Šta je novo?

Zvanična GTA IV Tema!

Isto ovako je i kod mene. Grafička 7950GT proc E6850

Nažalost izgleda da zasad ne radi na 7900 series:

Known issues related to video cards and drivers:

# Owners of Nvidia 7900 Series Cards - Download the latest Nvidia driver above to fix missing textures issue described here.
# Owners of Nvidia 7900 Series Cards - Click here for critical information about graphics issues.
# Owners of ATI cards and Nvidia cards - Click here if experiencing frequent crashes and/or missing textures.

Cekaj malo ..camera nije fixed vec dok skrecem moram misem da pomeram da bi video ?? tj. nije da se ne pomera ali jako je zahebano ..

Brzo se naviknes. ;)

Edit: pozovite sa moba:
486-555-0100
482-555-0100
;)

Poslednja izmena:
Konacno sam instalirao igru. U registry sam promenio parametre 0x000000000300 za SP3, jer imam SP2, uradio update WinLive. Rezolucija 1680x1050, sva podesavanja na max, view distance 46%, preko toga mi izbaci upozorenje. Sa svim ovim igra izgleda stvarno kao film, jos kada se doda blur izgleda i lepse, bez njega je sve sharpen. Tek sam krenuo da igram. Rece mi kolega koji je zavrsio na kutiji da je GTA IV masterpiece.

Oprostite ako negde ima odgovor na ovo , ali jel istina da igra ne radi sa SP2.

Konacno sam instalirao igru. U registry sam promenio parametre 0x000000000300 za SP3, jer imam SP2, uradio update WinLive. Rezolucija 1680x1050, sva podesavanja na max, view distance 46%, preko toga mi izbaci upozorenje. Sa svim ovim igra izgleda stvarno kao film, jos kada se doda blur izgleda i lepse, bez njega je sve sharpen. Tek sam krenuo da igram. Rece mi kolega koji je zavrsio na kutiji da je GTA IV masterpiece.

Ubaci onaj commandline što je stavio Jovyland, da bi skinuo restrict, da možeš da povećaš view distance...

Evo mali update od mene:

Znaci instalirao sam najnovije beta drajvere 180.84 i riva tuner 2.20 i resetovao drajver.
E sad prethodno sam rekao da se zakuca sa ovim drajverima jos na pocetku uvoda (dok se ono dvoje bicuje). Cim je poceo taj uvod odmah sam kliknuo misem i uradio "skip" i prebacio me je na pocetak gde idem sa Romanom do njegove gajbe i najzad su se pojavile sve texture. Mozda nekom pomogne. Pozz :wave:

Poslednja izmena:
Oprostite ako negde ima odgovor na ovo , ali jel istina da igra ne radi sa SP2.

Nekima radi, nekima ne, na netu kazu da i pod vistom, i pod xp-om, ukoliko neko ima takav problem, treba staviti Win 2000 compatibility mod, i da fercera, bez babranja po registry bazi...

Malo sam eksperimentisao sa podesavanjima i zakljucio da je najbolje igrati sa svim slajderima na minimumu, texture medium, render quallity high i rez 1680x1050. Igra i ovako izgleda solidno, a fps je uvek prihvatljiv(30+).

Posle kopanja po kojekakvim linkovima i malo muke,pokrenuo igru na Visti x64 Ultimate,sredio i onu 'pijanu kameru',al' nikako da snimim igru!
E tako to ide-uvek nesto mora zezati:S:

Ovo je strasno RGSC nece ni da cuje za pokretanje, dvokliknem na ikonicu ali se nista ne desi bez obzira na instaliran SP3 i .Net 3.5... igri ne pomaze ni brijac... razmisljam da primenim ultimativno resenje... Shift+Delete za sve sto ima veze sa GTAIV i Rockstarom...

Poslednja izmena:
Ja sa ovom svojom konfom (<<) igram u 800x600 sa detaljima i view distance na, verovali ili ne, 1.

Kada ucitam igru Fraps pokazuje 30-40fps koji posle 5 min padnu na oko 15 da bi posle jos minut igra krenula da stuca tj. 5 sec stoji a 5 sec radi sa tih 15 fps...

Kasnije sam provalio, kroz task manager, da igra koristi jedva 3-4% prvog jezgra a 100% drugog?! Strasno...a igra verovatno krene da stuca kad se CPU pregreje. Ne znam zbog cega drugog...

E da, nisam primetio nikakvo poboljsanje sa onim commanline.txt forama i sotalim tweakovima...

Poslednja izmena:
Postoji li resenje za Fatal Error WS10, nece uopste da se startuje igra, imam sve novo, cak sam i sistem rebutovao, i nista...stalno ovaj error...

u onoj listi kaze nesto XNet failer, ili tako nesto...to je objasnjenje za gresku valjda, moj komp ne podrzava izgleda gtaiv...lol...

Ja sa ovom svojom konfom (<<) igram u 800x600 sa detaljima i view distance na, verovali ili ne, 1.

Kada ucitam igru Fraps pokazuje 30-40fps koji posle 5 min padnu na oko 15 da bi posle jos minut igra krenula da stuca tj. 5 sec stoji a 5 sec radi sa tih 15 fps...

Kasnije sam provalio, kroz task manager, da igra koristi jedva 3-4% prvog jezgra a 100% drugog?! Strasno...a igra verovatno krene da stuca kad se CPU pregreje. Ne znam zbog cega drugog...

E da, nisam primetio nikakvo poboljsanje sa onim commanline.txt forama i sotalim tweakovima...

Pazi,imamo slicne kofiguracije,ali meni igra radi tecno u 1024*768,dizao sam jos malo rezoluciju gore,detalji na 5,view distance isto 5,rendering high,i sve je to tecno,mada texture ponekad zabaguju,ali nema da secka ide bre.....Sad ne izgleda nikako,boli glava od sivila ali sta da se radi.Izgleda imam bolji primerak graficke
Kada je poteran u monitor native rezoluciji 1440*900 krene igra ali ono,npr zvoni niku telefon i sve ok,i spustim slusalicu on ko ****** drzi i gleda u ppraznu ruku :) znaci nemoze da iscrta sve to grafika :)

Poslednja izmena:
Ne znam sta je sa tvojim kompom,ali meni na visti64 ne prijavljuje nikakav problem sa 32bitnom aplikacijom,sve radi ok

Ne znam gde si procitao da sam rekao ista o ikakvom problemu, samo sam rekao je GTAIV 32bit aplikacija i da nema nikakvog benefita ... da li je sada jasnije?

Evo i benchmark sa svim opcijama u desno, kao i texture qaulity high, render quality highest...... jos se drzi ova kartica, cak i posle 2 godine overclocka :D

Prilozi

• GTAIV 2008-12-07 17-37-08-11.JPG
    GTAIV 2008-12-07 17-37-08-11.JPG
    139.5 KB · Pregleda: 186
Poslednja izmena:
Postoji li resenje za Fatal Error WS10, nece uopste da se startuje igra, imam sve novo, cak sam i sistem rebutovao, i nista...stalno ovaj error...

u onoj listi kaze nesto XNet failer, ili tako nesto...to je objasnjenje za gresku valjda, moj komp ne podrzava izgleda gtaiv...lol...

Treba da instaliras Microsoft NET FRAMEWORK 3.5 i da uradis update Windows Live i onda ces tek moci da pokrenes igru.

Jel zna neko kako da snimam poziciju u igri, jer kada hocu da snimim onda pokrene Windows Live account i tu moram da ukucam serijski broj da bih mogao da snimim?

Ja sam već obrnuo igricu:( i moram priznati da sam malo razočaran sa količinom misija...Jer veličina od 13 i kusur Gb i toliki rad na istoj a tako mali broj misija,u neku ruku sam razočaran

Treba da instaliras Microsoft NET FRAMEWORK 3.5 i da uradis update Windows Live i onda ces tek moci da pokrenes igru.

Dobro, NET Framework cu da skinem i instaliram, ali kako da updaetujem windows live?

Jel zna neko kako da snimam poziciju u igri, jer kada hocu da snimim onda pokrene Windows Live account i tu moram da ukucam serijski broj da bih mogao da snimim?
Napravi offline account iz igre...

Ne znam gde si procitao da sam rekao ista o ikakvom problemu, samo sam rekao je GTAIV 32bit aplikacija i da nema nikakvog benefita ... da li je sada jasnije?

Evo i benchmark sa svim opcijama u desno, kao i texture qaulity high, render quality highest...... jos se drzi ova kartica, cak i posle 2 godine overclocka :D

Pre ce biti da se drzi taj quad :), igra vapi za doticnim, a tek za i7, ihhh...

Meni igra pukne odmah posle introa (tacnije R* logoa)....

Statistics
Average FPS: 21.50
Duration: 37.20 sec
CPU Usage: 90%
System memory usage: 72%
Video memory usage: 99%

Graphics Settings
Video Mode: 1024 x 768 (60 Hz)
Texture Quality: Low
Render Quality: High
View Distance: 10
Detail Distance: 10

Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Service Pack 3
Video Adapter: NVIDIA GeForce 8600 GT
Video Driver version: 178.24
Audio Adapter: kX Wave SB0102 5.1 [e800] 0/1
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+

i presao skoro 50%.....cccccccc........koji sam ja okoreli fan :)

Jel moze objasnjenje za update windows live-a, i link za net framework 3.5, na pm moze...

hvala.

i sta sad jel ja da stavljam 180.84 drajvere ili ne?
Ipak je matorija karta

Nazad
Vrh Dno