Respect
Samo da vas pozdravim sve, drago mi je da ste se tako dobro organizovali. Neverovatno je da sam pre dve nedelje podigao server, na Anubisovu icijativu, da bih 3-4 dana posle na njemu sreo Vojkana. Nekom prostom intuicijom (
koja je poznata samo nama, online manijacima) učinilo mi se da je Vojkan dorastao izazovu za koji ja proto nemam vremena, jer sam razapet na sve strane ko Gimnastičar. Ispostavilo se da "mali" razara materiju.
Nakon par sati osnovnog tutorijala o snalaženju na serveru, rekoh mu:
"Vojkane, brate, odo ja da spavam, valja ujutru raditi..."
"Ok, matori, pali, ja ću da prostudiram sad, kako i šta treba podesiti..."
Ujutru odlazim na posao, i setim se oko 12 da pogledam šta se dešava na serveru, a Vojkan neumorno petlja po Total Commanderu koji nikad za svog života nije imao onoliko otvorenih tabova. Svaka čast, svi da zahvalite Vojkanu na trudu, da nije njega, ne znam ko bi se jebav'o da sve ono ispodešava.
Server je inače vrlo zverkaste konfiguracije, ima čak i 8600GT u sebi, da se nađe. Vezan je gigabitnim linkom na čvorište, pingovi su niski a kriva popularnosti hrli ka nebu, koliko vidim. Vojkan je okupio ljude od poverenja oko sebe, imenovao admine, uz svesrdnu pomoć isusnih kolega iz Makedonije i Hrvatske. I njima ovom prilikom želim da se zahvalim, jako je
setisfajing videti da na ovom polju ne postoje nikakve barijere. Sredili su i
forum, sa odvojenom sekcijom za CSS, na kojem će se rešavati sve buduće nedoumice.
Ovo je jedan lep primer koji potvrđuje moje neke ranije teorije, da su gaming zajednice daleko najorganizovanija stvar na prostorima bivše Jugoslavije. Sećam se prve Trackmanie Nations pre par godina, kad smo se na sličan način organizovali, i Srbiju sa 34. mesta podgli na rekorno šesnaesto. Nadam se, samo, da vam neće ponestati entuzijazma i motivacije, kao što se meni obično dešava.
Bravo, ljudi, keep up the good work.