Šta je novo?

Gde ne kupovati u Nišu!!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidim da se ovde spominju priucene pripadnice lepseg pola koje prodaju racunarske komponente.
Koga mrzi da se koci sa njima, neka zaobilazi Pakom u Merkatoru. Ja sam svratio jednom tamo da na brzinu uzmem SATA kabl, kada sam pitao radnicu da li ga imaju, ona je 3-4 minuta prevrtala po USB hubovima:d, produznim kablovima sa naponskom zastitom:S:, i jos nekim kablovima...:d
Na kraju je odgovorila: "Ne, nemamo trenutno, bice sigurno..."
Ja sam joj pokazao prstom (nije po Bontonu, al' ***:D) iza ledja, tamo gde su stajali oni silni US hubovi i rekao: "Enog ga tamo, onaj crveni"! :type:
A ona rumena k'o zrela jabuka! :D

Baš si neki... Pustio si je da brlja po kablovima... Tako nećeš dobiti njen broj telefona. :)

Ja iskreno ne mogu da se setim nekog pozitivnog iskustva u vezi kupovine PC komponenti u Nišu.
Svi manje-više nemaju pojma ni šta prodaju ni čemu to služi, al' najčešće misle da su mnogo pametni. Kad moram nešto da kupim, naoružam se živcima i dobrim raspoloženjem.

Nisam neki zahtevan kupac, obično se raspitam po internetu šta mi konkretno treba, tako da znam šta hoću kada sam pošao u kupovinu... al' se sve to nekako pretvori u neko ******asto ponašanje prodavaca, čekanje, pokušaje uvaljivanja pogrešne stvari itd.

Ne znam kako je u drugim gradovima, al' ovde se stiče utisak da su radnici primljeni na vezu,
cene prenabudžene a pouzdanost u kvalitet robe je na nivou kineskih radnji.

Baš si neki... Pustio si je da brlja po kablovima... Tako nećeš dobiti njen broj telefona. :)

Pa ima broj radnje :p
Anyway, ja uvek pomažem takvim "prodavačicama", nekad i opisno objašnjavam šta mi treba (kad se samo setim koliko mi je vremena trebalo da qpim externi hdd rack :d). Moj brat, sa druge strane, samo izađe iz radnje.

Vidim da se ovde spominju priucene pripadnice lepseg pola koje prodaju racunarske komponente.
Koga mrzi da se koci sa njima, neka zaobilazi Pakom u Merkatoru. Ja sam svratio jednom tamo da na brzinu uzmem SATA kabl, kada sam pitao radnicu da li ga imaju, ona je 3-4 minuta prevrtala po USB hubovima:d, produznim kablovima sa naponskom zastitom:S:, i jos nekim kablovima...:d
Na kraju je odgovorila: "Ne, nemamo trenutno, bice sigurno..."
Ja sam joj pokazao prstom (nije po Bontonu, al' ***:D) iza ledja, tamo gde su stajali oni silni US hubovi i rekao: "Enog ga tamo, onaj crveni"! :type:
A ona rumena k'o zrela jabuka! :D

Isti slucaj samo sam ja trazio neki kuler 8.-cu a ona ko iz topa NEMA, sva sreca bio tu jos jedan lik sa njom koji joj je rekao da ima i gde stoje, pa mi je onda izvadila sve i 12.-ce i devedeset dvojke i 8.ce pa da ja izaberem :S:

Radnja pored Jakova u zoni III (mislim da se zove CG kompjuters) nije losa.Relativno dobre cene i u radnji uvek imaju aktuelnu robu (kulere, graficke... drze i Noctua kulere ako nekom treba) plus sto je serviser u susednoj prostoriji pa mozes da se konsultujes ako ti treba nesto.

Poslednja izmena:
Ja iskreno ne mogu da se setim nekog pozitivnog iskustva u vezi kupovine PC komponenti u Nišu.
Svi manje-više nemaju pojma ni šta prodaju ni čemu to služi, al' najčešće misle da su mnogo pametni. Kad moram nešto da kupim, naoružam se živcima i dobrim raspoloženjem.

Nisam neki zahtevan kupac, obično se raspitam po internetu šta mi konkretno treba, tako da znam šta hoću kada sam pošao u kupovinu... al' se sve to nekako pretvori u neko ******asto ponašanje prodavaca, čekanje, pokušaje uvaljivanja pogrešne stvari itd.

Ne znam kako je u drugim gradovima, al' ovde se stiče utisak da su radnici primljeni na vezu,
cene prenabudžene a pouzdanost u kvalitet robe je na nivou kineskih radnji.

