Nadam se da ce ovo procitati neko ko ce znati kako da mi pomogne...
Jos pre par dana pojavio mi se problem sa laptopom tj nisam mogao da ga upalim.
Krene da dize sistem normalno ali se tu ocigledno blokira jer ucitava u nedogled, odnosno pustio sam ga i ceo sat da radi ali nije uspeo da podigne sistem. Onda sam probao da udjem u safe mode ali ni to nije hteo da prihvati. Sada dok sam kucao ovu poruku ukljucio sam ga da vidim sta se desava da bih vam sto verodostojnije opisao problem i on je uspeo da podigne sistem, trazi mi sifru za pristup koju sam ukucao i sacekao da udje na radni desktop ali posle minut cekanja ekran se je jednostavno ugasio iako je laptop jos uvek radio. Posle drugog pokusaja uspeo je i da startuje Windows normalno i ponovo se posle par minuta ugasio ekran a za to vreme dok je radio nisam mogao nijednu fasciklu da otvorim jedino mi je prihvatio komandu refres.
Sada mi prilikom startovanja otvara prozor u kome mogu da biram
safe mode
last know good configuration
start windows normally
i koju god opciju da odaberem krene da ucitava i negde na pola mi izbaci poruku
"Windows could not start because the following file is missing or corrupy:
System32\Drivers\Nfts.sys
You can attempt to repair this file by starting windows setup using the orginal setup CD-ROM.
select "r" at the first screen to start repair."
P.S. ja nemam originalnin niti bilo kakav cd... Sta mi valja ciniti???
Hvala!
Jos pre par dana pojavio mi se problem sa laptopom tj nisam mogao da ga upalim.
Krene da dize sistem normalno ali se tu ocigledno blokira jer ucitava u nedogled, odnosno pustio sam ga i ceo sat da radi ali nije uspeo da podigne sistem. Onda sam probao da udjem u safe mode ali ni to nije hteo da prihvati. Sada dok sam kucao ovu poruku ukljucio sam ga da vidim sta se desava da bih vam sto verodostojnije opisao problem i on je uspeo da podigne sistem, trazi mi sifru za pristup koju sam ukucao i sacekao da udje na radni desktop ali posle minut cekanja ekran se je jednostavno ugasio iako je laptop jos uvek radio. Posle drugog pokusaja uspeo je i da startuje Windows normalno i ponovo se posle par minuta ugasio ekran a za to vreme dok je radio nisam mogao nijednu fasciklu da otvorim jedino mi je prihvatio komandu refres.
Sada mi prilikom startovanja otvara prozor u kome mogu da biram
safe mode
last know good configuration
start windows normally
i koju god opciju da odaberem krene da ucitava i negde na pola mi izbaci poruku
"Windows could not start because the following file is missing or corrupy:
System32\Drivers\Nfts.sys
You can attempt to repair this file by starting windows setup using the orginal setup CD-ROM.
select "r" at the first screen to start repair."
P.S. ja nemam originalnin niti bilo kakav cd... Sta mi valja ciniti???
Hvala!
Poslednja izmena: