Šta je novo?

Hired Guns The Jagged Edge - nazad korenima

gx-x

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.02.2004
Poena
720
Necu nista da pisem osim da je "HiredGuns" jedna od zescih prepadackih (sa ukusom) horora sa amige. Vodite 4 lika na jednom ekranu, likove unajmljujete da rade za vas, svaki imaneko oruzje, specijalnost itd. i kolko se secam, bio sam klinac, pogresan lik na pogresnom mestu sa pogresnimnaoruzanjem uvek nahebe. Ako je ovo zaista nastavak onog matorog Amiga "hired guns" onda obecava bar 20 sati mucenja posto su kontrole u ovoj igri namerno retardirane kako bi otezale igranje i napravile frku kada na jednoj od 4 kamere vidite kako vas nesto jede a treba vam malo vremena da se okrenete sa tim jednim likom kako biste ubili to sto vas smara.
Na amigi ovo bese cist horor, kupujem igru pa javljam dalje :wave:

^Horor?Ovo ne bi trebalo da bude horor...ovo je naslednik Jagged Alliance-a...dakle placenici, kupovina oruzja i novih placenika i puskaranje u nekoj africkoj zabiti, ol-school potezni fajt.

Poslednja izmena:
Pa dobro, decko se u hiru malo zaleteo, pa nije proverio info. Ali da slazem se, Hired Guns na koji je gx-x mislio bila je sjajna igra u to vreme (ili su to bila sjajna vremena)...shmrc

Nemojte mi reci da ovo nema veza sa HG ? Po opisu ima ! Ne zelim da vas slusam ! :D

Jao baksuzu de me podseti sad cu da ubijem windozu Amiga emulatorom i polomim tastaturu nacisto :d

Nemam pojma sta je Hired Guns na amigi ali ovo ima veze sa Jagged Aliance, probao sam rusku verziju i bila je ok, ako volite takav zanr. Inace sam gameplay mnogo lici na gore pomenuti JA, tako da na pocetku regrutujete neke placenike, kojih moze biti do 6 po jedinici. Nabavih je, i danas je instaliram.

Nemam pojma sta je Hired Guns na amigi ali ovo ima veze sa Jagged Aliance, probao sam rusku verziju i bila je ok, ako volite takav zanr. Inace sam gameplay mnogo lici na gore pomenuti JA, tako da na pocetku regrutujete neke placenike, kojih moze biti do 6 po jedinici. Nabavih je, i danas je instaliram.

Izašlo? Nisam pratio, znam da je najavljen. Inače JA2 sam obožavao :type:

Kada neko čita sa strane, pomisliće da je ovo potezni horor sa lošim kontrolama :d

U svakom slučaju, igra se definitivno naslanja na Jagged Alliance, jednu od najboljih potezno-taktičkih igara ikad (šta jednu od, najbolju :) ), a ne na Hired Guns sa Amige.

da li je probao neko? Imaju li merc-ovi i dalje svoj personality, opaske, svađe, itd ? :D

I kad izlazi. Ja sam jedan od onih koji se mlatio sa JA2 do besvesti. Imao sam i modovana oružja (tako da imaju još realističnije propertiese) pa je bila još prokleto teža nego što je inače. Bilo bi extra kad bi izbacili nešto moderno, a da zadrže stari šmek.

ovo sto je izaslo je lokalizovana igra donekle patchovana i sa promenjenim nazivom cak dva puta , prvo je trebala da bude Jagged alliance 3D (3D rimejk originala), ali Strategy first nije bio zadovoljan pa je dao shut u dupe developrima, te su ovi morali izbaciti svaku referencu na JA iz igre.. Onda je trebalo da bude JAZZ hired guns, ali su mislim prilikom lokalizacije na engl. promenili i ima u ovo sada

dakle squad based strategija, sa poteznom borbom i real time shetnjom, koncipiran po Jagged Alliance principu (brdo mercova, brdo naoruzanja koja se moze modifikovati, potezna borba, nelinearne misije i sl)

skinuo probacu danas

JA3 izlazi sledece godine, JA 3D se nece ni raditi

Poslednja izmena:
dakle squad based strategija, sa poteznom borbom i real time shetnjom, koncipiran po Jagged Alliance principu (brdo mercova, brdo naoruzanja koja se moze modifikovati, potezna borba, nelinearne misije i sl)

Pa upravo je takav bio i HG sa amige...

U svemu lici mnogo na JA, od samih merc-ova i njihovog unajmljivanja, do borbe oruzja i svega ostalog, ja sam igrao veoma malo jer je lose radila, tj pucala je jer sam ja cackao rusku verziju igre da bih dobio subtitlove na engleskom. Inace pored ove igre izaci ce jos mozda dve sa veoma slicnom tematikom, vec su izasle na ruskom. Jedna je Jagged Aliance 3 a druga je 7.62mm i ona mi deluje ok. Na kraju nije da bas postoji veliki izbor igara ovog tipa pa da mozemo da biramo.

Poslednja izmena:
meni ovde grafika uopšte nije bitna, ju to me podseti da updateujem moja mašina :D
ovde mi je grafika u drugom planu ...
Samo da bude eng verzija :banana:

Poslednja izmena:
Pa izasla je...i to engleska:)

Ja sam probao demo i nije mi se svidela, sve je bilo konfuzno. Inače sam mnogo očekivao jer volim ovakav tip izvođenja. Ljubitelj sam Commandos serijala.

probao sam

lepo se vidi da je terbalo da bude rimejk JA, a vidi se i zasto nije uspela u tome :)

ima nekoliko sitnica koje su a must za ovaj tip igara... nema vishe grida, nema procenata uspeshnosti pogotka, sha znam UI je malo klimav, ali ima tona opreme, koja se modovati, i tako to

Commandos bas i nema mnogo veze sa ovakvim tipom igara. Moglo je da bude jos par sitnica koje bi popravile odredjene stvari u igri. Ova verzija je daleko bolja od one ruske koju sam ja igrao. Pre je delovalo kao poprilicno nedovrsen proizvod.

I igra li neko ovo čudo? Kakvi su utisci?

ja danas instalirao ali nisam imao vremena da počnem baš akciju. alo sam startovao i ako si igrao JA2 osećaćeš se ko kod (3D) kuće :)

hehe sviđa mi se u laptopu, mailer je The Rat! v3.1, a browser je Sniperilla :d
Na početku u mailovima pročitaš da te je preporučio neko iz južne amerike :)
Isti fazon pravljenja personalitija kao u JA2 sa onim testom, samo su malo pitanja izmenjena ;) ...
Ali nisam još odabrao mercove i krenuo....

Eh, ja se ponadao da je stvarno neko uradio neshto slichno sa Hired Guns sa Amige...

Meni je dosta dobro. kao sto sam negde gore rekao igrao sam prethodnu verziju koja je delovala dosta nedovrseno i neizbalansirano. Ova igra deluje mnogo bolje. Bug-ova ima, ali sitnih bar koliko sam ja primetio i oni su tipa da na nekim mestima ponekad zatreperi neka tekstura ali retko i jedva primetno. Ko je voleo ovakav zanr i JA treba da je igra. Kome je potezna borba bila dosadna u drugim slicnim igrama neka je zaobidje.

+1

kako ce ovo da mi legne, samo da nadjem vremena

To otprilike svi govore. Koliko vidim niko neće da nađe vremena za nju!

hocu hocu, instalirana je, odigrao sam i danas sat vremena

ali nista dok ne padne sesija od 5-6 sati :D

igrao bih ja, ali moram da jurim za jednom igricom starom 14 meseci, na čiji download smo čekali 9 meseci:D

dobra je igra... fino izgleda kada se nabudzi sve na max, znachi sasvim pristojno

jedino sto su glasovi mercova ocaj, kao da su snimani u wc sholji

sama akcija je JA fazon, i poprilichno je izazovna i na najlakshem nivou (na kojem developeri i inache preporuchuju da se igra)

Ja je igram, ne bas 5-6 sati u sesiji ;), odigrao sam vec nekoliko misija i spremam se da krenem na rudnik dijamanata. Inace vecimam posla i za drugi tim od 6 merc-ova pa jedva cekam da ih unajmim. Inace jedina mana je nedostatak municije za pojedino oruzje pa je ono bar za sad neupotrebljivo. Inace da li ovi koji igraju znaju da li je moguce prodavati oruzje koje zarobimo?

Poslednja izmena:
Ne mogu da startujem igru, izbaci onaj vatreni logo sa nazivom igre koji se izgubi nakon 15-ak sekundi, a igra se ne startuje?

oruzje ni ja nemam gde da prodajem (i ima samo jedan web sajt na kojem mozes da kupujes, dobra strana je da je roba odmah instant spremna na odredistu ne mroas da cekas dan dva tri)

izuzetno smara sto dosta neprijatelja kada ih koknesh nemaju nista od oruzja kod sebe kojim su te pre toga napucavali (kapiram da je to uradjeno zbog balansa, ali svejedno kad vec oruzje ne mozes da prodajes)

glupo je sto pointer ne ostavlja trag kuda ce lik da se krece pre nego sto mu finalno kliknesh da mrdne, i sto postoji lag od momenta kada im zadash putanju pa dok krenu od 1 sekunda malko smara... path finding nije losh za danashnje igre ali je daleko od onoga iz ja2 naprimer

likovi mnogo sporo napreduju prilikom treninga, iako im je wizdom preko 70

procitajte obavezno faq uz igru, npr kada pucate burstom iz blizine pozeljno je nisaniti u noge jer zbog recoila svaki sledeci metak ide na gore, pa tako ako je burst od 3 metka, treci moze da zavrshi u glavi :) bash slatko :d

ja sam zauzeo branu (Dam) i nabudzio one power plantove pa cu sada da idem po okolnim selima i da im nudim struju za josh kesha :D , nemam pojma gde je rudnik dijamanata, vec su me napali jednom ali sam zbudzio militiciju :) i tako

Vrh Dno