pa stisni alt+enter
Igra je odlicno odradjena kada je to u pitanju ali NI JEDNOM nisam uspeo da ranim nekoga i da drugi lik dodje da mu pomogne iako sam sinoc 3 sata igrao samo sa snipom. Cak mi se jednom desilo da sam rascepao nekom koleno a taj lagano nastawio da trci a kasnije jos nakon 2 hica u podkolenicu, pao je mrtaw kao da sam ga gadjao u glawu
Вероватно сте приметили да је један од ликова који се може водити шиптарски терориста!!!
Вероватно сте приметили да је један од ликова који се може водити шиптарски терориста!!!
Bilo koja setovanja, bilo koja rezolucija.
Meni nece da otvori igru u full screen.
Jel imao jos neko ovaj prob. ?
P.S Nemam maximize na tab-u, na alt+enter mi izbaci iz igre.
Kada sam prvi put pokrenuo igru na def. bila je u full screen, kad sam namestio kontrole i grafiku ovako ( vratim grafiku na def. kao i prvi put, isto ..)
Ako stavim npr, 800x600 isto je samo je ovaj ekran jos manji ..
A o ovoj tvojoj izjavi "ako neko u buducnosti uzme ovaj endzin da u njemu nesto pravi i onako svojski zasuce rukave u nameri da odradi nesto ambiciozno u grafickom domenu, bez problema moze da izradi igru koja ce da izgleda jednako dobro kao Crysis samo sto ce ista barem jedno dva puta bolje da sljaka" stvarno nema sta da se kaze. FC2 radi toliko bolje koliko losije izgleda. A zaista izgleda osetno losije. Zamisli samo kada tek neko "svojski zasuce rukave" i iscedi potencijal iz CryEngine2-ojke.
...
A mogu to da ti kazem i ovako. Da su Far Cr 2 izradili identicno ovako kakav je sada samo u CryEndzinu 2 siguran sam da bi ista barem 2 puta losije radila i time je sve receno sto se mene tice......![]()
Iz kog ugla ti posmatras na stvari pa si to procenio da igra izgleda osteno losije... Ja sam govorio o mogucnostima endzina a ne o lepshe izradjenim modelima za igru i tome slicno. Ako uporedish depth of field, sun shafts, volumetric lights ili vol. smoke, fiziku i jos par slicnih efekata koje imash u obe igre stvar je vishe nego jasna. Znaci nemoj da se primash na teksture i na nesto veci broj poligona koje ima Crysis kao i lepshe modelovane objekte i karaktere, jer to i jeste i nije toliko vazno. Tacnije kad su perfomanse u pitanju, teksture i nistu toliko bitne a poligoni mogu da budu, samo vic je u tome sto u Crysis-u nisu poligoni problem vec razni efekti i filteri, sto ukazuje na to da sam endzin nije bas vrhunski napisan... a mozda je i sama igra bila lose optimizovana, mada mislim da nije to toliko problem vec ovo prvo i to tvrdim zato sto je u warheadu, redukovan distace draw (znaci poligoni) da bi se kompenzovalo filtriranje koje je inace ubitacno zahtevno...
A mogu to da ti kazem i ovako. Da su Far Cr 2 izradili identicno ovako kakav je sada samo u CryEndzinu 2 siguran sam da bi ista barem 2 puta losije radila i time je sve receno sto se mene tice...
S druge strane u ovom endzinu u kome je izradjen FC2 sve to sljaka kako treba i bez osetnijeg uticaja na frejm rejting i to je veeeeliki plus ako mene pitash... Zapravo mozemo reci da je to upravo ono sto Crysis nije imao kada je izasao, znaci nije bio igriv, a to je jako bitna stvar o cemu svedoce i neki podaci o najprodavanijim igrama ove i prosle godine (pogledaj gde se tu nalazi Crysis, takodje vidi i ovaj jer to se broji a ne samo ocena za naj igru, naj endzine i tome slicno). No da se vratimo na FC2. Prakticno ono sto mu nedostaje su bolje odradjeni modeli pre svega i mozda tu i tamo ponegde poneka bolje izradjena tekstura i stvari bi bile vishe nego poravnate i to je ono na sta sam ciljao u mom predhodnom kometaru... a to je veruj mi minimum minimuma koji moze bez problema da se napravi. Ovde su stvari morale da budu redukovane zbog koncepcije... Da su pravili igru kakvu smo svi mi ocekivali, znaci igru koja ima gameplej kocept kakav je imao originalni Far Cry, verujem da bi igra poligonski bila kud i kamo opterecenija ili bogatija ako bas hoces... Ali to nije ovde bila ideja pa samim tim ni slucaj... Zapravo cini mi se da je namera autora bila da igra ima upravo ovakakv pomalo cartoonish izgled kakav je i imao originalni FC.
A sto se tiche CryEngina 2 mislim da je sve iscedjeno sto je moglo da se iscedi iz njega i to smo videli kako radi, tako da ti to necu ni komentarisati... Mislim ok je sve to, ali proslo je sasvim dovoljno vremena za sta je bilo potrebno da se izradi i pojavi nesto sto je bolje... i ono ako ne komplet bolje onda zasigurno makar u nekim domenima...
BTW, hvala za info o Far Cry-ju i Crytek-u... Inace ne smaram se takvim informacijama ko je koga i ko je kome tu doshao i zasto, tako da nije ni cudo sto nisam bio upoznat sa nekim detaljima i nema tu niceg neobicnog... Vishe me zanima da protalashkam i vidim sta je ko od njih napravio ako me razumesh i ako mogu da jos nesto usput i naucim... Sve preko toga naravno moze, ali mi nije nimalo bitno...![]()
*** Gorane odakle ti živaca toliko :d
Lik je sluzio u JNA, a onda se devedestih pridruzio OVK. Josip Nesto.na cemu si ti, daj i meni malo
Slazem se sa ovim. I meni braon tonovi mnogo vise doprinose atmosferi nego plasticno-fluorosentni tonovi u Crysisu.Inace, atmosfera koju prave rano jutro, pre podne, posle podne, predvece i to - fenomelnalno. Jes, kriza bolje izgleda u dosta oblasti, ali sun shafts, volumetrici atmosfere itd - FC2 je za koplje iznad.
Bez uvrede, ali Vlado kao da si pao s MarsaMoraćeš malo da se potrudiš da nam objasniš kako je to Dunia kvalitetniji engine od Cry Engine 2, ali nije dovoljno da par funkcija nabrojiš na engleskom... čak i da se uzme u obzir da je razlika između izdavanja igara čitavih godinu dana što je u IT-u jako dug period (jer, Far Cry 2 ima bolju grafiku od Far Cry 1, to i nije toliki problem, s obzirom na pet godina razlike između igara). Misliš da u međuvremenu Cry Engine 2 nije napredovao? Svako ko se iole razume u realtime 3D grafiku i ko je imao iskustva sa maksimumom koji pružaju oba engine-a (bar ako posmatramo šta je implementirano kroz njihove aktuelne predstavnike), rećiće ti koje prednosti na polju fizike, grafike i simulacije uopšte ima Crysis u odnosu na Duniu.
Gx-x; je napisao(la):Inace, atmosfera koju prave rano jutro, pre podne, posle podne, predvece i to - fenomelnalno. Jes, kriza bolje izgleda u dosta oblasti, ali sun shafts, volumetrici atmosfere itd - FC2 je za koplje iznad. Sunshafts u krizi su jedva primetni, a ovde ti uticu na raspolezenje (malo preuvelicavam)
Evo kako ovaj endzin "radi" depth of field![]()
Bez uvrede, ali Vlado kao da si pao s MarsaMoraćeš malo da se potrudiš da nam objasniš kako je to Dunia kvalitetniji engine od Cry Engine 2, ali nije dovoljno da par funkcija nabrojiš na engleskom... čak i da se uzme u obzir da je razlika između izdavanja igara čitavih godinu dana što je u IT-u jako dug period (jer, Far Cry 2 ima bolju grafiku od Far Cry 1, to i nije toliki problem, s obzirom na pet godina razlike između igara). Misliš da u međuvremenu Cry Engine 2 nije napredovao? Svako ko se iole razume u realtime 3D grafiku i ko je imao iskustva sa maksimumom koji pružaju oba engine-a (bar ako posmatramo šta je implementirano kroz njihove aktuelne predstavnike), rećiće ti koje prednosti na polju fizike, grafike i simulacije uopšte ima Crysis u odnosu na Duniu.
Wild Boy je napisao(la):Meni lici na blur of field
G@W je napisao(la):Ovaj engine nije tehnicki superiorniji od Cry2Engina ali zato radi bar tri puta bolje.
Pa naravno, ovde se koristi ona matora NFS fora- gde god treba da mude motion blur-a, stavi samo blur...s tim dodatkom da ovde to vazi i za DoF
Kad se da u sprint, u ovoj igri mi to izaziva bol u glavi i mucninu, bukvalno.Moram da trcim zmureci :d
Pa, zato sto i tri puta losije izgleda...iiiiii zato sto iscrtava tri puta manje stvari![]()
Svarno sam mislio da ces napisati nesto pametnije. Da si citao moj post (kao sto nisi) primetio bih da ja imam kantu od kompa i grafiku u ovoj igri posmatram iz mog ugla (kako izgleda i radi kod mene). Ako namestim Krajzis da ima ovakvu grafiku ja dobijem 3 FPS. Jel ti sad jasno sta sam hteo reci?
Edit: Sprint ti izaziva bol u glavi zato sto i jesi bolestan (ne ti, nego tvoj lik).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari