Šta je novo?

Losa serija z-5500

Pa tad kad si ih TI pazario, nisu bile falichne serije. Osim toga tada su kostali min 350e..

Ja sam moje uzeo negdje tokom proljeća 2005. za 31000 i neki dinar. Tada je to bilo čini mi se 380-390 eura... A cijena im se tada kretala oko 35-36000... Ja sam nekako izmuvao neki drugarski popust... :d:d:d

Nemožeš porediti Jazz i Logitech koji ima THX sertifikat

Daleko od toga da poredim. Samo kazem da je prva serija dosta bolje radila neko serije posle nekoliko godina. To koliko vidim se desava i sa ovim Logitech-om.

Poslednja izmena:
To znaš (vidiš) kako? Po tome što imaš dva kompleta ovih zvučnika, jedan po ceni od 350e a drugi po ceni od 300e? :trust: Oh, goleme li razlike. Ovi od 300 mora da su totalni škart...

Ako te to sprečava da kupiš ove zvučnike, šta da ti kažem...

Suma sumarum: idite onda u radnju u kojoj su najskuplji i kupite. I nadajte se da nisu "falicni".
Ipak, to je izgleda najsigurnije resenje...

Eeeeej, falicne serije... ne ni serija, vec "serije"... a ovamo 5 ljudi imalo probleme, i to razlicite... :wall:

Imam z5500 2 godine , tada sam ih platio 350e (tada je to bila ok cena) i za sada sve radi odlicno, nikakvi problemi

To znaš (vidiš) kako? Po tome što imaš dva kompleta ovih zvučnika, jedan po ceni od 350e a drugi po ceni od 300e? :trust: Oh, goleme li razlike. Ovi od 300 mora da su totalni škart...

Ako te to sprečava da kupiš ove zvučnike, šta da ti kažem...

Prema informacijama ostalih usera. To me podsetilo na situaciju sa Jazz-om.
Inache nemam nameru da kupujem neki ozbiljniji kompjuterski zvucni sistem. Ove Jazz koristim cisto da imam zvuk na kompu. Za ozbiljnije slusanje tu je hi-fi.

Kao i obicno.... ovde *ebe lud zbunjenog! :-devil-:

E ljudi,mis'im stvarno lepo kaze honda, sta se javljate vi sa sistemima starijim od godinu dana i govorite kako super rade, znam i ja da rade,zato sam ih i uzeo ne znajuci da nova serija radi losije. Nisu komponente lose,iste su kao ranijih godina, nego je zavrsna obrada losija, zato i rade posle dobro odradjenog servisa sasvim ok.

Poslednja izmena:
U toku je neka Logitech akcija do Nove godine. Neki od modela zvučnika (uključujući taj) se daju ispod standardne cene pod uslovom da se uzme paket od 10 modela i poštuje preporučena cena od strane distributera. Za taj model je naravno 24,999 din. Čak ljudi iz Logitecha obilaze radnje u Mystery Shopper fazonu i proveravaju. Oni koji imaju drugu cenu očigledno nisu uzeli ceo propisani paket i ne učestvuju u ovoj akciji.

Toliko o lošim i jeftinim "škart" serijama ovih zvučnika.

Znači, da ih pazarim?

Opasno bacih oko na njih i X-Fi Titanium :guitar:

Taman svratim do tebe pre kupovine,da ih čujem kako pevuše :smoke:

@Djodje K.
'Fala lepo.

Kupih i ja tu škart seriju zvučnika. Loša završna obrada i zvuče mnoogo loše. Da imam para kupio bih još dva kompleta da na svaku konfiguraciju stavim po jedne.

P.S. Interesuje me kako to dotična gospoda pouzdano zna da su to škart serije i da je završna obrada veoma loša a nema iste zvučnike i nije ih čula, videla uživo ? Ma nek komšiji crkne krava!

Cinjenica je da se ove novije serije vise kvare nego starije. Zakljuci sam...
Naravno, to ne znaci da ce i tvoji obavezno da se pokvare, vec samo znaci da je generalno veci procenat kvarova.

Ili ljudi vise kupuju te zvucnike nego ranije. Nijedan zvucni sistem nije predvidjen da radi na max snazi, tipa da se potenciometar odvrne vise od 2/3.

Znači, da ih pazarim?

