Šta je novo?

Zvanična GTA IV Tema!

Suludo. Cudo je sta trebas da radis da bi igra radila kako treba i kako moze da radi.

Poslednja izmena:
A evo pošto sam posle ovog iznenadnog otkrića, ovako lepo raspoložen, evo jedan post za konzolaše koje nepotrebno hejtuju ovaj tread::p

This information was given by Rockstar in there graphics readme :-

The 360 version of the game runs at :-

1280 x 720 with 2 x AA and runs at around 29-30fps

Texture Quality = Medium
Render Quality = Low
View Distance = 21
Detail Distance = 10
Vehicle Density = 33
Shadow Density = Not available on the consoles

The PS3 version of the game runs at :-

1120 x 640 with NO AA and is upscaled to 720p at around 29fps

Texture Quality = Medium
Render Quality = Low
View Distance = 21
Detail Distance = 10
Vehicle Density = 33

The only reason why you may think the console version is "better" is down to the fact Rockstar has left the depth of field blur OFF by default (I call it the vaseline filter) You can enable the vaseline filter by pressing P on your keyboard, this will blur everything to buggery and you will lose out on the crisp sharpness of the PC graphics.

So there you go if you have a PC and you are playing the game at higher settings than those I just listed well congratulations that means you have a Next Next Generation PC tounge.gif Oddly enough my 2 year old PC is running the game on higher settings than the console and yes it does look a hell of a lot better without that blur, I can actually read the damn notices now.

I ovo je ladno istina, pritisneš P i zamrlja se slika sa blur-om, looooool. :=)

Sad još samo da nađemo način da poteramo AA, ali pored blura ni ne treba :))))))))

Evo, na brzinu dve sličice, da vidite kako izgleda sa i bez blur-a:

Poslednja izmena:
A evo pošto sam posle ovog iznenadnog otkrića, ovako lepo raspoložen, evo jedan post za konzolaše koje nepotrebno hejtuju ovaj tread::p

Brate previse ostro izgleda bez tog "blura", kao kad preteras u photoshopu sa sharp tool-om :) majkemi, i senke izgledaju ocajno tako..

Brate previse ostro izgleda bez tog "blura", kao kad preteras u photoshopu sa sharp tool-om :) majkemi, i senke izgledaju ocajno tako..

To je sve što imaš da kažeš, sad kad je istina izašla na videlo :p, inače bio si upravu blur baš lepo leži na GTA IV.

A normalno da senke izgledaju čudno kad nisi navikao na njih: :D

Poslednja izmena:
To je sve što imaš da kažeš, sad kad je istina izašla na videlo :p

Pa lepse je majkemi :) filmskije (zaboravio "TM" opet ) izgleda.. a i to kao "zvanicno" saopstenje Rockstara je smesno, kao na konzolama je ustvari sve na LOW, strasno :) daj link...

EDIT: sta senke, pogledaj ih na onoj mojoj slici a pogledaj ih na tvojoj... opet sharpenovane do besvesti

Poslednja izmena:
Pa lepse je majkemi :) filmskije (zaboravio "TM" opet ) izgleda.. a i to kao "zvanicno" saopstenje Rockstara je smesno, kao na konzolama je ustvari sve na LOW, strasno :) daj link...

To je neko postovao na GTA IV forumu,
ali odavde saznajemo neke detalje:

http://www.rockstargames.com/suppor...+Auto+IV,PC,Rockstar_Games,gta4&submit=Submit

Obrati pažnju na ovaj deo i skini readme:

Understanding Grand Theft Auto IV Graphic Settings
The PC version of the game has brand new graphics options not seen on the console. Read for info on how to tune the graphics to the proper level for your PC.

For optimum performance, please ensure the latest drivers are installed for your Video Card.

Najbitniji detalji:

Render Quality
Render quality is the texture filter quality used on most things in the world rendering. Most people would know this as anisotropic filtering. Medium settings are recommended for most users and will provide filtering beyond what the console versions can execute. (na PC još postoje high i very high)

View Distance
View distance scales the distance in which different objects in the world such as building and cars are seen. Raising this option increases the distance in which high quality objects must be loaded and will increase the memory it requires. Restrictions are established to ensure the game runs optimally for most users. A setting of 22 or more will provide PC users an enhanced experience over the console versions. (na skali do 100)

Detail Distance
Detail distance scales aspects of the environment that the View Distance setting does not including vegetation, trash and other moveable objects. A setting of 10 would be the equivalent to the performance on a console. This setting has little effect on memory. (na skali do sto)

Shadow Density
Shadow Density controls the number of shadows generated for positional lights in exterior environments. These shadows are exclusive to the PC version and can have a major impact on CPU and GPU performance

A ranije su već rekli:

There are new features in the PC version of GTA 4: better streaming, new textures with higher resolutions
You're able to adjust many options in game, such as the draw distance, and even the density of the vehicles, from 1 to 100%. Rockstar even mentioned that the console version of the game would only actually be running the vehicle density at 33% of that possible on the PC version.

Poslednja izmena:
Ma loze vas jer dobijate 7 meseci kasnije, pa da kao imate cime da se bushate :D :p

Ma loze vas jer dobijate 7 meseci kasnije, pa da kao imate cime da se bushate :D :p

Da, da, yes how no :D

Ali delom se slažem sa tobom, ipak tih sedam meseci jako puni znači, pogotovo vama koji ste sve to degustrirali dok smo mi gledali 98/100 na metacritic-u, i isčekivali bilo kakvu potvrdu da će izaći za PC :smoke:, i nećemo dobiti DLC, ili ipak hoćemo, hmmm...

Samo mi je žao što će ova igra biti definitivno previše hejtovana, jel koliko će prosečnih korisnika naći informacije kako da ugasi vsynch, skine memory restrict i upali blur (još ne mogu da verujem da treba da stisneš "P" da bi upalio blur, lol). Samo se nadam da sve ovo nije svesno odrađeno da bi se pospešila prodaja harvera :wall:, jer ne vidim ni jedan drugi razlog zašto bi sa ovakvim glupostima srozali kvalitet svog proizvoda.

Poslednja izmena:
Jer pocinje da ih boli paja za end-usera? U svakom slucaju, cekam Patch ili neki Mod... Fino je to sto je igra popularna, pa ce neko sigurno da proba da je sredi!

Ukoliko se ispostavi da je ovo shto tvrdim tacno, to ce biti josh jedan plus mojoj teoriji da je u pitanju konverzija sa PS3-jke shto je i Gruja potvrdio. A ako mene pitate Gruja spada u top5 poznavalaca Sony konzola na ovom forumu.

Prozivaš, ili šta? Nemoj izazivati duge rasprave ovakvim glupostima. Uostalom, glupost je dvosmerna, pa neko o tebi može zaključivati na osnovu toga koga smatraš najboljim poznavaocem nečega...:) Ne shvatam samo šta ti to treba.

BTW Gruji preti ban. To jest, samo admin može da banuje, da neki od nas moderatora imaju to pravo odavno bi bilo iskorišćeno.

Poslednja izmena:
Hm... nisam uspeo da odmaknem dalje od početka igre jer igra radi par sekundi normalno i onda stane, pa se zacrni ekran dok muzika sa radija i dalje ide u pozadini. Onda opet nastavi par sekundi, pa opet stane i tako u nedogled...

Koliko vas igra GTAIV sa registry fixom za SP3 na WinXP SP2? Juce sam izgubio ceo dan baveci se sa posasti koja se zove legalni WinXP SP3 da bi se posle vratio se na good ol' SP2. Da li igra u opste funkcionise kada se primeni fix ili je SP3 must have?

Poslednja izmena:
Negde pročitah (nemogu sada da nađem link) da ATI tvrdi da će 8.12 driver-i značajno ubrzati igru, slično je i sa nvidijom

Jel ti Brate shvatas da oni nas pretstavljaju kao najvece mafijase sveta? xD
Ne znam kako vama ali ja bi ih sve pobio ,) Pa da to barem i dokazem :d

Pa zar nismo bili devedesetih godina drzava kriminala. ;)
Meni nije drago zbog toga ali je to surova istina koju je neko krenuo da sprovodi kroz igru bilo ljudima valjda interesantno. :banana:

Koliko vas igra GTAIV sa registry fixom za SP3 na WinXP SP2? Juce sam izgubio ceo dan baveci se sa posasti koja se zove legalni WinXP SP3 da bi se posle vratio se na good ol' SP2. Da li igra u opste funkcionise kada se primeni fix ili je SP3 must have?

Radi meni, bez problema

Jel moze pomoc plizzz?

Imam krsh masinu ali framerate mogu da prezivim jedino sto ne vidim sta radim jer nema vise od pola textura. Probao gomilu razlicitih drajvera da bi se komp totalno skucao sa najnovijim 180.84 beta ali ide zvuk u pozadini :S:
Proc venice 3000+ i 7950GX2

Inace instaliran SP3 normalno bez reg.fixa.

Poslednja izmena:
Ja sam primenio taj reg fix i proradila je, ali neki gadni problemi u grafici, sve sivo, nema textura, samo svetla. Nemam pojma je l` to do sp2 ili nesto drugo...
Ne, nije do fix-a. Ja sam sinoc instalirao igru i takodje nemam teksture, a imam XP SP3. Probao sam svakakva "resenja" al' nista nije upalilo. Zesce sam razocaran, jeb**ao sam se sa igrom do dva nocu, na kraju poludeo i ostavio je. Pa Fallout je ispoliran do savrsenstva u odnosu na ovo.

Ne, nije do fix-a. Ja sam sinoc instalirao igru i takodje nemam teksture, a imam XP SP3. Probao sam svakakva "resenja" al' nista nije upalilo. Zesce sam razocaran, jeb**ao sam se sa igrom do dva nocu, na kraju poludeo i ostavio je. Pa Fallout je ispoliran do savrsenstva u odnosu na ovo.

Resio sam problem, treba skinuti novi riva tuner 2.20 i uraditi reset podesavanja drajvera. Sada mi radi normalno.

http://www.laptopvideo2go.com/forum/index.php?showtopic=22100

Meni Social Klub nece da se pokrene... a kamoli sama igra...

Ovo je stvarno neverovatno skoro svako parce zabavnog softvera koje zagadi i korumpira games for windows licenca postane neupotrebljivo, cast izuzecima.

Poslednja izmena:
Bogami,napljuvaste igru samo tako!:d
I sta sad ja da radim-instalirati i razocarati se ili cekati da se to sve jos malo ispegla,eventualno pojavi kakav dobar mod?
Ma cekalo se predugo na ovo,idemo pa sta bude:smoke:

Jel moze pomoc plizzz?

Imam krsh masinu ali framerate mogu da prezivim jedino sto ne vidim sta radim jer nema vise od pola textura. Probao gomilu razlicitih drajvera da bi se komp totalno skucao sa najnovijim 180.84 beta ali ide zvuk u pozadini :S:
Proc venice 3000+ i 7950GX2

Inace instaliran SP3 normalno bez reg.fixa.

Isto ovako je i kod mene. Grafička 7950GT proc E6850

Moj bench:

Statistics
Average FPS: 37.83
Duration: 37.12 sec
CPU Usage: 79%
System memory usage: 79%
Video memory usage: 100%

Graphics Settings
Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz)
Texture Quality: High
Render Quality: Very High