Šta je novo?

Preporucite mi NAJBOLJI registry program

RegSupreme Pro + NT Registy Optimizer

ubedljivo najbolja kombinacija!

Ja koristim CCleaner i od skoro Advanced WindowsCare. (Oba Free).

ne postoji program koju u potpunosti sve izbrise zato ti lepo instaliraj novi windows i problem resen!

freemind, imam ja za tebe resenje problema.
Ranije se pojavio jedan uninstall program koji radi bas ono sto ti hoces. On se instalira i stoji u memoriji stalno i prati promene koje se desavaju na kompjuteru, registruje kad se pali instalacija i onda prati registry i disk. Tako on bukvalno zna sve promene koje su se desile na kompjuteru od instalacije nekog programa pa do kraja installa. Kada pozelis da uninstalliras, pozivas taj "nas" uninstall program i on brise sva moguca ***** koja je instalirani program ostavio. Jedini problem je sto malo usporava komp, doduse to je bilo u vreme pentium2, mozda se sad i ne oseti...

Samo treba na google naci kako se zove taj program i skinuti najnoviju verziju. To tebi ostavljam :)

Nije dovoljan ccleaner, iza njega uvek ostane nesto za eusing free registry cleaner.
Eusing je čista prevara... Poteraj ga nekoliko puta uzastopce pa ćeš videti, on stalno prijavljuje iste reg ključeve, tj. one koje odmah po brisanju Win automatski ponovo kreira. Tako samo stvara utisak da nešto važno radi, a ne radi ništa važno.

Ja koristim CCleaner i TuneUp. Pošto ova ista Win instalacija radi boga pitaj otkad, čito da mi ništa nisu uništili.

Iliti jv16 Power Tools, isto shto i RegSupreme Pro samo sa vishe opcija.:)

Da, jv16 Power Tools je all-in-one... isto za preporuku :)

Subjektivno, imam utisak da NT Registry Optimizer bolje radi optimizaciju pa sam zbog toga naveo RegSupremePro + NT Registry Optimizer...

Ne znam, mislim da se mnogi suviše oslanjaju na programe slične namene, za čišćenje i "popravku" sistema. Lično koristim TuneUp 2008, ali kad bi mi on bio jedini lek, nikad ne bih smeo ležerno kao sad da instaliram bilo šta, prčkam po sistemu i koristim web i p2p bez ikakvog antivirusa, firewalla i drugih usporivača moje konekcije i sistema :). TuneUp mi služi samo da što više oduži momenat kada moram da ubacim hiren's boot cd i pregazim nortonom. I iako je taj image jako detaljno podešen, instalirano sve što treba, utweakovano... za to vreme (obično par meseci) se na sistemu nakupi dosta korisnih promena (koje još nisu ughostovane u onaj image), pa mi se nikako ne mili da to radim, a instalacija od nule... ne smem ni da pomislim. To nisam uradio 3 godine, više ni ne znam šta mi je sve i gde uštelovano po sistemu, a svaka sitnica mi znači. Lepo kaže Dandy:
Eh da je 20 minuta...
Meni treba barem dve nedelje da ponovo sve instaliram i podesim kako mi odgovara.
Da bi neku promenu (podešavanje, program) ughostovao u sistem, potrebno je da prođe višemesečno testiranje bez negativnih ocena. Imam spisak korisnih promena, pa kad vraćam image, uradim sve to pa presačuvam.
Sad znam da masa ljudi često menja hardver, a mnogima su i default podešavanja windowsa dovoljna i koriste svega nekoliko programa, ja pričam u svoje ime. Meni je ghost način održavanja najbrži, najsigurniji i najbezbolniji. Ne menjam ovaj image sve dok koristim istu matičnu.

gadjan, sve mi se cini da ces vrlo uskoro da menjas masinu s obzirom na starost, a onda ... buahaha

no, stvarno, ima li leka da se image sa jedne masine prebaci na drugu uz neku promenu image? koliko znam, fajl hal.dll se razlikuje, tj. specifican je za amd i intel platforme, mozda jos i za chipsetove.. Pa, sad, da li moze nekako da se promeni hal.dll unutar image i onda sve bude ok?

Ili mozda moze da se napravi unattended instalacija umesto image, pa kad se ona posle ponovo instalira, valjda se i drajveri i hal.dll menjaju s obzirom na masinu. Ustvari, drajveri treba da se instaliraju kao pri prvoj installaciji. Ne znam tacno kako ovo ide, ali tako nekako bese...

Poslednja izmena:
Ne menjam ja ni mašinu ni xp skoro (bar još par godina), osim ako matična crkne. Po pitanju hardvera nisam uopšte zahtevan, ali zato za sve drugo... mak na konac.
Ako bih promenuo hard, selio bih sistem, ali sa promenom matične ne verujem. Prvenstveno što ne znam da li je moguće i koliko je pouzdano. Nikad nemam poverenja u nešto što ne poznajem u prste.

Moj hroničan problem je to što je teško i zamisliti do koje mere je moj Windows promenjen u odnosu na fabrički. U više navrata sam zaključio da mi od nule do "e, ovo je ono što mi treba" potrebno oko 7-8 meseci (razume se, u nekom normalnom ritmu života i rada, ne da po ceo dan sedim i štelujem windows).

