Šta je novo?

[closed] GTA IV - diskusija pre izlaska

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ti fanboy si bolji od njih? SPE jezgra na Cell procesoru? Koga briga?

Zato sto smaraju sa tim kako konzole ne mogu da izvuku bolju grafiku, Anti-aliasing i ostale bakrache... Post je bio dobronameran, zesce umara citati te "PC l33t" komentare, raspravljajte o igri nekad.. :wave: Ako vas zanima nesto o igri slobodno pitajte..

Je l' secka? :d

Kada pogazis 10 ljudi istovremeno i kad te juri gomilu policijskih kola ;) Mada ne brini, sto kaze G@W vama ce to i na Celeronu leteti bez problema... :)

Sve bi bilo ok da nisam probao Far Cry 2 i iznenadio se kako radi. Ranije sam i mislio da mi x2 nece biti dovoljan za GTA IV ali posle Far Cry 2 koji je i pored svog pljuvanja druga najlepsa igra na bilo kojoj platformi (bas me zanima sta cete sada da smislite) i koji radi jako lepo na mojoj kanti. A ovi oce Quad :zgran:.

Pa da mi je neko rekao da cu terati FC2 a GTA IV ce raditi loshe, pa nikad mu ne bi poverovao. A GTA IV grafika jeste krsh za PC pojmove. Isto kao sto je bio i SA kada se pojavio. Ali on je bar radio na 2 godine staroj masini (te daleke 2005.).

A ovi oce Quad :zgran:.

.....A GTA IV grafika jeste krsh za PC pojmove.

Quad zbog FIZIKE covece, ima jako naprednu fiziku, kako automobila tako i animacije pokreta. Gledao si filmice, svaki put drugacije padnes, nista nije predefinisano. Zaista lupas gluposti, ne znam cime potkrepljujes svoje izjave, shvati da nije ista stvar ici kroz hodnike recimo kao Dead Space, i ovako ogromni "zivi" grad koji je sve vreme ucitan u memoriju. A za grafiku mislim da se ne slaze sa tobom nijedan sajt koji je opisivao igru, jer oni shvataju kakav je ovo tip igre...

znaci , da li je grafika dobra ili losa zavisi od tipa igre, a ne od same grafike...hmmm...Ili ako je ne daj Boze ispod proseka nekom PC igracu sa malo jacom masinom, onda taj doticni igrac lupa gluposti posto niko ko je radio review te igre za konzole nije rekao da je grafika losa.
Reviewieri su fini ljudi pa uzimaju u obzir i to da su radili review za igru koja se vrti na inferiornijem hardweru od onog na PC-u pa su moda i to uzeli u obzir, kao recimo sto to uzmu u obzir i kad rade review igre za recimo PSP, pa napisu za grafiku recimo 9/10, dok bi ta ista grafika za sadasnji PC standard bila 0/10. Zato je i GTA4 za grafiku na KONZOLAMA dobio dobre ocene, a za PC ce dobiti nize, ako ni od koga drugog onda od igraca.
Videli smo smo svi kako ce nova Mafia (nadam se) izgledati. Ispada da je ta grafika predobra za taj tip igre ili mozda to ni nije taj tip igre ? :trust:

Zezanje na stranu: grafika je takva kakva je, pa ne zameramo akvarelu sto nije hiper realistican, ipak pricamo o kompJuterskoj grafici !!!
:lupko:

ma koga briga za grafiku u GTA? kome je bitna grafika neka proda bubreg i neka igra Crysis...

Ne mogu da verujem koji lik, ladno poredi FC2 i GTA, ***, drajveri vam unistise mozak...

Morate se sloziti i sa tim da ne mozete recimo da poredite kvalitet grafike u jednom Max Payne-u sa grafikom igre tipa GTA koja barata mnogo vecim prostorom i sa mnogo vise objekata, jer je scenu u Max Payne-u mnogo lakse izrendati u odnosu na GTA. A to gomila prosecnih igraca ne uzima u obzir, te onda nastaje lakrdija u izjavama i svako poredjenje gubi smisao.

Recommended System Requirements
OS: Windows Vista - Service Pack 1 / XP - Service Pack 3
Processor: Intel Core 2 Quad 2.4Ghz, AMD Phenom X3 2.1Ghz
Memory: 2 GB (Windows XP) 2.5 GB (Windows Vista)
18 GB Free Hard Drive Space
Video Card: 512MB NVIDIA 8600 / 512MB ATI 3870

E stvarno ga pretjerase sa recommended req.
Nisam znao da je 8600 i 3870 u istom rangu :D

pa kad ati nema nista ispod 3870 da tera gta :p

Videli smo smo svi kako ce nova Mafia (nadam se) izgledati. Ispada da je ta grafika predobra za taj tip igre ili mozda to ni nije taj tip igre ? :trust:

