Šta je novo?

RATEL usvojio pravilnik o medjunarodnom povezivanju

Ovaj, kako da ti kazem a da se ne skenjas :) Telekom je mega jak i nije ga niko ugrozio i pravo da ti kazem Bogu hvala jer nam je to jedna od retkih veoma uspeshnih kompanija. Necu da pominjem rast njihovod prihoda i profita, i sveukupnog rasta (jer je maltene neverovatan za granu u kojoj se nalaze), ali za nas jak Telekom znachi dosta, bar da mu nabiflamo cenu pa ga dobro prodamo, tih nekih 49% :-devil-:

Svaki iole poluinteligentan covek koji je ikada radio nesto privatno u svom zivotu, od sofera, taksista pa do direktora nekog preduzeca bi od Telekoma napravio to sto danas jeste da mu das:
-Drzavno zagarantovanu MONOPOLSKU poziciju na trzistu
-Celu drzavnu infrastrukturu, od puteva, imanja, EDBa, podrsku svih mogucih ministarstava
-pravosudni sistem iza sebe

Licno, nemam nikog u Telekomu a i da imam isto bih rekao: "Cekam dan kad ce ih privatizovati i pootpustati gomilu kancelarijskih pacova koji su na posao dosli preko strica/tetke/kur*a.

Odlično, vrlo dobro što se tiče interneta. OStaje da čekamo i nadamo se da neće pasti neki dilovi kao u mobilnoj telefoniji. :d

Gotovo da nema sanse za tako nesto, jer ce ovde biti znatno veci broj provajdera koji ima vezu sa inostranstvom (ocekujem bar 6 do sredine sledece godine) a izmedju nekih od njih (npr. Telekom i SBB) postoje veoma losi odnosi vec duze vreme.
U takvoj situaciji tesko da se moze stvoriti oligopol, pogotovo jer u svakom trenutku vezu sa inostranstvom moze uspostaviti bilo koji drugi provajder. (ovde nece biti ogranicen broj igracha kao u slucaju mobilne telefonije).

Najavljeno povećanje cena telefoniranja posebno će uzdrmati kućne budžete najsiromašnijih građana i penzionera. Milka Stojnić, penzionerka iz Beograda, kaže da sve teže izlazi na kraj sa čestim poskupljenjima i da ne zna kako će od penzije platiti sve troškove.

"To ću tek da vidim. I do sada sam teže izdržavala, a sada pogotovo ne znam kako ću pošto imam sina u inostranstvu treba češće da ga zovem, a čisto sumnjam sada, pošto je ovo sad toliko poskupelo, da ću moći da ga zovem. Ali gledaću internet ili nešto da preko interneta zovem”, kaže Stojnićeva.

Obožavam random likove :banana:

I btw obavjestite je da će joj jako sjeckati ako se odluči za 512/64 paket.

sta ima da ga zove? neka mu salje mejlove, to je dzabe kada jednom uplatis Internet :)

Bilo je i na vestima... sad ima je kasno da se predomisle. :)

ha svako bi imao jaku firmu kad bi bez problema mogao da dize cene 3puta

zamisli mesarsku industriju da cene mesa skoce 3 puta ili pekari sta bi radili sa tri puta vecom cenom hleba

a da ne pominjem da im dozvole da prodaju prozivode 10 puta skuplje nego u nemackoj kao sto to Telekom radi

zato...:mad:

:D kod nas u mesarskoj industriji i jeste pravi primer monopola, gde oni seljacima placaju koliko im odgovara, a naplacuju trgovcima koliko im treba, ali posto je to nezamenljiva namirnica traznja je neelastichna :p pored toga kao da ne postoje udruzenja potrosaca koja bi imala neku moc...slicno vazi i za hleb, mada je tu glasacka moc penzionera presudna pa im nije bash sve dozvoljeno :d

Svaki iole poluinteligentan covek koji je ikada radio nesto privatno u svom zivotu, od sofera, taksista pa do direktora nekog preduzeca bi od Telekoma napravio to sto danas jeste da mu das:
-Drzavno zagarantovanu MONOPOLSKU poziciju na trzistu
-Celu drzavnu infrastrukturu, od puteva, imanja, EDBa, podrsku svih mogucih ministarstava
-pravosudni sistem iza sebe

Licno, nemam nikog u Telekomu a i da imam isto bih rekao: "Cekam dan kad ce ih privatizovati i pootpustati gomilu kancelarijskih pacova koji su na posao dosli preko strica/tetke/kur*a.

Ne vidim da je to jedini primer u svetu, naprotiv, da se svoje preduzeca gura na sve nachine...na duge staze to ispadne veoma dobro za ceo narod te zemlje...

Radio sam consulting za telekom i znam plan otpushtanja i zaposljavanja ljudi, i veruj mi da je rigorozan...naravno da si u pravu, ali radi se na tome i to dosta brzo :banana:

A sto se tice ko tu sedi sve i sa kojim znanjem...pa znash i sam da bi ti mene pre zaposlio jer sam ti drug jer me skroz znash nego nekog totalnog stranca, iako je njegovo znanje za 10 od 10 a moje 7,5 od 10 :type:

Pozz

P.S. Telekom do Tokija ,)

Pogledajte naslovnu stranicu na njihovoj web prezentaciji. Kakvo izmučeno lice:-devil-: Verovatno je očajna zbog novih cena.

E, da su pitali Milku Canić rekla bi im ... Dobro veče :)
Dobra vest je da su posle zilion godina doneli odluku o tri pravilnika. *** koliko vremena da se donese 3 pravilnika. Baš me interesuje kada će izdati nekome prvu dozvolu. Verovatno za zilion godina ili će morati da radi (po starom srpskom dobrom običaju) nindža kofernjača.

Bio je Bozidar Djelic veceras na b92, voditelj ga je pitao zasto placamo 8x skuplji Internet nego u Nemackoj na sta mu je ovaj hladno odgovorio "Moracete da pitate Ratel, ja nemam ingerencije"!
Pita ga zatim zasto je poskupeo telefon, a on ce opet 'ladno "Moracete da pitate Jasnu Matic, ja nemam ingerencije"!
Ispade da on nema nikakve ingerencije, samo privilegije!!! Grrr... kako mi je muka od Srbije!

ahahaha, dobra je i bakuta

Sta se sve ovde moze procitati, bas sam se nasmejao.
Kad vec nemamo tacne informacije, onda barem da se nasmejemo. :D:D:D

Poslednja izmena:
Pošto je fixni telefon poskupeo 100% ajmo svi da pređemo na alternativne vidove komuniacije...:wall:

Ima li neko radio stanicu iz drugog svetskog rata??? :D
Nemam, al' imam staro ćebe, mislim da će poslužiti za dimne sugnale. :d

ovo mi lici na na neku reklamu za ordinaciju za odvikavanje od narkotika pogledaj tu zenu nasta lici
:banana: :banana: :banana:

Nije se ni čuditi, u ovoj zemlji je heroin jeftiniji nego telefon. :smoke:

Jel ima neka flash igrica sa gađanjem u koju mogu da se ubace fotke po želji? Baš bih nešto voleo da malo pucam u Radujka i Radunovića. :d

Ne, nego hoće da kažu koliko smo srećni zbog poskupljenja, jer znamo da će to da donese konkurenciju :) Kad si srećan, lupi dlan o dlan!

Ne, nego hoće da kažu koliko smo srećni zbog poskupljenja, jer znamo da će to da donese konkurenciju :)
Ma voleli bi oni da smo mi mnogo gluplji nego što jesmo...a kad bolje razmislim to i ne bi bilo loše. Manje bi se nervirali i sekirali oko ovakvih saopštenja :d

Evo sta kaze Slobodan Markovic nakon usvajanja pravilnika
Tačno je da SBB već uveliko koristi link prema Rumuniji, što se lepo vidi iz routing tabela... Sada će se barem 'legalizovati' i biti u mogućnosti da slobodno ponude zakup tih kapaciteta drugim operatorima. Još 4-5 drugih operatora čeka u redu za tu dozvolu, tako da će definitivno količina Interneta koja "ulazi u zemlju" biti povećana u narednom periodu (što će i korisnici osetiti većim propusnim opsezima, po istim ili nižim cenama). Juče je usvojen i pravilnik o eksploataciji mreža, koji će omogućiti da firme koje već poseduju ili planiraju da izgrade mreže, dosta lakše dobiju odobrenje za njihovu eksploataciji tj. davanje u zakup transportnih kapaciteta drugim operatorima.

Ovako izmenjena situacija će svakako naterati Telekom da revidira svoje velikoprodajne pakete. Recimo, ponudiće operatorima nove niže cene u zamenu za ugovor na X godina ili će već naći način kako da se prilagode novoj situaciji (njima definitivno ne odgovara da izgube postojeće velike korisnike ili da postojeći korisnici zadrže postojeće ugovore, a buduća proširenja ugovaraju sa nekim drugim). Naravno, sada će u prvi plan isplivati problem ugovora sa diskriminatornim klauzulama koje Telekom nudi operatorima (recimo: različite cene zakupa ADSL portova ako se Internet saobraćaj ADSL korisnika rutira preko nekog drugog osim Telekoma) i to je nešto sa čime će RATEL konačno morati da se pozabavi, ali idemo jednu po jednu stvar... od juče imamo usvojena tri nova pravilnika tj. jednu brigu manje i idemo dalje.

Što se tiče bežičnog Interneta, definitivno se nije odustalo od toga. Prvi tender će biti raspisan tokom narednih nekoliko nedelja za najmanje dve nacionalne CDMA licence, a do kraja godine za nekoliko nacionalnih (a kasnije i regionalnih) WiMAX lincenci. Trenutno se sa RATEL usaglašavaju planovi raspodele za potrebne frekvencijske opsege i pravila o minimalnim uslovima za dobijanje licenci (broj licenci, cena licence, dinamika realizacije mreža i drugi uslovi koje će operatori morati da ispune).

Liberalizovano tržište nije nešto što se dobija preko noći i mislim da je važno da su se stvari konačno pokrenule sa mrtve tačke na kojoj su stajale već godinama.

Pozdrav,
Sloba
izvor: http://www.elitesecurity.org/t334743-8#2079917

Šta, Radujko, kao, ume da pošalje SMS? Ne zezajte!

Pa taj lik verovatno veruje da je Internet marka deterdženta ili fensi kafić u Beogradu (ako je uopšte čuo za Internet).

Za neupućene, morao sam da postavim sliku prvog čoveka našeg Telekoma.

branko_radujko_281207.gif

Nazad
Vrh Dno