Šta je novo?

Zvanična GTA IV Tema!

glupo pitanje, poshto sam do sada vozio motor svega par puta, kako da radim wheelie i stopie?

Na gamepadu je, leva pecurka na gore da ustanes na motoru (pa onda naglo kocnica), a za dizanje na zadnjem tocku, pecurka na dole pa gas.. e sad kompajliraj to u PC komande :)

Pola tekstura vidim, pola ne.

XP SP2, nVidia 178.24
Jel ima objašnjenje šta ovde može da se uradi. Sva podešavanja su low low 1 1 1 1.

Na gamepadu je, leva pecurka na gore da ustanes na motoru (pa onda naglo kocnica), a za dizanje na zadnjem tocku, pecurka na dole pa gas.. e sad kompajliraj to u PC komande :)
znam kako je padu, na tastaturi nikako da provalim

znam kako je padu, na tastaturi nikako da provalim

Po defaultu:
- Left Shift + S za stopie
- Left CTRL + W za wheelie ;)

By the way, da li neko ima problem sa pamćenjem klipova sa F2? Znači stvarno ne kapiram po kom fazonu radi - nekad igra zapamti bez problema klip, a najčešće prikaže poruku da pamti a klipa nema u editoru???

jel nasao neko neki nacin da se implementira AA u igru?

Je l` ima neko problema sa ispadanjem igre na desktop, nije se nijednom srusila i sada pocela na svakih 20min igre. Samo ispise ZLIB20 error, tako nesto, sta moze biti?

na svim gta do sad /ne racunam 1 i 2/ je postojala "Frame limiter" opcija, koja je zakucavala FPS na 30.
Njenim gasenjem se masivno popravljao frejmrejt.
GTA IV jos uvek nisam instalirao, a verovatno i necu dok se ne srede drajveri, i eventualno izadje patch / stvarno ne volim da se nerviram /

Ono sto bih pitao: postoji li u Cetvorci taj Frejm limiter ?

By the way, da li neko ima problem sa pamćenjem klipova sa F2? Znači stvarno ne kapiram po kom fazonu radi - nekad igra zapamti bez problema klip, a najčešće prikaže poruku da pamti a klipa nema u editoru???

E vidiš to i mene zanima. Uvek mi snimi neko random vreme tipa 30 sec, 25 sec, 18 sec itd...

Zna li neko kako snimiti duži snimak?

na svim gta do sad /ne racunam 1 i 2/ je postojala "Frame limiter" opcija, koja je zakucavala FPS na 30.
Njenim gasenjem se masivno popravljao frejmrejt.
GTA IV jos uvek nisam instalirao, a verovatno i necu dok se ne srede drajveri, i eventualno izadje patch / stvarno ne volim da se nerviram /

Ono sto bih pitao: postoji li u Cetvorci taj Frejm limiter ?

postoji switch -novblank koji popravlja framerate (vsync)

@Dule13:
Koliko frejma imas tokom igre?I sta si radio od tweakova?

Константни минимум ми је негде око 22 мада на тренутке док не учита нешто падне на 18-19.

АЛИ извалио сам једну велику глупост у енџину, фрејмрејт је лимитиран по дефалту :wall:, није ми никад скакао преко 22.

Када сам употребио -refreshrate 60 -frameLimit 60 команде у commandline.txt-u фрејмрејт у игри се одлепио од 22 фрејма и сад у соби имам 60 :D, али наравно кад изађем на улицу падне на 22, али овога пута гура колико има снаге тако да ми варира од 22-30 (кад нема зграда иде и до 40) и сасвим је ок. Изгледа да су направили енџин тако да течно изгледа и са 20 фрејмова, супер фора.

Разлика између high и medium текстура су огромне, а по питању перформанси никакве. Користим око 800 рама од доступних 512 али иде исто кад кад користим у мери. Дефинитвно им је мерач само за народне масе.

Render quality је исто важан а никакве разлике у перформасам нема па га држим на high.

Подешавања су: Текстуре high, Render quality high, даље 20-20-10-1.
каталист 8.12, XP sp3.

Ево и како изгледа код мене.

Измена: Само да додам да је овде укључен vsync, али бафером од 1.

Prilozi

• gtaiv 2008-12-12 20-39-21-15.jpg
    gtaiv 2008-12-12 20-39-21-15.jpg
    171.3 KB · Pregleda: 85
  • gtaiv 2008-12-12 20-46-14-09.jpg
    gtaiv 2008-12-12 20-46-14-09.jpg
    233.8 KB · Pregleda: 104
  • gtaiv 2008-12-12 20-53-51-93.jpg
    gtaiv 2008-12-12 20-53-51-93.jpg
    187.1 KB · Pregleda: 100
  • gtaiv 2008-12-12 20-44-55-43.jpg
    gtaiv 2008-12-12 20-44-55-43.jpg
    193.3 KB · Pregleda: 112
Poslednja izmena:
Pozdrav svima,moze li mi iko pomoc,nakon muke oko nabavljanja igre,nikako je ne mogu instalirat.Igra je dosla na 4 dvd-a,i u uputstvu pise da se pokrene part1.exe,ja pokrenem to i prebaci mi sva tri dvd-a,i pred kkraj cetvrtog izbaci neku gresku.Ovako je dok traje prebacivanje i na samom kraju izbaci ovo .Molim pomoc!

Ono što meni nije nikako jasno jeste kako ja mogu da poteram igru i u Very High i u Low a da sve radi zaista brzo. Ja opet to pripisujem, manjku tekstura, ali opet... Evo skidam najnovije drajvere...

Moze li GTA IV da radi na sledecoj konfiguraciji Barton 2500+, 1GB RAM-a, X1600Pro 256MB?? Hoce li se uopste pokrenuti na ovom kompu?? :)

Poslednja izmena:
@apostol7: Jesi li ti procitao nesto od predhodnih strana... na tvojoj mashini ni u snu ne bi trebalo da radi...

Evo ja sam napokon uspeo da sredim gta da radi dobro... morao sam nov win... i zadnje sam igrao 3h, nije nijednom izleteo a ni flash screen mi se nije pojavljivao... stavio sam 8.12 catalyst drivere... za gubljenje textura morao sam da podignem i gpu i mem za 5mhz...

Covijece vidis da lose radi i na DC procesorima i mnogo jacim kartama nego sto je ta tvoja. Sta ti znaci i da je pokrenes ako ces imati 5 fps :D

Ako, kao i ja, nema velike standarde po pitanju rezolucije i vizuelnog ugodjaja onda mu nece smetati :D

Naravno da nisam procitao jer ima mnooogo postova:) :) Znaci da je zaboravim dok ne padne bolja masina ;)

Morao sam da reinstaliram sistem na 50% igranja, sacuvao sam save game i sad kad ih vratim igra nece da ih cita, nego krece iz pocetka. Zna neko u cemu je problem/caka?

Kada ce izaci vise taj patch?
On bi valjda trebalo da popravi fps.:)

Константни минимум ми је негде око 22 мада на тренутке док не учита нешто падне на 18-19.

АЛИ извалио сам једну велику глупост у енџину, фрејмрејт је лимитиран по дефалту :wall:, није ми никад скакао преко 22.

Када сам употребио -refreshrate 60 -frameLimit 60 команде у commandline.txt-u фрејмрејт у игри се одлепио од 22 фрејма и сад у соби имам 60 :D, али наравно кад изађем на улицу падне на 22, али овога пута гура колико има снаге тако да ми варира од 22-30 (кад нема зграда иде и до 40) и сасвим је ок. Изгледа да су направили енџин тако да течно изгледа и са 20 фрејмова, супер фора.

Разлика између high и medium текстура су огромне, а по питању перформанси никакве. Користим око 800 рама од доступних 512 али иде исто кад кад користим у мери. Дефинитвно им је мерач само за народне масе.

Render quality је исто важан а никакве разлике у перформасам нема па га држим на high.

Подешавања су: Текстуре high, Render quality high, даље 20-20-10-1.
каталист 8.12, XP sp3.

Ево и како изгледа код мене.

Измена: Само да додам да је овде укључен vsync, али бафером од 1.

ja otprilike izvlachim isti fps, sad tju da probam ove fore shto si spomenuo

Баш значи ово скидање фрејмрејт лимита, игра доста боље иде. Каква сјајна игра, нисам прешао ни један gta, сви су ме сморили на пола, али видим да овај неће.

Morao sam da reinstaliram sistem na 50% igranja, sacuvao sam save game i sad kad ih vratim igra nece da ih cita, nego krece iz pocetka. Zna neko u cemu je problem/caka?

Tu nema pomoci. Meni se to desilo 2 puta. Sacuvao sam i one iz D&S\Application Data\Local Settings\Rockstar Games i fajlove iz MD\Rockstar Games, ali nista. Cak sam probao da snimim i podesavanja za Windows Live profil, ali i to nije uspelo. prebacivanje starih sejvova u folder novog profila takodje ne pomaze. Uvek izbacuje gresku da ne moze da ocita save sa harda.

Ja kad pokusham da instaliram igru dobijem ovo:

Sta da radim?

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    74.6 KB · Pregleda: 182
Poslednja izmena:
Ja sam pronasao savegames unutar Application data>Rockstar Games, tu se u imenu profila nalazi id od windows live profila koji sam pronasao u application data>microsoft>xlive>... tako da si trebao sve to da sacuvas i mislim da bi radilo.

Pokusaj da uskladis id-eve, znaci idi u xlive folder i vidi koji ti je id sadasnjeg profila pa onda u r* folderu izmeni na fajlovima od savegames-a koje si sacuvao, menjas ovaj podebljani deo -> user_e000002db1461da6

Poslednja izmena:
Vrh Dno