Šta je novo?

Zvanična GTA IV Tema!

Ja kad pokusham da instaliram igru dobijem ovo:

Sta da radim?

Ja sam takvu poruku dobijao prilikom pokusaja instalacije na Vista64, ustvari, nisam igru ni instalirao redovnim putem na Vista 64, vec sam exportovao registry iz WinXP, pa ga importovao modifikovanog (putanje u reg fajlu) u Vista64...

Mislim da je moja masina neka granica za igranje ove igre (nisam je jos nabavio) , pa bi eto da pitam sve dobre ljude ovde :D na rezoluciji od 1440*900 pri low-medium postavkama ima li sanse da izvucem 18-20 FPS-a u proseku sto je meni dovoljno.

P.S. I ima li sanse da se igra preko neta na khm...khm... verziji.

evo kako je kod mene sa masinom iz potpisa....presao sam celu igricu i bilo je bas super...bez ikakvih patch-eva...jer meni zaista nisu trebali...jedino sto sam pre instaliranja igrice instalirao novi sp3 i najnovije 8.12 drivere za grafu...
Statistics
Average FPS: 28.35
Duration: 37.07 sec
CPU Usage: 83%
System memory usage: 88%
Video memory usage: 100%

Graphics Settings
Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz)
Texture Quality: High
Render Quality: Highest
View Distance: 30
Detail Distance: 29

Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Service Pack 3
Video Adapter: ATI Radeon HD 3800 Series
Video Driver version: 6.14.10.6891
Audio Adapter: Realtek HD Audio output
Intel(R) Core(TM)2 CPU 4400 @ 2.00GHz

File ID: Benchmark.cli

my.php
[/URL][/IMG]

inace sa ovim podesavanjima fps..ne opada ispod 25 fps....a ide do 35 pa ponegde i 40....inace po meni to je sasvim dovoljno za dobro igranje

Poslednja izmena:
A jedno pitanje jer me stvarno mrzi da detaljno citam svih 35 strana (preleteo jesam nabrzaka), ali kolka je razlika izmedju igranja na Win X 64bit i Vista 64bit?

Meni je na Visti x64, 1680x1050, medium, high, 25,100,100,16 average framerate na ~27FPS, jel neko probao na Visti i kako mu ide?

A jos sam i primetio da za razliku od ostalih igara gde se framerate smanjuje pri ubacivanju multiple lightsource (tipa kad padne mrak u igri), u GTA IV zapravo skoci framerate i igram tecnije nocu nego danju...
A nikako da dodjem kuci da odtweakujem i da probam sa high teksturama... u ponedeljak...

A da drajveri su 8.12 CAT...

Gledajuci vas postove i kako na x2 4400 i 2gb ram i tipa 8800gt imate isti framerate kao moj me ubija u mozak... :D Kad ga odtweakujem trebalo bi da skoci na 35-40fps?!? Ipak quad je quad :D nadam se ...

Poslednja izmena:
A kako se to kombinuje sa khm verzijom igre? :D
Jel izasao crack za patch koji je crackovan od strane cracka za patchovanu, crackovanu igru?!

A jos sam i primetio da za razliku od ostalih igara gde se framerate smanjuje pri ubacivanju multiple lightsource (tipa kad padne mrak u igri), u GTA IV zapravo skoci framerate i igram tecnije nocu nego danju...
A nikako da dodjem kuci da odtweakujem i da probam sa high teksturama... u ponedeljak...

.
nemogutje, ja notju chak razbijem farove na kolima koje vozim
da bih dobio 2-3 fps

probaj i high texture, ja nisam primetio gotovo nikaku razliku u fps-u
evo sad sam probao patch, bench ne daje vetji rez uopshte, odokativno u igri izgleda brzhe (testiratju) i ima jedan problem sa zvukom, svi bleepovi i slichni se chuju, radio se chuje ali nishta ostalo (glasovi, motor, pucanje...)

Poslednja izmena:
E dosta vise sa tim high teksturama... :D Nemate pojma kolko me sad nervira sto do ponedeljka necu biti pored kompa pa da probam... izjedoh se ziv... znaci patch samo jos vise sjbe igru? Citao sam i na stranim forumima da posle patchovanja igra ima jos vise bagova..

Huh, Na GTAForums 10 ljudi se zhali da im igra baguje sa patchom, onda se 1 javi i kazhe dobio sam 15fps boost-a, pa opet 10 ljudi se zhali na probleme sa zvukom, dodje ponovo 1 i kazhe da nema vishe problema sa texturama, sledecih 10 kazhe kaze kako im se gube texture ... :D

Ko ce da oproba svoju srecu sa patchom ? :D:d

Poslednja izmena:
restart mi je sredio problem sa zvukom

sto je ovo ljudi?instalirah ovaj patch i sve kad se krecem sa nikom i kad vozim ili bilo sta meni spusta dolje kameru,moram stalno misa da podizem....lelel sto je meni trebalo da instaliram ovaj patch,zna li ko kako ovo da namjestim?

mogu li da izbrisem kako ovaj patch?

Poslednja izmena od urednika:
^Ne dupliraj postove, posle kukas zbog opomena...

Patch pravi probleme mnogima koji koriste kontrolere (dzojpede i sl.) ...diskonektuj kontroler, ako ti je ukljucen u masinu pa probaj bez.

