Šta je novo?

Asus M3A78

Sav info stiže sutra, pokušaću da dođem do 3Ghz za svaki dan, ovih 2.8 imam sa default naponom, dodaću mu malo pa ćemo videti... ;)

Vule, zaboravio sam glavnu stvar (za mene): Probaj moze li se iz BIOS-a "saltati" izmedju integrisane i diskretne graficke? Treba mi iz pr(A)ve ruke ;)

Treba mi silent masina za svaki dan koja bi se po potrebi pretvorila "gaming" masinu.
Ako to moze, bice to glavni i jedini razlog sto sam ostao na AMD-u

Poslednja izmena:
Evo stigla je ploča, na prvi pogled je sjajno urađena, black PCB, solid kondenzi preko cele ploče, masivan hladnjak na NB-u, 4+1 phase naponska jedinica, 6x SATA, 12 (?!) USB - 4x nazad i 8x za front/backpanel... Deluje izuzetno kvalitetno... Više utisaka večeras, kad je ubacim u mašinu i isprobam ;)

ASrock :zgran:

Neka, ne treba mi Deneb u tom slučaju :D

Vule ja ću dobiti taj Asrock za 2 nedelje pa pošto imam amd x2 3800 + okačiću par testova čisto da uporedimo , ova nova njihova serija ploča mi izgleda super a konkretna ploča poseduje esata konektor koji će takođe biti jako koristan asrock je asusova firma pa ko ti garantuje da kad su završili sa tvojom serijom ploča nisu na istoj proizvodnoj liniji sklopili ovu , meni u suštini nije bitno ime bitno mi je šta kažu serviseri šta i koliko često dolazi na servis .

Poslednja izmena:
malo sam skeptik kada je u pitanju ASrock

Mislim da bi trebali da razmislite i o ovoj ploči nudi punu podršku za Deneb procesore HT3 magistrala 4+1 phase crossfire itd review možete videti ovde
http://www.bcchardware.com/index.php?option=content&task=view&id=6156&Itemid=40
Za dve nedelje će biti dostupna i kod nas .

Ja u zivotu nisam vidio da neka AMD ploca moze postici 400MHz za FSB!!!
Jesu li se ovi malo zaHebali kad su to napisali, ali koliko vidim stoji za HT link ~2000MHz :zgran:, a procesor je X2 5000+

Zar ne treba HT link drzati na oko 1000MHz? :trust:

Vule brate, kako crni PCB? Na slikama je nekako braon!?

Poslednja izmena:
Znam tačno na šta misliš i slažem se sa tobom ali mislim da vredi kupiti ploču jer su sve što može biti višak skinuli sa nje i bacili poentu na overklok i crossfire . Ja ću rizikovati pa ako ne budem zadovoljan rezultatima stabilnošću ili budem imao drugih problema javljam svima a ako budem u pravu mislim da ću uštedeti oko 70 eu koje ću posle dati za kupovinu jačeg phenoma .

Ja ću rizikovati pa ako ne budem zadovoljan rezultatima stabilnošću ili budem imao drugih problema javljam svima a ako budem u pravu mislim da ću uštedeti oko 70 eu koje ću posle dati za kupovinu jačeg phenoma .

Ovo mi nije jasno, mislim kako ces ustediti 70Eura? U odnosu na sta?
Ne mislim nista lose, ploca stvarno obecava...

@Vule: Ja pomislio da si se dokopao neke novije revizije :d (Vule Black Edition :p)

Poredim sa pločama koje su bazirane na FX i GX 790 čipsetima jer im je po crossfire-u i esata konektoru najsličnija jedina bitnija razlika je nema hlađenja na naponskoj jedinici tako da ću morati da pazim na temperaturu iste ako nabacim nešto što troši puno struje

Uh, ala me mrzi da pišem :d

Danas popodne, samo da dođem kući, sorry :D

E 'vako... Već sam napisao kako ploča deluje "spolja", sad malo iznutra... Mrzim AMI BIOS, tako da sam se u startu iznervirao, ali dobro, namestio sam sve kako treba, isto kao i na GA, dakle 2.8 na def naponu i 800 za memoriju... Primetio sam da malo undervoltuje za razliku od GA koji je overvoltovao, pa mi npr. 1.325V za CPU daje 1.296V po CPU-Z... Ono što mi se ne sviđa je da smartfan kontroliše sve fanove koji su prikopčani na ploču, nema odvojeno system i cpu, a to mi nikako ne odgovara, jer mi onda na silent profilu smanjuje i ove Coolinke koji se već jedva vrte (760rpm), pa ništa ne duvaju... Nisam stigao da isprobam da li može da se šalta između dve grafike, ali mi se čini da su ista podešavanja kao i na GA i na skoro svim ostalim integracijama koje sam probao, dakle, imaš enable disable i valjda auto, i možeš da biraš primarni adapter, e sad, da li to funkcioniše onako kako tebi treba, ne znam :)

3Ghz nisam uspeo da dobijem, treba mu napona, a baš me zabole da mi bude 10C topliji CPU da bi imao 200Mhz više, ne isplati se, ovako je smešno hladan (def vcore) i sasvim dovoljno brži od defaulta :)

Sve u svemu, ista ploča kao i GA i sve ostale sa 780G čipsetom, samo što je malo bolje odrađena spolja, full ATX je i ima sve solid kondenze...

E da, još jedna zamerka, nema firewire, a nema ni eSATA, što mi je potpuno neverovatno, to su morali da stave, sve ploče skoro to imaju danas...

E 'vako... Već sam napisao kako ploča deluje "spolja", sad malo iznutra... Mrzim AMI BIOS, tako da sam se u startu iznervirao, ali dobro, namestio sam sve kako treba, isto kao i na GA, dakle 2.8 na def naponu i 800 za memoriju... Primetio sam da malo undervoltuje za razliku od GA koji je overvoltovao, pa mi npr. 1.325V za CPU daje 1.296V po CPU-Z... Ono što mi se ne sviđa je da smartfan kontroliše sve fanove koji su prikopčani na ploču, nema odvojeno system i cpu, a to mi nikako ne odgovara, jer mi onda na silent profilu smanjuje i ove Coolinke koji se već jedva vrte (760rpm), pa ništa ne duvaju... Nisam stigao da isprobam da li može da se šalta između dve grafike, ali mi se čini da su ista podešavanja kao i na GA i na skoro svim ostalim integracijama koje sam probao, dakle, imaš enable disable i valjda auto, i možeš da biraš primarni adapter, e sad, da li to funkcioniše onako kako tebi treba, ne znam :)

3Ghz nisam uspeo da dobijem, treba mu napona, a baš me zabole da mi bude 10C topliji CPU da bi imao 200Mhz više, ne isplati se, ovako je smešno hladan (def vcore) i sasvim dovoljno brži od defaulta :)

Sve u svemu, ista ploča kao i GA i sve ostale sa 780G čipsetom, samo što je malo bolje odrađena spolja, full ATX je i ima sve solid kondenze...

E da, još jedna zamerka, nema firewire, a nema ni eSATA, što mi je potpuno neverovatno, to su morali da stave, sve ploče skoro to imaju danas...

Meni si pomogao. Cijeli dan se lomim da li da je uzmem i odlucio sam da odustanem od ove ploce :S:. Ne mogu se navici na AMI BIOS pa to ti je...

Sacekacu jos malo MA770-DS3 rev2.0 pa ako je uskoro ne bude selim se na Intel.
Imam Abit AB9 Quad-GT i kupicu Intel 5200 pa nek se pushi. Nek' izdrzi do nekog polovnog C2Q...

:wave:

Ma i ako ne nađeš rev2.0, uzmi običnu (1.0), ionako nećeš stavljati 140W Phenom, a X2 će se klokovati super i na SB600 ;)

Vidim da vec par dana niko nije bio ovde, ali se ipak nadam da neko cita stare postove...
Muci me problem kako / koju / gde maticnu plocu kupiti...

Ja sam razgledao M3A78-T plocu ali je ne mogu naci u Novom Sadu, samo u Bg (doduse i nije neki problem skoknuti dotle)

Medjutim vidim da se dosta razglabalo o obicnoj i PRO ploci... Pravo da vam kazem skroz ste me zbunili... Vise nemam pojma sta mi treba...

Moze mala pomoc oko biranja? M3A78-T / M3A78 / M3A78-PRO
M3A78-T ima najnoviji chipset (koji ni nemam pojma da li mi treba) ali zato nema podrsku za AM3 procesore itd.

Nameravam jeftiniju verziju Phenoma da stavim... Neku 9550 ili 9650 cisto iz razloga da ne moram da menjam napajanje koje vec trenutno imam, 30W je ipak 30W razlike...

Sve u svemu da ne duzim... Prednosti i mane ove tri ploce me zanimaju... Ako neko moze da pomogne bio bih zahvalan...

M3A78-T je 790GX? To je bar duplo skuplje od M3A78, koja je malo jeftinija od PRO varijante... Mislim da se ne isplati, ne znam...

M3A78-T - 790GX/SB750 (pitanje da li mi treba uopste)
M3A78 - 770/SB700
M3A78-PRO - 780G/SB700

http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=149&l3=731&l4=0&model=2321&modelmenu=1
http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=149&l3=758&l4=0&model=2409&modelmenu=1
http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=149&l3=639&l4=0&model=2270&modelmenu=1

Sudeci po tome sto sam dosad iskopao po netu M3A78-T je stvarno bacanje para... Pogotovo ako se uzme u obzir da ce ici samo 1 graficka na plocu...

I kao sto sam vec rekao ni neznam koje su prednosti najnovijeg chipseta...

Trenutno me samo zbunjuje sta daje PRO u odnosu na obicnu (cena me ne interesuje, bio sam spreman kupiti ovaj najnoviji, ali ako je jeftiniji isto dobar nisam blesav da bacam pare)

Zadnju stavka, za obicnu pise da podrzava buduce AM3 procesore a za PRO ne pise...

Treba mi samo mali savet da li kupiti PRO pa kad dodje red na AM3 kupiti novu maticnu ili kupiti obicnu pa da jednog dana samo zamenim procesor...

Ovo sam sad iskopao M3A78-EM
http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=149&l3=639&l4=0&model=2252&modelmenu=1
Ne vidim nikakvu razliku u odnosu na PRO sem sto nije full ATX i sto podrzava AM3 isto kao i obicna M3A78...

Sad sam tek zbunjen, ali ako mi neko od vas neda neki bolji odgovor kanda ce ova zadnja ploca biti najbolji izbor...

Poslednja izmena:
PRO u odnosu na običnu daje full solid kondenzatore, čini mi se maaalko kvalitetniju izradu (mada mi se možda samo čini), masivniji chipset hladnjak, integrisanu VGA (koja može dobro doći u situacijama kada se vrši upgrade posebne grafičke kartice) i to je u principu to... Šta znam, nije neka razlika u ceni, meni se više svidela PRO :)

M3A78 - EM radi ko blesava, mnogo dobra plocica, svaka preporuka za nju ;)

Hvala na odgovorima... PRO stvarno ima full solid kondenzatore dok obicna samo pola ako sam dobro shvatio... Na sta li je ASUS mislio kad je to radio nemam pojma...

Ali opet ovi ******* iz NS-a nemaju ni obicnu a kamoli PRO... A ne mogu da verujem...

Ali sam zato nasao M3A78-EM za 6.664 din. Sasvim primamljivo s'obzirom na to sta sve nudi tako mala ploca...

Ako neko oce nesto da doda, neki razlog zbog kojeg bih mozda trebao da razmislim, ima vremena do sutra poslepodne... Posto ocu da pazarim dok jos imam para :)

Ma za sad skroz OK ploca. Identicna pro verziji sa izmenjenim pcb zbog integrisane grafike. Inace M3A78 ima iste elektrolite kao i PRO a ne pola pola. Svasta???
Pa i razlika u ceni je bas takva koliko i treba izmedju obicne i PRO verzije. Evo vam slikao sam prednju i zadnju stranu kutije pa vidite.
Malo je imam da bih dao konacnu ocenu ali onako iz prve vrlo dobra ploca i za Phenom procesore.
Pozzz
PS> Mozete skinuti fotke ( naravno kad sam iz fotografske sobe ) :D i uvelicaj te je ako se ne vidi dobro??!!!

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    391.9 KB · Pregleda: 76
  • 2.jpg
    2.jpg
    412.5 KB · Pregleda: 76
Pogledaj malo bolje to za elektrolite jer mi se cini da nisi u pravu ;)
Moze na PM gdje si kupio i kad istestiras javi rezultate...
Da u pravu si za kondenzatore. Mada to i nije toliko bitno. Najvaznije je na ploci da su naponske sekcije pokrivene solid kondenzatorima kako za procesor, memaru, i svereni most, tacke koje trpe najveca opterecenja.
Javicu rezultate kad budem imao vremena a uzeo sam od Nis za Nis sos poznatu firmu. :p
Pozzz

Mene zanima dali ove ploce podrzavaju skystar 2 ver.2.3.
To pitam jer sam pazario pre 5 dana GA M56S-S3 na kojoj mi satelitska nije proradela, pa je vratih i reko da ne za****m ponovo jer vise vracke nema.

Nazad
Vrh Dno