Nemam sta da dodam :D Sem, posto me ovde ljudi stalno podsete:

Millhouse ona prva radnja u Pobedinoj (sto se prva otvorila), prosle godine udjem, hteo sam da kupim CM 12cm, svetleci ventilator posto tada u Nisu druga marka nije ni bila, sad ima fluorescentni TT, i to je to :) Udjem lepo u Millhouse, prodavac u pitanju, kazem treba mi 12-ca ventilator svetleci, uzima on doticni 12 Coolermaster, i kaze ima ali samo 14-ca, ja onako maltene skocim u mestu sav srecan, ko bi mogao i da zamisli 14cm ventilator da moze da se kupi u Nisu, kazem mu ja daj mi da pogledam taj ventilator, kad' ono lepo pise na kutiji 12cm!!! :D :D :D Ipak kupim ja taj ventilator, a mislim se za onog prodavca, alal ti vera.

Radnja pored Jakova u zoni III (mislim da se zove CG kompjuters) nije losa.Relativno dobre cene i u radnji uvek imaju aktuelnu robu (kulere, graficke... drze i Noctua kulere ako nekom treba) plus sto je serviser u susednoj prostoriji pa mozes da se konsultujes ako ti treba nesto.

Vlasnik se zove Jukic, da radnja je OK, za nesto su cene ok za nesto nisu, ja sam tamo uvek kupovao samo neku sitniju robu, ali video sam da ima cak i Noctua ventilatore kao sto ti kazes, i tako neke potrebne sitnice, usb kablove i slicno.

Poslednja izmena:
Slazem se za CG radnja pored Jakova OK. su. Radnju drze tata i sin, tata ga stalno nesto dribla, ja kupio kod njih Antec p182 i eksterni hard disk, polomise se oko mene. :) Bore se za svaku musteriju. Imaju neku cudnu logiku sto se prodaje komponenata tice, recimo nece da prodaju Corsair napajanja jer imaju garanciju pet godina ?! Cene su im uglavnom korektne, ali cim pomenes Jakova odma daju i nize. :p

Obavezno posetite novu radnju Win Win tacno prekoputa Tosic punpe, preko mosta. Radnja je velika i ima svasta izlozeno. Ja sam uzivao, lepo je videti tako nesto u Nisu. :wave:

Obavezno posetite novu radnju Win Win tacno prekoputa Tosic punpe, preko mosta. Radnja je velika i ima svasta izlozeno. Ja sam uzivao, lepo je videti tako nesto u Nisu. :wave:

Win Win u Nisu? Extra!!:banana:

Uf, kako nisam video ovu temu :) .

Da krenem od najgorih. Jakov i PCTrade. Toliko su ocaj da ne vredi pisati o njima. Vec pomenuta gazdarica PCTrade-a je prevarila svakoga sa kim je trgovala.

Virtycom je meni ok, pre svega zato sto imaju neke stvari koje se malo teze mogu naci, a i cene su im ponekad nize nego obicno. Nisam imao kontakta sa njihovim serviserima, ali uvek kada sam kupovao nesto, ispali su korektni.

Pakom mi je uvek bio u redu. Servis im jeste malo konfuzan, ali je prodaja uvek na nivou, i gotovo uvek imaju ono sto mi je potrebno na lageru. Poludim kada neki prodavac krene da me zavlaci po nedelju dana za nesto. Neretko sam placao znatno vise za nesto u Pakomu zato sto dobijem odmah, duzu garanciju i realno bolju uslugu. Najlepse prodavacice :D .

Millhouse ima zaista los servis. Vrlo su aljkavi, to mi se ne svidja. Ne mali broj puta sam vidjao racunare sklopljene u Millhouse koji su lose utegnuti, sa nesredjenim kablovima i sl. To ne volim da vidim. Mada im cene jesu ok (ali umeju da iznenade), i izbor komponenti zaista nije los.

Ali ubedljivo najbolji su Northwood computers i Hiland (doduse sada je RobotX, member of Hiland) :d . (Moram malo da reklamiram) :d.

Tosic pumpa? To je ona kod Doma Zdravlja, preko novog mosta? Sta tu ima preko puta :d ? To tamo gde je bio Pakom, pa posle Alti?

Ali, ovo opisano je zaista relativno. Globalno gledano ponuda prodavnica u Nisu je uza nego sto bi trebalo, i svi previse rade "na narudzbinu". Izuzev Pakoma koji ima jedan malo siri lager, svi ostali zahtevaju cekanje, i kidanje zivaca kada stigne najcesce pogresno, ili to sto si trazio od pogresnog proizvodjaca (graficka recimo). Cene isto nisu na nivou, cini mi se da su u Beogradu znatno nize. Kao sto su svi primetili, u CT-u bas retko ko kupuje ovde. Comtel koji je nekada bio prilicno popularan se ovde i ne spominje. O spomenutim prodavcima u prodavnicama ne vredi govoriti. Tesko je naci nekoga ko moze biti usluzan. Ne ocekujem ja neko znanje od njih, ali opet bar osnovno poznavanje onoga sto prodaju nije na odmet.

Sa TehnoMS nisam imao iskustva.

Poslednja izmena:
Niste pomenuli Fenix u Dusanovoj, gde iance pazarim redovno kada mi nesto treba. Mogu ih samo pohvaliti jer sve zivo mogu nabaviti, usluzni su, ok cene i uredni pri garancijama. Topla preporuka za tu radnju, godinama sam njihova musterija.

iz navedenog nema ni jedne radnje u nisu u kojoj bi ste dobili potpunu strucnu pomoc, hteo bih da pitam da li u nisu ima da se kupi nvidia 260 gtx 216 sp, ili cu morati u bg???

Kao i kod njih, u Fenixu, Jakovu, Grappolo, Win i sl najskuplje komponente nisu cesto u prodavnici ali ih ima na lageru firme sto znaci ako je neko zainteresovan istog ili narednog dana moze doci do zeljene komponente.

Kao i kod njih, u Fenixu, Jakovu, Grappolo, Win i sl najskuplje komponente nisu cesto u prodavnici ali ih ima na lageru firme sto znaci ako je neko zainteresovan istog ili narednog dana moze doci do zeljene komponente.

A u Nisu su "lageri" i "magacini" svake firme i firmice Pakom, Alti, Grappolo i Comtrade. :)

Poslednja izmena:
A u Nisu su "lageri" i "magacini" svake firme i firmice Pakom, Alti, Grappolo i Comtrade. :)

Cela istina! :D

Samo moram da dodam da ima i radnji koje rade sa PIN-om, tu vec ne moze narednog dana vec se ceka neki dan, ali PIN ima finu robu.

Poslednja izmena:
Inace, hvala na odgovoru za WinWin :d . Ako neko (osim mene) jos nije upucen, da , to je tamo gde je bio Pakom, a posle Alti :) .

Btw. cudi me da niko nije spomenuo PC Cool.

Poslednja izmena:
Inace, hvala na odgovoru za WinWin :d . Ako neko (osim mene) jos nije upucen, da , to je tamo gde je bio Pakom, a posle Alti :) .

Btw. cudi me da niko nije spomenuo PC Cool.

Evo ja bas imam sveze iskustvo iz Win Win-a, resim se ja da kupim posle onih negativnih iskustva cpu cooler (od cije sam kupovine odustao bio do daljnjeg) i resim ja da uzmem Vendetu, jedinicu, i takodje jednu 12-cu za kuciste, pozovem drugara, krenemo, nismo mogli pre jer smo imali obaveze, i stizemo u Win Win, po onom vetru i hladnoci u 19:40 h, ulazimo neki prodavac koga ranije nisam zapazio, ovi svi pre njega su bili ljubazni, medjutim ovaj broji pare i pita izvolite, ja kazem dosli smo da uzmemo kuler za procesor, on kaze "ne moze, restartovao sam kasu, dodjite sutra", ja pitam kako to, on kaze "pa vi kad' dolazite u osam", ja pogledam na sat i kazem mu "kako kad je sad dvaes' do osam", on onda pa izvinite dodjite sutra.
Mislim dal' treba da se najavim kad' dolazim u radnju, da pitam unapred da li cu nekog da ometam tamo ili dal' su restartovali kasu?

Lepo kazem ja drugaru 'bem ti kuler, al' i kod ovi nece kupujemo nadalje, i odem kod Jukica - SG i uzmem lepo 12-cu Coolink, nije neki vrh kuler, ali cena korektna, covek ljubazan, takodje mi odgovarala boja kulera i to sto ima potenciometar. A od cpu kulera odustanem do nove konfiguracije (do daljnjeg) :)

Isto u Win Winu pricase, kao da ce biti nivelacija cena - ono nista, trenutno cene koje su im uopste nisu popularne za jedno 70-80% proizvoda, moze vecina stvari da se nadje na drugim mestima za iste ili za manje para sem mozda 3-4 artikla.

Nisam cuo za taj PC Cool, sem ako to nije ona radnja kod Crvenog Pevca samo prema centru?

Poslednja izmena:
Svasta..ja sam pa uzeo kuciste kod njih,polomise se oko mene:/-mada opet..nista me ne cudi...kako kazu..svako cudo 2 dana traje..

Poslednja izmena:
PCCool bre, oni u kalci :) . Matori ko biblija :).

Kad mi je hitno narucim preko neta i roba stigne kurirskom sluzbom sutradan.
U protivnom zadnje 2 godine pazarim kod Olivera u Feniks-u.

@Flight imaju u Win Win-u i Vendettu 2 ali je cena slicna kao i za Gladiator max koji je bolji. Njemu je cena OK.

m0skr1 aka. Nighthawk? :d

Ko je taj sto radi kod Olivera U Fenix? Mora i ja da ga znam, hehe.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno