Šta je novo?

Nepristojne ponude - Bench trading

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
kao sto neko to vec i ranije rece, nepristojna ponuda je kad vam neko umesto para ponudi, recimo... :hump:

Ima ceo film o tome, nude i pare i to... :D

Pojela maca postove.

Opomena pred malo veci warn, prepoznace se sam onaj na koga se odnosi.

Ne kontam kad ljudi pocnu da izmisljaju stvari hvaleci svoje proizvode.Recimo covek prodaje Palit 8600GT sonic+ i napise da ima bakarini kuler.Niti palit negde navodi da je to bakarni kuler,nito on to stvarno jeste(a skidao sam ga kada je drugu crkao ventilator na istom) vec je obican aluminijum prefabran u boju slicu bakru.

Ako cemo iskreno, ja mislim da je tema besmislena.Vise sluzi za ismejavanje ljudi, nego sto nekome koristi.I od samoga pocetka se ne slazem sa naslovom iste.U trgovini ne postoji pristojna ili nepristojna ponuda vec samo prihvatljiva ili neprihvatljiva (odnosno realna ili nerealna)!

Takve i treba ismejavati!

Sa Srdjanom se slazem.
Sa GoranM-om ne.

Treba ismejati prevarante (iz "onog" treda).

Sa Srdjanom se slazem.
Sa GoranM-om ne.

Treba ismejati prevarante (iz "onog" treda).

Znači sve što ti misliš kao novopečeni mod koji misli da je uhvatio boga za ***** je ispravno, a moji postovi mogu da se brišu, zato što TI, o svemoćni, Moderatore ne misliš isto...

Bez obzira što ovoga puta delimo mišljenje, već sam negde video isto ovakvo tvoje ponašanje, prvo u postu pišeš kako nema spamovanja, a već tvoj sledeći post je čist spam.:mad:

Pa me warnuj koliko hoćeš:p

Znači sve što ti misliš kao novopečeni mod koji misli da je uhvatio boga za ***** je ispravno, a moji postovi mogu da se brišu, zato što TI, o svemoćni, Moderatore ne misliš isto...

Bez obzira što ovoga puta delimo mišljenje, već sam negde video isto ovakvo tvoje ponašanje, prvo u postu pišeš kako nema spamovanja, a već tvoj sledeći post je čist spam.:mad:

I ja popio dva warn-a na brzinu, ne od Jakse doduse. Daj Srbinu vlast pa vidi kakav je :wall:

Ja sam mod od 2003... :(

Kome se ne svidja moj rad: pm na admin tim ;)

Ciji rad se meni ne svidja, primena moderatorskih prava i/ili pm na admin tim.

Dalji spam nece biti dozvoljen.

Postize se efekat stida, srama... Naravno, kako kod koga..
Kada odredjeni ljudi shvate da nepristojne ili neprihvatljive ili jednostavno da kazem, nerealno visoke ponude ne prolaze na benchu, da samo dzaba kace oglas a pritom ih uzimaju u usta u ovoj temi...
E, onda ce, sledeci put, kad bude hteo prodati neku stvar po ceni po kojoj ne moze na benchu (dok se cena ne spusti u realnost) kaciti oglas na milion drugih mesta za kacenje oglasa na netu..
Pa ce tesko da se desi da se prodaje koriscena roba po ceni jednakoj ili visoj nego sto je cena nove takve robe u maloprodaji..
Mislim, sta sve to utice na nas? U principu nista.. Svi koji znaju koliko sta kosta, cemu je kolika (realna) cena, svi oni nece kupiti robu.. tako da ce prodavac ostati praznih dzepova sa robom u ruci.. I, opet, nikom nista..
Ali ce se smanjiti broj oglasa koji se pojavljuju, samim tim postace kvalitetniji..
Ova tema i treba da utice na ljude da razmisle da li ce davati i po kojim cenama oglase na benchu, da posle ne bi bili ismevani u, recimo, ovoj temi:wall:

Mislim da precenjujes uticaj ove teme na clanove Bencha, a i na one koji ni nemaju nalog, nego samo listaju oglase s vremena na vreme. Da je tema Sticky u sobi sa oglasima, pa onda i da ima svrhu ova "procenjivacka" prepiska, ali je Bench stavio do znanja da toga nece biti na forumu jer se stvara zapaljiva atmosfera (ukinuli su procene i komentarisanje oglasa).

Ako cemo iskreno, ja mislim da je tema besmislena.Vise sluzi za ismejavanje ljudi, nego sto nekome koristi.
Šta je u tome loše? A čemu bi inače trebala služiti? :)

I sta si postigao time?
It's not my cup of tea, ali predpostavljam da se time može probuditi i ono malo "svesti" kod teletabisa koji prodaju GF2 karte za 30€ i slično.

Znaš ono... Laugh and point my finger at him...

P.S. Ne učestvujem, osim kao spektator, u ovom thredu. Ali sam se par puta žestoko nasmejao kada vidim neke "ponude"...

Poslednja izmena:
Primetio sam da u proslednje vreme preprodavci idu logikom bahacenja prodavaca shto se tiche pumpanja cena.

Postavio sam oglas da uzimam polovan hdd na pc berzi i javljaju mi se tipovi koji mi nude 250gb za 40e. Odgovor je da su cene novog hw-a se popele, na shta sledi moj odgovor je prijatno i dovidjenja :)

Strpicu se josh mesec dana da se smire strasti oko pupanja cena, ako nema ni tad poboljshanja samo cu uzeti sve shto mi je potrebno preko newegg-a :)

Poslednja izmena:
@RCW Poenta je da bi bilo mnogo korisnije napraviti temu gde bi mogao neupucenima skrenuti paznju kolika je otprilike realna vrednost odredjene robe nego ismejavati nekog.A taj ce onda biti primoran da spusti cenu, jer ce zainteresovani znati da je precenio stvar.Da ne pricam da si pritom ispao korektan jer nikoga nisu uvredio ili sl., jer se postovi u ovoj temi otprilike svode na:"vidi ga *****, trazi za GF2 50e!Ahahahahaha".

A u cemu je problem naci sam, bez da ti neko govori toliko-i-toliko, neku okvirnu cenu..
Sasvim je jednostavno, ako ta stvar koja se prodaje, jos uvek moze da se nadje u prodaji nova, jednostavno sam taj odrediti koliko (po njemu) ta stvar sad polovna vredi..
Ako je nema u prodaji nove, e onda nadje nesto sto ima novo a sto je neki ekvivalent po funkcijama, kvalitetu, itd..
Primer za GF2..
Ako najjeftinija AGP kartica kosta 24,66 € i to je GeForce FX5200 koji je kakav-takav bar duplo jaci od GF2.
E sad, ja da prodajem taj GF2, stavio bih cenu od 10e pa ako se niko ne javi, spustao bih je.. sto i jesam uradio pre par meseci, trazio sam 10e, niko nije hteo da je kupi, pa sam je spustio na 5e i nasla je novog vlasnika..
Isto tako, ne treba da traze za Bartone one sulud cifre kad se sad kupuju Semproni koji ubijaju te Bartone..
Stvar je u tome sto ja kazem "ne treba da traze...", nisam rekao "ne mogu da traze...".. Oni mogu da traze a da li ce dobiti, to je druga stvar i bas treba da ih istaknu ovde kad odvale cifru kao da su sa Marsa pali
Ili se mozda plasis da ce i tebe neko okaciti ovde.. ;)
Veruj mi da nece, ukoliko si realan i u granicama a cak i ukoliko te i neko greskom okaci, vrlo brzo ce se naci i neko ko ce tu gresku demantovati.. Ovako je samo prazna prica..

@Srđan: Naprotiv. Meni je izuzetno zabavna tema. I da li je moguće da si ti uopšte pomislio da tema ovakvog naziva može biti produktivna? :)

Zabavi nikada kraja...

Poslednja izmena:
Stvar je u tome sto ja kazem "ne treba da traze...", nisam rekao "ne mogu da traze...".. Oni mogu da traze a da li ce dobiti, to je druga stvar i bas treba da ih istaknu ovde kad odvale cifru kao da su sa Marsa pali

Znaci pljuvacina je u cilju zastite neinformisanih kupaca?

Ko hoce da pljuje, pljuvace... To je odraz kulture..
Da se razumemo, ja ne podrzavam pljuvanje ali podrzavam kacenje oglasa koji debelo odstupaju od realnosti.. Ne podrzavam tonu komentara posle toga, dovoljno je da se istakne sta i za koliko se prodaje..
Ali bih da se u ovoj temi stavi akcenat, ne na oglase, nego na ponude (nepristojne :d) koje ljudi dobijaju posle ostavljanja svog oglasa na benchu..
A sto se tice neinformisanih kupaca, sami su krivi ukoliko na neki takav oglas padnu.. Reci cu samo: google

Poslednja izmena:
Ne podrzavam tonu komentara posle toga, dovoljno je da se istakne sta i za koliko se prodaje..
Ali bih da se u ovoj temi stavi akcenat, ne na oglase, nego na ponude (nepristojne :d) koje ljudi dobijaju posle ostavljanja svog oglasa na benchu..

OK, al' sto da se istice i u ovoj temi, kad je vec istaknuto u samom oglasu?

Sudeci po naslovu teme, ovde bi trebalo da budu opisani dozivljaji poput onih iz Ispala, a ne da se komentarisu cene.

Znaci, "ispala pre dogovora", da se tako izrazim, mada bi najverovatnije trebalo da ostane samo tema Ispala.

Istakne se ovde jer mnogi i ne gledaju i ne citaju oglase ili to cine jako retko.. Pa se nasmeju kad vide neku nepristojnu cenu.. Mada, evo, nek se javi zacetnik ove teme da kaze, objasni, jer posle toliko vremena postojanja teme dolazimo do nedoumica oko svrsishodnosti teme..
Evo ja procitah ponovo prvi post pa mi nesto upade u oko :p
Dakle, ne radi se o ispali bilo koje vrste, vec o genijalnim kupoprodajnim idejama i kao sto rekoh nepristojnim ponudama uglavnom od strane kupaca :D

Istakne se ovde jer mnogi i ne gledaju i ne citaju oglase ili to cine jako retko.. Pa se nasmeju kad vide neku nepristojnu cenu.. Mada, evo, nek se javi zacetnik ove teme da kaze, objasni, jer posle toliko vremena postojanja teme dolazimo do nedoumica oko svrsishodnosti teme..
Evo ja procitah ponovo prvi post pa mi nesto upade u oko :p

OMG!
Koga zanima nek' cita oglase :p

A meni je ovo "upalo u oko" :d i mislim da najvise odgovara naslovu teme :smash:
Na slicnu foru me pre mesec dana sacekuje poruka kupca koji bi uzeo polovan DVD-RW, ali ako mu ja sa Vozdovca isporucim na kucnu adresu u Borci :wc:

Postovani clanovi foruma,

da je dozvoljeno komentarisanje malih oglasa sa ovog foruma, onda bi na njih mogao da se reply direktno.

Nemojte to da radite. Inace, zna se ;)

Postovani clanovi foruma,

da je dozvoljeno komentarisanje malih oglasa sa ovog foruma, onda bi na njih mogao da se reply direktno.

Nemojte to da radite. Inace, zna se ;)

Pošto je ovde palo brisanje poruka koje niti su nekoga direktno prozivale niti su na bilo koji način bile uvredljive (Rossi je komentarisao NN ponudu koju je dobio za svoj oglas i koja je u najmanju ruku bila smešna), ajde lepo brišite/zaključajte celu temu pošto ste čoveku brisali potpuno legitiman post (i ostale koji su se nadovezali).

Ako je taj ko je poslao ponudu (koga Rossi nije imenovao) uvređen - neka pazi šta piše i nudi.

Rossi je odgovorio kasnije, da je doshlo do nesporazuma i da mu je ovaj poslao cenu za dekodiranje nekog fona, za koji se Rossi raspitivao na forumu, a ne ponudu za njegov fon.

:wave:

Rossi je odgovorio kasnije, da je doshlo do nesporazuma i da mu je ovaj poslao cenu za dekodiranje nekog fona, za koji se Rossi raspitivao na forumu, a ne ponudu za njegov fon.

:wave:

Ok to je lepo. Znači nije nepristojna ponuda nego nesporazum.

Što se onda brišu postovi kad je čovek lepo objasnio ?

E sad shto je obrisano ne znam, s jedne strane poshto nije nepristojna ponuda ne pripada ovde, ali sa druges trane oni koji nisu videli Rossiev odgovor ne znaju o chemu je rech.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno