Šta je novo?

Zvanična GTA IV Tema!

Postavio sam novu temu, molio bih vas da me dopunite ako sam nesto zaboravio. I NE SPAMUJTE.

jel moguce da sam ja na 60 posto igre obrnuo igricu?znaci nemam vise nikakvih misija,samo vozim po gradu kao budala...

Moguce je. Ali postoje dosta ostalih stvari koje nisi uradio i mesta koje nisi obisao. Ima dosta misij sa strane tipa slucajnih prolaznika na ulici ili zadake koje mozes dobiti od Jacob-a ili Brucie-a kao sto su isporuka paketa, auto trke i slicno.

Mene zanima kako da sa jednog kompa prebacim savegames na drugi jer kad ih samo prekopiram nece da ih ucita? :S prikaze mi ih kad idem load al mi gta prijavi gresku ako probam load. Jednostavno nece. Probao sam da kreiram isti offline acc, kopiram preko da kopiram pored i sve moguce kombinacije koje su mi pale na pamet. A ne igra mi se iz pocetka kad vristim cekajuci sta ce da bude posle (50%) :)

Ja 'ladno preprecim put dvojici, u najobicnijim kolima, i izvlacim jednog napolje, a drugi izleteo i uperio pistolj u mene i vice - Stop! Police!!:smack:
Od kad panduri u civilu krstare ulicama u GTA?!:zgran:

Poslednja izmena:
uf kako sam sad popizdeo ,bezim iz one banke koju smo opljackali na sve strane policija a igra bas sad nasla da secka kao nenormalna i da mi laguje borio sam se koliko moze ali previse mi laguje i ubise me,uff:mad: razlupao bih sad nekog iz rockstara zbog ovog:-devil-:

Poslednja izmena:
uf kako sam sad popizdeo ,bezim iz one banke koju smo opljackali na sve strane policija a igra bas sad nasla da secka kao nenormalna i da mi laguje borio sam se koliko moze ali previse mi laguje i ubise me,uff:mad: razlupao bih sad nekog iz rockstara zbog ovog:-devil-:

Ta misija mi je ubedljivo najbolje osmisljena u celoj igrici.I jos jedna na koju ces naleteti malo kasnije ;)

Ako meni na mojoj masini nije nista lagovalo onda ne verujem da je R* kriv :) bolje ti iskljuci pozadinske programe.

Poz. svima
Dal zna neko jel se igrica pojavila u prodaji kod nas i kol. kosta?

Nije Rockstar kriv za to!!!Krivi smo mi sto nemamo dublje dzepove da kupimo hardwer koji bi pokrenuo ovo u punom sjaju!Nije mi jasno zasto svi kukaju zbog ovoga,napravili su igru do jaja i svaka im cast!Da su je optimizovali niko ne bi kupovao ni graficke ni procesore narednih 5 godina,tu i jeste politika svega toga!Odes u prodavnicu pljunes 600 evrica pa igras ko covek!!

Nije Rockstar kriv za to!!!Krivi smo mi sto nemamo dublje dzepove da kupimo hardwer koji bi pokrenuo ovo u punom sjaju!Nije mi jasno zasto svi kukaju zbog ovoga,napravili su igru do jaja i svaka im cast!Da su je optimizovali niko ne bi kupovao ni graficke ni procesore narednih 5 godina,tu i jeste politika svega toga!Odes u prodavnicu pljunes 600 evrica pa igras ko covek!!

Znaci Rockstar nije kriv sto mi nemamo pare, a ko je onda kriv, ako nije Rockstar? :-devil-:

Joj poceh ovo iz pocetka da igram i tek sad skontah kolko ovo brzo moze da se prelazi.. Sve u svemu moje misljenje je da je igrica tehnicki odlicno odradjena i idejno(to je vec matora prica al je i dalje bez premca) ali je kratka... i misije su tupave... i fazon treba da ubijem nekog bare hands i ja lepo ga opalim par puta i odem da jedem dok me on ceka u istoj pozi iako je do pre 6 sekundi bezao glavom bez obzira i vratim se sa punim heltom i ubijem barabu. Ili jurnjava po ulicama gde je odradjeno tako da sta god da protivnik vozi ako nisu zamislili da ga ti ubijes odmah iako ti misija samo to nalaze neces moci da ga stignes jer njegova fitja ima nitro koji se automatski pali cim mu ja pridjem dovoljno da mogu da pucam na njega, i onda kad dodjemo do kraja jurnjave onda mogu da stojim i da ga gledam sa 10 metara pa da otrcim oko zgrade a on ce samo bledo da me gleda i da dovikne neki robotski lajn a o daljem bezanju ni govora. Da nije moglo bolje ne bih *****o kao sto ne *****m za teleport van kola ako se zabaguju i jedna i druga vrata ali ovo su stvarno mogli da odrade makar onako kako su to radili u prethodnim delovima.

- za to sto gta pretvaraju u film sa blagom interakcijom (sem ako vam nije do bezbriznog sakacenja ljudi po ulicama Liberty City-ja).
+ za sve ostalo. :)

RTFM:
For the first time ever, you can now select your own favorite songs to play through
the in-game radio station Independence FM.

Simply place your non DRM’ed MP3s, WMAs, or M4As (or shortcuts to your music
folders) in the file location below:
My Documents\Rockstar Games\GTA IV\User Music

Note: Quicktime or iTunes needs to be installed for M4A support.

After accessing Independence FM as you would with any other in-game radio station,
you will also have the following options in the Audio tab of the Pause Menu:

Scanning Modes
Enable Auto Scan - Set this to ON to perform a Quick Scan automatically on game
startup.
Quick Scan - Reads the audio files within your folder, plays back exactly as they are
in the folder.
Complete Scan - Reads the audio files within your folder, performs additional
analysis to enhance user experience.