U svemu tome najveći problem je to što ja često nemam pojma kako sam nešto uradio, ponekad ne znam ni da sam nešto uradio. U principu, ja kad naiđem na problem izuzetno temeljno proučim i literaturu i dokumentaciju, rešim problem i na to sasvim zaboravim. Elem, kad instaliram Windows onda svaki čas uočavam da stvari nisu kakve sma navikao da budu i tada počinje mukotrpno traženje kako nešto promeniti, podesiti... Zato reinstaliram Windows samo kad moram.

Ovaj Windows je, koliko se sećam, instaliran negde u martu 2005... to je bilo pre tri i po godine, ko da se seća šta je tu sve podešavano i štelovano.

Ponekad to moje održavanje starog Windowsa postaje baš fanatizam, ja zaista mislim da ako se dovoljno zezam mogu svaki problem da popravim i da jednu istu instalaciju držim bukvalno beskonačno. Jednom sam rešavao problem na Windowsu puna 22 sata bez prestanka (i rešio, naravno). Najveći deo vremena je otišao na traženje makar jednog jedinog hinta gde bi problem mogao da bude. I na celom Internetu sam našao samo jedan, koji se odnosio na prastari NT3, ali mi je i to bilo dovoljno da rešim jedan od tri tada istovremeno prisutna problema.

Poslednja izmena:
Moj hroničan problem je to što je teško i zamisliti do koje mere je moj Windows promenjen u odnosu na fabrički.
U svemu tome najveći problem je to što ja često nemam pojma kako sam nešto uradio, ponekad ne znam ni da sam nešto uradio. U principu, ja kad naiđem na problem izuzetno temeljno proučim i literaturu i dokumentaciju, rešim problem i na to sasvim zaboravim.
Sama suština onog što sam hteo da kažem, tačno tako i ja razmišljam. Jedino rešenje problema vidim u ghostu jer je nemoguće sve popamtiti i podesiti odmah po reinstalaciji + instalacija svih korisnih programa i podesxavanja istih...
Nego tek kad se u radu javi ponovo isti problem, onda se setiš po podesiš, ili još gore ne setiš kako se nešto radi, po ponovo bunarenje po netu "gde li sam ono video to i to...". A dupli posao i neefikasnost ne podnosim ni na računarima ni u bilo kom drugom poslu.

Sama suština onog što sam hteo da kažem, tačno tako i ja razmišljam. Jedino rešenje problema vidim u ghostu
Da, jedino ghost. Ali problem je to što em ne uspevam uvek da odredim kad je prvo vreme za ghost (onaj prvi), em radim kopiju particije relativno retko. I sad, evo rasturi mi se Win... Skoro da ne znam je li veći posao da krenem od nule ili da vratim image od pre 3-4 meseca. Verovatno je ovo drugo ipak manji posao, ali izgleda da je jedina prava stvar da se image radi relativno često.

Sećam se, pod Win98 sam instalirao nešto što je u tooltipu davalo info o mp3 pesmama, dimenzije grafičkih i video fajlova... Ja sam bio potpuno ubeđen da je to funkcija Win98, dok nisam reinstalirao sistem. Tad sam video da to ne postoji u win98 i trebalo mi je nekoliko dana mukotrpnog traženja i isprobavanja da pronađem pomoću čega sam ono sa tooltipovima napravio.

Poslednja izmena:
Da, jedino ghost. Ali problem je to što em ne uspevam uvek da odredim kad je prvo vreme za ghost (onaj prvi), em radim kopiju particije relativno retko. I sad, evo rasturi mi se Win... Skoro da ne znam je li veći posao da krenem od nule ili da vratim image od pre 3-4 meseca. Verovatno je ovo drugo ipak manji posao, ali izgleda da je jedina prava stvar da se image radi relativno često.

...

Ghost jeste final solution... al mislim da nije previshe prakticno, kad su neke manje brljotine u pitanju (a narocito kad image nije odradjen u "pravo vreme")

Ni ja ne vraćam image češće od 3-4 meseca, samo zapisujem u notepad bitne stvari tokom tog perioda. A poređenje ghost metoda sa instalacijom od nule mi dođe ko igranje heroja ili diabla 1 naspram stare sega konzole. Tamo kad nešto za****š, sve ispočeta, što ume jako da potraje, a em sporo, em dosadno jer po ko zna koji put radiš jedno te isto, a u Heroes 2 i Diablo 1 (Inače dve najbolje igre ikada :)), lepo kad sam ja spreman i zadovoljan dosadašnjim učinkom, save (checkpoint overavanje :)) i uvek se vraćaš na identično stanje. Takvim sistemom samo napreduješ, a ne korak napred, dva nazad.
Dobra paralela, a? :D

Mada... Kad god se desi da reinstaliram Windows ja kažem "WOW! Kako ovo sad brzo radi, baš sma lud što to nisam uradio ranije".

U stvari, ovih dana razmišljam da reinstaliram Win. Nemam neki specijalan razlog (zapravo imam, sistemska particija mi je odavno prepuna, da ne koristim NTFS kompresiju odavno ne bih imao gde da stavljam). Ako krenem s tim, napraviću kopije svih stvari čija s ekonfiguracija relativno lako može kopirati i svež ghost, pa ako mi se smuči od nule vratiću ghost.

Pitanje vezano za CCleaner. Zasto nema dugme Update nego moram skidati novu verziju i zatim pokretati instalaciju? I da li pre nove instalacije odraditi uninstall?

Nazad
Vrh Dno