- Učlanjen(a)
- 21.07.2003
- Poena
- 410
Ja i jesam za to da se koriste razliciti testovi ali smisleni. Ovo je besmislen test jer ne testira real usage scenario isto kao ni SuperPI.
@audio:
Realusage scanario je i kompresija i rendering, jer procesori koriste i u te svrhe. Ako cemo da pricamo o realusage scenarijima onda nikome ne bi trebao proc jaci od 900Mhz. Da neces mozda benchmark koliko brzo otvara word file ili koliko mu treba da izracuna PI u calc.exe
sqrt(sqrt(2143/22))?
Znam koliko znas i nemogu da verujem kakve cinjenice iznosis.
To sto zeljko kaze da mu to pokazuje kako bi procesor radio sa 4-10x brzom grafikom je takodje besmisleno jer dok se takva graficka pojavi promenice CPU jos 10x.
pa i bas se ne bi slozio, znamo da nove GPU kartice izlaze na 6 meseci a inavativne promene GPU-a svakoh ~1 godine, dok je kod CPU to ~3 godine
na zaboravi da je razvoj GPU u smislu onog sto predstavlja danas krenuo jako kasno u odnosu na CPU...
Yep, i ne samo to, nego brzina procesora u tim testovima nema isti odnos kao u bilo kom drugom testu - u prevodu, to cak i nije indikator za bilo sta.NIKO NE IGRA IGRE U 640x480@0xAA
Da li stariji CPU-ovi (tipa X2 4800+ i C2D 6300) rade dovoljno brzo kao i QX9770 sa GTX280 i slicno?Drugim recima, od tog saznanja da bi ti brze radio Core i7 sa GTX 999 Ultra nemas nista osim "pravo" na qrchenje.
NIKO NE IGRA IGRE U 640x480@0xAA
....
NIKO NE IGRA IGRE U 640x480@0xAA
....
Gresis sinak, ovaj silno gresis, genijalcin@23 se razbi od igranja na 640x480@0xAA.
Kakvo bre crno igranje, o cemu vi trabunjate? Vama bas mora da se crta.
Covece to je sve jasno, al ja sam i dalje za to da traktor testiram u oranju, a porse u trkama, pa nek svako radi sta treba da radi, a ne da kacimo plug na porse i da kazemo "da, niko ne ore sa porseom, al vidite vi kolika je ta snaga, kakav li je tek na stazi!!" E pa na stazi se i testira.
I to sto neki drugacije misli od tebe ne znaci da "trabunja".
OK - I STA IMAMO OD TOGA? I manje nego SuperPI...Taj test se ne radi zbog grafike (ili necijeg igranja), vec zbog posla koji CPU u tom scenariju obavlja. Kao sto rece yoyo, CPU tada vrsi proracune vezane za AI, fiziku, ucitava iz memorije teksture, itd. Ako su rezolucija i detalji na minimumu, iskljucuje se bilo kakav uticaj GPU-a na performanse/rezultat.
Taj test se ne radi zbog grafike (ili necijeg igranja), vec zbog posla koji CPU u tom scenariju obavlja. Kao sto rece yoyo, CPU tada vrsi proracune vezane za AI, fiziku, ucitava iz memorije teksture, itd. Ako su rezolucija i detalji na minimumu, iskljucuje se bilo kakav uticaj GPU-a na performanse/rezultat.
Covece to je sve jasno, al ja sam i dalje za to da traktor testiram u oranju, a porse u trkama, pa nek svako radi sta treba da radi, a ne da kacimo plug na porse i da kazemo "da, niko ne ore sa porseom, al vidite vi kolika je ta snaga, kakav li je tek na stazi!!" E pa na stazi se i testira.
I ta analogija sa traktorom. Sta hoces da kazes, da procesor u 640x480 ore njivu? On radi isto ono sto bi radio i u 1900x1600.
OK - I STA IMAMO OD TOGA?
na osnovu svega do sada navedenog,ispada da ce novi Core i7 procesori "jako" koristiti,u doglednom peridou,prosecnom(a i nesto natprosecnijem) korisniku racunara u Srbiji...
imace MOZDA koji frejm vise u igrama u odnosu na neki quad procesor,nece se cekati na npr otpakivanje fajlova 10 nego 7 sec,itd,itd.....i to "zadovoljstvo" ce kostati 500 (ili koliko vec) eura u vidu novog procesora i ploce.......(?!)
Dobro™.
Ionako me mrzi.
Znaci stvarno ne razumes?
Do sad sam mislio da se zezas, al ti ono ozbiljno za 640x480?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari