Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Sa ovim snizenjem 360 jeste apsolutno najbolja konzola za kupovinu prema cena-dobijeno. Arcade paket me nov izadje 110 evra kad ga doteram iz inostranstva a toliko izadju dve igre za ps3. Jedini je zez lite-on citac ali za te pare se isplati uzeti makar zbog dzojpeda i hdmi-ja :) . JEdnostavno, sa ovim snizenjem xbox jeste best buy a sony ako zeli da uhvati prikljucak pa nek i on snizi cene ili nek gleda kako ostaje iza wiija i 360-ke i u mesecnim prodajama.

Ps3 je najbolja multimedijalna masina ali ne preko duplo bolja kolika je razlika u ceni.

Sa ovim snizenjem 360 jeste apsolutno najbolja konzola za kupovinu prema cena-dobijeno. Arcade paket me nov izadje 110 evra kad ga doteram iz inostranstva a toliko izadju dve igre za ps3. Jedini je zez lite-on citac ali za te pare se isplati uzeti makar zbog dzojpeda i hdmi-ja :) . JEdnostavno, sa ovim snizenjem xbox jeste best buy a sony ako zeli da uhvati prikljucak pa nek i on snizi cene ili nek gleda kako ostaje iza wiija i 360-ke i u mesecnim prodajama.

Ps3 je najbolja multimedijalna masina ali ne preko duplo bolja kolika je razlika u ceni.

Gde bre 110 evra da te izadje.Doteraj ga za meni za 150 i castim te 40 evrova,jel moze?

Gde bre 110 evra da te izadje.Doteraj ga za meni za 150 i castim te 40 evrova,jel moze?

http://www.pocket-lint.co.uk/news/n.../Sainsburys-selling-Xbox-Arcade-pound99.phtml

Na to imas povracaj pdv-a od 15% tj 15 funti te sve izadje 85 funti tj 109 evra. VErovao ili ne ima i povoljnije al je to za lokalne zitelje- kupovinom odredjenim kreditnim karticama imas 10% popusta pa imas i 15% za zaposlene, a ima solidnih ponuda i u bliskoj nam nemackoj. Ako imas nekoga ko dolazi iz neke vece zapadnoevropske zemlje i moze da ti dotera konzolu reci pa cu da ti sinem na u2u koja je najbolja ponuda za tu zemlju... ***a, ko ume njemu dvije, ko ne ume placa lokalnim derikozama :D

Doteraj ga i meni :p

anyway, jedno pitanje. dal se u taj arcade moze ugraditi HDD i koliko je to isplativo, i da li on ima neki chitach kartica, nesto slichno tome, gde mozes pospremiti podatke i save-ove?

Doteraj ga i meni :p

anyway, jedno pitanje. dal se u taj arcade moze ugraditi HDD i koliko je to isplativo, i da li on ima neki chitach kartica, nesto slichno tome, gde mozes pospremiti podatke i save-ove?

Hard disk mozes kupiti odvojeno (prikljucuje se na zadnju stranu konzole) ali su papreno skupi (barem novi). Mislim da moze samo hard disk predvidjen za Xbox tj. onaj koji dolazi u kutiji sa posebnim adapterom za prikljucenje.

Xbox sigurno podrazava memorijske kartice koje sluze za save-ovanje (izmedju ostalog) ali da li moze bilo koja ili samo ona koja ima oznaku Xbox e to ne znam.

Koliko mi je poznato hard disk kod Xbox ne sluzi nicemu (ako su ti igre bitne) jer se sve ucitava sa dvd-a.

Neka me neko ispravi ako sam nesto lupio jer ipak nema Xbox vec samo pisem ono sto sam procitao.

Poslednja izmena:
imam varijantu da uzmem xbox360, onaj bez harda, polovan. kako da znam koji drajv je unutra i dal ga je moguce fleshovati?(prodavac ne zna). ajd molim vas brz odgovor, da znam dal da uzimam ili ne.

Poslednja izmena:
Ako je proizveden do februara 2008, moze da se fleshuje. Imash nazad MFR date..

Ima dosta priče po netu oko instalacije igara na hd, evo jednog linka sa nekim zanimljivim snimcima na tu temu:
http://www.talkxbox.com/forum/showthread.php?t=13392
E, sad je pitanje da li disk mora da bude u konzoli i posle instalacije ili se i to rešava nekim hackom? :)

Imas par firmi koje rade DVD za Xbox. Razlike se vide na fioci/tray. Samo treba da nadjes sliku na netu gde se uslikane sve cetiri fioke.

Ovde su tri drajva (Samsung, Hitachi, Benq)

http://www.llamma.com/xbox360/Xbox_360_DVD_Drive_Comparison.htm

Problem je sto Benq fioka/tray izgleda isto kao i Liteon

Nije ni to problem evo upustvo na youtube-u
http://www.youtube.com/watch?v=1efUdBAlSXM

Poslednja izmena:
svi ostali drajvovi sem lajt on-a mogu da se fleshuju?

Imam varijantu da uzmem: Xbox core system(bez harda), napravljen pred kraj 2005., znachi jedan od prvih, ne fleshovan, za 150e. ja kontam da je to ok ponuda, i kako ste rekli taj 100% ima drajv koji mogu flashovati.

Mishljenja?

Ako radi, posle uradjenog xclampa ima da ti traje 100 godina :)

moracesh to da mi prevedesh na neki razumljiv jezik! :D(tipa shta je to, kolko to koshta, i gde mogu u novom sadu to da uradim :p)

1. Driver nabavio xbox 360
2. igrao GTA 4 na njemu 4-5 sati
3. traži i Dead Space
4. jovus nabavlja xbox 360

5. kuda ide ovaj svet:zgran:

:/ ima tolko multiplatform igara koje nisu vredne da dash 30-50e za njih da bi ih igra na ps3, a opet su vredne da ih sprzhish na 100-din disk. plus naravno fable 2, crackdown i dead rising.. ove druge dve sam oduvek zeleo da igram na ps3, al nema ih :(

Stize mi preksjutra. Niti znam datum proizvodnje, niti koji je drive unutra, nista. Jedino znam da je Falcon jer su valjda sve Arcade verzije falconi.

Krenuli su izgleda i jasperi od pre nedelju dana da se pojavljuju.

bila je buva i pre mesec dana, i need to see pics :)

@BitrAtE

Imam ti ja poznanika u NS koji ce ti to mnogo jeftinije uradit,znaci ako uzmes
arcad verziju kod njega dobijas u njoj zamijenjen BENQ-u LITE ON drajv sa Samsung drajvom, falcon plocu i godinu dana garancije i to za 260e.Naravno konzola je nova kao i zamijenjeni drajv.

Ako osh javi se na PM da ti posaljem podatke za kontakt.

Mozes da posaljes i meni na PM?

Unapred zahvalan

Kako znash da se ne greje, merio si toplomerom ? :)

Nije fora uopshte u grejanju, vec u chinjenici da sve dok imash Xclamp shanse su velike da ce se desiti neki od problema, ne samo RROD. Postoji i 2 crvena svetla "of death", ili samo jedno aka E74 i nekoliko drugih E greshaka, pa recimo konzola normalno radi, chuje se zvuk ali nema slike, itd. Sve je to uzrokovano loshim dizajnom Xclampa. I shto je najgore, Virtual i zvanichni Microsoft servis u USA to ne pipaju uopshte, pa se zato ljudi vracaju po 5x kod njih. Popravio sam vec 4 konzole koje su bile po nekoliko puta u Virtualu i na kraju je dijagnoza bila "ne moze ovo da se popravi", a ovih dana cu dobiti jednu koja je bila u nekoliko servisa i niko nije mogao da je uradi, i ako to uspe, nema koja nece :)

Fora je u tome da je Xclamp fix najsigurniji kada konzola radi, jer to znachi da se plocha josh nije iskrivila, tako da bih ja to uradio odmah sada odmah. Koji ti je MFR date konzole ?

Poslednja izmena:
da li morash da je podgrevash :) kad sredish na konzoli koja radi? kontam da ne poshto se nishta josh nije odlemilo.

Uglavnom ne, ali nekad i to mora.

Vrh Dno