Opasno bacih oko na njih i X-Fi Titanium :guitar:

Nemoj. Uzmi microlab 5.1+1 sistem. http://www.microlab.cn/product/speakers/FINECone/730.htm. MDF kutije, tranzistorsko pojacalo, tranzistorske skretnice...
:wave:

PS. Ignorisi to sto po specifikacijama nije "jak" kao z5500, garantujem ti da je jaci od njega ;)

mozes i ove: http://www.microlab.cn/product/speakers/2.1 and amplifier/H500.htm , malo manje su kvalitetni od onih gore, ali i dalje bolji od... :)

Poslednja izmena:
FC730 su sigurno veoma dobri, ali gde da ih nadje?

FC730 su sigurno veoma dobri, ali gde da ih nadje?

I gde i po kojoj ceni? Inace, ovaj sistem ima samo jedan ulaz a nema ni integrisani AC3 i DTS dekoder. Mada, ne sumnjam da dobro zvuci...

Kada god se prica o Z5500, uvek se neko javi ko kaze da to nije to, da ima bolje za te pare i slicno. Na to ja uvek odgovorim sa pitanjem da mi se da konkretno koji je sistem bolji a da kosta bar priblizno isto i nikada ne dobijem odgovor.

Nemojte pogresno da me shvatite, nisam nikakav Logitech fanboy, samo trazim da mi se navede sta je to bolje od Z5500, da moze da se kupi kod nas a da ne kosta bar duplo vise. Ako mi neko ukaze na takav sistem, odmah prodajem Logitech i kupujem novo. Ako ne, onda mi nista drugo ne preostaje nego da skupim bar 1000 evra za neki pristojan sistem, koji je, naravno, klasa za Z5500, ali to je druga prica...

Diskusiju o Logitech Z-5500 zvučnicima nastavite u ovoj temi.

Ljudi odneo sam z5500 na servis (drugi put),bili su mi na produznom zajedno sa kompom. Kazu da je struja "prosla" kroz njega.Kad su culi da drzim tako jak sistem na prduznom rekli su mi da obavezno kacim zvucnike na zaseban steker, uz preporuku za stabilizatorom napona. Jedva su pristali da mi ponovo servisiraju. Malo mi sve cudno, kompu nikad nista nije bilo, a ovi zvucnici opet riknuli.Kazu da su dosta osetljivi. Jel ih vi drzite zasebno? Da li ce mi neki apc surge protector biti dovoljna ili da uzmem apc ups bez baterije?

Ako je pod garancijom, nema šta oni "jedva" da servisiraju. Ne daj se za*ebavati.

Uzmi samo produžni sa nekom zaštitom.

Kad su culi da drzim tako jak sistem na prduznom rekli su mi da obavezno kacim zvucnike na zaseban steker, uz preporuku za stabilizatorom napona.

Da, da, moraces da kupis stabilizator od 1KW ili UPS od bar 1500VA. :wall:
Cisto servisersko pros*ravanje, nece bitange da rade svoj posao pa idu na varijantu da otkace sto veci broj reklamacija, sto je najgore ima ljudi koji i nasednu na takve fore, klasican APP (Ako Prodje Prodje)

I slobodno navedi taj servis gde rade eksperti koji su to izjavili, da se kod nekih buducih reklamacija ljudi pripreme.

Mislim da majstori zaista preteruju, ali cinjenica je da su ovi zvucnici osetljivi na "kvalitet" nase struje. Kod mene se cuje glasno pucketanje svaki put kada se ukljuce i iskljuce frizider ili bojler, bez obzira sto nisu na istom osiguracu.

Produzni sa zastitom ti nece pomoci od gore pomenutog, vec ce spreciti pregorevanje svih uredjaja na produznom ako iz mreze dodje neki prenapon. Pretpostavljam da bi te probleme zaista resio neki stabilizator ili UPS sa ispravljacem.

Nisu zvucnici osetljivi nego su mozda slabi sa filtracijom pikova u naponskoj sekciji. Proveri na tom istom utikacu kako se ponasaju drugi el. uredjaji, npr. TV, monitor ili neki audio uredjaj (HT, mini linija i sl.) da li se i kod njih javlja pucketanje u zvuku ili smetnje u slici?

Svasta imam na tom utikacu - zvucnike, komp, monitor, telefon, DVD, radio, stampac i sve radi bez ikakvih problema, osim zvucnika, koji povremeno pucketaju (opisano u prethodnom postu u kojim slucajevima). Ovako se ponasaju vise od tri godine i nema veze da li su sami na utikacu ili u grupi sa svim ovim.

Inace, nisam usamljen sa ovim problemom, nasao sam gomilu ljudi na Netu da se zale na isti problem.

Nazad
Vrh Dno