Šta je novo?

Rise of the Argonauts

Jovyland

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
595
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
MS B350M Mortar Arctic
RAM
16GB DDR4 HyperX 3200Mhz
GPU
XFX Qick RX 6700XT
Storage
1 TB SSDa + 3TB HDDa
PSU
Seasonic MII EVO 520W
Monitor
DELL G2724D
Laptop
HP Pavilion Aero 13
Steam
jovyland
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Vrlo zanimljiva igra sa originalnim RPG elementima, odlicnom akciom i efektima.

argoqw2.jpg

Story

In Rise of the Argonauts, you play as Jason, the Greek king. Jason's wife, Alcmene, is assassinated and Jason avenges her by killing the assassin. He sealed her body in the temple where they were supposed to marry. Jason learns that the golden fleece, a magical artifact known to carry the power of resurrection, is the only way to bring her back to life. He leaves his land under the rule of his uncle and sets out on the newly constructed Argo to bring back the golden fleece, and possibly, his bride. Jason recruits the Argonauts, including Hercules (or Heracles as he was called by the Greeks), Pan, Achilles, and Atalanta. The trailer shows various mythical creatures one of which is a giant boar. The Levels or islands in the game are all based on different Greek gods. For examples, the island based on Artemis has a woodland type area based on hunting, while the island based on Apollo is an enormous desert and the island based on Ares is a volcanic island with a gladiator arena at its center.

Characters

Jason The young king set out for the quest to seek the Golden Fleece. He is the acting leader of the Argonauts and the sole character the player will control. Depending on which gods Jason hails the most, he can become proficient in the sword, spear, mace, and even his shield offensively. Jason's overall personality is decided by the player's actions and choices.

Hercules The son of Zeus and an old friend of Jason's. Knowing the pain Jason has from losing a loved one, he joins his friend on his quest. Needing only his great legendary strength, Hercules's sole weapon is his own bare hands.

Perseus The young hero who killed the gorgon Medusa and brought the head to his king as a birthday present.

Atalanta The world's fastest woman and the only female member of the Argonauts. She was raised by centaurs and joins Jason's crew to save her people and see the world. She wields a bow in combat.

Achilles The great and invincible hero of the arena who is destined to die in the Trojan War. He has yet to find something to fight for, as he has it all: women, wine, fame, etc. He only joins Jason for glory and wields a dual-bladed spear

Pan The wise old satyr of lore, who has been wandering the world for nearly eight hundred years. Pan is the resident spell caster of the Argonauts.

Odysseus The wayward king. He is confirmed to be another party character in the game

Gods

Unlike most RPGs, Rise of the Argonauts uses a deeds system to level up Jason and his allies. Jason has the choice of hailing his deeds to one of four gods, who will return his favor by giving him new skills and abilities. The deeds systems also is affected by the dialogue choices the player can make.

Ares The god of war. Following Ares, Jason will take a more fist first, talk later approach. Ares grants Jason skills with his mace and group tatics skills.

Hermes The messenger god. If Jason chooses to hail Hermes, he will be more cunning and manipulative of his situations. Hermes gives Jason abilities with his sword and dodging.

Athena The goddess of wisdom. Athena's approach will make Jason more judgemental of his enemies, whether they are good or bad. Hailing Athena will give Jason greater spear prowess.

Apollo The god of the sun. If Jason does his deeds in the name of Apollo, he will be more sympathetic to the cause of people. Apollo's enhancements include shield skills for Jason, including offensive ones such as cutting an enemy's head off with the edge.

Published by: Codemasters
Developed by: Liquid Entertainment
Genre: Action RPG
Release Date: September 30, 2008
Also Available On: PlayStation 3, Xbox 360

Homepage

Video Feed

Shotovi...
rise-of-the-argonauts-images-20080429031608195.jpg

rise-of-the-argonauts-20080425100944126.jpg

e3-2008-rise-of-the-argonauts-screens-20080715011705529.jpg

e3-2008-rise-of-the-argonauts-screens-20080715011657545.jpg

rise-of-the-argonauts-images-20080429031621133.jpg

rise-of-the-argonauts-pics-20080616100229273.jpg

e3-2008-rise-of-the-argonauts-screens-20080715011700217.jpg

e3-2008-rise-of-the-argonauts-screens-20080715011702795.jpg

rise-of-the-argonauts-pics-20080616100219976.jpg

Ovo stvarno deluje veoma zanimljivo, video sam trailer i deluje sjajno!
31 Oktobra bi trebalo da se pojavi i za PC.

igraj onda neki FPS
nego jeste sigurni da ovo izlazi za nedelju dana?
meni je nesto u glavi Q1 2009

E, pa ovo za nekih nedelju dana treba da se pojavi, cinilo mi se zanimljivo, samo, ja nesto ne volim razglabanja sa NPC likovima, volim akciju, kao i u sexu, sta ima da pricamo, radimo samo :D

rofl, ako krene pricha jasno ti je da si bio losh jel? :d

Ovi Argonauti već ustali na konzolama.

Ne znam, nikako da svarim igre po motivima grčke mitologije. Te stvari sam od davnina čitao, i imam potpuno drugačiju sliku o njima. To su prave avanture, sa zaverama, pričama i sl. A obično ih nameste tako da umesto herojskog duela 1 na 1 sa nekim divom imaš da se akaš sa nekim zombijima i gorgonzolama, pa pride pogrešno ubace i neku meduzu da zbune raju, da bi na kraju pomenutog džina ubijao nekim samostrelom iz daljine, oružjem koje uopšte nije postojalo. Nadam se da će ova igra makar malo promeniti tu atmosferu, mada moram priznati da njen razvoj nisam baš pomno pratio.

Ne znam, nikako da svarim igre po motivima grčke mitologije. Te stvari sam od davnina čitao, i imam potpuno drugačiju sliku o njima. To su prave avanture, sa zaverama, pričama i sl. A obično ih nameste tako da umesto herojskog duela 1 na 1 sa nekim divom imaš da se akaš sa nekim zombijima i gorgonzolama, pa pride pogrešno ubace i neku meduzu da zbune raju, da bi na kraju pomenutog džina ubijao nekim samostrelom iz daljine, oružjem koje uopšte nije postojalo.

+1

A ovo mi izgleda da će biti baš neki hack&slash :(

Ne znam, nikako da svarim igre po motivima grčke mitologije. Te stvari sam od davnina čitao, i imam potpuno drugačiju sliku o njima. To su prave avanture, sa zaverama, pričama i sl. A obično ih nameste tako da umesto herojskog duela 1 na 1 sa nekim divom imaš da se akaš sa nekim zombijima i gorgonzolama, pa pride pogrešno ubace i neku meduzu da zbune raju, da bi na kraju pomenutog džina ubijao nekim samostrelom iz daljine, oružjem koje uopšte nije postojalo. Nadam se da će ova igra makar malo promeniti tu atmosferu, mada moram priznati da njen razvoj nisam baš pomno pratio.

Reci slobodno da mislis na GOW,Gruja je ofline.:)

jel probao neko... meni se ne skida ako je samo akcioni rpg u pitanju....

Pojavila se ... :) da proverimo jos lek pa javimo utiske

kazhu da je osvezhenje u hack & slash zhanru, kao fazon roknesh ga po vratu ode glava i tako to

Slazem se da su dosta nerealne igrice kad se rade po grckoj mitologiji pogotovo posto sam video trejler za taj Rise of the Argonauts jos kad sam video lava sa 3 oka na celu skenjo sam se totalno:(
Ipak je jedan jedini GOD OF WAR:D

Igra je najobicnija tuca i meni licno obican izmet :p ( unreal 3 engine )

Evo malo screen-ova sa početka. Tek sam je instalirao. Za sad deluje kao klasičan Hack 'n' Slash mada još je rano komentarisati.

Prilozi

• RiseOfTheArgonauts 2008-12-11 21-17-05-56.jpg
    RiseOfTheArgonauts 2008-12-11 21-17-05-56.jpg
    162.5 KB · Pregleda: 84
  • RiseOfTheArgonauts 2008-12-11 21-20-29-51.jpg
    RiseOfTheArgonauts 2008-12-11 21-20-29-51.jpg
    266.2 KB · Pregleda: 112
  • RiseOfTheArgonauts 2008-12-11 21-21-08-54.jpg
    RiseOfTheArgonauts 2008-12-11 21-21-08-54.jpg
    224.6 KB · Pregleda: 89
  • RiseOfTheArgonauts 2008-12-11 21-23-52-20.jpg
    RiseOfTheArgonauts 2008-12-11 21-23-52-20.jpg
    197 KB · Pregleda: 81
  • RiseOfTheArgonauts 2008-12-11 21-27-06-18.jpg
    RiseOfTheArgonauts 2008-12-11 21-27-06-18.jpg
    186.8 KB · Pregleda: 70
izgleda relativno ok

Dobro, izgled mene ni ne zanima u ovom dobu kada svaka iole normalna igra izgleda prihvatljivo dobro, nego me gejplej interesuje :) Znači, definitivno hack & slash?

Dobro, izgled mene ni ne zanima u ovom dobu kada svaka iole normalna igra izgleda prihvatljivo dobro, nego me gejplej interesuje :) Znači, definitivno hack & slash?

H&C jeste ali su borbe čisto rokanje i odlično su odrađene sa sve slow motion sekvencama ali ima neka fora sa napredovanjem lika gde u zavisnosti od tvojih odgovora u dijalozima zavisi i tvoja pripadnost nekom božanstvu a samim tim i moći vezane za njega. Sad ću baš da se vratim igri pa da se malo dublje pozabavim ovim aspektom.

Možda se samo meni čini ali deluje kao da su developer-i pozajmili neke fore iz Mass Effect-a. Igra radi na U3 mašini ali ne izgleda toliko dobro koliko bi mogla. Dakle tu je brod koji je ispred svog vremena na kojem se nalaze prostorije za družinu koja se skuplja kroz igru. Zatim tu je i mapa koja omogućava fast travel isto slično kao u ME. I treće dijalozi dosta podsećaju na one iz ME gde akcije utiču na dalji tok radnje. Za sada sve to deluje zanimljivo i solidno odrađeno.

Poslednja izmena:
Fala na utiski :)

Reci mi da li je borba odrađena sa komboima, bez njih, sa "trigerima" ili...? Možeš li da biraš klasu glavnog karaktera i koje su klase na raspolaganju? Samo da nije grenadir ili tobdžija :d

Poslednja izmena:
Fala na utiski :)

Reci mi da li je borba odrađena sa komboima, bez njih, sa "trigerima" ili...? Možeš li da biraš klasu glavnog karaktera i koje su klase na raspolaganju? Samo da nije grenadir ili tobdžija :d

Do sad i nije bilo nešto preterano puno borbi. Uglavnom bude oko 5 protivnika i napadaju svi u isto vreme tako da je dobra kordinacija pokreta bitna :) Inače koliko sam primetio nema kombo udaraca nego biješ u lika dok mu ne slomiš štit ili ga ošamutiš pa onako "pijanog" ga dokrajčiš u slow motion fazonu.
Nema nikakvih klasa.Ti si kralj Jason i to je to. Imaš tri vrste oružija na raspolaganju (mač,koplje i buzdovan), ali posle dobijaš bolje verzije koje imaju neke dodatne bonuse tipa bacaju vatru pri udaru u protivnika i sl. Imam neki osećaj da će kasnije moći da se biraju neki članovi ekipe (bar mi tako deluje) tako da će biti zanimljivo kad se potera ona gromada sa slike a.k.a. Hercules :)

Jao pa to bilo koji iole kvalitetan RPG ima razgovore od kojih zavisi dalji tok radnje.
Inache obavezno javi AI saveznika kakav je.

Poslednja izmena:
Jao pa to bilo koji iole kvalitetan RPG ima razgovore od kojih zavisi dalji tok radnje.
Inache obavezno javi AI saveznika kakav je.

Ma nisam mislio uticaj na priču na nivou Witcher-a već kao što sam i reako na nivou Mass Effect-a tipa oćeš levo ili desno i slično. Samo ove odluke utiču na "poene" kod bogova gde su oni kao neki skill poeni sa kojima unapređuješ lika. Dakle napredovanje kroz levele (kojih inače i nema) je malo neobično za RPG-ove.
A AI je solidan mada do sada nije bio upšte presudan. Jednostavno oni rade svoj posao u pozadini ti svoj i to je to.

Igram ovu igru danas i moram da priznam da me je prijatno iznenadila.

Ne mogu jos da se odlucim koje oruzje da korsitim, svako je dobro na svoj nacin tako da ne znam kog boga da budzim sa skillove...

E ako izbudzish kod 2 boga skillove jel mozesh da dual wieldujesh(sword+mace).

E ako izbudzish kod 2 boga skillove jel mozesh da dual wieldujesh(sword+mace).

Ne može ništa da se dual wield-uje. Ali ima fora sa brzim prebacivanjem oružija u toku borbe (biješ mačem i prebaciš na buzdovan) gde se dobijaju bonusi u zavisnosti od skill-a. Ja ove skill-ove nisam budžio jer trebaju baš dobri refleksi da se ovo izvede kako treba a meni oni i nisu jača strana :)

Odlican H&S sa primesama RPG-a, svidjaju mi se dialozi, tipa bioware sta je uradio sa ME za sada, koji uticu na affection pointse bogova.

Fina igra.. jest da ne izgleda bog zna kako... skroz je OK. Jedino me smara rusenje igre tokom dijaloga pa moram non stop da pokrecem igru... sva sreca pa ima checkpointa vrlo cesto.

Iako je igra klasicni H&S u sustini, developeri su svakako stavili akcenat na radnju i dijalog. Jako prijatno iznenadjenje...

Iako je igra klasicni H&S u sustini, developeri su svakako stavili akcenat na radnju i dijalog. Jako prijatno iznenadjenje...

Samo što su preterali sa dijalozima. Neko od H&S žanra očekuje konstantu makljažu a ovako dobija zamorno šetanje od tačke A do tačke B uz dijalog koji se sastoji od 1. rečenice i nekoliko ponuđenih odgovora. S' jedne strane to i nije loše ali za ovakav žanr mislim da to neće biti prihvaćeno kod šire igračke populacije. Zamislite situaciju u kojoj je neki geek kupio ovu igru sa namerom da razvali miša od kliktanja, a onda shvati da tu mora da se cima levo-desno pa da priča sa ovim ili onim. Ne verujem da će biti oduševljen.

Vrh Dno