Šta je novo?

Nba 2k9

U "Games" će stići ko zna kad.
Iz inostranstva će stići samo ako cariniku to ne bude zanimljivo, pa ne mazne to. A to je lutrija.
Preko Steam-a je već zanimljiva solucija. Imam ortaka sa PayPal-om, platim mu 20$ (oko 1.200 dindži), u Steam folder ubacim već skinut NBA 2k9 da pomisli da sam već sve downloadovao, dobijem ključ i uživanje može da počne. ;)

Šuška se šuška da su je neki kinezi vec crackovali :) , ali posto je sad u Kini duboka noc (ili sta ja znam) sutra bi mogli dobit cracka verziju 1.00.

Sta bi sa demo verzijom?

O Demo-u nista novo.:mad:

Mozda nece ni izaci iako su rekli da postoji i mogucnost da izadje 2-3 dana posle izlaska igre (sto je za nekih 30 minuta).

Medjutim ocekujte "onu" :d verziju vrlo brzo.Mozda je vec i izasla uglavnom vise info-a sutra verujem.

:wave:

Krs u odnosu na sta?Xbox 360 verziju,izgledaju identicno,btw nije grafika ono sto cini NBA 2K sjajnim vec gameplay.:)

Ma ok, ja sam pričao o grafici. I rekoh, ako nije gora, onda je ista kao 2K8. Dakle slažemo se. Meni čak deluje da ima nekakvog bandinga na teksturama, kao da su kompresovane... ne znam. Efekti deluju jeftinije. Pitam se da li je NBA2009 u ovom smislu bolja. Prošlogodišnje verzije su bile egal u tom smislu, mada je svakako 2K Games uradio bolju igru. Igriviju, zarazniju...

Čitajući forume 2K Gamesa i još par, a onda i komentare na PB-u, shvatam zašto je EA Games velika kompanija u odnosu na 2K Games. Ne samo što PC verzija igre NBA 2K9, koja je neverovatno tražena (da ne poveruješ), nema tamo gde je odavno izašla, nego je nema i u samoj Americi u prodavnicama. Svi su popizdeli. I umesto da je postave na STEAM da skineš igru za 20$ (što bi mnogi rado platili, pa i ja) nego ni to nisu dozvolili, pa se onda čude što ima toliko piraterije.
A noćas je samo dva sata od puštanja kineske ripovane i krakovane verzije putem torenta bilo više od 8.000 leechera. Što je najzanimljivije, većina njih su sami ameri, a mnogi kažu da ne mogu da je kupe, jer je, jednostavno, nema. Iako je izašla.
Što znači da će se u Games-u, kod nas, pojaviti nešto posle nove godine...ako se uopšte i pojavi, u šta čisto sumnjam, jer onaj NBA Live 09 baner je debelo plaćen.

Ah, da, najavili su demo za nekoliko dana. Strašno!

Poslednja izmena:
Čitajući forume 2K Gamesa i još par, a onda i komentare na PB-u, shvatam zašto je EA Games velika kompanija u odnosu na 2K Games. Ne samo što PC verzija igre NBA 2K9, koja je neverovatno tražena (da ne poveruješ), nema tamo gde je odavno izašla, nego je nema i u samoj Americi u prodavnicama. Svi su popizdeli. I umesto da je postave na STEAM da skineš igru za 20$ (što bi mnogi rado platili, pa i ja) nego ni to nisu dozvolili, pa se onda čude što ima toliko piraterije.
A noćas je samo dva sata od puštanja kineske ripovane i krakovane verzije putem torenta bilo više od 8.000 leechera. Što je najzanimljivije, većina njih su sami ameri, a mnogi kažu da ne mogu da je kupe, jer je, jednostavno, nema. Iako je izašla.
Što znači da će se u Games-u, kod nas, pojaviti nešto posle nove godine...ako se uopšte i pojavi, u šta čisto sumnjam, jer onaj NBA Live 09 baner je debelo plaćen.

Ah, da, najavili su demo za nekoliko dana. Strašno!

Steta sto sjajan programerski tim mora snositi posledice nesposobnosti menagera :(.

Demo , pah tko zna.Na torrentima jos mrvica fali do "proboja" neki tvrde da su i uspeli , tako da je istina , sjajan potencijal bude zatrpan glupostima vodstva firme.

I upravo tako kod EA je samo suprotna situacija , losi programeri i developeri igre postaju bogati i slavni zahvaljujuci Managerima i vodstvu firme koja lobira na sve strane i jednostavno drzi monopol iako ga ne zasluzuje :wall:.

Nista ocekujem da ce i neko od nas za najkasnije 3-4 dana moci napisati nesto o igri iz licnog iskustva , sigurno da to necu biti ja :d , ali zaigrat cemo je vec jednom.

POzdrav :wave:

Poslednja izmena:
Мени је најблесавије у свеопштем лудилу што је игра прво изашла у Немачкој :wall:! Па мајку му, ваљда је теже локализовати игру него је избацити за сопствено говорно подручје или мени промиче нешто :S:?

Ljudi mislim da se moze skinut "ona" verzija i nastimat da radi.

Posto ja ni u snu ne mogu skidat nista :wall: , da obavjestim one koji mogu i zele.

Idete na jedno piratsko ostrvo (znate koja mu je internet adresa :d) i tamo imate download.Uglavnom procitajte komentare ljudi¸koji su vec uspeli i uz malo truda sigurno ce da radi.

Jedino mi se cini da korisnici Viste ce ostati kratkih rukava jer izgleda da radi samo pod Xp-om za sada.

I cim neko uspe da zaigra ima da odma ovde dolazi i prica sta je video , ili mu ja dolazim na vrata sa Ak-47 :D.

POzdrav :wave:

^ totalno te podrzavam u twojoj nameri, ali meni ni u ludilu ne pada na pamet da skidam 8gb pizzu, koja je ustwari samo testo ... Dok se ponovo ne napuni i izadje friska iz rerne cekacu u redu i citati commentare ;)

Tesko ce napunjeni da izadje,oni ne barataju sa parnim zastitama.

znam da ih ta para ne dotiche, ako nekoga interesuje, nasao sam extra full pizzu sa extra dodacima, pa ono cekam dostavu veceras do 22~23 ... nadam se da cu moci da onda kazem neki svoj review! :smoke:

Da li to desifrovano znaci da ces mozda do ponoci dobit NBA 2K9 pa ces nam reci nesto vise o igri. :sceptic:

P.S. Ili sam pogresno razumeo.

Da li to desifrovano znaci da ces mozda do ponoci dobit NBA 2K9 pa ces nam reci nesto vise o igri. :sceptic:

P.S. Ili sam pogresno razumeo.

ne znam druze, trenutno sam na poslu a pustio sam Rapidno Deljenje da skida pre nego sto sam krenuo, cenim da je igra velika, oko 8gb, i da ce trajati, tako da ili veceras kasno u noc ili sutra izjutra!!!

Kao sto rekoh ako neko hoce mogu da mu posaljem linkove, sto ne vazi za tebe naoruzani, posto znam da nemash flat :(

Neverovatan propust 2K Sports-a ili vec firme koja pakuje discove,sad citam na forumu ljudi se zale sa svih strana US da nema CD-key.

Ali da sve ne bude lepo,eno nekakva online zastita,je*alo ih to nemaju online mod-a (nije da Meni treba,ali..),ali zato imaju nekakvu zastitu,a znamo da od toga nema koristit samo steti i onima koji kupe orginal. :smackbum:

Citiram sam sebe od pre 10-tak stranica , nije da se hvalim :)D) ali sam pogodio.
I kakva korist od svega ovog anti-piracy glupiranja.
Pa stavili su cenu igre na 19$ i svaka cast na tome to je nacin na koji se bori protiv piraterije , a na kraju vec cujem da je Steam aktivacija provaljena tako tko hoce piratsku kopiju i dobit ce je.

Neverovatno dva SJAJNA poteza :) o izdavanju igre za PC i o njenoj ceni poopala su nizom gresaka od Online aktivacije , preko slabog marketinga igre za PC pa do ne izdavanja Demo-a. :wall:

Bojim se da bi se sve ovo moglo lose odraziti na odnos 2KSportsa prema PC platformi (zbog njihovih GLUPIH menadzera) pa da ovo bude i zadnji 2K za PC. :(

Steta , a da ovu igru izdaje EA do sada bi je i u Ruandi igrali (i to orginal naravno).

Steta.

Poslednja izmena:
Steta , a da ovu igru izdaje EA do sada bi je i u Ruandi igrali (i to orginal naravno).

:D:D:D Zato sam ja i rekao da je EA velika firma. Ipak to više govori o odnosu 2K Games-a prema PC platformi, nego o bilo čemu drugom. Zaboraviti da odštampate (ili staviti nalepnicu) serijski broj na poleđinu kopije je nešto što je uobičajeno traljavo za Srbiju, ali za jednu veliku američku kompaniju je nedopustiv propust.
Već sad mogu da pretpostavim da će mnogi koji su nameravali da kupe original da batale tu zezanciju i bace se na pirateriju, pa će "slaba prodaja" naterati idi*tske glavonje u 2KGames da ne bude NBA 2K10 za PC sledeće godine. A sami su krivi za to. Sve se nešto plašim da će se to desiti 21. novembra kad bude izašla PC verzija GTA IV. Iako je reč o istoj izdavačkoj kući (I 2K Games i Rockstar pripadaju Take Two Interactive-u) PC GTA IV će biti istovremeno gde god oćeš.
Pa, da se ne bi desilo da kupim original bez CD-key-a, odoh u lov na "kineza", pa šta bude.

Poslednja izmena:
Sad procita nesto zanimljivo na 2Ksports/forums.

Naime Ameri su kupili igru i na kutiji im nisu dosli Aktivacioni kodovi to znamo.
E sad , 2K je trazio rjesenje koje je vrlo tesko naci , jer kako da se sada hiljadama ljudi koji su kupili igru u Americi uruce kodovi koji su zaboravljeni trajalo bi verovatno previse dugo.
Stvar se zakomplikovala kada je jedan od kupaca igre u Americi rekao da je dobio eMail od 2K gde oni kazu manje-vise "Djaba ste kupili" jer ne znaju kako popraviti gresku pa daju sjajna rjesenja kao:

1. Kupite (dodatno platite) EU verziju igre. (Sjajno rjesenje number 1. :wall:)

2. Kupite neku drugu verziju XboX360/PS3/PS2. (Sjajno rjesenje number 2. :wall:)

3. Cekajte da izadje 2K10 , koji ce mozda izaci i za PC. (Sjajno rjesenje number 3. :wall: :wall: :wall: ovo je najbolje)

Iskreno ne verujem da je ovaj eMail istinit , jer da je stvarno tako 2K bi sigurno zavrsio na sudu (to je ipak America).

Ipak , pitanje je kako sada hiljadama ljudi koji su kupili igru u USA dostaviti njihov CD-key.
Po meni najpametnije je da ukinu online aktivaciju , ali ne pametno rukovodstvo firme mora uvek biti upravu. :rtfm:

Mislim da je vec sada izvesno da je ovo zadnji NBA 2K za PC pa bolje da ga se naigramo.

Uostalom sta nas briga danas sta ce biti sutra vazno je da smo danas sretni.

POzdrav.

:wave:

Poslednja izmena:
^ *** pajseri, pa ima END USER licence agreement, a plus imash i svoja prava kao kupac, odesh u radnju i kazes VRATI PARE ... i prodavac mora da ti wrati pare!

Nije da me se tice , ali me zanima.
Evo sta kazu iz 2KSports-a

"Sorry I have been out of the office all day. I was made aware of the PC code issue this morning but had limited access to a computer. If you are having issues installing NBA 2K9 for the PC, please know that a solution will be forthcoming within the next 24 hours – likely much, much sooner – to alleviate any installation issues involving a Product Key. This solution will be downloaded automatically and seamlessly when you install your product."

Hmmm.... Eto tako , nego da se mi vratimo samoj igri , cim neko zaigra nek se javi.

Biću slobodan da iznesem svoje poređenje sa PS3 verzijom sutra popodne :)

Ukoliko ništa rapidno ne ukinu, sutra ujutru mogu da kažem "SJAJNO!", pozdravim se sa devojkom, prijateljima i rodbinom i najmanje tri dana teškog :type:

Prvi utisak

Uf, ustao sam vrlo rano, pre posla, samo da probam ovo čudo. Najpre moram da napišem par razočarenja: ne mogu da se sačuvaju igrački profili i podešavanja, tako da mora svaki put da se iznova podešavaju, ali možda je to do Viste 64, popodne stavljam XP pa ću da vidim postoje li isti nedostaci i u tome.

Što se same igre tiče, ukoliko ste gledali one trailere i snimke utakmica, zaboravite odmah na njih. Sve izgleda bar deset puta lepše. Na mašini iz profila, na 1680x1050 na maksimalnim podešavanjima sve ide glatko kao bebina guza. Prosto se naježim kad vidim vene i tetovaže na rukama igrača.
Kontrole su jednostavne, čak i preko tastature, gameplay je zarazan kao ptičji grip, a atmosfera tokom igranja je takva da će vam se učiniti da gledate neku užasno uzbudljivu utakmicu. Jednom rečju, ova igra vredi svaki dinar i jedva čekam da mi stigne original, jer programerima treba odati priznanje za ovako nešto na PC-u. Prava fantazija!

@ PISTOL : Kad je budeš dobio, pozdravi se sa devojkom/ženom, decom, rodbinom i prijateljima, spremi hranu i vodu, sprovedi crevo za malu, a time-out-e koristi za veliku nuždu, krevet nek bude blizu za dvosatnu dnevnu dremku i spremi metlicu da skidaš paučinu od igranja. :D;):type:

Uf, ustao sam vrlo rano, pre posla, samo da probam ovo čudo. Najpre moram da napišem par razočarenja: ne mogu da se sačuvaju igrački profili i podešavanja, tako da mora svaki put da se iznova podešavaju, ali možda je to do Viste 64, popodne stavljam XP pa ću da vidim postoje li isti nedostaci i u tome.

Jel ne mogu da se sachuvaju profili u smislu nema te opcije, ili ima opcija ali bug-uje?

Mogu da se snime profili, setovanja... isto izgleda kao i na konzolama kada se i PC i konzola porede na LCDTV-u. A meni je, ove godine, simpaticniji NBALive09...

Prilozi

• nba2k9 2008-10-22 07-32-48-28.jpg
    nba2k9 2008-10-22 07-32-48-28.jpg
    447.4 KB · Pregleda: 97
  • nba2k9 2008-10-22 07-33-12-07.JPG
    nba2k9 2008-10-22 07-33-12-07.JPG
    212.7 KB · Pregleda: 74
  • nba2k9 2008-10-22 07-34-01-00.JPG
    nba2k9 2008-10-22 07-34-01-00.JPG
    172.1 KB · Pregleda: 75
  • nba2k9 2008-10-22 07-38-21-93.jpg
    nba2k9 2008-10-22 07-38-21-93.jpg