Šta je novo?

Panasonic TH-37PX(v)8

Dz08

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2008
Poena
304
Pozdrav narode,

sinoć sam na brzinu kupio Panasonic TH-37PX8ESA plazmu (oko 53k din). Na brzinu zato što akcija traje već nekoliko dana i televizori nestaju. Za ovaj model je pisalo kontrast 10000:1, i nalepnica za DVB-T, a pozadi postoji neki priključak koji nisam uspeo da bolje osmotrim i ne znam čemu služi.
Pored ove postoji i model Panasonic TH-37PV8P. Na njemu je pisalo kontrast 8000:1, i nije imao nalepnicu za DVB-T, a nema ni taj dodatni konektor pozadi.

Panasonic TH-37PX8ESA (silver)
http://www.tehnomanija.rs/katalog/panasonic-televizor-plazma-th-37px8esa.html
http://www.eltim.rs/proizvodi.php?artikal=TH37PX8ESA&grupa=T&pgrupa=

Panasonic TH-37PV8P (black)
http://www.panasonic.co.yu/index_yu.html
http://www.eltim.rs/proizvodi.php?artikal=TH37PV8P&grupa=T&pgrupa=

Ubih se da nađem razlike, ali su sajtovi prepuni različitih informacija. Ima li neko iskustva sa ovim modelima i da li možda treba da ga zamenim dok još mogu?

Poslednja izmena:
ako si bio u Eltimu na Trgu Nikole Pasice, verovatno ti je ona devojcica pricala kako su ta dva modela zapravo 'identicni' samo je boja kucista razlika ... jos mi je spomenula da x8esa ima 'digitalni tuner' dok za crni model nije to rekla

ja sam malo gledao, i koliko sam shvatio, taj X8ESA je po specifikacijama nesto izmedju pv8p i pv80p . . izgleda da je panel kao kod 8p, ali ima npr 3 HDMI prikljucka kao pv80p

da li si ti zadovoljan signalom sa kablovske na tvom TV_u i zasto si mislio da ga menjas ?

100% je Eltim :) Meni se silver varijanta nije svidela i zato ga nisam ni uzeo. A crni nemaju nigde na stanju, samo izložene primerke ko želi može da kupi bez kutije :(

samo sam ga platio, stiže tek u sredu.
Odluku o kupovini sam morao da donesem brzo jer je mojima umro stari TV, pa smo napravili deal. A potrefila se ta akcija u eltimu, pa reko da spojim lepo i korisno. ceo dan sam štampao i googl-ovao oko 50 modela TV-a i na kraju sam se odlučio ili za 37LG3000 LCD ili za taj panasonic plazma, osim što tada nisam uvideo da postoje dva različita.

LG je dizajnerski lepši i kažu da je bolji od samsunga koji su u tom cenovnom rangu (to su samsunzi serije 4, npr, samsung nema DVB-T).

Za plazma panasonice generalno vlada mišljenje da su među boljima, a za ovaj panel G11 kažu da je skroz OK. TV je malo ružnjikav, što meni ne smeta mnogo. Ima 2 HDMI priključka, 2 SCART-a i analogne. I neki priključak pozadi koji crni primerak nema, a nisam uspeo da vidi šta je to. Video sam to i na nekom od site-ova, ali su slova sitna i mutna kod zoom-a.

problem je što sam na njemu video samo signal iz DVD player-a, jer je naravno antenski kabal predaleko, a TV pretežak da ga skinu (standardna fora).

Za taj crni, 37PV8, na zvaničnom site-u panasonic-a za srbiju (i crnu goru) pišu iste karakteristike kao i za ovaj moj model 37PX8ESA, koji se ne pojavljuje na site-u. a kao što već rekoh, po karakteristike koje su napisane u eltimu se ova dva modela razlikuju razlikuju.

37PX8E sam našao u review-e na britanskim site-ovima, ali 37PX8ESA se uglavnom pojavljuju po poljskim i češkim. Tako da je konfuzija totalna

Nisi se prešao svakako, TV je odličan.
S bi bilo od Silver, po meni, a taj priključak koji PV8P nema može da bude samo VGA.

Verujem da se nisam prevario, nego mi deluju da su za različita tržišta, a to povlači i kvalitet komponenti. Pa ako je to, onda da uzmem bolji.
konektor nije VGA, to valjda znam da prepoznam :)

evo slike

Prilozi

• rear.jpg
    rear.jpg
    34.5 KB · Pregleda: 133
Ali, DVB-t ne koristi nicemu na kablovskoj sto znaci cak i svi da predju imaces preko njega doamce digitalne kanale a za kablovsku ili IPTV opet trebace posebni uredjaj.

da se vratimo na temu [ako moze]

ja sam na x8ESA video kako kazu 'satelitski' signal, i slika je bila pristojna, bar za moje poimanje ..

sto se tice eltima, pravo cigansko ponasanje sa tom 'last pie in the shop' filozofijom ... sinoc sam svratio u eltim na Karaburmi da kupim DVD player, i prodavac je bio u fazonu 'ti si ovde zbog mene' - 'uredjaj je ogreban - pa sta' ... tako da nisam hteo da kupim

danas sam opet igrom slucaja bio u NS eltimu i tamo je naravno kulturnija varijanta - imaju izlozen samo 37pv8p - nisam pitao da li je i njima zadnji

Verujem da se nisam prevario, nego mi deluju da su za različita tržišta, a to povlači i kvalitet komponenti. Pa ako je to, onda da uzmem bolji.
konektor nije VGA, to valjda znam da prepoznam :)

evo slike

common interface ili CI ti služi za otključavanje kodiranih DVB-T kanala. npr. u španiji i u francuskoj imaš privatne provajdere DVB-T kanala koji nude svoje pakete 5-6 a u nekim slučajevima i do 20 kanala, koji su zaključani i ti njima platiš određenu sumu da bi ih gledao a od njih dobiješ tu karticu koju uguraš u taj slot na tv-u.
pošto toga nema kod nas, očigledno je da je taj televizor namenjen tržištima zapadne evrope što znači da bi trebao da ga uzmeš jer je sigurno kvalitetniji od modela koji su ovde zvanično zastupljeni.

Ne znam za Panasonic, ali Samsung se po oznaci može prepoznati za koje je tržište rađen. Ovi kod nas su za Istočnu Evropu, i imaju CI.

Pa ***a, zar nije i ocekivano da dobijamo uredjaje namenjene istocnoj evropi ... kad jesmo u istocnoj evropi ...

iako TV nosilac thread-a ima taj CI prikljucak, cisto sumnjam da se razlikuje od pv8p za 'nase' trziste - izgleda isti panel, ista logika unutra, isto kuciste - naravno ..

javi kako izgleda kablovski signal kad ti stigne :smash:

Hvala na odgovorima.
U subotu sam saznao da je to common interface, ali nisam znao čemu služi.
TV stiže u sredu, čim ga pročešljam, javim šta se događa.
Inače, u međuvremenu mi je postao dopadljiv, nije mi više ružnjikav.

Stigao je.
Prvi utisak - sasvim je OK, izgleda fino (mada ne sija kao LG ili Samsung) i lepo je "čučn'o" u sobu.
Kada sam ga upalio, već je bio podešen na srpski jezik (ležao na polici u radnji). Pustio sam ga da sam nađe kanale na PTT KDS i to je odradio ok, našao je sve i samo nekoliko praznih. Onda sam se malo smorio, za svaki od programa, za sound mode bio je izabran SC3, koji daje samo šuštanje. Nisam znao da li je moguće uraditi neku master promenu tog moda, pa sam svaki program morao da otvorim i da mu podesim sound mode SC1. Sve sam odradio, sortirao kanale i počeo da gledam TV.

Stalno mi se činilo da sam preblizu, a gledam sa oko 2,5 metra. Malo su mi se zamorile oči i kao da sam pokuavao da se izmaknem. I stvarno, iz trpezarije, sa 4m, sve mi deluje bolje, prirodnije.

Utisak mi je podeljen, neki kanali su skroz ok, neki su nekako, nekako..., ne znam da opišem, kao kada gledate RTV Vojvodina, sve je nekako kao iz '80-ih, nekao mutno, dosadno, zamagljeno. Gledao sam košarku na RTS 2 i tu nije bilo problema, odziv je odličan, nema kašnjenja, duhova i crtica. Gledao sam malo i neki film na B92, podesio sam bioskopski mod slike, i činio mi se skroz ok. Pustiću uskoro neki DVD, ali preko S-video konekcije (nemam ništa što ima HDMI), pa ću napišem koju reč. Opšti utisak: "***e, dao sam brdo para, a dobio sam isto ili manje u odnosu na ono što sam imao (Samsung CRT 72cm)", ili sam nerealno očekivao spaceship, koji verovatno realno ni ne može da se dobije.

Muči me jedna stvar. U uputstvu, u delu koji objašnjava Setup menu lepo se vidi "DVB Service List". Ali meni se ovo nigde ne pokazuje u meniju. u stvari, sve što se odnosi na DVB ja nemam u menijima. Šta treba da uradim da bi mogao da brljam po digitalnim kanalima (nadao sam se da ću da uhvatim onaj novi RTS, pa da vidim šta kaže digitalac). Ideje?

Poslednja izmena:
Ti si preblizu možda za SD, ali kad pustiš neki HD film sa kompa, videćeš da je TV mogao da bude i veći :)

Poslednja izmena:
U inicijalnim podesavanjima za TV (dakle, kad uradish master reset ili kako vec), odaberi madjarsku za zemlju, i bice ti okej ton. Ja sam se smorio kad sam kod zeta na 42pv8 video kako izgleda SBB kablovska, ali kad je uzeo D3...nebo-zemlja...tj zemlja (obicna kablovska) - nebo (D3).

Kao sto rece Heinz, kad pustis hd, videces da je tv mogao biti i veci... Ja imam 42 plazmu, gledam je sa 2.5m, za SD mi je ok, ali kad god pustim HD, kroz glavu mi prodje "trebao sam uzeti 50 incha"

Konačno, uspeo sam sve da rešim i podesim.
Lepo na zadnjoj strani TVa piše "DVB-T dostupno u ... pa lista zemalja". Problem je što to isto ne piše i u uputstvu, ali dobro.

Opcija za izbor zemlje jedino je dostupna kada je TV podešen na "factory setting", i pojavljuje se odmah nakon uključivanja TVa. To znači da sam u mojoj situaciji morao da uradima taj master reset i da izgubim sva podešavanja učinjena prethodne večeri. Aktivirao sam opciju (dobio dve poruke tipa "da li ste stvarno sigurni?") i ugasio TV. Nakon pononog uključivanja izabrao sam za zemlju Nemačku i pokrenuo auto pretragu kanala. TV je prvo odskenirao digitalne (i nije našao ništa, jer je bila prikačena kablovska) a zatim i analogne. Naravno, našao je sve analogne, ako je neko pomislio suprotno zbog ono "Nemačka".

E sada na daljincu dugme TV ima smisla - njime se vrši prebacivanje iz analogni u digitalni mod. U zavisnosti od izabranog moda, dostupni su različiti meniji. Prebacio sam na digitalni, izvadio kabal iz kablovske, zabo obično parče žice i pokrenuo skeniranje digitalnih kanala. Na 27 kanalu TV je pronašao RTS1, RTS 2, RTS 3 (AVALA) i RTS Digital i uredno ih poređao na programe od 1 do 4. Prijem signala je 100%.

I stvarno se može reći: nebo i zemlja. Pošto RTS Digital imam kao analogni kanal kroz kablovsku, uporedio sam ih i razlika je ogromna.

Pustio sam neki DVD rip sa lapa preko S-Video kabla. I u ovoj ojađenoj situaciji, slika na TVu je bila prilično "lepa" i mnogo bolja od one koje sam imao paralelno na lapu.

Zaključak: PREZADOVOLJAN SAM.

Poslednja izmena:
Vrh Dno