Šta je novo?

Kakva li je nova Razer Goliathus Speed Edition podloga?

djolez

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
17.05.2006
Poena
319
Ima li neko da je je video uzivo ili jos bolje kupio pa jos koristi neko vreme.

Ja sam je uzeo, u izboru izmedju sledecih:

OCZ Behemotha
Razer Goliathus - Control
Razer Mantisa

Nazalost nije bilo Control verzije koja ima drugaciju teksturu i mikro reljef, ali i ova Speed je odlicna. Duplo je deblja od standardnih cloth podloga, a ja pajser nisam povezao ime "Goliathus" sa velicinom.

Ovo nije podloga ovo je prokleti stolnjak!

fullrazersetow1.jpg

Veca je od moje tastature koja je veca od proseka i jedva sam je postavio na sto i to u vertikalnom polozaju.
Misevi su mi laserski postavljeni na 2000dpi i preciznost i brzina je neverovatna.
Jeste skupa, ali vredi.

Auuuu pa ovo je bas bas veliko :zgran::D Svidja mi se definitivno, ali bih verovatno morao da pazarim jos jedan sto samo za podlogu :D Doduse, ti ionako imas 2 misha, pa ti taman dodje :)

Pa imash i manje verzije. Alfa je valjda najveca, Omega najmanja a srednja je samo Goliathus.
Ja imam najvecu Speed Edition. I stvarno je dobra.

Postoje 3 velicine, pa kome kolika odgovara. Gledao sam speed srednju koja je po meni OK. i control naj manju kod koje mi se ne svidja reljef koji previse krupan i ostavlja utisak kao da ce da se raspara vremenom ili ako predjes noktom preko nje. Speed je OK. ali vidi se da su ipak niza klasa u odnosu na Mantis. Cena u inostranstvu govori sve.

Poslednja izmena:
^ Cena GOLIATHUS Alpha-e i Mantis-a je ista na razer-ovom sajtu ($24.99)...

Pike kad kazes:"Kod nas." pretpostavljam da se to odnosi na Nis.
Kod nas u BGD-u, u jednoj velikoj firmi, MP cene su znatno nize od ovih koje ti navodis.

Najveca Razer Goliathus Speed - Alfa je 1790.00 din, Razer Mantis 2.100 din.
(Goliathus Control - Alfa 1.500, Destructor 3.400)
Iskreno, Mantis vizuelno zaista izgleda bolje i ja sam je hteo medjutim nije je bilo na stanju u prodavnici gde sam kupovao.

Ipak posto je Goliathus noviji proizvod mislim da bi se mogao pokazati kao bolja podloga za miseve poslednje generacije u rangu 4000dpi.

Planiram da uzmem i OCZ Behemotha jer me kopka kakva je zapravo, video sam je samo izdaljeg i nisam uspeo da je pipnem. Nije toliko skupa, oko 900din, a prilicno je velika i hvaljena ne netu.

Da na Nis.
Koliko je srednja speed i koja je radnja ? Moze i na PM.
Kakav je Destructor, nisam imao priliku da je vidim ?
OCZ Behemotha mi onako na prvi "pip" obecava, sve je OK. i velicina i cena od 850 din za koliko sam je video. Jedino dezen mi je onako, jer trazim skroz crnu kao Goliathus.
Rado bih menjao moj Mantis speed za srednji Goliathus speed.

Razer Destructor je ****NICA (sto bi rek'o Robert Kumerle) ali preterano je skup jer dolazi u nekakvom kofercetu. Podloga je prelepa sa fantasticnim reljefom i reklamira se kao idealna za Lachesisa i sve ultra high dpi misonje. Medjutim 3.500 din za podlogu je ipak previse. :(

U BGD trenutno nisam nasao nigde Goliathusa u manjoj velicni od najvece Alfe tako da ne znam koliko stoje manje verzije.

Uglavnom OCZ Behemoth je fantastican! Za 900 din je savrsen pratilac i uz mainstream i uz high-end miseve.

OCZ Behemoth VS Razer Goliathus Speed

razergoliathusvsoczbeheeo0.jpg

Tekstura na Behemothu je poprilicno drugacija i veoma gumicasta, a sama podloga je teza iako je duplo manja. Prema OCZ sajtu proizvodi se samo u jednoj velicini 360X280X4.
Navodno poseduje antibakterijski sloj protiv nusprodukata koriscenja, znoja, balavljenja, lizanja i sl. :)
Veoma je prijatna za koriscenje i sa uzivanjem cu je koristiti na mojoj sekundarnoj masini sa Razer Krait misem s kojim je cak i vizuelno savrsen spoj. (crno-nanDZarasta kombinacija)

Za kraj poslastica: MIAMI MICE!

Mali zlocesti Krait je oborio A4Tech 750DF-a i obljubio ga svojim dugim optickim senzorom sto je prilicno razljutilo Habu-a koji je pozvao svoju bandu Sidewindera da sateraju "holandeza" u cose.
Sad ce da ga k*****.

:)

miamimice02lw3.jpg

Poslednja izmena:
Evo slike i Destructora u pakovanju: Dakle u pitanju je kruta podloga za razliku od ovde navedenih koje se motaju kao tkanine. Zato i ima torbicu-koferche za nosenje.

12402d1200534009razerdeey2.jpg

Poslednja izmena:
Sta naprica ovo na kraju crni sinko? a ne rece mi koja je radnja u pitanju.

Sve OK. Nego cisto me zanima jel Destructor metalan ili ne ? Posto ne volim metalne.

Isao sam da je vidim, nista posebno, tvrda plastika, bar nije hladan metal ali suvise hrapava za moj ukus.

Trazi se srednji Goliathus speed !

Valja li taj Goliathus Speed za Razer Lachesis?
Mis koristi laserski 3G senzor.

Vidim najvise preporucuju Destructor, ali mi se ne daje bas 3k dinara za podlogu.

@kull

majstore jel mozes da slikas malo blize tu OCZ behemoth podlogu,naravno obe strane.Hvala

@kull

majstore jel mozes da slikas malo blize tu OCZ behemoth podlogu,naravno obe strane.Hvala

Pretpostavljam da te zanima mikroreljef i tekstura, a ja nazalost do dan-danas nisam kupio pravog digitalca, nego se zezam s telefonima pri fotografisanju.
Evo najbolje sto mogu:

dsc00109qb1.jpg

dsc00110jm7.jpg

dsc00111am9.jpg

Da rezimiramo jasno:
OCZ Behemoth je prva klasa podloge - nema lazi nema prevare!
Gornja povrs je jako slicna Goliathus-u, sa malo vise gumenosti nego tekstila sto apsolutno ne smeta radu misa ni pri visokoj rezolucij. S druge strane povecana kolicina gume daje podlozi vecu masu nego Goliathusu i stoga podloga bolje naleze na radni sto.
Donja povrsina je potpuno drugacija nego na Goliathusu jer je skoro 100% izradjena od gume. Debljina podloge je otprilike ista.

Za one koji imaju Razer misa (plus mozda i tastaturu) Goliathus je lepo zaokruzenje kompleta i opravdava cenu svojim izgledom, velicinom i upotrebljivoscu.

Za sve ostale kao i one Razerovce koji ne mare za brend, OCZ Behemoth je apsolutni favorit po pitanju velicine, upotrebljivosti i pristupacne cene.

Ja spadam u ove prve i zato sam uzeo Razera inace pored OCZ Behemotha ne treba vam nista bolje bez obzira na kvalitet misa i rezoluciju. Naravno ko ima vise kompjutera moze slobodno da uzme i jedno i drugo poput mene te uveri se sam.
Nadam se da sam bio dovoljno jasan.

Poslednja izmena:
I ja da potvrdim ono sto je kull napisao za OCZ behemoth. kupio sam je skoro i stvarno odlicna podloga, pogotovu za pare koje kosta. svaka preporuka.

Mene zanima kako to gledate da li je podloga dobra? Procita se koje materijale ima i ako je neki bullshit koji je NASA izmislila, to mu dodje plus? Svi misevi sasvim odlicno rade i bez podloge, a tako i na obicnim krpama. Zamisli, treba neko da plati 3k din za podlogu da bi mogao za sebe da kaze da je pro igrac?

Eto, razapni krpu i uzivaj, em neces nista da platis em ne lupas glavu koja je dobra.

Ako hoces da iskoristis pun potencijal misa koji imas, moras da koristis dobru podlogu.
Ja sam mx 310 vozio po stolu jedno vreme i sve nozice sam mu ogulio.

Mene zanima kako to gledate da li je podloga dobra? Procita se koje materijale ima i ako je neki bullshit koji je NASA izmislila, to mu dodje plus? Svi misevi sasvim odlicno rade i bez podloge, a tako i na obicnim krpama. Zamisli, treba neko da plati 3k din za podlogu da bi mogao za sebe da kaze da je pro igrac?
Vidi se da nisi gamer :)

Pa stvarno je mnogo loše da vučeš miš po stolu, jer em bespotrebno grebes nožice, em miš ne klizi glatko i precizno kako bi mogao po dobroj podlozi. E sad malo su se zaneli i ovi što pominju hiljade i hiljade za podloge :D Ja sam uzeo A4 X700-MP, tako nešto, podloga je koštala 3 (tri) €, dimenzije su joj 43*35cm a materijal je platno i to dosta fino i glatko, ja recimo garantujem da na prste jedne ruke mogu da se nabroje ljudi sa ovog foruma koji će bolje igrati na nekoj krpi od 2000 dinara nego na ovoj od 250, e sad ostaje još da se vidi trajnost :)

Vrh Dno