Šta je novo?

MSI P45 serija

Pa tema je upravo p45 serija. I ja sam u proslosti imao losih iskustava sa odredjenim narodnim MSI modelima, ali msi je sve bolji i bolji.

Drugaru je pre nekih 5 dana crkla MSI P43 neo: ubacio na nju Q8x00 i kad je ukljucio samo je neshto puklo i ode plocha. Kad je bolje pregledao plochu video je da je neki kontenzator pocrneo i socket je na jednom mestu bio sprzen. Inache bavi se prodajom rachunara 4 godine i kaze da ako bi iglice u socketu bile iskrivljene da bi sigurno primetio. Procesor je preziveo. Garancija naravno nije uvazena.

NIJE uvažena garancija ????

Kako?

Pa lepo. Napisali su da nepodleze garanciji zbog toga shto ima vidljivih oshtecenja ( misli se na nogoreli socket i kretar na chipu. I plocha nije bila P43 nego P45Neo2
Evo slika spaljenog chipa:
a75358350b.jpg

Socket:
2ad63bb389.jpg

spaljen cip i pokrivljeni pinovi i ti bi jos i garanciju :)

Fizicko ostecenje, cime god i kako god nastalo ne spada pod uslove garancije!

Pinovi nisu pokrivljeni vec su garavi. Bezveze je sto se smatra fizickim ostecenjem ako ploca ima losu naponsku. Uvoznici mogu da se vade na "nemas/los ti je UPS, mrezni napon je krivac", "napajanje ti je lose" i sl, a moze da bude da od pocetka ploca nije OK...

Nema veze sa kompovima, al jedan dobar primer kako prava firma postupi:

elem, pre nekoliko godina drugar koji je zaludjen lamborghini-em mi ispricha sluchaj da je lik kupio novog murcielaga, doterao ga kuci parkirao i kad je izashao iz kuce auto je bio u plamenu i vecina ga je izgorela. ispostavilo se da je problem bio u elektrichnoj instalaciji auta i lamborghini mu je istog momenta obezbedio drugi auto i izvinio se za nastale probleme.

Dobar ti je primer :d

Oni nisu imali na koga da prebace krivicu, a negativan publicitet bi im skobio. Ovako su dobili dosta pozitivnog publiciteta, doslo je cak i do IT foruma :)

ako malo bolje pogledas videces da su pokrivljeni pinovi a ne garavi

a kao drugo ovo nije murcielaga to maticna

Poslednja izmena:
spaljen cip i pokrivljeni pinovi i ti bi jos i garanciju :)

Nemoj da se pravish pametan... Chovek radi taj posao oko 5 godina i iza sebe ima brdo sastavljenih konfiguracija...
A procesor nemoze naopachke da ubode, napajanje je bilo Chieftec od 450W ( nov ), front USB nije bio prikljuchen ( chisto da neko nepomisli da je pomeshao kablice ) ali i da ih je pomeshao netreba ovo da se desi... Znachi sve je prezivelo osim ploche i radi u drugoj konfiguraciji. Jel ti to govori neshto ??

ako malo bolje pogledas videces da su pokrivljeni pinovi a ne garavi

Ako ti malo bolje pogledash videcesh da su garavi a ne iskrivljeni... Znam da je losha slika ali ja sam video uzivo pa...

Poslednja izmena:
Neko je za*ebao plochu, ili tvoj drugar ili firma gde je uzeo. ja sam imao problem sa jednom firmom gde su mi dali oshtecenu plocu i nabedili su mene da sam je pokvario. u svakom sluchaju teshko da ce mu uvaziti garanciju, jedino da se postupi malo grublje i sl. :)

aaaa to su garavo pokidani pinovi sad razumem :D

Nemoj da se pravish pametan... Chovek radi taj posao oko 5 godina i iza sebe ima brdo sastavljenih konfiguracija...
A procesor nemoze naopachke da ubode, napajanje je bilo Chieftec od 450W ( nov ), front USB nije bio prikljuchen ( chisto da neko nepomisli da je pomeshao kablice ) ali i da ih je pomeshao netreba ovo da se desi... Znachi sve je prezivelo osim ploche i radi u drugoj konfiguraciji. Jel ti to govori neshto ??

Ako ti malo bolje pogledash videcesh da su garavi a ne iskrivljeni... Znam da je losha slika ali ja sam video uzivo pa...

Koliko ja vidim, pinovi su pokidani (ovi pri sredini socketa), znaci bar 4 komada.

Aman ljudi, fizicko ostecenje i .

Aman ljudi, fizicko ostecenje i .

Jeste fizichko je oshtecenje i nije on kriv i . Nije po njoj udarao chekicem i nije je bacao sa drugog sprata. Znachi plocha je doshla normalna i chim je ubo procesor onda je explodirao kondenzator i kad je izvadio CPU video je da je socket spaljen. I ne procesor se nemoze ubosti pogreshno a i radio je to hiljadu puta... Kako se procesor nije pokvario ?? Ili crkla grafichka ili neshto trece ako plocha nije kriva ?? Plocha je bila falichna i tachka.

Inache nisu mu priznali garanciju ali ipak su mu nedavno zamenili plochu za P35 ( neku jeftinu ) koju su imali u servisu i na kojoj je neshto popravljano ali radi. Zamenili su mu zato shto je uvek bio korektan i nikad ih nije smarao za neshto shto nepodleze garanciji ali je ovaj primerak ploche bio falichan. Toliko je jednostavno...

a moze da bude da od pocetka ploca nije OK...

Upravo to ja pokushavam objasniti ali nevredi... Evo sad je uzeo neka tri nova MSI laptopa ( nova novcata ) sa falichnim BIOS-om i nemoze na njih da se instalira ni XP ni Vista pre nego shto se flashuje novi BETA BIOS kojeg nema na netu nego ga dobio u servisu ( poshto mu laptovi trebaju odmah nije hteo da cheka dok ih u servisu srede )

Poslednja izmena:
Pa ovako ...
kao prvo soket NIJE spaljen nego su pinovi pokidani, ali ako ti kazes da je spaljen onda ok
kao drugo dobro je sto je dobio i tu polovnu p35 jer, po mem misljenu, ni to nebi trebao da dobije
a kao trece msi bios nije falican nego jednostavno nema podrsku za xp a vista radi samo nerade prekrekovane vista, tipa hp, dell i itd. :D

off
krajcara bolje da vise ne postujes.

I kakva je to logika fizicko ostecenje pa nema garancije??? Aloooo, meni sad iscuri elektrolit i ja ne mogu da se pozovem na garanciju? Pa to je van pameti, to je elektronika i ista je podlazna crkavanju.

Ne mogu da verujem! Da li ima nekog ovde na forumu ko se bavi elektronikom? Koje crno fizicko ostecenje!!! Taj chip je izgoreo i to sto mu fali parce ne znaci da ga je neko spolja ostetio!!! Kao da svaki chip ume lepo, elegantno da crkne, da se nista ne vidi. Ako zbog toga ne priznaju garanciju, onda nemam reci. Ma treba odmah prijaviti trzisnoj inspekciji, ma jok, tuziti ih do Strasbura!

Ne mogu da verujem! Da li ima nekog ovde na forumu ko se bavi elektronikom? Koje crno fizicko ostecenje!!! Taj chip je izgoreo i to sto mu fali parce ne znaci da ga je neko spolja ostetio!!! Kao da svaki chip ume lepo, elegantno da crkne, da se nista ne vidi. Ako zbog toga ne priznaju garanciju, onda nemam reci. Ma treba odmah prijaviti trzisnoj inspekciji, ma jok, tuziti ih do Strasbura!

Nije rec o cipu, vec o iglicama u socketu koje su fizicki ostecene. Cip se vidi da je goreo, ali koliko vidim na slikama stoji pored SATA portova i hladnjaka ispod koga pretpostavljam da je Southbridge, tako da nema veze sa procesorom sigurno...

Onako da fali deo iglice (i to sa vishe njih) nisam nikada u zivotu video da se samo od sebe desilo, da ne pricam o spaljivanju socketa (?!), a radim jako dugo sa racunarskim HW (u svako slucaju duze nego doticni drugar kojem je ucinjena "nepravda", bar po Pablovim informacijama). Da je meni neko doneo ovakvu plocu sa takvim socketom, mogao bi samo da se okrene i da izadje komotno...

Poslednja izmena:
OK, ali cekaj sta mislis da je covek radio s plocom, da bi bila njegova krivica? Sta sad, doneses novu plocu kuci, sve namontiras, ukljucis i PUFF! Ako se vidi gar - kriv je, (nema garancije) ako se ne vidi gar - nije kriv!!!??? Ne verujem da je pinove od soketa "obradjivao" brenerom.

Druze, video sa licno X puta kada su ljudi stavljajuci procesor u socket, zaorali isti. Tako da pretpostavljam da se i ovde to verovatno desilo. Inace, da je to stvarno tako gorelo da ostane gar (koji ja bash i ne vidim tu na slici), i da ispare od toga delovi pinova (?!), procesor mu sigurno ne bi preziveo. U najmanju ruku, na toj temperaturi bi isparili i kontakti sa procesora i isti bi bio neupotrebljiv...

P.S. : Dosta smo vishe offtopic-ovali, nemam ni ja nishta od rasprave s tobom, a ni ti. Momak je dobio koliko vidim u medjuvremenu neku zamenu i to je to... sta je bilo-bilo je :wave:

Poslednja izmena:
Ovo je poslednje upozorenje da se vratite na temu, nakon toga idu sankcije.

kako se pokazala MSI p45 neo2 fr, posto imam p35 neo2 fr koja je po meni stvarno najbolja za te pare, ali rekoh da predjem na p45 pa me interesuje kakva je?

kako se pokazala MSI p45 neo2 fr, posto imam p35 neo2 fr koja je po meni stvarno najbolja za te pare, ali rekoh da predjem na p45 pa me interesuje kakva je?

Ne vidim uopste zasto bi prelazio sa p35 na p45 osim ako ne planiras neki crossfire u skorije vreme. Ja sam presao i nista nisam dobio po pitanju performansi te ti preporucujem da cuvas pare za sledecu platformu (ddr3 + core i7). Naravno podrazumeva se da trenutna ploca podrzava bar 400mhz FSB ,)

podrzava i 500:)

Onaj P45 Zilent me jako interesuje, ako neko ima (ili je probao) neka podeli utiske sa ostalima.

Odlicna ploca

Onaj P45 Zilent me jako interesuje, ako neko ima (ili je probao) neka podeli utiske sa ostalima.

Imam P45 Platinum i prezadovoljan sam sve šljaka kako i treba, extra brza, extra stabilna i extra atraktivna ( ima milion led dioda za dijagnostiku ).Ono sto je uslovno govoreci problem je komplikovano flesovanje novog bios-a mada je i to reseno od strane MSI-jevih inženjera, izbacili su mali programcic MSIHQ Tool koji znatno olaksava flesovanje samo treba pratiti uputstva!Sto se tice MSI P45 Zilent to je MSI P45 Platinum sa fantasticnim Zalman kulerom u kutiji i to je jedina razlika.Svaka preporuka za kupovinu!E da jedno upozorenje: mislim da generalno ovo nije vezano iskljucivo za MSI ploce vec za sve proizvođače, MSi se izgleda ne voli sa ATI-jem.Naime, kupio sam Gainward 4870 Golden Sample i u visti ultimate konstantno dobijao plavi ekran nesto kao ati2dvag.dll ( ima milion postova na ovu temu na netu proguglaj ) sto je generalno problem prouzrokovan ati drajverima.Međutim, vidim 8.12 drajveri uopšte u instalaciji nemaju vise ovaj fajl tako da cu danas da instaliram novu Vistu pa cemo da vidimo!Tako ako je neko imao slican problem i/ili nasao resenje za isti bio bi red da ga podeli sa drugima da ljudi vise ne bi kidali zivce:) pozz:wave:

Nazad
Vrh Dno