Šta je novo?

Dilema izmedju 9800GTX+ i 8800 ultra...

nine84

Slavan
Učlanjen(a)
11.09.2007
Poena
319
nisam imao prilike da probam nijednu od gore navdedene dve grafe...pa ovako po mojim dosadasnjim informacijama znam da je 8800 utra jaca od ove prve..pa me zanima ako ima ko da je probao i da zna koja je razlika izmedju ove dve graficke..jer planiram da menjam moju 3870...:wave:

nisam imao prilike da probam nijednu od gore navdedene dve grafe...pa ovako po mojim dosadasnjim informacijama znam da je 8800 utra jaca od ove prve..pa me zanima ako ima ko da je probao i da zna koja je razlika izmedju ove dve graficke..jer planiram da menjam moju 3870...:wave:

razlika je u tome shto je Ultra dosta matora i skupa karta hocu da kazem da se ne isplati da se uzima poshto je ochigledno nemozesh kupiti ispod 500e uzmi 9800GTX+ brza je bolja je jeftinija je ;)

Ultra svakako nije spora karta, kako je neki ovde predstavljaju. Proveri npr. na Guru3D VGA skali gde se nalazi, sem u krizi gde je ista u ostalim igrama je brza.

Poslednja izmena:
karte su tu negde, ali 9800GTX+ je novija karta, manje trosi, bolje se klokuje i hladnija je. i zasto bi neko davao 150e za izarcenu Ultru kada za manje para ima nov 4850 koji je u najgorem slucaju podjednako brz a verovatno i brzi?

karte su tu negde, ali 9800GTX+ je novija karta, manje trosi, bolje se klokuje i hladnija je.

to sve stoji, moj komentar je bio upucen onima koji su se postavili komentarom da je maltene Ultra smece.

i zasto bi neko davao 150e za izarcenu Ultru kada za manje para ima nov 4850 koji je u najgorem slucaju podjednako brz a verovatno i brzi?

To je vec druga prica, masa ljudi, nazalost, iz cistih predrasuda nece nikada uzeti ATI. Ne kazem da je neko to ovde pomenuo ali takav stav je generalno prilicno zastupljen.

Poslednja izmena:
to sve stoji, moj komentar je bio upucen onima koji su se postavili komentarom da je maltene Ultra smece.
ma ok, nisam ja tebi nista odgovorio :)

To je vec druga prica, masa ljudi, nazalost, iz cistih predrasuda nece nikada uzeti ATI. Ne kazem da je neko to ovde pomenuo ali takav stav je generalno prilicno zastupljen.
to je njihov problem. neka im onda uvaljuju matore karte po sumanutim cenama. svako ima pravo da baca svoje pare kako mu je cef.

Dobro, nije baš tako. Uglavnom sam kupovao Ati, ali posle silnih cimanja tj. problema radeona sa igrom Crysis i sl., ne verujem da ću opet riskirati živce.

danas ti ULTRA dodje vise kao draga uspomena i statusni simbol a ne kao upotrebna vrednost.
Uzmi za 200E na oglasima 4870 i uzivaj. Ili ako je 200E previse kupi 4850 i opet uzivaj. Barem ces manje izgubiti kad je budes menjao posle.

poz
M

danas ti ULTRA dodje vise kao draga uspomena i statusni simbol a ne kao upotrebna vrednost.
Uzmi za 200E na oglasima 4870 i uzivaj. Ili ako je 200E previse kupi 4850 i opet uzivaj. Barem ces manje izgubiti kad je budes menjao posle.

poz
M

Kako bre nema upotrebnu vrednost mipko, kad je jednako brza kao 9800GTX+ i 4850? :S:

To da li je isplativo dati jednake pare za nesto sto je staro sigurno 1,5 dana kao i za nesto potuno novo, hladnije i pod punom garancijom je potpuno druga prica i ko ume da razmislja nece se dvoumiti.

Ma dobro ima upotrebnu vrednost, naravno. Preterao sam.
No svaka ULTRA je po meni previse stara da bi se sada kupovala za te novce za koje se prodaje po oglasima - 150E.
Ako jos uzmemo u obzir, potrosnju i buku... onda zaista nema sta da se razmislja. Osim ako ne zeli covek da je kupi iz kolekcionarskih razloga - kao recimo ja :$

Nazad
Vrh Dno