Šta je novo?

Zvanična GTA IV Tema!

Od danas više ne vozim motor :). Uhvatim ja tako zalet niz jednu od avenija kad malo levo malo desno i naletim na auto u svom tom zanosu. Završio sam na obližnjij zgradi (mrtav) :)

ajde sa motorom to mi se desavalo i sa kolima kad se zakucam u prepreku izletim kroz soferku

Ja imam msi 3850 256 ddr3 i catalist 8.12 i kad udjem u igru sve je crno, tj vide se neke teksture ?! Neki opasan bug znaci veoma bugovita igra, plasim se da ce igra zavrsiti kao gothic III.

haha koja je komedija onaj Brucie :D:D

Btw, postoji li neka fora da sacuvam svoj lepi novoukradeni autic od nestajanja kad ucitam save?:) Ushmekao sam jedan Ferrari u Mikhailovom dvoristu:D
Inace onaj patch za imena vozila radi fino.Samo jos da izbace mod sa "realnim" izgledom vozila...e to bi bilo sjajno, ali ko zna kad ce to...

Kola mozes ostaviti bilo gde u gradu,u okviru onog rezevisanog mesta za parkiranje,nevezano dal' je kuca tvoja ili ne...

Neka proba neko igru sa novim Catalyst 8.12 drajverima. Trenutno koristim Windows 7, pa ne mogu da ih isprobam.

Evo ja sam instalirao... iskace mi onaj resc10 error... al to mi se desavalo i sa starim 8.11... ali sam tamo na 8.11 driverima morao sam da u onaj commandline ubacujem -windowed i rezoluciju... a ovde nemora... ali na 8.12 ima nesto drugo... graficka podesavanja sam morao da obrisem... jer je texture quality stajao na high... ali kad sam obrisao settings iz \Rockstar Games\GTA IV\Settings sad mi radi losije jedno 8fps-a... aaaaaaaaaa... a i dalje izbacuje resc10 error... jel ima neko resenje za ovaj resc10... mislim ne bi trebao da izbacuje ako sam sad stavio na medium... u zelenom mi je memorija grafe... valjda ce patch resiti ovo...

Ja imam msi 3850 256 ddr3 i catalist 8.12 i kad udjem u igru sve je crno, tj vide se neke teksture ?! Neki opasan bug znaci veoma bugovita igra, plasim se da ce igra zavrsiti kao gothic III.
Za nedostatak tekstura, ako vec nisi uradio, trebas mipmap level skroz na quality da povecas u ATI CC.

Da li je moguce da na konfi iz potpisa(OC samo CPU na 3.1ghz) namestim nekako u podesavanjima ovo cudo da radi na nekih konstantnih 25fps,tj da ne pada ispod??Jer meni staaalno varira izmedju 20-35(na otvorenom), u zatvorenom oko 40-65fps..Koje podesavanja od onih u igri trebam da cackam,koje donosi najvise poboljsanja????Postoji li jos neka komanda osim onih standardnih koji se po defaultu dobiju sa commandline.txt??

Ma Misel je drolja ,)
Sad sam se zaglavio nakon misije gde sam kidnapovao cerku onog mafijasa. Treba Packie da me pozove da odem da je uslikam, ali poziv ne stize...
Vozim se po gradu ko budala... :(

Comet rula!!!
Inace, vec citav dan (zemaljski, ne u igri), ne mogu da dodjem do Ransom misije. Zavrsio sam I'll take her, nakon koje Packie treba da mi se javi, ali i dalje nista.
Zavrsio sam sve druge misije koje su mi bile na raspolaganju, sa svima sam prijatelj do nivoa da mi cine posebne usluge, zavrsio sam Little Jackob sporedne poslove, odradio dosta onih "slucajnih susreta" na ulici,... Video sam da jos ljudi imalo slican problem, a resenje je "samo ti igraj". Super, al koliko bre vise???

Na kraju je pao uninstall :wall:
Koliko sam uspeo da procitam, problem je postojao i na konzolama. I to ne samo na ovoj misiji vec i na jos nekim. Poziv koji sluzi kao uvod u sledecu misiju ne stize! Kao, moguce je da autosave pravi problem. Iskljucio AS, pokrenuo poslednji manuelni, ponovo kidnapovao ribu, vozio se sat vremena po gradu i opet nista!

Mozda je bilo al ajd....kako se resiti sugavog mobinog i kako prebaciti sa wasd na strelice? Inace igra je razocaravajuce zahtevna...bar za mene!

ogroman dobitak od chak 0.5 fps-a sa novim ati drajverima :)

Ja sam se iskreno razocarao, igra je zahtevnija od krize a bugovitija od gothica III. Da li neko zna kad nam stize patch i da li ce onda igra biti manje zahtevnija?

Ja sam se iskreno razocarao, igra je zahtevnija od krize a bugovitija od gothica III. Da li neko zna kad nam stize patch i da li ce onda igra biti manje zahtevnija?

tesko da je i jedan patch ikad doneo neku revoluciju po pitanju performansi... igra ima klasicne bagove koji su sramota za PC verziju kad se zna koliko je ona dugo prisutna na konzulama

Meni ovo odjednom pocelo jos slabije da radi...ja vise ne znam sta da mu radim..Benchmark mi daje 25.9 fpsa:S i to u rezoluciji 12x10 na 60hz..Texture i rendering sta god da stavim nema vajde,uvek isto.. Sta god da radim isti djavo:S ima li neko neki predlog?? Pitam jer vidim da ljudi sa slicnim i cak i slabijim konfama imaju slican ili bolji rezultat..

Poslednja izmena:
Na kraju je pao uninstall :wall:
Koliko sam uspeo da procitam, problem je postojao i na konzolama. I to ne samo na ovoj misiji vec i na jos nekim. Poziv koji sluzi kao uvod u sledecu misiju ne stize! Kao, moguce je da autosave pravi problem. Iskljucio AS, pokrenuo poslednji manuelni, ponovo kidnapovao ribu, vozio se sat vremena po gradu i opet nista!

A da ti nisi na mobilnom ukljucio onu opciju da te niko ne smara sa pozivima?

Ma kakvi. Zovu me svi (ukljucujuci i Packie-ja), salju poruke, ali iskljucivo razonode radi. Niko posao da mi da. Sacuvao sam sejvove, ali ne znam da li neki buduci patch moze to da resi.

tesko da je i jedan patch ikad doneo neku revoluciju po pitanju performansi... igra ima klasicne bagove koji su sramota za PC verziju kad se zna koliko je ona dugo prisutna na konzulama
O čemu pričate vi? Igra ima grafičke bagove, ali sve ostalo u igri (uključujući "kvestove") radi najnormalnije. Kakvo crno poređenje sa Gothicom?

Spustite teksture i rendering quality na medium, kod mene radi sasvim ok (jedino pri brzoj jurnjavi kolima ne stigne da učita sve teksture, i senke izgledaju šugavo, i to je sve).

O čemu pričate vi? Igra ima grafičke bagove, ali sve ostalo u igri (uključujući "kvestove") radi najnormalnije. Kakvo crno poređenje sa Gothicom?

Spustite teksture i rendering quality na medium, kod mene radi sasvim ok (jedino pri brzoj jurnjavi kolima ne stigne da učita sve teksture, i senke izgledaju šugavo, i to je sve).

Da. Sve radi sasvim normalno. Ma bolje bi im bilo da pobacaju ove crvene u kantu ;)

Ja ću da sačekam neka bolja vremena da odigram ovo, 10-20 fps u bilo kojim podešavanjima (od najniže do najviše rezolucije), neverovatno loš port

Ma nije crvena kriva..ni najmanje;)
Jednostavno kao da ne prihvata(bar ovaj moj) bilo koju promenu..Sve je isto..mozda razlika 1-2 fps-a..A i dalje imam ona "zakucavanja",muzika,tj radio radi i dalje sve vreme,samo se zamrzne slika,i monitor postane crn i na svakih 5-6 sec odradi po jedan "trep"..nesto slicno kao recovery:/
Da nije toga ja bih mogao da igram,jer meni padovi na 20fps ne smetaju:)
Zna li neko zasto mi tako zakucava ??

Probah igru s novim ati driverima 8.12, u benchmarku daje 3fps-a vise...

Znas o cemu pricamo, izrazavamo nase razocarenje. Odes i kupis gta IV i sav srecan se vracas kuci instaliras i sad kao mislis konacno cu da igram a ono igra radi 20 fps:S: I sad moras da krenes da skupljas za neki bolji kompjuter na kom ce gta IV raditi, quad proc....itd. E o tom razocarenju ja pricam, i igra ima par bagova ali me nervira to sto trazi ultra kompjuter da bi radila na min. detalja bar 40fps-a....

Malocas instalirao ove GTA IV preporucene drajvere, nema neke razlike...mozda malo stabilniji fps sveukupno.

GTA 01.jpg

Ono sto me brine jeste da su me zadesila dva buga -onaj sa "nepamcenjem" setovanja i nepokazivanjem kolicine municije.

A porsche mi nestao sa parkinga :( iako sam ga propisno parkirao.

Ma nije crvena kriva..ni najmanje;)
Jednostavno kao da ne prihvata(bar ovaj moj) bilo koju promenu..Sve je isto..mozda razlika 1-2 fps-a..A i dalje imam ona "zakucavanja",muzika,tj radio radi i dalje sve vreme,samo se zamrzne slika,i monitor postane crn i na svakih 5-6 sec odradi po jedan "trep"..nesto slicno kao recovery:/
Da nije toga ja bih mogao da igram,jer meni padovi na 20fps ne smetaju:)
Zna li neko zasto mi tako zakucava ??

Nakon kog vremena pocne da ti se desava to treperenje... meni se to malopre desilo... nisam probao da iskljucim vpu recover... mozda pomogne..

jel neko resio onaj problem sa pucanjem igre pri prikazivanju rockstar logo-a... Probao sam sve moguce krekove i xinput, nista. Pomagajte ljudi molim vas!

Završio sam glavnu priču i mislim da je najprikladniji komentar - VAU! Kao interaktivni film, nikakvih zamerki nemam.
Borila se 3870 sa framerate-om, ali su 8.12 Catalyst-i doneli ogroman FPS boost, a i treperenje tekstura je nestalo. Celu igru sam prešao sa gustinom saobraćaja na 100 (i to uopšte nije uticalo na framerate), stvarno daje dodatan element gameplay-u. Dešavalo se da bude i 30tak vozila na ekranu i veoma je teško probiti se kroz takvu gužvu ;) Pozz, odoh da tamanim golube :p

@Raven2005:
E,pa evo sad npr sam igrao jedno 2h bez prekida,i nijednom mi se nije desilo to "zakucavanje"...Ne znam do cega je..izgleda da se pojavljuje onda kad njemu odgovara:)Inace nervira me to sto mislim da bi fps trebao da mi bude makar malo bolji..dobijam svega 20-25fpsa u toku igre(ne racunam kuglane,kuce i ostalo),a neretko mi padne fps i na 15-16:S: Jel normalno to za konfu u potpisu?
Pokusavam i sa commandline.txt ali ne vidim neki napredak:/Ima li resenja?

@Raven2005:
E,pa evo sad npr sam igrao jedno 2h bez prekida,i nijednom mi se nije desilo to "zakucavanje"...Ne znam do cega je..izgleda da se pojavljuje onda kad njemu odgovara:)Inace nervira me to sto mislim da bi fps trebao da mi bude makar malo bolji..dobijam svega 20-25fpsa u toku igre(ne racunam kuglane,kuce i ostalo),a neretko mi padne fps i na 15-16:S: Jel normalno to za konfu u potpisu?
Pokusavam i sa commandline.txt ali ne vidim neki napredak:/Ima li resenja?

Da za konfu kao sto je tvoja mora da radi tako... pomocu commandline-a samo ubacujes komande npr: -windowed (da igru pokrene u window modu)... dobro meni se pojavilo to treperenje ekrana posle pola sata... mozda ce patch popraviti ovo... Ili negine geforce... hahahah

otkad sam instalirao 8.12 betu i sad ove zvanichne , nijednom mi nije pukla igra. bag za municiju se sam ispravi posle nekog sledetjeg loada. da li josh neko misli da previshe naplatjuju lechenje u bolnici?

@raven2005:
Evo opet sad sam igrao i opet nema tog "zakucavanja"..izgleda da je neki glitch shta li vec..Cas ga ima cas ga nema..nemoj da se cudis ako nestane sam od sebe;)
Mada,jedino sto sam ja uradio u medjuvremenu jeste restart kompa..posle njega nije se pojavljivalo vise.

Nazad
Vrh Dno