Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

@driver

Daleko od toga da ti ne verujem ali reci mi zasto onda barem M$ ne radi to sa svojim konzolama koje vraca sa popravke. Pa da je to ustvari bio jedini problem, manje bi ih kostalo nego da puknu 1B dolara na 3 god besplatnog servisa.

Virtual razumem. Lopuzhe ako i znaju za tu foru, nece namerno samo da bi im opet platio 50E. Evo ja imam 360 i ne daj bozhe mu se nesto desi, i donesem ga tebi. Ali ono sto ocu da kazem, ako je to taj problem, zasto vishe o tome nema na netu, zasto nema zilion topica koji glase " RROD fixed forever".

Postoji topic na jednom forumu gde ljudi koji su radili xclamp prijavljuju iskustva, ali sad nemam link, mislim da je xbox-mods ili neki od tih najjachih. Xclamp se radi vishe od godinu i po i u tom threadu mislim da ima samo jedan primer da je posle 8 ili 10 meseci zauvek riknuo, ali to je specifichan sluchaj, taj primerak je verovatno RRODovao puno puta pa je fizichki plocha oshtecena, jer nema razloga da radi toliko pa na kraju da rikne totalno zbog chipova, zato i kazem da je najbolje xclamp uraditi pre nego shto se pojavi problem a ne da se cheka RROD. U krajnjem sluchaju, ljudi to rade razlichito, nije svaki xclamp isti, nije svako mozda dovoljno spretan da to uradi, a ja ga radim drugachije nego oni tamo, jednostavno nisam nashao identichne delove koji su potrebni ali poshto funkcionishe, ne diram.

Cela fora je ultra jednostavna i kada je razumesh, potpuno je jasno zashto se RROD i svi problemi uopshte i pojavljuju, pa je jasno i da se vishe nece pojavljivati bilo kakav problem u vezi sa CPU/GPU. Ako ti znash zashto Microsoft to isto ne radi, znam i ja. Verovatno ista stvar koja je i dovela do tako velike greshke, nemarnost. Ni Microsoft ni Virtual sigurno to ne rade, imao sam dve konzole koje su bile na servisu u USA (mozda i vishe puta) i 4 ili 5 konzola koje su bile jednom ili vishe puta u Virtualu. Ove iz Microsofta kao da im nishta nije radjeno, a ove u virtualu sve do jedne prelemljen Ana chip, a xclamp ostao. U prevodu, josh nisam video konzolu kojoj je uradjen xclamp a da se vratio RROD, niti chuo za takav primer, a koliko ima konzola kojima nije uradjen a ne rade ? Mora da tu neshto ima :d

Shto se tiche pouzdanosti ovoga, ako konzola koja je imala RROD i nije htela da radi 5 minuta u dashu, sada radi 3 dana bez gashenja pod punim opterecenjem, znachi da problema sa kontaktima nema, i problema da odvodjenjem toplote nema. Poshto je to sve lepo fiksirano i nema shanse da mrda ili se olabavi, ja ne vidim razlog da to isto tako ne bude i za godinu dana ili dve godine. Jedino shto moze da se desi je da rikne drajv ili Ana chip, ali za to postoji josh jednostavniji fix, a ja na 10ak Xboxova koliko sam uradio nisam imao taj problem.

Shto se tiche cele priche po netu, pa ima je svuda, samo svega ostalog ima mnogo vishe pa treba da isfiltrirash djubre i to je razlog shto deluje da se ne govori mnogo o tome.

Poslednja izmena:
Ček ček ček, ja nisam ni znao za ovu priču...posedujem 360 mesecima i nisam imao nikakvih problema, hoćeš da kažeš da je preporučljivo odraditi xclamp fix bez obzira?

Ne kao preventivu, nego kao ispravku greshke koju je Microsoft napravio u samom dizajnu hladjenja. Ko razume zashto se RROD deshava, bice mu jasno da ne postoji imuna konzola na to sve dok je Xclamp prisutan. Ja sad ne mogu da garantujem da ce svaka da umre, ali su shanse tolike da ja ne biih mogao da spavam dok ne uradim clamp :d Da sad ne objashnjavam tehnichki deo, procesor je za plochu vezan nozicama od samo pola milimetra, shto znachi da plocha ne mora biti savijena kada se gleda golim okom, a dovoljno je savijena da spoljnje nozice nemaju kontakt sa plochom i eto RRODa ili E74 u zavisnosti koji je chip u pitanju, zato ne mogu da vidim kako neka konzola koja ima Xclamp, ma koliko hladne procesore imala, moze da radi i da nema nikakve probleme.

Btw, josh jedan detalj koji sam u medjuvremenu "otkrio". Drajv se neuporedivo manje chuje i vibrira na 8x brzini nego 12x a igre se "na oko" uchitavaju istom brzinom, bash sam pre neki dan iste igre uchitavao na obe konzole i razliku ne mogu da vidim u brzini, ali zato u buci i vibracijama je nebo i zemlja, ova 8x radi skoro ko PS3 :) Tako da preporuchujem fleshovanje na 8x prvo zbog buke, a onda zbog vibracija koje ce mozda poremetiti sam Xclamp ili fixovanu varijantu pa je vrlo moguce da je to jedan od uzrochnika. Jedna konzola mi je doshla sa potpuno olabavljenim GPU hladnjakom, mogao je da se lako rotira rukom, mada je bio u Virtualu pa su ga mozda oni zeznuli, ali moguce da je to od vibracija 12x drajva, nadam se da cu konkretno neshto otkriti na tu temu.

Poslednja izmena:
Xbox Live Primetime stiže u proljeće 2009

Microsoft virtual game show tehnologija o kojoj govori već neko vrijeme i naziva Xbox Live Primetime, odgođena je za proljeće 2009.

Kao i sa većinom stvari koje uključuju Microsoft, u pitanju je neki patch i ovaj put, Xbox 360 vlasnici će dobiti novu meni i interfejs tehnologiju koju je Microsoft nazvao “Xbox Live Experience.” Microsoft tvrdi da moraju imati “glitch-free” implementaciju nove tehnologije, tako da će morati čekati dolazak “Xbox Live Experience” na tržište.

Microsoftova objava o virtual game show tehnologiji koju naziva “Primetime” je prvi put spomenuta na E3, i od tada nismo uspjeli mnogo saznati osim činjenice da kompanija radi na njenom razvoju.

Primetime tehnologija iz Microsoft bi trebala omogućiti korisnicima da igraju jedni protiv drugih za stvarne nagrade. Odgađanje implementacije “Primetime” tehnologije će sigurno razočarati mnoge korisnike koji uzbuđeno očekuju novu tehnologiju.

Napisao David Stellmack

Poslednja izmena:
@driver

Da li si imao neki Falcon na popravci? Moj je Xbox 360 Elite verzija - crni, sa HDMIjem. koristio sam ga pola godine sporadicno, a sada je 2 meseca kod ortaka pa ga ne gasi.
Kako se Falcon pokazao?

Kako vidim po netu, imaju manje problema od zephyra i ostalih, ali potencijalni "ubica" je i dalje tu, na ebayu ima dosta pokvarenih Falcona :) Ja sam imao samo jednog od 15ak komada, prva serija. Ali ako ti radi, ne morash da dirash, samo je bitno da ne chekash nishta ako se desi RROD, vec da uradish Xclamp odmah da se ne bi oshtetilo neshto.

Poslednja izmena:
hvala na odgovoru.

Jer na xbox360 moze da se igra online?ali piratska igrica!

jer neko probao vec to?A ako ti banuju konzolu jer to samo taj jedan user banovan pa mozes da napravis drugi i odes i odigras ponovo:) ili je jednostavno banuju totalno pa nemozes vise nikada igrati?

banuju ti DVD drajv.

