Ne znam, mislim da se mnogi suviše oslanjaju na programe slične namene, za čišćenje i "popravku" sistema. Lično koristim TuneUp 2008, ali kad bi mi on bio jedini lek, nikad ne bih smeo ležerno kao sad da instaliram bilo šta, prčkam po sistemu i koristim web i p2p bez ikakvog antivirusa, firewalla i drugih usporivača moje konekcije i sistema

. TuneUp mi služi samo da što više oduži momenat kada moram da ubacim hiren's boot cd i pregazim nortonom. I iako je taj image jako detaljno podešen, instalirano sve što treba, utweakovano... za to vreme (obično par meseci) se na sistemu nakupi dosta korisnih promena (koje još nisu ughostovane u onaj image), pa mi se nikako ne mili da to radim, a instalacija od nule... ne smem ni da pomislim. To nisam uradio 3 godine, više ni ne znam šta mi je sve i gde uštelovano po sistemu, a svaka sitnica mi znači. Lepo kaže Dandy:
Eh da je 20 minuta...
Meni treba barem dve nedelje da ponovo sve instaliram i podesim kako mi odgovara.
Da bi neku promenu (podešavanje, program) ughostovao u sistem, potrebno je da prođe višemesečno testiranje bez negativnih ocena. Imam spisak korisnih promena, pa kad vraćam image, uradim sve to pa presačuvam.
Sad znam da masa ljudi često menja hardver, a mnogima su i default podešavanja windowsa dovoljna i koriste svega nekoliko programa, ja pričam u svoje ime. Meni je ghost način održavanja najbrži, najsigurniji i najbezbolniji. Ne menjam ovaj image sve dok koristim istu matičnu.