Šta je novo?

NVIDIA (opet) u problemima... crv u Jabuci

uzas! :/

makar i kod nas (globnet) mogu da vam zamene crknut nvidia GPU u MacBookPro.

čeka se oko 3 nedelje... :(

...It manifests itself, obviously, by the appearance of a black screen while gaming.

ROFL :) mosh misliti, manifestuje se dok igras igre na meku... Koje igre ? :trust: Ovo ko da je neko iskopao iglu u plastu sena i od nje napravio palidrvce.

Eto, ko ikada odluci da se iz nekog samo njemu poznatog razloga igra na Mac-u, moze da mu se desi da, pored ocajno lose zabave, dobije i BSOD... :/

ima sve vise igara i za Mac... zahvaljujuci Cideru.

osim toga, ljudi se igraju na Windowsu na MBP ali u svakom slucaju mogu da dobiju black screen of death!

Od nV problema do igranja na Mac-u...
Zalosno je to sto je nV imala problema sa chipovima, za firmu sa takvom reputacijom je u krajnju ruku totalno non-profi a u najmanju ruku smeshno :D.....
Boze moj, kalirali su na ovoj generaciju GPU resenja kao sto su nekada davno napravili 5800, pa su posle toga napravili 6xxx chip koji je bio zaista dobar.... Dakle problemi u kojima su se nashli su stvarno velikih razmera i sta sad... Napravili su gresku, ispravljaju i krpe kako mogu, nakon tuznog perioda napravice opet dobar GPU, i stvari ce leci na svoje mesto.... Takvi kao nV ne propadaju za noc, al' da su ga ukenjali, jesu, do za vrat :d

Jel vi znate nekoga ko ima takvih problema ? Puno vas ima laptop i ne vidim da ima neke probleme koje fudzila navodi...

dobro pitanje gx-x!

ja sam hteo da uzmem polovan MBP 15" ali sam odustao zbog ovog problema... tj. razmisljam se jos uvek. ja licno ne poznajem nikog ko ima "rizican" MBP sa 8600GT-om... za ostale laptopove nemam pojma....

Mislim da je cela stvar previse naduvana.. Sto se niko ne zali na 4850 koji puca ko zvecka, pa se i dalje kupuje?

da ali se niko ne zali da mu crkla graficka (8600) u laptopu... bar niko ovde na forumu ??

mada kad se pogleda koliko ljudi ovde (na benchu) ima laptop, pa jos sa 8600... nije bas merodavan ovaj forum po tom pitanju ;)

Poslednja izmena:
kakva retardirana nakaza od "voditeljke" "vesti"...

@Bogda: nemas zasto da se izvinjavas, ova tema je i ovako tu da bi se prezvakavala jedna te ista vest na milion nacina... Komentari kao tvoj barem donose neku zivost u ovu upuvanu temu

Neko kivan, neko srecan, ali bitno da svima na dresu pise "da komsiji crkne krava"...

Hm jel se ti kvarovi desavaju iz cista mira ili samo kada se optereti GPU? Moj ortak je kupio pre godinu (ili vise) HP-ov laptop u Americi (nista od garancije) i ima 8600 graficku. On se covek ne igra pa zato pitam da li se kvar desava samo kada se optereti GPU sto kod njega nikada nije slucaj.

Poslednja izmena:
Hm jel se ti kvarovi desavaju iz cista mira ili samo kada se optereti GPU? Moj ortak je kupio pre godinu (ili vise) HP-ov laptop u Americi (nista od garancije) i ima 8600 graficku. On se covek ne igra pa zato pitam da li se kvar desava samo kada se optereti GPU sto kod njega nikada nije slucaj.

Mislim da na to pitanje ti ovdje niko ne moze dati odgovor :)
Moj komsija ima laptop sa 8600 vec skoro dvije godine, i najvise se igra s njim. Nema nikakvih problema.

dakle nema bas nikog da mu je otkazala 8600 u laptopu... ? :)

2 Laptopa sa nV grafikom u upotrebi jedan apx 12 meseci drugi nesto manje od dva meseca - nikakvih problema za sada.

Evo naseg nedeljnog fixa u vidu Charlie Demerjiana:
http://www.theinquirer.net/inquirer/news/162/1050162/nvidia-recomends-not-buying-its-defective-chips

Vrh, ali vrh:
http://vr-zone.com/articles/nvidia-...ve-gpus--buy-our-new-chips/6351.html?doc=6351

NVIDIA is committed to providing our customers with quality products that push the edge of technology and also continuously improve product quality and reliability. To help improve the product quality and ensure smooth and uninterrupted product supply during the current “end stage” of life cycle, NVIDIA strongly recommends that customers transition to this latest revision of the NB8E-SET GPUs as soon as possible. These latest revision units utilize “Hitachi” underfill packaging material that improves product quality and enhances operating life by improved thermal cycling reliability.

Poslednja izmena:
da ali se niko ne zali da mu crkla graficka (8600) u laptopu... bar niko ovde na forumu ??

mada kad se pogleda koliko ljudi ovde (na benchu) ima laptop, pa jos sa 8600... nije bas merodavan ovaj forum po tom pitanju ;)

Ja sam video licno barem cetiri MacBook Pro kojima je otisla 8600M GT i to u razmaku od par dana svi...Odmah poslali u servise, oni u Kinu i posle nedelju dana stigao im je sa zamenjenim maticnim plocama...

Očito ovisi i o implementaciji hlađenja, a Apple voli biti tanan i lagan :).
Ova izjava NV je vrhunac ruganja potrošaćima i partnerima.

Poslednja izmena:
Ja sam video licno barem cetiri MacBook Pro kojima je otisla 8600M GT i to u razmaku od par dana svi...Odmah poslali u servise, oni u Kinu i posle nedelju dana stigao im je sa zamenjenim maticnim plocama...

hm, kazes "poslali u servis", dakle ti ne radis u servisu. :)

predpostavljam da su ti MacBookovi kupljeni za firmu... - da li znas koji su modeli u pitanju? jesu li kupljeni jedan za drugim... ?

Nazad
Vrh Dno