Šta je novo?

Nba 2k9

Stvarno bi trebali da izbace patch.

Nekada mi se desi da kada startujem igru frame rate bude oko 10 umesto 50-60, pa je potrebno da resetujem komp da bi se to dovelo u normalu. Sve ostale igre naravno rade normalno.

Takođe. Kod mene na Visti 64 radi kao sat.

@forsaken demon : Verovatno imaš problem sa sistemom ili drajverima, to nije do igre. Da je do igre, to bi ti se stalno dešavalo. Proveri koji ti se procesi odvijaju u pozadini, pa zagušuju igru. Može da se desi da disk koči (igra kupi teksture sa diska, tako da i to može da bude problem), a ne grafička.

Poceo sam da cepam sezonu sa Hornets-ima,Peja :p Stojakovic ubija sa 3 pts :d I naravno Chris Paul sa asistencijama.Ucinak 2-5,no jos se razigravaju.

Poslednja izmena:
Takođe. Kod mene na Visti 64 radi kao sat.

@forsaken demon : Verovatno imaš problem sa sistemom ili drajverima, to nije do igre. Da je do igre, to bi ti se stalno dešavalo. Proveri koji ti se procesi odvijaju u pozadini, pa zagušuju igru. Može da se desi da disk koči (igra kupi teksture sa diska, tako da i to može da bude problem), a ne grafička.

Moguće, teoretski, ali mi nije jasno zašto mi onda isto tako zahtevne igre kao što je Pure ne prave sličan problem.

Možda zato što nije desteamovana, kao NBA 2k9. A i "lek" može da proizvede probleme među kojima je i loša kalibracija džojstika, na šta se mnogi ovde žale. Ali ne i na forumu 2K sportsa...

Ja igram sa Logitech dual action padom i nemam nikakvih problema.

Zasad mi se jedino mi se ne svidja AI na Hall of Fame koji pomalo nije "posten".
Skoro svaku igru (sportske pogotovo) igram na najtezem nivou i prije mi nikad nije bio problem , ali ovde su malcice preterali.
Pa nemoguce je zaustavit napad AI , ako igras zonu sutaju trice i pogadjaju 9 od 10 , ako igras 1 na 1 odbranu idu u reket gde opet postaju ne zaustavljivi , i kao rezultat svega toga je da mi utakmica sa cetvrtinom od 12 min. ima najcecsi rezultat tipa
160 - 130 pomalo nerealno , pa ne moze se sve pogodit nesto se mora i promasit.
Pored ovog nemam vecih zamjernik osim sto neki igraci (Amari , Smith itd..) precesto i prelako izvode spektakularna zakucavanja , ali opet to je nije previse strasno ako se igra dobra odbrana.

P.S. Ako Capono iz Toronta nije medju 5 najboljih igraca u igri evo glave.Covek od 3 trice pogodi 2 i sa sasvim prosecnim igracom , a ima brz izbacaj pa ga je gotovo nemoguce blokirat.

P.S.S. Fantasticno su napravili izbacaj i skok suteve McGradiju je recimo nemoguce blokirat sut (kao i u stvarnosti) zbog njegovog viskog odraza prilikom suta , dok ce recimo igraci tipa Nash i slicno moci sutati izvana samo ako su sami inace blokada u 80 % slucajeva.

Možda zato što nije desteamovana, kao NBA 2k9. A i "lek" može da proizvede probleme među kojima je i loša kalibracija džojstika, na šta se mnogi ovde žale. Ali ne i na forumu 2K sportsa...

Stavio sam najnovije drajvere upravo sad, pa ću videti kako se ponaša. 'biga, još uvek imam želju da uzmem original, ali ko zna kada će kod nas :(

Inače, pogledajte ovaj tekst http://www.operationsports.com/feature.php?id=741 ako i vi nemate pojma kako da igrate odbranu :)

Ovi zadnji slideri za Hall of fame i 12min gde bi kao trebala da bude simulacija i nije baš neka simulacija, igrači su mnogo sporiji, mnogo zicera pod košem se promašuje, ali MNOGO. Bryant ne može koš da postigne, pre me je nervirao jer nije promašivao ali ovo sada je totalna suprotnost.

Slobodni igrači takođe mnogo promašuju, razumem kada ga čuvaju ali ovde kontru vodim i on promašuje potpuno sam ispod koša.

Ovo je možda simulacija za rezultat utakmice kada se igra na 12 min, ali sama utakmica je devojačka.

Probah i one BL slidere koji su po meni mnogo bolji, ima li još neki za probati?

Sto se tice sportskih simulacija stvari stoje ovako:Nba 2K9 pa 10 praznih mesta, pa nista...i tako dalje...

Ovi zadnji slideri za Hall of fame i 12min gde bi kao trebala da bude simulacija i nije baš neka simulacija, igrači su mnogo sporiji, mnogo zicera pod košem se promašuje, ali MNOGO. Bryant ne može koš da postigne, pre me je nervirao jer nije promašivao ali ovo sada je totalna suprotnost.

Slobodni igrači takođe mnogo promašuju, razumem kada ga čuvaju ali ovde kontru vodim i on promašuje potpuno sam ispod koša.

Ovo je možda simulacija za rezultat utakmice kada se igra na 12 min, ali sama utakmica je devojačka.

Probah i one BL slidere koji su po meni mnogo bolji, ima li još neki za probati?

Da li mozes da postavis screen sa statistikom na kraju utakmice sa Hall of fame i 12 min slajderima?

Da li mozes da postavis screen sa statistikom na kraju utakmice sa Hall of fame i 12 min slajderima?

Nisam printovao, ali rekoh da je statistički realno ali sa statistikom od konstantnih 30% poena inside i kod mene i kod kompa, nije mi dobro ono.

U suštini možda nekome ovo odgovara i to je to, meni ono nije realno da Kobe bukvalno 5 zicera zaredom ispod koša promašuje.

Nisam printovao, ali rekoh da je statistički realno ali sa statistikom od konstantnih 30% poena inside i kod mene i kod kompa, nije mi dobro ono.

U suštini možda nekome ovo odgovara i to je to, meni ono nije realno da Kobe bukvalno 5 zicera zaredom ispod koša promašuje.

Mozda mu nije bio dan :D Ja sam malo probao i stvarno mi odgovaraju slajderi.

Bah, problem sa frame rate-om koji imam je definitivno vezan za komp, a ne za igru :( Iz nekog razloga, nekad kad podignem sistem sve je OK, a nekada sve radi užasno sporo, odnosno 4 puta sporije.

Obrisao sam je. Definitivno ovo nije igra koja bi bila vredna mog nerviranja. Uzasno losa optimizacija igre. Mozda je budem instalirao nekad kad budem imao high-end zver od masine, do tada moze da zaboravi na mene. Igra koja radi na zakucanih 60fps a i dalje secka toliko da je to jednostavno vise neigrivo. Uzasan port za xboxa, sada vec mogu to da kazem. Bas me zanima kako ces ti ovo pistol da igras posto si se ti najvise i radovao ovome, a imas mnogo salbiju graficku od mene. Srecno.

Evo slucajno naleti na ovo , pa ja je igram sve na High (cak players na Ultra) na 1680*1050 bez AA i imam const.30 FPS-a pa cak i kad promenim setovanja i dalje oko 30.
Ne znam ali meni je ovo OK (istina meni je bilo dovoljno u Oblivionu 20 FPS-a ili u Supreme Commanderu 18-20) , valjda je razlog sto nikad i nisam igrao igre u 60 FPS-a jer nikad i nisam imao hardver za to.
Na kraju mozda je i tako bolje pa sada uzivam u igri , a da sam se razmazio :)D) sa tih 60 verovatno bih je pljuvao , ovako sve OK za mene.

Svaka ti cast kada mozes da igras na 30fps. Javi mi se na PP da ti dam broj jednog dobrog ocnog lekara, trebace ti. :D

Svaka ti cast kada mozes da igras na 30fps. Javi mi se na PP da ti dam broj jednog dobrog ocnog lekara, trebace ti. :D

Dosad sam igrao igre na 20 pa je 30 za mene veliki napredak (da ne govorim o prelasku sa CRT-a na LCD).

P.S. Nemoj mislit da pametujem , ali eto probaj jos jednom odigraj sat vremena pa ako ne bude valjalo otkazi.Ja kada sam pokrenuo PES 2009 prvi put cinilo mi se da steka na sve strane (60 FPS-a) a onda kasnije nista sve normalno.

P.S.S. I ljudi gde da ubacim slidere (u Save folder znam) ali gde je on.

Poslednja izmena:
@filipos
Sta ti je ovo Roaming?! Kod mene ide AppData\2k sports

@pistol
Ma igra je odlicna ali kod mene secka, ne zbog nedostatka fps-a, jer je zakucan na 60, vec igra nije tecna, koci. Lako moze da se vidi ako se npr gleda u publiku, vidi se kako secka, kao da ukoci jedan frejm pa posle sledeci ubrza da bi stigao sliku. Vrlo iritirajuce i bole oci od toga.

Poslednja izmena:
@filipos
Sta ti je ovo Roaming?! Kod mene ide AppData\2k sports

@pistol
Ma igra je odlicna ali kod mene secka, ne zbog nedostatka fps-a, jer je zakucan na 60, vec igra nije tecna, koci. Lako moze da se vidi ako se npr gleda u publiku, vidi se kako secka, kao da ukoci jedan frejm pa posle sledeci ubrza da bi stigao sliku. Vrlo iritirajuce i bole oci od toga.

Razumem.
Opet meni ne smeta ako konzolasi mogu igrat onakve igre na konzola (bez uvrede konzolasima) meni na PC-u ovakve lepo sedaju.

Dovr...Prokl..Kvragu...

Probao slidere i ne valjaju ni ovi :wall:

Istina postize se manje poena tacno onoliko koliko bi trebalo , ali problem je sledeci:

Poeni iz reketa se postizu PUNO teze , ali A.I to ne "shvata" i on i dalje forsira igru na centra koji onda igra ledjnu tehniku i neprestano promasuje sto meni omogucuje da sa pola realizovanih svojih napada pobedim A.I na Hall of Fame bez problema sa nekih 20-30 poena razlike.
Onaj tko pravi slidere treba da vodi racuna o tome kako je isprogramiran A.I. jer on se ne menja u zavisnosti od slidera (bar koliko sam ja video).

Brisem ove slidere i vracam na Default.

Dovr...Prokl..Kvragu...

Probao slidere i ne valjaju ni ovi :wall:

Istina postize se manje poena tacno onoliko koliko bi trebalo , ali problem je sledeci:

Poeni iz reketa se postizu PUNO teze , ali A.I to ne "shvata" i on i dalje forsira igru na centra koji onda igra ledjnu tehniku i neprestano promasuje sto meni omogucuje da sa pola realizovanih svojih napada pobedim A.I na Hall of Fame bez problema sa nekih 20-30 poena razlike.
Onaj tko pravi slidere treba da vodi racuna o tome kako je isprogramiran A.I. jer on se ne menja u zavisnosti od slidera (bar koliko sam ja video).

Brisem ove slidere i vracam na Default.

Ovo je problem o kome pričah malopre.

Tu nesto ne stima ako vi na hall of fame pobedjujete sa 20 razlike. Ja igram play off na all star i pobedim svaku 4-5u, a dosta dobro igram, solidno sam svladao odbranu i napad... Na utakmici od 5min po cetvrtini bude rez oko 65-65 u proseku. Ne znam kako onda na 12 moze da bude realan.

Sto se tice sportskih simulacija stvari stoje ovako:Nba 2K9 pa 10 praznih mesta, pa nista...i tako dalje...

Najzad jedan istomišljenik! :d Samo bih stavio ovako, što se tiče sportskih simulacija na PC-u:

1. NBA 2K9
...
...
...
...
6. PES 2009
...
...
...
10. PES 6
...
...