Mafia II ce imati manji grad i dosta manju slobodu od GTA, zato i moze lepsa grafika da bude. Uostalom, nikad nisam rekao da je grafika VRH, naravno da moze i bice bolje u novim delovima... a ostatak posta ti je komedija, kao i uvek... :)

Mafia II ce imati manji grad i dosta manju slobodu od GTA, zato i moze lepsa grafika da bude. Uostalom, nikad nisam rekao da je grafika VRH, naravno da moze i bice bolje u novim delovima... a ostatak posta ti je komedija, kao i uvek... :)
A kako znas da ce biti manji grad?Jako malo informacija postoji o igri.:)

Morate se sloziti i sa tim da ne mozete recimo da poredite kvalitet grafike u jednom Max Payne-u sa grafikom igre tipa GTA koja barata mnogo vecim prostorom i sa mnogo vise objekata, jer je scenu u Max Payne-u mnogo lakse izrendati u odnosu na GTA. A to gomila prosecnih igraca ne uzima u obzir, te onda nastaje lakrdija u izjavama i svako poredjenje gubi smisao.

Pa nisam poredio sa Max Payne-om, Doom 3 ili Dead Spaceom. Far Cry 2 je itekako uporediv + sto ima vecu mapu nego GTA IV. Ali sad cete vi da pricate kako GTA ima zgrade, gomilu kola i prolaznika.

GTA IV obecanja:

- na desetine NCP-eva u jednom kadru (Times Square) false
- veliki broj automobila na ulicama i saobracajne guzve false
- odlicna grafika sa velikom draw distancom false

A tu je i druga strana price, tacnije desilo se isto sto se desilo u slucaju "Morrowind protiv Obliviona". Izbaceno je:

- elementi razvoja lika koje je imao San Andreas
- avioni
- mapa je manja nego San Andreas mapa i nema ruralnih krajeva kao ni sporednih misija u malim gradicima (voznja kamiona sa prikolicom i sl.)

Sve u svemu GTA IV je GTA III sa boljom grafikom i fizikom sto predstavlja korak unazad. Ne kazem da ga necu igrati, to cu svakako i modovati ga do besvesti, ali opasno pocinju da me nerviraju razvojni timovi koji iz verzije u verziju uproshcavaju igre imesto da bude obrnuto. Nisam to ocekivao od Rockstara.

Poslednja izmena:
Pa nisam poredio sa Max Payne-om, Doom 3 ili Dead Spaceom. Far Cry 2 je itekako uporediv + sto ima vecu mapu nego GTA IV. Ali sad cete vi da pricate kako GTA ima zgrade, gomilu kola i prolaznika.

GTA IV obecanja:

- na desetine NCP-eva u jednom kadru (Times Square) false
- veliki broj automobila na ulicama i saobracajne guzve false
- odlicna grafika sa velikom draw distancom false

A tu je i druga strana price, tacnije desilo se isto sto se desilo u slucaju "Morrowind protiv Obliviona". Izbaceno je:

- elementi razvoja lika koje je imao San Andreas
- avioni
- mapa je manja nego San Andreas mapa i nema ruralnih krajeva kao ni sporednih misija u malim gradicima (voznja kamiona sa prikolicom i sl.)

Sve u svemu GTA IV je GTA III sa boljom grafikom i fizikom sto predstavlja korak unazad. Ne kazem da ga necu igrati, to cu svakako i modovati ga do besvesti, ali opasno pocinju da me nerviraju razvojni timovi koji iz verzije u verziju uproshcavaju igre imesto da bude obrnuto. Nisam to ocekivao od Rockstara.

Ono sto najvise fascinira u GTA IV, jesu gotovo filmske scene, sto i jeste ustvari poenta jedne ovakve igre. Draw distance je fantastican s obzirom na to da pred sobom imas jedan kompleksan grad. Uzeo si za primer FC2, pogledaj u cemu se sastoji draw distance, u 4 zbuna, 3 travke uzete sa glave Gustava, i terena koji izgleda kao da je rendan na Voodoo 1. GTA IV ima odlicno napucavanje, fantasticno dobru fiziku, sudari, padovi, krsh i lom su docarani odlicno (ne mislim realno, vec zvucno i vizuelno, onako kako smo navikli u holivudskim hitovima). Niko do sada u igrama nije docarao tako dobro masu ekstremiteta kao sto su to uradili u ovoj igri. Ne kazem da je to ono kako treba da bude, ali je najbolje do sada, ili jos tacnije, najmanje lose... Zato ti predlazem da izvrtis malo po youtube video zapise i vidis sta ova igra nudi, dok ne dodje i pc verzija na cerecenje, a onda daj sud.

A sto da gledam you tube klipove (koje sam davno odgledao) ako sam igrao igru oko 10-tak sati. Vi ste ti koji pricajuci bajke lazete ljude kako je GTAIV interaktivni film iako je on u stvari samo za nijansu bolji od SA (u mnogim stvarima gori). Mada tvoj komentar o FC2 dovoljno govori o tvojoj objektivnosti. Bolje kazi kako stvari stoje (ako si igrao i bez youtube komentara molim). Ako nastavis ovako bicu prinudjen da te ubacim u filipenkovu kategoriju tj. "samozvani ekpert za igre koje (ni)sam igrao".

Ako nastavite sa komentarima tipa: odlicno napucavanje, fantasticno dobra fizika i sl, bojim se da ce Rektum da se u***e od smeha :d.

Poslednja izmena:
A sto da gledam you tube klipove (koje sam davno odgledao) ako sam igrao igru oko 10-tak sati. Vi ste ti koji pricajuci bajke lazete ljude kako je GTAIV interaktivni film iako je on u stvari samo za nijansu bolji od SA (u mnogim stvarima gori). Mada tvoj komentar o FC2 dovoljno govori o tvojoj objektivnosti. Bolje kazi kako stvari stoje (ako si igrao i bez youtube komentara molim). Ako nastavis ovako bicu prinudjen da te ubacim u filipenkovu kategoriju tj. "samozvani ekpert za igre koje (ni)sam igrao".

Ako nastavite sa komentarima tipa: odlicno napucavanje, fantasticno dobra fizika i sl, bojim se da ce Rektum da se u***e od smeha :d.

Pogledaj ih ponovo, ali bez da trepces, izgleda da si svakim treptajem pogodio bas black screen ;) :D

Ono sto najvise fascinira u GTA IV, jesu gotovo filmske scene, sto i jeste ustvari poenta jedne ovakve igre. Draw distance je fantastican s obzirom na to da pred sobom imas jedan kompleksan grad. Uzeo si za primer FC2, pogledaj u cemu se sastoji draw distance, u 4 zbuna, 3 travke uzete sa glave Gustava, i terena koji izgleda kao da je rendan na Voodoo 1. GTA IV ima odlicno napucavanje, fantasticno dobru fiziku, sudari, padovi, krsh i lom su docarani odlicno (ne mislim realno, vec zvucno i vizuelno, onako kako smo navikli u holivudskim hitovima). Niko do sada u igrama nije docarao tako dobro masu ekstremiteta kao sto su to uradili u ovoj igri. Ne kazem da je to ono kako treba da bude, ali je najbolje do sada, ili jos tacnije, najmanje lose... Zato ti predlazem da izvrtis malo po youtube video zapise i vidis sta ova igra nudi, dok ne dodje i pc verzija na cerecenje, a onda daj sud.
Zavidim ti na trudu :D

Otkud ti ta informacija ? Daj link ! (tm by Nedjo)

PS nemoj mi samo ti o komediji, ja se sit urniso od smeha citajuci sta si pisao ovde :) Ne mislim u ovom tredu, nego od momenta od kad si bacio pare na ps3 i poceo da se pravdas i pljujes pirateriju

Poslednja izmena:
Otkud ti ta informacija ? Daj link ! (tm by Nedjo)

PS nemoj mi samo ti o komediji, ja se sit urniso od smeha citajuci sta si pisao ovde :) Ne mislim u ovom tredu, nego od momenta od kad si bacio pare na ps3 i poceo da se pravdas i pljujes pirateriju

Nema sanse da se setim gde sam to procitao, uglavnom nesto su ih pitali vezano za GTA IV, pa su rekli da nece biti bas ogroman grad.. (evo sad citam, izgleda da ce biti 10 kvadratnih milja, uporedite sa GTA IV, ne znam koliki je) nebitno, znam da ce igra biti fakin epic...

Sto se tice "pravdanja" opet si smesan. :) Nisam nikad trolovao kao "look at me, i have a PS3" nego nekad ne mogu da iskuliram na komentare, kao neka "mrznja" prema konzolama, mnogo smesno sve to izgleda i zvuci sa strane, odnosno kad imas i jedno i drugo. Glumite neku elitu, nesto, kao vece ste baje od drugih jer ulazete u komp? :D komedija totalna, ja jedino sto znam je da bi cekao na GTA do decembra na PC-u, (tad nisam ni imao predstavu oce li ga UOPSTE biti), dake muka mi bilo te situacije vise...

Ja ne glumim nikakvu elitu (nemam gtx 280 i slicno). Meni smetaju prazna obecanja i funjarska poslovna strategija. Znam ja da ce izaci GTA IV: SA koji ce imati sve sto ima SA ali to je lame sa njihove strane.

:d

@Boris:

Kapiram te, istripovo si da se mi osecamo kao elita sa PC-em pa otud i takvi komentari.

Poslednja izmena:
Reklo bi se da nije ni zahtevan puno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno