Šta je novo?

Zvanična GTA IV Tema!

Treći grafikon na ovom linku mi je malo čudan.
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=210149
E8400 na 3 i 3.6Ghz, razlika 5 frejmova. QX9650 na 3 i 3.6GHz, razlika 1 frejm.
:trust:

Meni ovo deluje kao reklama za i7.

Sto bi bilo cudno, takt od 600MHz na quadu ne cini toliki benefit jer igra ima 4 jezgra na kojima moze da se razmase, dok je na dual core-u osudjena na samo 2, pa izgleda svaki MHz znaci.

i7 svojom novom arhitekturom daje izgleda igri bas ono sto ona trazi :D

Statistics
Average FPS: 34.42
Duration: 37.25 sec
CPU Usage: 82%
System memory usage: 87%
Video memory usage: 100%

Graphics Settings
Video Mode: 1280 x 1024 (60 Hz)
Texture Quality: High
Render Quality: Highest
View Distance: 100
Detail Distance: 100

Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Service Pack 3
Video Adapter: NVIDIA GeForce 8800 GTS 512
Video Driver version: 180.84
Audio Adapter: Realtek HD Audio output
Intel(R) Core(TM)2 CPU E8400 @ 3.00GHz

File ID: benchmark.cli

evo i mog rezultata.....

Nemate vi pojma ni jedan igra ne koristi sva 4 jezgra pa ni gta 4 kod quad procesora sva jezgra rade na 25 posto aj tako da kazem to je jedno celo jezgro jel tako ,a kod dual radi dva po 50 posto to je opet jedno jezgro da gta 4 koristi sva 4 jezgra od quada pa on bi letio ,ne samo 1 jezgro se koristi maximalno tako je i kod svih drugih igara e to je problem danasnjih procesora realno bolje jedan na 6ghz nego 4x2ghz

Poslednja izmena:
O.K,provalio sam za snimanje pozicije,mora 'offline' account,posle sve sljaka kako treba!
A bice ovo poslastica za duge besane noci,samo kad je neko lepo ispegla.Da je lose optimizovana i zakucava,samim tim ubija onaj GTA smek-to stoji,ali ipak nije razocarenje,cak naprotiv-ovako nesto sam i ocekivao:smoke:
Nego,je li probao neko zakucati se velikom brzinom u pumpu?:p

Nemate vi pojma ni jedan igra ne koristi sva 4 jezgra pa ni gta 4 kod quad procesora sva jezgra rade na 25 posto aj tako da kazem to je jedno celo jezgro jel tako ,a kod dual radi dva po 50 posto to je opet jedno jezgro da gta 4 koristi sva 4 jezgra od quada pa on bi letio ,ne samo 1 jezgro se koristi maximalno tako je i kod svih drugih igara e to je problem danasnjih procesora realno bolje jedan na 6ghz nego 4x2ghz
ahahahahahaha...

uopste nije tako, po tvojoj prostoj "zemun polje" logici onda GTA IV koji radi na single core procesoru od 3GHz i radi nekako, morao bi da na 6GHz ima duplo bolje performanse? pa to nema ni u crtacima stari vuche... nije cpu samo takt, vec i instrukcije koje moraju da rade dvosmerno, i tu je najizrazeniji smisao multicore procesora. Neka ti automat za bacanje teniskih loptica izbaci 4 loptice odjednom, koliko god da si brz, dve ce ti promaci, a da je jos neko pored tebe, sve 4 loptice bile bi uhvacene. Napucaj instrukcijama single core procesor, i gusice se, bez obzira koliko brz bio, a rasporedi to na vise jezgara, i obavice posao svako jezgro sa daleko manje snage, lezerno...

Poslednja izmena:
uopste nije tako, po tvojoj prostoj "zemun polje" logici onda GTA IV koji radi na single core procesoru od 3GHz i radi nekako, morao bi da na 6GHz ima duplo bolje performanse? pa to nema ni u crtacima stari vuche... nije cpu samo takt, vec i instrukcije koje moraju da rade dvosmerno, i tu je najizrazeniji smisao multicore procesora. Neka ti automat za bacanje teniskih loptica izbaci 4 loptice odjednom, koliko god da si brz, dve ce ti promaci, a da je jos neko pored tebe, sve 4 loptice bile bi uhvacene. Napucaj instrukcijama single core procesor, i gusice se, bez obzira koliko brz bio, a rasporedi to na vise jezgara, i obavice posao svako jezgro sa daleko manje snage, lezerno...
Ćuti vidiš da nemaš pojma ;)

Sve to stoji ali ja ovde kazem da ni jedna igra ne koristi tj ni jedan engine ne koristi sva 4 jezgra 100 % e to je taj problem.E bas sam cito pre neki dan intel sprema 16 jezgrane procesore, a igre ne koriste ni 2 jezgra.

