Postoji topic na jednom forumu gde ljudi koji su radili xclamp prijavljuju iskustva, ali sad nemam link, mislim da je xbox-mods ili neki od tih najjachih. Xclamp se radi vishe od godinu i po i u tom threadu mislim da ima samo jedan primer da je posle 8 ili 10 meseci zauvek riknuo, ali to je specifichan sluchaj, taj primerak je verovatno RRODovao puno puta pa je fizichki plocha oshtecena, jer nema razloga da radi toliko pa na kraju da rikne totalno zbog chipova, zato i kazem da je najbolje xclamp uraditi pre nego shto se pojavi problem a ne da se cheka RROD. U krajnjem sluchaju, ljudi to rade razlichito, nije svaki xclamp isti, nije svako mozda dovoljno spretan da to uradi, a ja ga radim drugachije nego oni tamo, jednostavno nisam nashao identichne delove koji su potrebni ali poshto funkcionishe, ne diram.
Cela fora je ultra jednostavna i kada je razumesh, potpuno je jasno zashto se RROD i svi problemi uopshte i pojavljuju, pa je jasno i da se vishe nece pojavljivati bilo kakav problem u vezi sa CPU/GPU. Ako ti znash zashto Microsoft to isto ne radi, znam i ja. Verovatno ista stvar koja je i dovela do tako velike greshke, nemarnost. Ni Microsoft ni Virtual sigurno to ne rade, imao sam dve konzole koje su bile na servisu u USA (mozda i vishe puta) i 4 ili 5 konzola koje su bile jednom ili vishe puta u Virtualu. Ove iz Microsofta kao da im nishta nije radjeno, a ove u virtualu sve do jedne prelemljen Ana chip, a xclamp ostao. U prevodu, josh nisam video konzolu kojoj je uradjen xclamp a da se vratio RROD, niti chuo za takav primer, a koliko ima konzola kojima nije uradjen a ne rade ? Mora da tu neshto ima :d
Shto se tiche pouzdanosti ovoga, ako konzola koja je imala RROD i nije htela da radi 5 minuta u dashu, sada radi 3 dana bez gashenja pod punim opterecenjem, znachi da problema sa kontaktima nema, i problema da odvodjenjem toplote nema. Poshto je to sve lepo fiksirano i nema shanse da mrda ili se olabavi, ja ne vidim razlog da to isto tako ne bude i za godinu dana ili dve godine. Jedino shto moze da se desi je da rikne drajv ili Ana chip, ali za to postoji josh jednostavniji fix, a ja na 10ak Xboxova koliko sam uradio nisam imao taj problem.
Shto se tiche cele priche po netu, pa ima je svuda, samo svega ostalog ima mnogo vishe pa treba da isfiltrirash djubre i to je razlog shto deluje da se ne govori mnogo o tome.