Šta je novo?

Losa serija z-5500

kroki23

Slavan
Učlanjen(a)
28.11.2006
Poena
330
Da li neko ima problem sa serijom zvucnika koji su se prodavali za popust od 30%,pre nekoliko meseci? Cuo sam vec za par slucajeva...naime, ne znam sta je u pitanju,ali mislim da je trafo, zvucnici se nekad pale,nekad nece, nosio sam ih na servis, i posle mesec dana isti problem? Bojim se da ce se ovo opet ponavljati posle drugog servisa.

Huh ..ja imam problem sa mojima koji su uzeti oct/nov 08. Panel ne detektuje input. Trenutno i jesu u servisu ..A jedan drugi set koji je krajem 07 radi bez problema.
Mada nisam pogledao "batch" kada su proizvedeni.

Ja bih takve sluchajeve instant prijavio pandurima pa da vidish kako bi prodavali falichnu robu 30% off..setite se i one priche sa samsung panelima...

ccc

Bas tako Ocz, moji su vec bili pa nista nisu uradili, mozda su samo hladni lemovi, ali ne verujem, a Nova godina stize,zurka se organizuje, bojim se da me ne izdaju kad je najpotrebnije...

Ja sam uzeo letos, baš po toj "promotivnoj" ceni i imao sam problema sa "kontrolerom", konkretno:

- pozadinsko osvetljenje čas radi, čas ne radi. Kada radi, treperi kao kineski light show.
- kad smanjim skroz do kraja (na 0) čuje se pucketanje iz subwoofera, u ritmu muzike koja i dalje svira na kompu, kao da bas probija i kad je utišan na nulu
- potenciometar je kačio u određenim položajima (pola kruge se okreće normalno, pola kruga kao da kači, ima veći otpor)
- povremeno zaglupljivanje, na ekranu samo ispiše No digital data

Odneo sam ih na reklamaciju, a oni su ih prosledili uvozniku na servis. Dobio sam ih posle 2 radna dana sa dijagnozom "popravljeno". Ne da nije bilo popravljeno, nego su na nabrojane probleme dodali i random zamrzavanje kontrolera u roku od pola sata od uključenja (svi karakteri na displeju pocrne i mora se gasiti na prekidač na subw. da bi se resetovao) :mad: Sredili su samo potenciometar, jaka stvar.

Odneo sam ponovo na reklamaciju, da bi posle 10-ak dana dobio odgovor da su gotovi i da je problem nastao "zbog korisnika koji je silio konektor za kontroler na subwooferu". E tu mi je pao mrak na oči :mad::mad::mad:
Ali pošto mi to nisu rekli direktno, nego njihovom kupcu od koga sam ih ja kupio nisam mogao da im "objasnim neke stvari", te ostadoh uskraćen za to zadovoljstvo.

Podigao sam zvučnike u subotu i za sada rade OK, a na najmanji nagoveštaj da nešto nije u redu, ićiću po inspekciju pa pravo kod uvoznika.

Bedak ..
A sta mislite o teoriji zavere :D ?
Da se proculo da odredjena serija ima moguce probleme i da su nasi to shvatili/saznali pa namerno stavili off cene da bi ih se sto pre resili ..? - To mi je malo ..hm
Mada kako god okrenuli ne moze se osporiti da smo za sada svo troje imali slicne probleme sa serijom koja se prodavala u to vreme, pa i sada ..

Poslednja izmena:
Uvoznici su oni .....land,a uzeo sam ih u g...onu, i oni su ok, vec sam imao pre 5 godina velikih problema sa njima i njihovim serviserom (nadam se da taj vise ne radi).Bukvalno mi pao mrak na oci od njegovih dijagnoza, da sam na kraju morao zvati inspekciju i dobio novac nazad.Tada sam uzimao creative zvucnike.Okreni,obrni kad uzimas logitech moras ici preko njih.Odnecu ih jos jednom na reklamaciju i ako se problem ponovo bude javio,vraticu ih!

Podseca me na onu pricu o redizajniranom misu MX518. Odradjeni testovi, gejmerski mis do j@j@, dobije status. Odrade redizajn i padne cena za 60% i ko ce ga sada znati gde se tu stedelo.

Zna neko koliko su kostali ti zvucnici pre godinu dana?

Ja sam cuo i neke price da su nove serije z2300 shkartirane, tj. da imaju drugacije ugradjene komponente. Ne bi me cudilo i da je sa z5500 slicna prica.

ima u Kragujevcu u nekoj radnji 2-3 kompleta Z5500 po 24999din, oće neko da kupi i proveri? :d

:wave:

Podseca me na onu pricu o redizajniranom misu MX518. Odradjeni testovi, gejmerski mis do j@j@, dobije status. Odrade redizajn i padne cena za 60% i ko ce ga sada znati gde se tu stedelo.

Zna neko koliko su kostali ti zvucnici pre godinu dana?

oko 400e!

Ako stvarno skrtare pri izradi indirektno stete sami sebi. To su bre zvucnici treba da zvuce dobro i kraj. Ne znam zasto ne bi mogli da prodaju taj komplet i narednih 10 godina uz odrzavanje starog kvaliteta pa cak i cene?

Kao i Altec ATP3. Mogao je da se prodaje jos 100 godina, dobro zvuce za te pare i kraj. Ali moraju da se redizajniraju "poboljsavaju", da se uposle marketing timovi da nam prodaju istu/losiju stvar. Gluposti.

Kupio Z-2300 sa popustom,fenomenalno rade bez ikakve greske.
Kupio bi jos jedne :) ali mala mi soba.

Ljudi pa sto mi to radite?
Taman sam skrpio nekako 200e i jos "samo" 50 evrona me deli do z-5500 kad naidjo na ovu temu/
Da li sad da rizikujem i kupim pa sta bude ili neke druge za manje pare da uzmem:wall:
A tako sam se zagrejao za Zlo-5500:wall::wall:
Bem ti zivot i Srbiju..

Poslednja izmena:
Pa ne skrtare Srbi u proizvodnji istih, hehe.

Ljudi pa sto mi to radite?
Taman sam skrpio nekako 200e i jos "samo" 50 evrona me deli do z-5500 kad naidjo na ovu temu/
Da li sad da rizikujem i kupim pa sta bude ili neke druge za manje pare da uzmem:wall:
A tako sam se zagrejao za Zlo-5500:wall::wall:
Bem ti zivot i Srbiju..

Kupi slobodno, imaš garanciju na zvučnike :)

Moram da se pohvalim, posle reklamacije Z-5500 rade fenomenalno, čini mi se primetno glasnije nego pre. Pojačao sam do pola i nisam smeo više, bila mi frka za prozore :D

Prijatelju....dzaba garancija, ako ce covek da izgubi zivce sa njima!!:mad: Samo sto izneses iz radnje, dodjesh kuci, raspakujesh...zapakujesh i pravac servis!!! Stvarno da covek poludi, josh da ti kazu nesto tipa "korisnik je silio kontroler"...:mad Ja ovih dana treba da kupim LCD... sve sam pod stresom da mi ne zapadne neki "dobar primerak"...:d

Poslednja izmena:
Meni su rekli da sam ih silio (ne u lice, sreća njihova) pa sam preživeo. Kupio sam i LCD TV, bez straha. Koliko god da smo kaubojska zemlja, ukoliko kupujete u radnji gde dobijete uredno račun i garanciju, nema mesta za strah. Kvarovi se dešavaju, falične komponente se provuku tu i tamo ali sve se da zameniti i/ili srediti.

Šta sad, ne treba kupovati uopšte jer je neko tamo imao loše iskustvo? :)
A šta da ste kupili polovne zvučnike bez garancije pa da im se nešto desilo?

Novo je ipak novo, a garancija je tu da vam obezbedi miran san. Ukoliko su falični, najveće šanse da se uređaj pokvari ili pokaže defekt su na samom početku korišćenja.

Ma..niko i ne kaze da ne treba uzeti...nego nije svejedno kad znash da je po svemu sudeci, na trzistu kod nas zastupljen veliki broj "falsh" serija...:mad: Samim tim morash biti spreman psihicki, jer postoji mogucnost daljeg cimanja sa servisom... Logicno je da ce covek biti u dilemi... Ali, opet kao sto kazes, novo je novo. Tu je garancija!:D

Poslednja izmena:
Pa ne skrtare Srbi u proizvodnji istih, hehe.
Ali vole da uvezu felericne stvari pa da ih prodaju po nizoj ceni:)
Do sada sam pazario pioneer dv-410 u tehno maxu i posle mesec dana rada sam imao muke 3 meseca da ga vratim nazad jer nesposobni ljudi u servisu(Ekran,monitor zaboravi kako se zove)nisu umeli da ga poprave a nisu hteli da mi izdaju nalog za vracanje novca,tek posle 4-og nosenja u servis....zatim idemo dalje,philips 42"pfl3312 isto imo cudna desavanja a kupljen u tehnomaniji,ali je to sredjeno brzo(nije lako cimati tv od 30 kg u ladi nivi:d)i tako za sve sto sam kupio u kao veciim i "proverenim" prodavnicama...otud skepticnost i za ovo...
Ali to sam ipak samo ja:whip:

ja sam u junu u Megastores electronica kupio z-5500 za 24 iljade i do sada im nisam nasao ni jednu manu, rade perfektno, nikakvi problemi. Uvoznik je bio KimTec.

Nema potrebe za dizanjem prasine.
Ko je naumio da kupi,nek kupi.Prodadoh 5 mesecno i niko se nije vratio,znaci rade.
ignore na negativne komentare i pravac u radnju ko hoce najbolje :)

Ljudi, a gde je najbolje, u BGu, odneti z5500 koji nisu u garanciji??

Nema potrebe za dizanjem prasine.
Ko je naumio da kupi,nek kupi.Prodadoh 5 mesecno i niko se nije vratio,znaci rade.
ignore na negativne komentare i pravac u radnju ko hoce najbolje :)

Upravo tako, kao kad bi otvorili temu "Negativna iskustva sa Seagate diskovima". Javljali bi se samo oni koji su imali negativna iskustva (kakav god da je proizvod, mora biti i onih sa takvim iskustvima) i onda bi zaključili da Seagate pravi samo loše diskove?!

Ma daleko od toga da su losi, nego raspravljamo o tome da li se u tom periodu pojavila losa serija i da li jos takvih primeraka ima u prodaji...

Ovo me podsetilo na jazz 9902 zvucnike koje jos imam. Ja sam moje kupio pre skoro 7 godina. Negde 2004/05 su dosta ljudi koje znam uzeli iste. Sem izgleda oni vise nista nisu imali zajednicko.

Nemožeš porediti Jazz i Logitech koji ima THX sertifikat, koji nije plaćen da bi lepo izgledao na tim zvučnicima nego je zarađen (dobro, i plaćen je ali se zna na šta mislim).

Nema razloga da neko ne kupi Z-5500 ako mu je cilj vrhunski 5.1 sistem za ovu sumu novca.

meni rade vise od 3god bez problema :smoke:

Nazad
Vrh Dno