Ali sve igre od proshlog talasa banovanja su sada stealth patched takod da je skoro ne moguce da te uvate. Sem ako si dovoljno glup da igrash online piratsku igru koja se pojavila 3 nedelje pre zvanichnog izlaska. Chak i tada mogu da te skroz zaobidju jer im se posle onog talasa u 2007-oj odbilo o glavu jer su tako banovali par reviewers ili beta testere. Ne secam se da je neko skoro bio banovan barem od ljudi koje ja znam. Ja sam uvek igrao bez problema ali mi se ne daje 50E za live.

Imas xbox, imas piratske igre koje rade online najnormalnije (to nikad nigde nije bilo) i ne daje ti se 50e za xbox live...kakav si bre to covek? :)

Nije puno 50e za mesec dana igranja online posto xbox ima pirate za razliku od ps3 ali to je malo pe...ski uradjeno jer se placa network odnosno igranje bezveze:( trebalo bi da je dzzz kao na ps3 pa da moze lepo da se igra :)

50e je za godinu dana.

Kucali smo u isto vreme. :)

Poslednja izmena:
Nije vishe problem ni banovana konzola, moze i to da se sredi :) A shto se tiche banovanja, ko ima poslednji ixtreme firmware ne moze ni da se zezne pa ubaci "nestealth-ovanu" igru, i mislim da su shanse da te sa stealth-ovanom igrom uhvate, nula :) Mada, ja sam josh uvek na onih mesec dana besplatnog golda, a josh nishta nisam igrao online :d

Poslednja izmena:
Kako vidim po netu, imaju manje problema od zephyra i ostalih, ali potencijalni "ubica" je i dalje tu, na ebayu ima dosta pokvarenih Falcona :) Ja sam imao samo jednog od 15ak komada, prva serija. Ali ako ti radi, ne morash da dirash, samo je bitno da ne chekash nishta ako se desi RROD, vec da uradish Xclamp odmah da se ne bi oshtetilo neshto.

Ja iskreno pretrazih dosta po netu i ebay-u i nisam nasao pokvaren Xbox360 60GB Falcon koji imam - to naravno ne znači da ih nema ali izgleda da su vrlo retki

Falcon nije oznaka modela konzole da bi ga oni u aukcijama pisali pa da se tako moze steci utisak koliko se kvare. U poslednjih 15 dana sam poslao preko 1000 poruka ljudima za RRODovane konzole i sigurno trecina je bila proizvedena posle avgusta 2007, a to su sve Falconi.

Kucni u drvo da ti potraje konzola, ili uradi xclamp da ne mislish na to :)

Stigla mi je konzola, kako da znam da nije Liteon mada su male sanse :)

Evo sad vidjeh MFR date 2007 - 11 - 03 Koliko je "dobar" ovaj datum? :) Znam da vjerovatno nije Liteon drive srecom, al koje su sanse da bude Falcon?

Edit: 203w :(

edit2: na napajanju pise 175w tako da je ipak Falcon :) Vidjeh sad na jednom sajtu da je nebitno sta pise na konzoli, bitno je na napajanju

Poslednja izmena:
E sad mogu li da koristim bilo koji transformator 220-->110, koje jacine itd?

Ovo pise na adapteru od napajanja

Input AC: 100-127v ~ 4.7A 47-63Hz
Output DC: 175W MAX

Poslednja izmena:
E sad mogu li da koristim bilo koji transformator 220-->110, koje jacine itd?

Ovo pise na adapteru od napajanja

Input AC: 100-127v ~ 4.7A 47-63Hz
Output DC: 175W MAX

ista pricha ko kod mene, pa sam ja lepo naruchio adapter preko neta (oko 15e me kosto) iz UK jer nisam hteo da se jebavam sa transformatorima i radi sve kao sat

Kakav si to adapter naruchio za 15e ?

sto posto neko rasprodavao sve od rrod-ovane kutije

ista pricha ko kod mene, pa sam ja lepo naruchio adapter preko neta (oko 15e me kosto) iz UK jer nisam hteo da se jebavam sa transformatorima i radi sve kao sat

Predpostavljam da je to adapter od Xboxa za evropsko trziste? i 175w je? Dajte neki site narucicu odmah :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno