Šta je novo?

Kakva li je nova Razer Goliathus Speed Edition podloga?

Pa upravo ti materijali o kojima je i rech su garant - trajnosti.

Ja svoju SteelSeries QCK ne bih menjao za 2 razer-a kakva god, pa makar bio i goliatus koji osim svog obima nije nishta bolji od mog SS-a : ))

Nisam nikada voleo te stolnjake i krpe, trenutno imam S&S koga ću penzionisati uskoro, a umesto njega će najverovatnije da padne Roccat Sense, svideo mi se review u SK a nije ni skupa.

Ja svoju SteelSeries QCK ne bih menjao za 2 razer-a kakva god, pa makar bio i goliatus koji osim svog obima nije nishta bolji od mog SS-a : ))

Sem ukoliko imaš razerovog mišonju koji je posvađan sa qck podlogama :), pa ti onda od platnenih ostaju samo od razera mantis i goliathus, ili titan serija od everglide-a.

Pa stvarno je mnogo loše da vučeš miš po stolu, jer em bespotrebno grebes nožice, em miš ne klizi glatko i precizno kako bi mogao po dobroj podlozi. E sad malo su se zaneli i ovi što pominju hiljade i hiljade za podloge :D Ja sam uzeo A4 X700-MP, tako nešto, podloga je koštala 3 (tri) €, dimenzije su joj 43*35cm a materijal je platno i to dosta fino i glatko, ja recimo garantujem da na prste jedne ruke mogu da se nabroje ljudi sa ovog foruma koji će bolje igrati na nekoj krpi od 2000 dinara nego na ovoj od 250, e sad ostaje još da se vidi trajnost :)

Pa pazi, ja koristim takodje neku klasicniju krpicu, sa normalnom presvlakom na gornjoj strani i polugumiranom (da se tako izrazim) donjom stranom. Kostala me je 150 din pre 5 godina. U kakvom je stanju sad, proricem joj da ce trajati jos 15 najmanje. Toliko o trajnosti.
:wave:

Da pitam ja nesto:na kucnom kompu koristim SteelSeries QcK i SteelSeries S&S i prezadovoljan sam kvalitetom obe podloge,prvu koristim za svakodnevni rad a drugu za igre;e sad,treba mi podloga za komp na poslu,i najlaksa mi je za nabavku u mom gradu ova OCZ Behemoth,pa me interesuje da mi kaze ko je koristi kakva je,da li je slicna po kvalitetu i materijalu QcK? Da li da je uzmem ili da narucujem QcK iz Computerlanda?

Poslednja izmena:
Imao sam jedno vreme QcK mini, a OCZ Behemoth sam imao prilike da opipam i mogu da ti kazem da joj je povrsina nekako gumirana, i cini mi se da je glatka za razliku od qck koja je nesto hrapavija. Definitivno nisu ista vrsta podloge/materijala.

Eto, razapni krpu i uzivaj, em neces nista da platis em ne lupas glavu koja je dobra.

Ja sam terao glodara po podnoj pločici (na slici proviruje oko podloge), al kad sam provalio da su se teflonske nožice posle samo par nedelja opasno izgrebale, uzeo Roccat sense ~1700d pa sad imam odličnu preciznost i brzinu za CoD4, i miša koji će potrajati.

Prilozi

• IMG_1579.jpg
    IMG_1579.jpg
    250.5 KB · Pregleda: 136
Poslednja izmena:
Koja ja razlika izmedju:
1.)Razer Goliathus Speed i
2.)Razer Goliathus Control ??

Koja je bolja za FPS gaming ?? Igram COD4 online.
Korisitim Logitech MX Revolution na stolu i vec sam izlizao sto na tom mestu i naravno da na stolu mish neide glatko. Ali shto se preciznosti tiche tu nemogu nishta da kazem poshto nemam sa chim da uporedim. Koju od ove dve podloge da uzmem ??

speed podloga ti je za low sens, lakše klizi miš po njoj
control je obrnuto, hrapavija je i za high sens igrače je

sviranje k. realno al ajd

Ima li neka podloga da je bar po jednoj dimenziji <=20cm, da je skroz tvrda (ne savitljiva) i da je pravilnog oblika?

Treba mi za meku povrsinu (naslon od garniture), trenutno koristim meku podlogu na dasci za secenje, ali bih to voleo u perspektivi da promenim..

Ako hoces da iskoristis pun potencijal misa koji imas, moras da koristis dobru podlogu.
Ja sam mx 310 vozio po stolu jedno vreme i sve nozice sam mu ogulio.

PRESTIGIO PMSG1 ima Keramicke Nozice tako da nema guljenja ili trosenja noghu po kojima klizi PRESTIGIO PMSG1 :)

Evo ja sam uzeo Razer Control verziju i mogu reci da sam razocaran u odnosu na moj COOLERMASTER CM Storm Weapon of choice M4 DM je katastrofa duplo je sporiji i ne precizan kakav crni kontrol. Da ima negde da se uzme ponovo taj cm koji sam imao bacio bi ovaj odma.

Ja sam je koristio, kod prijatelja.. U kombinaciji sa MX 518 - extra!

Predobra podloga, sto se tice materijala (kvaliteta) je jedna od najboljih - takodjer pruza misu maximalnu iskoristivost DPI-ja :)

Ja imam obicnu podlogu od 200 din i jurim je po stolu kada igram iglirice, a sirina onog dela za tastaturu mi je samo 29 cm, preko toga virila preko. Koje velicine su najmanje te podloge jer ima tako male. Dobro ona bi mogla da dodje malo pod tastaturu ali sirina da nije vise od 29 cm.

Juce sam kupio razer podlogu i zadovoljan sam sa njom ;)

Koju si kupio Razer jer OK Goliathus Speed Edition jer se tako zove pa ili srednja ako moze da stane ili mala. To mogu i sada da odletim do Vracara u G ako imaju. Kazace mi tamo dimenzije.

Poslednja izmena:
Evo konacno i ja imam normalnu podlogu. Uzeo sam Speed Edition srednju stala je taman.
Naravno jedan deo ide ispod tastature ali tu ne mogu nista.
A pakovanje tj kutija joj je kvalitetnije od one u kojoj sam dobio graficku kartu i maticnu.
Ali jos vise se radujem jer sam nasao filtere Demciflex 120 mm. Hteo sam 2 da kupim ali je bio jedan samo. Cak sam mislio da mogu sa dodnje strane da nakacim 140mm ali nema sanse gumene nogice su na cm 690 i ima 13 cm prostora.
Ovaj staje taman i dobar je i preko kese u kojo se dobija ostaje zalepljen za metal. Ja mislio toga ima gde hoces. Ali djavola samo kod vuka sam nasao.

A do sada sam imao podlogu gde su naslikane 2 crtice koje udaraju lopticu. Samo i ona ima gumu sa dosnje strane ali opet klizi.

Poslednja izmena:
Ja imam goliathus omega control sasvim dovoljna mada se na ivicama para posle duzeg arcenja
standardna velicina omega ,grebe dosta ruku malo je hm hm lose odradjena ide sve lepo mada nije to to alpha najveca kosta 2500dinara omega 1500dinara ja mislim da ne vredi taj novac mislim da je najbolja exactmat metalna sa jastucetom za zglob na njoj koristim lachesis nije lose sve u svemu
ocena 6/10 za goliathus

Vrh Dno