Uzgred budi rečeno, primetio sam da nemaju svi programi jednak kvalitet na svim rezolucijama. Npr. neki program bolje radi resize sa 1024x768 na 640x480, a drugi bolje radi resize sa 1600x1200 na 640x480.
Ama da, samo se prevuče. Lepa stvar je i to što može da se definiše da uvek stavlja u podfolder koji kreira.Super je i ovaj fast image resizer. Veoma jednostavan i veoma brz za korišćenje.
Nemaju svi programi mogućnost za izbor algoritma. Iskreno, ne vidim ni šta je svrha, Lanczos i bicubic praktično uvek daju najbolji rezultat (Lanczos je za nijansu oštriji, ali na nekim slikama to može da smeta pa je tada bicubic bolji izbor, kao i kad se radi uvećanje, ostali algoritmi ja stvarno ne znam čemu mogu da služe u praksi).To zavisi od algoritma koji izaberes pri resize-u.
Između ostalog i zato što ne rade svi taj posao jednako dobro. Nije nezanemarljivo ni to što na nekima postoji preview za niz dodatnih opcija, dok na programima tipa Irfan to ne postoji. Resize je ipak pomoćna funkcija programa za pregled slika i autori često ne ulažu u to jednak napor kao neko ko pravi program samo za to (izuzetak je FastStone, jer autor koristi iste module u svim svojim programima).Ja ne razumem zašto bi neko koristio dodatni program za risajzovanje, kad skoro svaki "image viewer" to radi više nego pristojno... Ali, ok, koliko ljudi, toliko ćudi 😉
Nemaju svi programi mogućnost za izbor algoritma. Iskreno, ne vidim ni šta je svrha, Lanczos i bicubic praktično uvek daju najbolji rezultat (Lanczos je za nijansu oštriji, ali na nekim slikama to može da smeta pa je tada bicubic bolji izbor, kao i kad se radi uvećanje, ostali algoritmi ja stvarno ne znam čemu mogu da služe u praksi).
Što se mene tiče, glavni razlog je brzina baratanja. Nije mi svejedno da li mogu samo da prevučem (kao u FastImageResizeru) ili treba da otvorim program, da tražim panel, pa open, pa select, pa resize, pa...
Ja mislim da FastImageResizer i ima takvo ime zato što se s njim brzo barata. Inače algoritam za resize mu je daleko od brzog (pretpostavljam da to nije nevezano sa činjenicom da mu je resize izuzetno kvalitetan).Slazem se sa ovim, ali kada se covek navikne na jedan program(XnView u mojem slucaju) onda oprasta manu tih par extra koraka do dobijanja rezultata.
Ja ne razumem zašto bi neko koristio dodatni program za risajzovanje, kad skoro svaki "image viewer" to radi više nego pristojno...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari