Šta je novo?

RivaTuner v2.20

moto tomo

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2005
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
R7 5800X3D - Artic LF III 280
Matična ploča
MSI B550 Tomahawk
RAM
2x16GB Crucial 3200@3800 15CL
GPU
ASRock RX 7800 XT Steel Legend
Storage
1T Kingston A2000, 2T Solidigm P41 Plus
Zvuk
Fosi Audio K5, Superlux HD 681, Edifier R1700BT
PSU
Seasonic Focus 650W
Kućište
4000D Airflow
Monitor
Dell S2721DGFA
Pristup internetu
  1. Optički internet
Download
Revision update - Version 2.20

Minor bugfixes:

* Fixed incorrect 2x effective memory clock multiplier for RADEON HD 4870 / 4870 X2 series equipped with QDR DDR5 memory.

What's new:

* Added ForceWare 178.xx and 180.xx drivers families support.
* Updated databases for Detonator and ForceWare drivers. Added databases for ForceWare 178.13, 178.15, 178.24, 180.10, 180.20, 180.42, 180.43, 180.44, 180.47 and 180.48.
* Added Catalyst 8.9, 8.10 and 8.11 driver families detection.
* Added workaround for broken error reporting system of PowerPlay clock control interfaces in Catalyst 8.10 hotfix 2 and Catalyst 8.11 driver families. Due to internal bug these drivers report incorrect error codes in PowerPlay clock control calls, causing overclocking tools like RivaTuner, ATITool or AMDGPUClockTool to stop working properly. Until the problem is fixed in the Catalyst driver RivaTuner provides temporary workaround by disabling error control for PowerPlay clock control calls on the Catalyst 8.10 hotfix 2 and newer drivers. Please take a note that the workaround can be forcibly disabled via ATIPowerPlayErrorReportingWorkaround registry entry.
* Added driver-level fan control support for ForceWare 180.xx drivers family.........

Konacno!
Hvala tomo!

interesantno je da u novoj verziji programa nema dugme "test" za nove klokove kada klokujete kartu. samo se ide na apply.

dobro je, test me je jako nervirao. na nvidia-ji me nije smarao sa tim.

ja sam instalirao ovu novu verziju, ali kako nikad nisam koristio Rivu uopšte se nisam snašao tako da uopšte nisam provalio gde se gleda temperatura, Fan speed i slično. Ima li negde lep tutorial ?

jel ovo normalno kod ATI-ja?
24975847nn4.gif

Dok sam imao nvidiu imao sam ovde trouglic koji mi otvara razna tweakovanja drajvera a sad tu nemam nista. Ovako mi je riva tuner potpuno beskoristan posto samo klokovanje mogu i iz CCC-a

Normalno je, sve se nalazi u gornjem meniju :wave:

jel ovo normalno kod ATI-ja?
24975847nn4.gif

Dok sam imao nvidiu imao sam ovde trouglic koji mi otvara razna tweakovanja drajvera a sad tu nemam nista. Ovako mi je riva tuner potpuno beskoristan posto samo klokovanje mogu i iz CCC-a

Jeste normalno ,otvoris gornji trougao i tu imas da namestas fan i clock,tako je bar kod mene bilo na 3850,Mene je bas suprotno zbunio taj donji trougao posto sada imam nvidiu, a na ati-u ga nije bilo.

Poslednja izmena:
На Атију нема доњих опција на риви, ту су била подешавања самог драјвера, DirectX, OpenGL, итд... мени је сада са атијем рива бескорисна.

Ponovo radi bioskop ! 🙂

Meni nije beskorisna posto fiksira 2d i 3d klokove kartice, kad nisu fiksirani tj kad ih powerplay stalno menja sa 500 na 700 recimo, upucava se ati2dvg.dll i dobijam bsod 😉

Ponovo radi bioskop ! 🙂

Meni nije beskorisna posto fiksira 2d i 3d klokove kartice, kad nisu fiksirani tj kad ih powerplay stalno menja sa 500 na 700 recimo, upucava se ati2dvg.dll i dobijam bsod 😉

Pa to isto i jos vise mozes da uradis sa ATI Tray Tools-om, ne kontam zasto bi vlasnici ATI kartica koristili program primarno namenjen Nvidia-i i obrnuto :d

ne mogu. ATT mi resetuje komp cim kliknem "apply"

+ RT ima prilicno ektenzivan hardware monitoring, prilicno koristan za dijagnostiku, ne gasi ati hotkey poller kad overklokujes kartu, ne zauzima 40mb rama i tako dalje...

Poslednja izmena:
zasto bi vlasnici ATI kartica koristili program primarno namenjen Nvidia-i i obrnuto :d

Zato sto nista tako lepo ne pronalazi artefakte kao ATITool dlakava kocka. npr 😉

ne mogu. ATT mi resetuje komp cim kliknem "apply"

+ RT ima prilicno ektenzivan hardware monitoring, prilicno koristan za dijagnostiku, ne gasi ati hotkey poller kad overklokujes kartu, ne zauzima 40mb rama i tako dalje...

^^ :rtfm: tacno do srzi.

Poslednja izmena:
Na 6600 nemam opciju Fan...jel se može to nekako uključiti ili....?

@gx-x & Misko78
Aj to sto ti prsne posle klika na apply je neki bag do tvoje masine.
ATT ima takodje odlican monitoring koji cak moze da ti prikazuje na OSD-u tokom igranja.
Hotkey Puller je beskorisan, ko jos koristi OverDrive 😛 Plus ATT ga negasi ako ti neces i radi sasvim fino sa njim ukljucenim. Odakle vam tih 40mb ?? Jede jedva 2.5mb celo vreme.

A sto se tice dlakave kocke, to sto na taj nacin nadjete artefakte slabo nesto znaci, bolje to sa igrama proveravajte.

Na kraju neznam zasto vas ja uopste ubedjujem da je ATT bolji za ATI kartice, koristite sta hocete 😀

@DuleC

Ako je nema po default onda tesko. Riva sama detektuje sta moze, a sta ne moze da radi sa odredjenim hardwerom. Kao sto kad pokrenes HW monitoring sama nadje sve senzore (koje prepoznaje) i popali ih...

@Grunt:

Ni ja ne znam sto nas ubedjujes 🙂 Nama treba jedno, tebi drugo...Ako ti ne treba RT ne znam zasto si uopste u ovom topiku ? :trust:

PS. Vidi se da neznas sta riva moze da radi i kako radi to sto radi tako da...ATT monitoring je SMESAN blago receno kad se poredi sa rivom. 😉 Koristio sam ja ATT godinu dana dok sam imao x1900xt i znam tacno sta moze da radi, a sta ne.

poz. :type:

Poslednja izmena:
@DuleC
Ako je nema po default onda tesko. Riva sama detektuje sta moze, a sta ne moze da radi sa odredjenim hardwerom. Kao sto kad pokrenes HW monitoring sama nadje sve senzore (koje prepoznaje) i popali ih...

:S: Mogu li nekim drugim SW kontrolisati fan? Pretpostavljam da ako Riva nije uspela, neće ni drugi SW. Probao sam FanSpeed - ne radi.

pa zar nemas onaj asusov software ? Imas 100%, pogledaj na diskovima koje si dobio uz kartu. ASUS stavlja svoj bios na svoje karte i ima svoju neku filozofiju kontrole RPM koja radi samo sa tim njihovim...zaboravio sam kako se zove, davno sam imao asusa 🙂

E nemam, kupio sam polovnu karticu a SW nisam dobio. Jel može program da se skine sa neta?

Poslednja izmena:
A sto se tice dlakave kocke, to sto na taj nacin nadjete artefakte slabo nesto znaci, bolje to sa igrama proveravajte.

ATITool matematicki pronalazi artefakte, a ne vizuelno kako se traze u igrama sistemom "juuu vidi sareni kvadratic" koji nije pouzdan, nisi bas u pravu.

Poslednja izmena:
@DuleC:
Nadji Smart Doctor na Asusovom sajtu, on bi trebalo da vrsi posao, ALI samo ako prepozna drajver na kartici, posto (ukoliko su drajveri noviji) on nece da radi.
Mada pitanje je da li ta kartica uopste ima kontrolu fana?

Poslednja izmena:
@Misko78
Cool, nisam to znao, hvala za informaciju.

Рива је одличан програм, али је половично функционалан на Атију, мени из њега највише треба промена в-синк бафера на 1, а тога нема. Сав оверколок радим из CCC-a који служи сврси одлично, чак чита и вредности за напон из биоса које сам му ја задао 😀.

Powerplay ради беспрекорно, немам никаквих забадања, плавих екрана и сличних егзибиција од кад сам инсталирао фришку виндозу. ATT за flip que size на 1.

Рива може да посужи само са детаљније праћење графикона температуре.

Imam ovu Rivu 2.20, jel moguce da nigde nema opcije za Vsync ??:zgran:

Рива је одличан програм, али је половично функционалан на Атију, мени из њега највише треба промена в-синк бафера на 1, а тога нема. Сав оверколок радим из CCC-a који служи сврси одлично, чак чита и вредности за напон из биоса које сам му ја задао 😀.

Powerplay ради беспрекорно, немам никаквих забадања, плавих екрана и сличних егзибиција од кад сам инсталирао фришку виндозу. ATT за flip que size на 1.

Рива може да посужи само са детаљније праћење графикона температуре.

Imas srece sa kombinacijom ploce i atija ocigledno, ja nemam. Power play i to menjanje klokova me zesce hebe. No, to nije problem do riva tunera 🙂 ATT kao sto rekoh, kad uradim apply za overklok restartuje masinu u momentu (i nisam jedini, a ni ne krivim ATT), windows je svez instaliran kad sam uzeo kartu (posto sam normalno i sam pomislio da je do "starog" windowsa)

Inace, jel ti radi GRID kad stavis flip queue size na 1 ? Meni izbacuje samo gomilu poligona...

Nazad
Vrh Dno