Šta je novo?

Zvanična GTA IV Tema!

@raven2005:
Evo opet sad sam igrao i opet nema tog "zakucavanja"..izgleda da je neki glitch shta li vec..Cas ga ima cas ga nema..nemoj da se cudis ako nestane sam od sebe;)
Mada,jedino sto sam ja uradio u medjuvremenu jeste restart kompa..posle njega nije se pojavljivalo vise.

Meni se to zakucavanje isto ponekad desi, s tim sto ostane slika na ekranu. pa onda krene slideshow a zvuk ide normalno sve vreme. A nekada igra radi bez ikakvih problema, na stabilnih 16fps :-devil-: dok je ja sam ne ugasim ...

Da li mi treba period navikavanja ili nešto drugo, ali igra mi je puno lošija od prethodna 2 dela. Nekako je sve isto, sivo, nikakvo, maglovito. Fuj, bre. Vozila kao da su na uljem posutom ledu, kontrole su katastrofalno neprecizne.

A hardverske zahteve ne treba komentarisati, mada, sem što mi igra ne dozvoljava visoka setovanja, lepo radi, da kucnem u plastiku.

Da li mi treba period navikavanja ili nešto drugo, ali igra mi je puno lošija od prethodna 2 dela. Nekako je sve isto, sivo, nikakvo, maglovito. Fuj, bre. Vozila kao da su na uljem posutom ledu, kontrole su katastrofalno neprecizne.

Learn to drive :p
Zvuk shkripe guma i udaraca/sudara je bolji nego u nekim simulacijama. Svidja mi se kad se zaletish, bash mu treba vremena da ukochi. :)
Potrebno je malo vezhbe, pod ruchnom takve slalome mozesh izvesti ... :)

Poslednja izmena:
Tako je, fizika automobila je sjajna, i ovo treba igrati na gamepadu, ne na tastaturi.

Izasao je nov RivaTuner 2.21 koji ressava problem sa teksturama kod Nvida kartica, a evo i obrazlozenja (preuzeto sa drugog foruma) zasto dolazi do gubljenja tekstura i kako to srediti

Problem description: incorrect rendering in GTA IV on NVIDIA hardware(missing textures)
Problem background: opening <Textures> tab in RivaTuner's Direct3D settings window then closing it (even without changing the settings) disables some FourCC formats support in NVIDIA driver (INTZ/RAWZ). GTA IV cannot work properly if these formats are not supported by the driver.
Temporary solution: use RivaTuner's <Reset all the driver's settings to their default values> button to re-enable these FourCC formats. Reboot is required to apply the changes. If you don't have RivaTuner installed or if you used any other tweaking tool to alter supported formats list then just start RegEdit and search and delete all D3D_54082152 registry entries. Reboot is required to apply the changes.
Until new RivaTuner version release please avoid opening <Textures> tab, because it will disable required FourCC formats again.
Full solution: New version of RivaTuner will add INTZ/RAWZ to editable list of supported FourCC formats.

Tako je, fizika automobila je sjajna, i ovo treba igrati na gamepadu, ne na tastaturi.
double lol, sjajno je to shto ne mozhesh da skrenesh ako ne milish, voleo bih da vidim kakvo bi upravljanje bilo da je loshe

Potpuno se slazem, totalno druga igra kada se vozi na gamepad-u. Jedino mi smeta sto lepse izgleda na monitoru i to me jedino drzi dalje od TV-a (visa rezolucija) :( Problem je sto su tako napravili graficka podesavanja da u zavisnosti od rezolucije raste i kvalitet prikaza u smislu nivoa detalja. :trust: I naravno cuveni AA koji mislim da ne bi uticao na performanse toliko koliko bi popravio graficki prikaz. Neko je cak i prijavio da mu je poslo za rukom ukljucivanje pomocu nHancer-a i alternativnih opcija za peglanje ivica :S: Nisam probao tako da te informacije uzmimam sa rezervom

koliki hajp i nervoza, opusteno ljudi od vas 100 ovde verovatno niko nije kupio igru, sta se nervirate. ima toliko dobrih naslova, sacekajte desetak pecheva i drajvera pa onda igrajte :) gta ce da lezi kod mene, cekace neka bolja vremena :)

double lol, sjajno je to shto ne mozhesh da skrenesh ako ne milish, voleo bih da vidim kakvo bi upravljanje bilo da je loshe

E? Fizika posramljuje sve NFS naslove :) Da li vam je ladno zanimljivije "tramvaj" kretanje kao u Vice City-ju? Kazem, vozi na gamepadu pa reci da je lose, na on/off sistem na tastaturi nijedna voznja ne moze biti dobra..

Kad smo vec kod upravljanja,
editovao sam handling.dat i stavio SuperGT weight 9999. ;)
Postao je najtezi auto u igri. Stavio traffic density na 100 i krenuo po avenijama. Znaci 50 kola u koloni, a ja pravo kroz njih. Sve sam ih odneo a auto nije ni usporio.:d Crko sam od smeha. :D:D:D

Poslednja izmena:
Super je upravljanje kolima, svaka se ponašaju shodno svom pogonu i masi. Daleko je udobnije nego vožnja u predhodnim delovima.

Moram probati onda na gamepad-u. Nikad nisam igrao GTA tako, pa će biti muke dok se naviknem :)

Ma niste normalni :) udobnije je i bolje 5 puta, ali savetujem nabavljanje gamepada koji ima trigere (L2 i R2 na PS3, LT i RT na X360) jer onda pored doziranja skretanja mozes da doziras i gas i kocnicu, dakle po mogucstvu nabavite gamepadove sa time, ne znam da li ima neki sa trigerima pored oficijalnih za PS3 i X360..

Meni je kombinacija tast/mish sasvim OK...traffic na 100 i zanimljivo je:) Mogu bez problema da krivudam u najgoroj guzvi.Nije ovo igra gde mora da se dozira gas bas toliko.Steta samo sto je zvuk kola bzvz...zvuk pucanja je takodje losh.

E da...ajde da napisem ovo za one kojima ogra puca odmah na startu (a imaju rejzor lek i pod uslovom da je igra instalirana i pokrenuta prema uputstvu i kako treba):

Proverite da li vam je updateovan LIVE.Skinite ga i instalirajte...ja sam to skinuo odavde;
Instalirati .NET framework (dolazi uz igru, u folderu redist), proveriti da li framework optimisation service radi:
Add/remove programs /turn windows features on/off i tu bi trebalo da se chekira .NET ako je nekim slucajem bio iskljucen
Start/run/services.msc i tu videti da li radi servis...staviti na manual (kod mene tako ide) ili automatic
Najnoviji DirectX, posto je jedno od ranijih izdanja imalo neki BUG u sebi.
Naravno SP3 za XP i SP1 za vistu.
Treba i novi Adobe Flash.

Ukoliko nista od ovoga ne resava problem...***.Ili je do drajvera, ili je do operativnog sistema (mozda neka od sakatih verzija win-a, kao sto je Black ili LastXP), ili je neka od opcija ukljucena u drajverima (AA ili nesto)...+ mali milion drugih mogucih uzroka posto se igra oslanja na gomilu stvari vezanih za win...

Poslednja izmena:
pa jel moze neko da objasni kako moze da se igra na dzojstik?koliko ja vidim samo moze na tastaturu

Ne secam se ni da su prethodni delovi mogli da se igraju na volanu. Znam da je Mafia mogla, to sam licno probao i radilo je jako dobro.

Poslednja izmena:
pa jel moze neko da objasni kako moze da se igra na dzojstik?
Jes' vala kompleksno pitanje... mislim treba održavati ravnotežu, još ako je force feedback pa se džilita... :D
Rekao bih da je pravo rešenje slobodan pad, jer je tu masa nebitna. Džojstik u ruku, lasta sa balkona... onda samo uskladiš relativnu brzinu sa džojstikom i opleteš kolce po fire dugmetu... ojha!
Samo pazi, ovo može da se izvede samo jednom :-devil-:

Ni njima ne radi kako treba :p

gta_nasa.jpg

E? Fizika posramljuje sve NFS naslove :) Da li vam je ladno zanimljivije "tramvaj" kretanje kao u Vice City-ju? Kazem, vozi na gamepadu pa reci da je lose, na on/off sistem na tastaturi nijedna voznja ne moze biti dobra..
wow, posramljuje najvetju arkadu medju arkadama.
i koliko dobijesh na gamepadu jedno 20 puta vishe izgubish na gamepadu. poshto sam sve gta naslove sem prva dva preshao prvo na konzoli pa na pc-u rekao sam sebi da ovaj netju, dopizdeo mi je auto aim i zhvciranje oko retardiranosti analog nubova na sony dzhojpedu. i josh neshto, provereno nema teorije da lepshe dozirash gas i kochnicu na desni nub nego shto bi dozirao na x i square.

Ma da, a GTA je Counter pa ti treba ultra precizni mis za pucanje :) Skroz fino moze da se puca, bez autoaim-a, mnogo je udobnije sve raditi "iz krila" a ne ko hobotnica pipkati tastaturu i pomerati misa non-stop.. mnogo vise lezi gamepad za GTA gameplay..

Poslednja izmena:
i chitavih 5-6 dugmitja u gta

***, po tebi i Cvejicu ispada da moras biti nadljudsko bice da bi se uspesno "borio" sa tastaturom i misem u igrama. :)

Ne, ali vecina igara je dosta udobnija sa gamepadom, znaci palac i kaziprst odradjuju ceo posao :)

Kako za koga, evo meni npr je neudobno da igram na gamepadu... mali prst mi se uvek ukoci od drzanja tako da nije za sve isto... zar ne?

Naravno, kako za koga, ja nisam imao nikad takav problem, samo savetujem onim ljudima koji nisu probali, mozda im se svidi..

@jafazec

U folder options chekiraj opciju Hide extension for known file types i nakon toga textualni command fajl ne bi trebao da ima extenziju .txt, a ako je ima obrisi je i resio si problem.

Poslednja izmena:
zaglavih na neku misiju oko 40 posto je igre,kao Ray mi posalje sliku i prema tome treba da nadjem nekog Alonza i vise nikakvih podataka nema,i nemam pojma kako da ga nadjem-probao sam u policijisko auto-nema,probao na internet nema ni tamo....nista mi ne pada na pamet....

zaglavih na neku misiju oko 40 posto je igre,kao Ray mi posalje sliku i prema tome treba da nadjem nekog Alonza i vise nikakvih podataka nema,i nemam pojma kako da ga nadjem-probao sam u policijisko auto-nema,probao na internet nema ni tamo....nista mi ne pada na pamet....
U policijski auto pa search prema fotografiji,bar mislim da sam ga ja tako našao...Ili se taj lik krije na košarkaškom terenu,pa odeš tamo,i slikaš ga,i onda se par puta izdopisujete MMS-om dok ga ne nadješ:d

Ako je to ta misija na koju ja mislim, on ti kaze gde ce taj biti, kaze ti lokaciju i da ti sliku, ti odes tamo (neke stepenice, park, kraj vode) i potrazis ga, pricace na mobilni, kad mu se priblizes onda ce nesto reci ili ce poceti da bezi, tako nesto, pa ces znati da je to taj)

Vrh Dno