Play Modes
Sequential - Plays through audio files as they appear in your folder, can skip songs.
Shuffle - Plays through audio files randomly, can skip songs.
Radio - Plays through audio files randomly with radio adverts and DJ banter in
between tracks, cannot skip songs.

Ajde i ja da se nadovezem na temu, igrica je vrh! Fizika je stvarno fenomelana odusevio sam se kako se voze kola i kako se kola ne lupaju puno kada udarite u nesto malo, kao na ostalim delovima pipnete kola ono odleti hauba. Najvise sam se brinuo kako ce mi igra raditi, jer sam procitao sve postove od pocetka pre nego sto sam nabavio igricu i prijatno sam se iznenadio. Sa ovom mojom konfiguracijom navedenom u profilu dobio sam sledece:

Statistics
Average FPS: 35.30
Duration: 37.22 sec
CPU Usage: 89%
System memory usage: 71%
Video memory usage: 100%

Graphics Settings
Video Mode: 1024 x 768 (85 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: Highest
View Distance: 1
Detail Distance: 100

Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Service Pack 3
Video Adapter: ATI Radeon HD 3800 Series
Video Driver version: 6.14.10.6891
Audio Adapter: Realtek HD Audio output
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+

Ovo je maximum koji sam mogao da izvucem od graficke sa 256mb rama texture je nemoguce na high da stavim jedva sam uspeo da doteram na medium ali zato sam morao da smanjim view distance do kraja i ne mogu da ga povecam ako mi texture stoje na medium. Mada ovde procesor igra najvazniju ulogu, kada sam probao igricu bez kloka na 2x2.6ghz vuklo mi oko 25 frejma najvise i manje, a ovako sa klokom na 2x3ghz igra mi ne pada ispod 30fps prosecno se krece od 35-40!

Jel zna neko kako da se kuglam? :) Izveo sam onu devojku na sastanak i sad trebamo da se kuglamo a ja ne znam kako da bacim kuglu. Pise mi da pomerim misa unazad pa unapred medjutim nista se ne desava jednom mi uspelo ali pojma nemam sta sam uradio. HELP!!!

Poslednja izmena:
Moras bas brzo da cimnes napred-nazad, bilo je o tome ranije reci. Tacnije nazad-napred :)

Poslednja izmena:
Posle patcha je mnogo lakse baciti kuglu, vise ne treba onako cimati.

Neko je spomenuo prava imena vozila,ja nisam bas poznavaoc ali ni jedan auto ne poznajem u igrici...postoji li nesto za imena vozila?

Posle patcha je mnogo lakse baciti kuglu, vise ne treba onako cimati.

E kad smo kod tog patcha, kad sam ga bio instalirao nisam imao ton u igrici. Tj cuo sam samo radio a ovako zvuk motora kola pucnjavu i ostalo nista. Samo FM radio dok vozim kola! Posle sam izbrisao igricu pa instalirao je od pocetka bez patcha i imam zvuk!

brate, nema teorije da izvlachish ni 30fps, klikni na moja mashina meni je avg fps 26

Gde igra bolje radi na XP-u ili Visti 64?

brate, nema teorije da izvlachish ni 30fps, klikni na moja mashina meni je avg fps 26

Tebi je cpu 2x2.9ghz a meni je 2x3.11ghz mislis da 420mhz viska ne znaci nista? A to sto imas jacu graficku ti ne znaci nista, GTA najvise trazi CPU. Pa svaki mhz je bitan! Meni je sve zivo klokovano od procesora,graficke, memorije do ploce :) Full tunned :p

Nego kako da udjem u taxi a da ne oteram taxistu? Pretisnem slovo E zazvizdim i stane taxista i ja ne mogu nikako da sednem u taxi sem da ga isteram....I kako mogu da sacuvam neka kola koja nadjem na put u garazu, tj. ne znam gde mi se nalazi garaza :)

Poslednja izmena:
Nego kako da udjem u taxi a da ne oteram taxistu? Pretisnem slovo E zazvizdim i stane taxista i ja ne mogu nikako da sednem u taxi sem da ga isteram....I kako mogu da sacuvam neka kola koja nadjem na put u garazu, tj. ne znam gde mi se nalazi garaza :)

Dakle kad ga pozoveš na E i on stane trebaš da držis F a ne da ga pritisneš.
U igri nema klasične garaže već određen prostor (žut pravougaonik) ispred safehouse gde možeš parkirati svoja kola i ona će tu ostati (uglavnom).

Hvala Alex! Nego jel se desavalo jos nekom da izgubi zvuk kada instalira onaj patch? Citao sam par komentara kako mnogima znatno poboljsao igru taj patch. Ja sad igram bez tog patcha i extra mi radi bolje da ne diram :) A sa patchom nisam osetio nikakvo poboljsanje, sem sto mi sjebao zvuk

Poslednja izmena:
Tebi je cpu 2x2.9ghz a meni je 2x3.11ghz mislis da 420mhz viska ne znaci nista? A to sto imas jacu graficku ti ne znaci nista, GTA najvise trazi CPU. Pa svaki mhz je bitan! Meni je sve zivo klokovano od procesora,graficke, memorije do ploce :) Full tunned

Momci a jeste li razmišljali o ogromnoj razlici u rezolucijama monitora pri kojim
sta vrteli benchmark???;)
@gamerbre - 1024x768 (view distance ti je na 1, by the way).
@darkado - pretpostavljam 1680x1050, jer vidim 22" monitor u potpisu.
Igra jeste zahtevna procesorski ali 3850 naspram 4850, komentar nepotreban, pre svega zbog
razlike u video mem. koja je dvostruko na strani 4850 a da ne pričamo o razlici grafičkog chip-a.

Poslednja izmena:
Vrh Dno