Šta je novo?

Kada prelazite na I7 platformu?

Realno nemam potrebe za upgrade-om.

Na mojoj masini bih jedino zamenio procesor za recimo q9300 (mada mi ni ne treba previse :))

Od upgrade-a, jedino cu dodavati/prelaziti na vece kapacitete HDD.

Meni samo neki Q9550 fali po nekoj normalnoj ceni, i nishta vishe :) , i ajde poshto mnogo volim SLi, neka takva ploca i josh jedna 260 GTX :)

(MALO) Sutra!

Primecujem da se ovaj thread blago pretvara u sprdacinu:)
Jeste, kao i sve novotarije, PRESKUPA platforma. Jeste, nudi nekih 10-ak % dobitka u performansama (maxxx), za 500% visu cenu. Jeste, tu postoje prednosti tehnologije koje mi ne vidimo :D
I JESTE, veoma smo se navikli na pad cena tehnike, da se dobije prilicno za vrlo malo ulozeog novca (da li se neko od starijih clanova uospte seća koliko je kostao PII kada je izasao??).
Pa sad, ovaj thread mozda vise lezi Amerima i njihovom budzetu, ali i kod njih je stigla kriza...

Kapitalistima nikad nije dosadno, jer stalno smisljaju kako da uzmu pare budalama. :D

ma iskren da budem i ovaj Q6600 debelo ne radi nista, kao i GTX 280 koji imam... tako da necu da se upgradeujem jos dugo, dugo, dugo
daj meni tog quada ako ti ne radi nista :) ja cu ga uposliti :p

wre2z8.png

E8500 - q9550 - jump :) - Intel 32mm ;)

Ja sada tek prelazim na Q6600, a mislim da ga necu menjati duze vreme. I7 je daleeeko, mozda 2010. ako AMD razocara sa novim procesorima.

shta koristis prime othos ili neshto trece :D :D
ne ozbiljno kojim poslom se bavis pa si ga opteretio

Si falsovao nekog spyware-a?

Koliki je dobitak u performansama na relaciji Q6600-Q9550 ?
Nisam bas siguran da ima nekih znacajnih razlika, osim u ceni,

Posto je i7, jelte, prvo predstavljen u BG-u a posto mi, takodje, ultra operacije sa stringovima nisu potrebne, onda cu da sacekam i8 ili i9 i DDR5 za sledecu zamenu delova :D

Ja necu ni preci. Jer sad prelazim na E8400 i Tpower biostarovu plocu, tako da prelazak ne intel i7 ne bi nista toliko bolje doneo, pogotovo ne za gaming, jer to je jedino zahtevno sto radim na kompu. Verovatno cu sacekati neki "i8" ili tako nesto... :)

Pre ce biti prelazak na i5 negoli na i7, a kontam tamo krajem sledece godine ako se uleti u neki kes :D

Ne planiram prelazak.

pa recimo u periodu od6 do 12 meseci.A recimo da cu pre uzeti neku NVIDIA graficku kad izadje posle nove godine.

Ne pre kraja iduće godine, jer nema potrebe. Tek sam kupio novu konfiguraciju. I treba sačekati da ploče prebole početne nedostatke i 'bolesti'. Pošto sada imam CPU sa 4 jezgra, zanima me samo prelazak na CPU sa 8 jezgara...

Na i7 verovatno nikada (mada nikada ne reci nikada) a na i5 sigurno i to krajem 2009te ili na PhII platformu. Videcemo sa kazu cene.

Za jedno godinu dana,realno i onako uvek izgubim u svakom menjanju socketa po 250 evrica najmanje!Navikao sam da gubim,ali svaka kupovina donosi ono novo uzbudjenje!:)

trenutno sam na agp-u,nisam ni pci-e probao,a ko zna kad cu tek na ovo da predjem,za nekih 7,8 godina mozda :(

za jedno 7-8 meseci trebalo bi da se unormale cene, sad nikako a još se i kriza oseća kod nas previše ljudi nemaju keš...

S ovim cenama, ne skoro. Sledeći je neki iz QXXX familije.

KAD ISKRSNE POVOLJNO,STO CE VEROVATNO BITI ZA 1,5 - 2 GODINE:type::banana::wall:

Poslednja izmena:
Nadam se, što pre! Naravno mora da se unormale cene.

Ja nikad.
:D

Kada ocistim repove i skupim novac :)
:wave:

Možda jednog lepog dana. Za sada ne.

:wave:

Nazad
Vrh Dno