Poslednja izmena:
Sve to stoji ali ja ovde kazem da ni jedna igra ne koristi tj ni jedan engine ne koristi sva 4 jezgra 100 % e to je taj problem.E bas sam cito pre neki dan intel sprema 16 jezgrane procesore, a igre ne koriste ni 2 jezgra :D

pa dobro bre covece ne prave oni procesore da bi se ljudi kao ti igrali, vec da bi ljudi mogli da rade nesto produktivno (npr. zaradjivali novac uz pomoc toga sesnaestojezgarnog procesora!?)...

Poslednja izmena:
Ne znam, na jednom od ta dva linka na stranjske forume neko je stavio process manager grafikon, i pokazuje upotrebu samo 3 jezgra, dok 1 drema, i Hyperthreading kobajagi jezgra su minimalno iskoricscena. (4 core sa HT, to je i7xx jel tako?) A i logicno je, X360 ima 3 jezgra, a ne verujem da su za ovako traljav port preuredili threading igre da koristi koliko bilo jezgara.

Sve to stoji ali ja ovde kazem da ni jedna igra ne koristi tj ni jedan engine ne koristi sva 4 jezgra 100 % e to je taj problem.E bas sam cito pre neki dan intel sprema 16 jezgrane procesore, a igre ne koriste ni 2 jezgra.
Nije istina. Rekao si

Iz svega ovoga sam zaključio da, nemamo mi pojma ni jedan.
:wall:

Poslednja izmena:
Da li jos neko ima probleme sa random freezovima, recimo na 10min igre, mozda i manje, samo stane slika , muzikica i dalje pici, kada ga ubijem process u task manageru nekada se desi i da restartuje komp.

starivuk je napisao(la):

starivuk je napisao(la):

Tako mlad a tako produktivan... u jednom topicu si dao dva winner signature-a :D

e kad budem imao sesnaestojezgarni procesor necu morati da cekam pola sata da renderujem moj novi model dodgakoji usput pravim za GTA4 :D
evo slike bas me zanima sta mislite spremicu ga za GTA4 cim izadju "Mod Tools" on je u igri :d

p.s. jos radim na materijalima i detaljima

Prilozi

• 3jpg.JPG
    3jpg.JPG
    213.8 KB · Pregleda: 159
  • Texture3jpg.JPG
    Texture3jpg.JPG
    117.7 KB · Pregleda: 145
Ne znam gde si procitao da sam rekao ista o ikakvom problemu, samo sam rekao je GTAIV 32bit aplikacija i da nema nikakvog benefita ... da li je sada jasnije?

Evo i benchmark sa svim opcijama u desno, kao i texture qaulity high, render quality highest...... jos se drzi ova kartica, cak i posle 2 godine overclocka :D

druže nisam u toku s topikom pa bih te samo pitao kako taki rezultati s tvojom komfom ???

ala :smoke::D

e kad budem imao sesnaestojezgarni procesor necu morati da cekam pola sata da renderujem moj novi model dodgakoji usput pravim za GTA4 :D
evo slike bas me zanima sta mislite spremicu ga za GTA4 cim izadju "Mod Tools" on je u igri :d

Extra sine, samo mu branik promeni u neku sivu-metalic.

dukes of hazard a ?? a jel uz kola ide i daisy duke :D:D

Poslednja izmena:
Al su igru "isekli" na Amazonu. Igra je dobila mnogo jedinica. Kako je krenulo GTA4 ce doziveti sudbinu kao i Spore.

aha 100% kao spore. Nikad nisam igrao bolju igru. Od podneva ne mogu da se odvojim. Bukvalno je nisam ugasio, samo sporadicno alttab da vidim sta se radi ovde. Kada se iskljuci vsync sve na maximumu je meni sasvim igrivo (ne pada ispod 20fps). Rezolucija nema mnogo uticaja na performanse (ne mogu da vidim razliku u fps u 1440x900 i 1680x1050). Izgleda da je sve do cpu-a. Ako vam nestaju teksture, smanjite im kvalitet, jer u suprotnom nema memorije da se baferuju pa se ucitavaju sporije. Meni nestaje na high pa sam vratio na medium i nema problema. Ne mogu da odradim benchmark na xp x64, samo se prekine. Igra nije ni jednom pukla a radi vise od 12 sati. Kako sam se primio, jeb.ote koji sam dizel.

Poslednja izmena:
Da li se jos nekome pojavljuje treperenje tekstura... mislim, pojavljuju mi se bljeskovi crne senke... i svetla na prozorima non stop trepere... kada je fedor u pitanju a 1911 mi pokaze kao da je prosuta svuda nafta a i ima i treperenja...

Aaaaaaa... zar se jedino meni ovo desava...

Prilozi

• oil.JPG
    oil.JPG
    127.3 KB · Pregleda: 189
Auh... blago vama vi makar mozete da pokrenete igru.

Heh i ja imam 4870 cudo ljudi, secka na sony-3 a ovde mi radi na minimum detalja a kad
to kazem onda i mislim na po 1 sam sve stavio i idalje mi secka?!

Poslednja izmena:
Uradio!
Matori ako me lozis ubicu te ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno