Šta je novo?

RATEL usvojio pravilnik o medjunarodnom povezivanju

Poslednja izmena:
Za neupućene, morao sam da postavim sliku prvog čoveka našeg Telekoma.

branko_radujko_281207.gif

***, nije on kriv što je retardiran

Poslednja izmena:
Udri brigu na veselje... "fiksna" telefonija ;)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
лепо, нема шта. напред сбб с линком ка темишвару :d.

да се надовежем на телеком причу:
1. претплата за фиксну телефонију у небо (па још гас, куку леле :s: ).
2. Iptv је благо речено :).

Poslednja izmena:
Inače nije to sve! Sad sam baš pročitao na Telekomovom sajtu da hoće i našu krv da damo i to dobrovoljno! Nije im dosta...

Prilozi

• ScreenShot001.png
    ScreenShot001.png
    13.1 KB · Pregleda: 63
***, nije on kriv što je retardiran

Koliko ja vidim da je direktor neki mlad čovek, pa valda shvata koliko je važan brz internet za razvoj kako ekonomije tako i društva uopšte...mogao bih da shvatim šta se dešava ako umesto te slike bih video nekog starca s jednom nogom u grobu, koji u svoje vreme mladosti nije znao ni šta je pisaća mašina, a kamoli kompjuter ili barem digitron!

OK, nama je zabavno da pravimo viceve na račun Radujka, tip i jeste (tragi)komičan. Ali, treba jasno reći - 100% krivice za ovo što se dešava snosi RATEL. A ako nekoga treba prozvati imenom i prezimenom, onda to nije Radujko, nego Jovan Radunović.

Radunović je iznosio u raznim izjavama 3-4 različita razloga za povećanje cena telefonskih usluga (približavanje cenama u okruženju, novi troškovni model, stvaranje uslova za atraktivnu privatizaciju Telekoma, stvaranje uslova za to da se pojave novi telefonski operateri...).

Ovakva šarolikost izjava upućuje na to da nikakav ozbiljan elaborat za nove cene i ne postoji. Treba preko poverenika za informacije tražiti da RATEL dostavi ovaj eleborat, a ako se pokaže ono što ja mislim da će se pokazati, onda protiv Radunovića i družine podneti krivične prijave.

RATEL je lako mogao da reši problem sa brzinom Interneta, da je hteo.

Telekomu se nema šta zameriti, i vi i ja bi prodavali svoje usluge za 3-4 puta veće pare, kad bi mogli.

Poslednja izmena:
Ajd onda nek lik koji je pravio onu igricu gdje bijemo Radujka
Meni nije htelo da se otvori. :S:

Pošto nemam sreće sa igricama, ja ću se "igrati" tako što ću ovih dana zvanično zatražiti od RATEL-a da mi dostavi kompletan eleborat na osnovu koga je odobreno poskupljenje Telekomu. Pošto mi neće dostaviti (a mislim da i ne postoji to što tražim) obratiću se povereniku za informacije od javnog značaja.

Poslednja izmena:
Izvještavaj nas detaljno o razvoju događaja. :type:
A, pa ja taj "razvoj događaja" imam nameru da publikujem u nekom od mainstream medija. Ipak sam ja "a professional journalist" (tako mi piše u PRESS legitimaciji).

Poslednja izmena:
Čoveče, Wiz, ne trpiš ****** ni od koga.
Ne, nego sam ja predao štafetnu palicu mlađima. Pošto vidim da ti mlađi ne umeju (ili neće, ili ne smeju, ja ne znam) da rade ono što im je posao da rade, onda moram ja.

Ne, nego sam ja predao štafetnu palicu mlađima. Pošto vidim da ti mlađi ne umeju (ili neće, ili ne smeju, ja ne znam) da rade ono što im je posao da rade, onda moram ja.

Hmm, Georg ti li si? ;)

Radunović je iznosio u raznim izjavama 3-4 različita razloga za povećanje cena telefonskih usluga (približavanje cenama u okruženju, novi troškovni model, stvaranje uslova za atraktivnu privatizaciju Telekoma, stvaranje uslova za to da se pojave novi telefonski operateri...).
prilično je licemerno opravdavati poskupljenje telefonskih impulsa stvaranjem uslova za rad konkurencije, dok sa druge strane u internet sektoru, gde smo višestruko skuplji od okruženja, upravo oni godinama sprečavaju dolazak konkurencije...

eno neki na poligrafu B92 viče, maše.. kako smo 30 i neki na svetskoj rang listi u razvoju telefonije i interneta.. i kako se je jako iznenadjen i zadovoljan.. ne znam ko je.. neki ekonomista.

U dete im prevarantsko!!!
Pa posle recite da ima boga.

Imamo iste cijene kao u okruženju, nemoj da pretjeruješ :d
Jedan od problema je to što nikad niko nije rekao šta je uopšte to naše "okruženje". Koje su to države? Zašto nikad niko kad priča o "cenama u okruženju" ne navede te cene? Evo, ja znam da je hrpa stvari "u okruženju" (Mađarska, Rumunija, Bugarska, Makedonija...) jeftinije nego u Srbiji. Kako to da "cene u okruženju" nikad nisu faktor da nešto pojeftini, nego samo kad nešto treba da poskupi?

BTW, termin "cene u okruženju" je obična besmislica, sam po sebi. Svaka država je specifičan slučaj, cene diktira ili tržište ili vladajuća oligarhija. Ni u jednom, ni u drugom slučaju, "okruženje" ne znači ništa.

U konkretnom slučaju, Telekom Srbija je, po zvaničnim podacima, preduzeće sa ubedljivo najvišim profitom u Srbiji. Tako da oni očito i sa ovakvim cenama kakve su bile do sad enormno zarađuju i potpuno je nejasno čime se može pravdati bilo kakvo poskupljenje.

Poslednja izmena:
Vrh Dno