Šta je novo?

Povoljne AGP kartice?

MIB

Slavan
Učlanjen(a)
06.02.2006
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
haswell pentium g3220
Matična ploča
msi h81m-p33
RAM
16gb ddr3 hyperx fury
Storage
512gb kc600
Zvuk
sb x-fi surround 5.1
PSU
lc500h-12 v2.2
Pristup internetu
  1. Optički internet
Kao sto pise u naslovu teme, da li jos uvek mogu da se nadju povoljne AGP kartice, nove naravno ili bolje da potrazim neku polovnu?
Iz potpisa svi vidite sta imam, trebala bi mi neka cisto dok traje prelazni period do nove masine, a da ne izgubi mnogo na vrednosti tokom recimo narednih ~6 meseci.
Verujem da bi to trebalo da bude neka izmedju 6-8 serije, sa min 256mb ddr3 ili (256)512mb ddr2, sa min 256bit-a i sa po mogucstvu DVI-em.
Jel postoju tako nesto. Ne mora da ima dx10(9.0c) :D

ps. kad kazem povoljno mislim u odnosu na PCI-E, do trenutka kada cena krece bezobrazno visoko da se penje na krivi odnosa cene/performansi :)
... ili su pak i one dozivele sudbinu SDRAM memorija, da su jednostavo postale preskupe.

Kao sto pise u naslovu teme, da li jos uvek mogu da se nadju povoljne AGP kartice, nove naravno ili bolje da potrazim neku polovnu?
Iz potpisa svi vidite sta imam, trebala bi mi neka cisto dok traje prelazni period do nove masine, a da ne izgubi mnogo na vrednosti tokom recimo narednih ~6 meseci.
Verujem da bi to trebalo da bude neka izmedju 6-8 serije, sa min 256mb ddr3 ili (256)512mb ddr2, sa min 256bit-a i sa po mogucstvu DVI-em.
Jel postoju tako nesto. Ne mora da ima dx10(9.0c) :D

ps. kad kazem povoljno mislim u odnosu na PCI-E, do trenutka kada cena krece bezobrazno visoko da se penje na krivi odnosa cene/performansi :)
... ili su pak i one dozivele sudbinu SDRAM memorija, da su jednostavo postale preskupe.
Mnogo hoćeš druže;)Nije grafička Golf dvojka pa da na njoj čak i zaradiš kada je prodaš:DAli dobro recimo da bi ti Ati 2600pro bio najbolje rešenje naravno ako ga nadješ pošto ga ja ne vidjam nigde da ima nov da se uzme možeš uzeti i polovan :wave:

Nema povoljne agp kartice, rasprodaj to i predji na bilo kakvu pcexpres varijantu. Sve je puno jeftinije i puno brze radi

Tvoja plocha je, koliko vidim 7AIA5E.
Ona podrzava AGP 4x, tako da neces dobiti nista znacajnije stavljanjem jache grafichke...
Iskreno, mislim da je bacanje para kupovati bilo kakvu bolju AGP kartu u tvom sluchaju.

Ako vec planirash neshto novo za 6 meseci,kao sto kazes, bolje skupljaj pare za to novo, a ne rasipaj na gluposti tipa jache grafike za 7AIA5E plocu..
pozdrav!

...ali gde ces vecu kaznu od ove moje... zato sam i mislio daj sta das, a da ne bude fx5200 :S:

Skoro sam video na pc berzi 6200 128-bitna za 25 eura. Pogledaj tamo ima svakakvih krseva

9800pro za 25-30E je za tebe najbolja varijanta, naravno neocekuj cuda ali ce starije igre sasvim pristojno raditi.

Sta da uzmem? Sigurno je proslo puno vremena i verujem da su neke stvari postale sasvim jasne barem sto se tice AGP-a, nazalost nisam vise toliko u toku sta bas valja, a sta ne, 9800 meni zvuci kao dobra stvar, e sad, mozda ima nesto bolje?
Molim vas, zanemarite cinjenicu da kod mene mogu samo 4X kartice, koji % vise bi mi ipak znacio nesto, ubi me bre sto procesor ode na 100% kad god je nesto zahtevnije, pa i web me drnda kad naidje more flash-a, barem da mu dam malo oduska.
Svakako da cu uzeti drugu masinu, makar to bilo za mesec dana, ali ipak meni je dogorelo do nokata :)

edit: 40-50E betonska ploca :)

Poslednja izmena:
Sta da uzmem?....

Ako ti je jos uvek konfa iz potpisa, Ti4200/FX5900 bi ti pasovao savrseno, eventuialno neki 6600, al to je maximum.
Za cca 20-30-35-?€ da malo zivnes sledecih 6 meseci, jer sve ove karte su Nebo/Zemlja za MX400. A 30€ za novu konfu ti nece znaciti ama bas nista.
Dakle ne ulazi vise od 30-35€, mada vec za 20€ imas Ti4200/FX5900 i to ti je plafon za to.
PS- mozda je Ti4200 i jeftiniji od 20€, proveri.

Poslednja izmena:
AGP je svakako deo istorije što se računara tiče. Onima koji imaju stare računare i nedostatak para za kupovinu novih to svakako teško pada, ali nađe se tu i tamo nešto lepo, npr. nabasah na ASUS AGP HD3450 256DDR2 za 3.450,00 din. Tako da ako ovakva kartica (nova sa 3 god. arancije) košta ovoliko, te polovne ti4200 ili fx 5200 ne mogu koštati više od 10-tak €.

Ako si bas navalio uzmi 2600 pro 512 ddr2,ima i 2600 xt ddr3 al je skuplji.Dobro radi,moze se nesto i odigrat i da se smiris tih 7 mjeseci pa onda kupuj novo.

Za tu tvoju konfiguraciju i prepotopskog Athlona 900 je i 9550/9600pro tezak overkill tako da sve preko toga bacanje para. Ne bi smeo da platis vise od 15€ za 9600PRO.

Da se rasproda sve to + tvojih 50eur plafon i uzmes neki x2 5000+ recimo, 2gb ddr2 i neku 780g plocu koja ima sasvim pristojnu integrisanu grafiku. Kasnije kad dodjes do para, uzmes neku graficku redovnu i zavrsio si posao.

Da se rasproda sve to + tvojih 50eur plafon i uzmes neki x2 5000+ recimo, 2gb ddr2 i neku 780g plocu koja ima sasvim pristojnu integrisanu grafiku. Kasnije kad dodjes do para, uzmes neku graficku redovnu i zavrsio si posao.
Kome rodjače?!:trust:

ma nadji negde ti4200 ili neki fx5600, r9550 128bit i uzivaj cak ce ti i fear raditi na ovakvom kompu u mediumu solidno...

Sa Thunderbirdom i SDRamom... Nece brate, nece...

Uzeo sam ATI-ja :) Iako nisam bio bas za njega, ponuda samo fx5200 kartica me je odvratila od nvidia-e.
U pitanju je PowerColor 9600PRO kartica sa 256MB 128bit memorije, podesavanja su 398.3/249.8(RT 2.11) iliti 398/250(CCC) sto mu dodje na isto.
Overklii mi nikad nije bio nesto jasan ali mislim da sam donekle sad shvatio :) Poboljsanja ima, relativno sam zadovoljan, ista jace od ovoga mi ne bi nista znacilo(jacaAGP) u ovoj konfiguraciji(mozda gresim? ipak ne verujem), procesor i SDRam su zaista usko grlo, recimo kod surfovanja kao da nemam koristi od ove kartice i dalje secka ali manje, ali ipak secka(flash player u rezoluciji vecoj od 720p, dok DivX WebPlayer u isto tako 720p ferca ko lud), dalje kod starijih igara koje sam negde iskopao, GTA-SA recimo ne ide preko 15fps HALO recimo dok ne dolje do neke guzve, fifa 2005 sljaka ok itd da ne nabrajam dalje.
Dakle nije bas nesto extra ali nije ni lose, memorija zaista igra veliku ulogu, procesor isto ali sam zauzvrat dobio i stabilan sistem, nema vise zapucavanja pri startu sve je nekako bolje ali nije to-to. Jel da trazim bolji procesor :D:-devil-::p
Po prvi put sam uspeo da 3DMark 2001 poteram od pocetka do kraja i cini mi se da sam imao negde oko 4500 ili 3500, ne secam se bas ali tu je negde. Kada ukljucim RT i odem na OC tab pri detektovanj mi pokaze zuti uzvicnik uz "memory clock" i spada da je podesavanje na mimimumu, a koliko sam negde video 400/300 je po defaultu za 9600PRO. Malo bi je nategao ali po vasem iskustvu koje bi bile neke max stabilne vrednosti i cime da proveravam stabilnost. Do sada sam svoju viju testirao bas preko 3DMark-a sa scenom u holu i nikad nisam pogresio, tak sam isao na cak 33/33Mhz u plus :D sto je bilo pristojno ubrzanje.
E da i taj 4X me izgleda ***e :smoke:

Pa kad si dao pare za grafičku dodaj još par evra za ne XP 1700 ili tako nešto.Inače 9600pro treba da ide na 500/340-350 bar je moja išla stabilno pre par godina.

UPDATE:

Pomocu OC-a Ati Tray Tool-a sam dosao do ~497CS i ~341MS :)
Drzacu na 479/337, sta mislite?

Prilozi

• ATT&RT.PNG
    ATT&RT.PNG
    434 KB · Pregleda: 44
Poslednja izmena:
imam istu grafiku kod sestre na kompu i koliko se secjam catalyst je prepoznao kao 9600xt iako na kutiji pishe 9600pro

uz p4 na 3hz uvek mogu da se opustim uz CS i to mi je puna kapa. ona igra heroes of might and magic 3 - naravno da joj igra leti ahahaha

to ti je bacjo to, nemoj nishta da klokujesh bolje od toga - ne mozhe !

Vrh Dno