,ko je proizvođač (uvoznik) i kako su se te baterije pokazale? Drugo što me zanima je da li softver telefona ima uticaj na punjenje/pražnjenje baterije? Primetio sam da mi se baterija brzo prazni (telefon i baterija su stari 21 mesec),ali se pre flešovanja i brzo punila,za nekih 45min (tada mi je softver bio 48 a sada je 58,nemac). Dakle,možda nema ama baš nikakve veze... ali rekoh da pitam...:smoke:

@VLADADJ I ja sam imao slican problem, tacnije u moj fon je usla kap vode i sve je pobrljavilo kao i kod tebe, komp nije nista hteo da prepozna i nista nisam mogao da radim sa telefonom, cak ni neki brojevi na tastaturi nisu hteli da rade! Treba da ga odneses samo negde na ciscenje i resices problem, posto ti se verovatno napunio telefeon prljavstine neke crne, ne znam kako je oni strucno zovu! Ja sam ga nosio u balkansku, platio 800 din i resio problem i evo i dan danas da kucnem u drvo radi ko swajcarac! :D Tako da bi to bilo to, samo ga odnesi na ciscenje! Pozzz
@Bockyman Baterije u Srbiji nema nigde! Ja sam je narucio preko strica iz Swajcarske, on mi je poslao odande, tj i on je od negde narucio pa je prosledio meni!
A softwer ne bi trebao da ima nikakav uticaj na punjenje baterije, bar ja mislim i niko se na tako nesto nije zalio... ukratko bi to bilo to! Ako treba jos nesto pitajte, tu sam posecujem forum! ;) Veliki pozzz

Poslednja izmena:
Hvala brate. To cu i da uradim. Verovatno je to problem. Zapravo, kada kanem malo alkohola u uticnicu i prikacim slusalice ili usb ono radi, radi malo, pa opet krene da zeza kada se bolje osusi. Sad, ili treba da se otvara i ocisti sve, ili sam ostetio tu uticnicu nekako, pa nema dobar kontakt i slicno.

Hvala puno u svakom slucaju.

Da li se isplati danas kupiti ovaj mob, polovan naravno ( ako neko zna da ima nov :) ) i po kojoj ceni?

ne radi ekran

Imam problem sa telefonom,odjednom mi ne radi ekran,telefon radi samo kao da ne salje signal na ekran.Dali je moguca popravka.
Hvala

Nazad
Vrh Dno