Patch mozes sigurno da izbrises jedino reinstalacijom igre, ali onda mozes da pohebes profil...

ja se izvinjavam na drugom postu,kasno sam se sjetio da pitam...ja igram gta na tastaturu i javlja mi se taj problem opet...ne znam sto mi je stvarno trebalo to da instaliram kad mi je i ovako radila super....

Kod mene patch dobro radi, sve je isto osim sto mi je resio problem da npr. kada rotiram kameru oko kola tokom voznje, nemam nikakvog pada FPS. Dok ranije sam rotiranjem imao ogromne padove. Tj. seckalo je dok se rotira oko kola.
I FPS je sada zakucan na 75. A Ranije nije bilo vsync-a.

*edit* Da dodam da takodje kada se upale farovi tj. dugacka svetla (H) nema nikakvog pada FPS, dok ga je ranije bilo sa npr. 50FPS palo bi na ~35FPS.

Poslednja izmena:
moze li mi reci ko dje mi je save folder posto moram da reinstaliram igru pa bar da sacuvam ovo sto sam do sad igrao

moze li mi reci ko dje mi je save folder posto moram da reinstaliram igru pa bar da sacuvam ovo sto sam do sad igrao

Obrati paznju kad radis to. Ja sam sacuvao save folder zbog reinstalacije sistema ali posle nije hteo de ga cita pa sam morao ispocetka. Save se nalazi u c/documents and setings/user/application data/local/rockstar games ali da bi posle radi mislim da moras da sacuvas i xlive folder (c/documents and setings/user/application data/local/microsoft) Sve ti se ovo vidi tek kad ukljucis show hidden files

e pa ovo je nevjerovatno...ljudi ne mogu da dodjem do C:\Documents and Settings\Ime Korisnika\Local Settings\Application Data\Rockstar Games\GTA IV\savegames, mislim za to mi treba da prikazuje skrivene foldere,al ja kako pretisnem ok na prikazivanje skrivenih foldera ono ne reaguje?stalno mi stoji da ne prikazuje skrivene foldere....jel zna neko kako mogu doci i bez toga do save foldera?

Ja sam pronasao savegames unutar Application data>Rockstar Games, tu se u imenu profila nalazi id od windows live profila koji sam pronasao u application data>microsoft>xlive>... tako da si trebao sve to da sacuvas i mislim da bi radilo.

Pokusaj da uskladis id-eve, znaci idi u xlive folder i vidi koji ti je id sadasnjeg profila pa onda u r* folderu izmeni na fajlovima od savegames-a koje si sacuvao, menjas ovaj podebljani deo -> user_e000002db1461da6

Nisam sacuvao xlive folder pa sam pokusao da uskladim imena ali nece :(

e pa ovo je nevjerovatno...ljudi ne mogu da dodjem do C:\Documents and Settings\Ime Korisnika\Local Settings\Application Data\Rockstar Games\GTA IV\savegames, mislim za to mi treba da prikazuje skrivene foldere,al ja kako pretisnem ok na prikazivanje skrivenih foldera ono ne reaguje?stalno mi stoji da ne prikazuje skrivene foldere....jel zna neko kako mogu doci i bez toga do save foldera?
Ja mislim nikako ali nemoguce da nece da ti se ukljuci

Poslednja izmena od urednika:

Total Commanderom

skinuo sam total.al kako sada vidim hiden files u totalu?

sto je ovo ljudi?instalirah ovaj patch i sve kad se krecem sa nikom i kad vozim ili bilo sta meni spusta dolje kameru,moram stalno misa da podizem....lelel sto je meni trebalo da instaliram ovaj patch,zna li ko kako ovo da namjestim?

mogu li da izbrisem kako ovaj patch?

I ja imam iste probleme sa kamerom posle ubacivanja ovog patch-a
Iskljucivanjem joypad-a sam resio problem kamere.

Poslednja izmena:
Kod mene sad sa ovim patchom, ukljucenim vsynh-om i na ovim podesavanjima radi super

Statistics:
Average FPS: 36.80
Duration: 37.26 sec
CPU Usage: 96%
System memory usage: 80%

Graphics Settings
View Distance: 100
Detail Distance: 100

Hardware
Microsoft® Windows Vista" Ultimate
Service Pack 2, v.113
Video Adapter: NVIDIA GeForce 8800 GT
Video Driver version: 180.84
Audio Adapter: Speakers (Realtek High Definition Audio)
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7200 @ 2.53GHz

Poslednja izmena:
Kod mene sad sa ovim patchom, ukljucenim vsynh-om i na ovim podesavanjima radi super

Statistics:
Average FPS: 36.80
Duration: 37.26 sec
CPU Usage: 96%
System memory usage: 80%

Graphics Settings
View Distance: 100
Detail Distance: 100

Hardware
Microsoft® Windows Vista" Ultimate
Service Pack 2, v.113
Video Adapter: NVIDIA GeForce 8800 GT
Video Driver version: 180.84
Audio Adapter: Speakers (Realtek High Definition Audio)
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7200 @ 2.53GHz

To je sinko daleko od super jer benchmark scene graficki uopste nisu zahtevne.

A kako ti je radilo pre patcha?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno