Šta je novo?

Kada prelazite na I7 platformu?

kada cpu bude 100e :) i neka pristojna plocha josh 100e :)

Do tada....ah taj AMD :)

imam da priustim sebi i7 platformu ali realno koji ce mi q kad i ovo sto imam je i vise nego dovoljno za sledecih 2 godine sigurno,jedino sto sam pomisljao je da uzmem neki quad ali opet koji ce mi ne moze da se izkoristi maximalno u realnom radu...

Presao... prilicno zadovoljan ali sa praznim novcanikom:d

Ne planiram u skorije vreme, iskoristi cu ovo sto imam do maximuma. Sad skupljam parice za 4870x2 i jace napajanje :D

Pošto već imam dobru mašinu, prelazak na i7 planiram kad intel pređe na 32nm i unormale se cene DDR3 memorija i i7 ploča, dakle verovatno krajem 2009-te ili početkom 2010-te...

U svakom slučaju ne pre nego što izađe neki poboljšani, 32nm i7 na recimo 4GHz koji će se na vazduhu za 24/7 klokovati na barem 5GHz, tako da sveukupno bude minimalno 2x bolji od ovog što sada imam. A ovi sadašnji i7 su jedva brži od ovog mog a greju se nenormalno...

Poslednja izmena:
Ja cu prvo preci na neki quad iz Q9xx0 serije, za jedno godinu dana, a sto se tice i7 neka hvala. Sacekacu da prodje datum smaka sveta po majanskom kalendaru pa cu tek tada razmisliti o 32nm i7.

Poslednja izmena:
ma prelazim na amd phenom 2 i uzivam... vec imam am3 plocu koju sam kupio veoma jeftino i cekam procesore da uzitak bude kompletan:D
odlicne performanse po ceni koja je vec sada prihvatljiva

Poslednja izmena:
i onda ti nekome kazes... :)

znas neko uziva u skodi oktaviji, a neko uziva u mercedesu s500

i onda ti nekome kazes... :)

znas neko uziva u skodi oktaviji, a neko uziva u mercedesu s500

poredjenje bas nije na mestu ali nema veze,dobro je dok ima razlicitih misljenja,zamislite da postoji samo jedna firma za proizvodnju procesora kakva bi to tuga bila... vozili bi mi commodore i spektrum-e,a ne s500... pozdrav:wave:

kako nije :)

to ne mozemo zamisliti zato sto se to nikada nece desiti

Ni Phenom II niti i7 nisu vredni tih para,trenutno.

kada bude ispod 100 eura bice i toliko vredan, to jest bice nista posebno u odnosu na onaj koji bude kostao 200+ eura
high end se uvek placa, naravno niko te ne tera da ga kupis

da,prijatelju,ali ce i tada odlicno raditi i biti sasvim dovoljni,i vise,kao npr sada c2d ili amd x2,x4 ali cemo mi kao i svi drugi zeleti da imamo nesto brze i bolje sto nam nece doneti nesto spektakularno,bar ne u svakodnevnom radu... sve te brojke i slova na papiru izgledaju lepo ali treba sacekati da najnoviji procesori i sve sto ide uz njih preleze neke ''decije bolesti'' pa tek onda u kupovinu,a ne kako izadje nova tehnologija kupovati glavom bez obzira... pozdrav:wave:

Neko baci tih 300+ KW/h u glupost, neko ih da u dobrotvorne svrhe :)
:wave:

ja mislim da vredi sacekati:
usb 3.0
pci express 3.0
sataIII (ako se tako bude zvao,uglavnom 6.0gb/s) - ssd mora da se uzme,koliko god bude kostao!
jeftiniji ddr3

nadam se da do kraja godine dobijamo sve to na jednoj ploci...

Poslednja izmena:
Najverovatnije nikada :p

Poslednja izmena:
moja konfa mi je sasvim dovoljna za sve sto mi treba trenutno me ne zanima bacanje para :D

Ko je kupio Core 2 Duo u zadnje 2 godine ne mora da menja CPU ni sledeće 2! Potpisujem!
Za bilo šta da koristi računar, batalite foliranja tipa "more ja kad ga opteretim", odrasli ste ljudi valjda.

Teram e6300 od januara 2007 znači 2 godine! platio ga oko 15500 din tada (oko 190€)
i na default je sjajan a overclocknem ga ponekad lagano na 2.8 kad oću da kompresujem neki video ili odigram Krizu i ništa ne fali.

Kakav sad i7... Pa čak i da ima pomaka nije uopšte vredan tih para.

Bacanje para? Slažem se.

Kad HDTV i BlueRay budu pristupačni ko sad DivX i DVD tek tad (možda) :)

Ne vidim realno bilo kakav pomak između e6300 i npr. e5200.

za 3,4 godine :)

Kad mu padne cena na neku prihvatljivu.

Cim se pojavi neki jeftiniji chipset od x58 za 1366

Vrh Dno