Šta je novo?

RATEL usvojio pravilnik o medjunarodnom povezivanju

Ne spavam. Ja sam hiperinteligentni bot kojeg je Silver programirao da bi povećao atraktivnost ove web lokacije. Problem je samo u tome što mi je Silver isprogramirao previsok IQ pa me pola ljudi ne razume. Nadam se da ću sa novom revizijom softvera biti nešto gluplji i time prijemčiviji za šire narodne mase. :smoke:

a pazi Beogradjanke su prelepe devojke samo je potrebno da povremeno izadjes na ulicu, :banana:

@wiz molim te bez flejma ovo sto kucam je suvo zezanje nista vise :whip:

pozz i od mene za wiz-a
:wave:

nego nesto razmisljam, ko bi mogao pored SBB-a da bude ozbiljniji igrac na domacem Internet trzistu? oni jedini pored Telekoma imaju infrastrukturu i kesa, ostali provajderi su sitni pilicari koliko mi se cini u poredjenju sa ova 2 giganta...

Vrlo zanimljivo pitanje. 'Ajde neki poznavalac/insajder neka baci koji info :)

a pazi Beogradjanke su prelepe devojke samo je potrebno da povremeno izadjes na ulicu, :banana:
Ajmo onda te prelepe devojke nekako da povežemo sa ovom temom. :smoke:

Nešto razmišljam, ima tamo u clubbing onaj topik o kilaži... Da odaberemo odande sve sa većom kilažom pa da se ode u zgradu Telekoma i proglasi štrajk glađu dok ne povećaju brzinu ADSL-a.

Kakve veze to ima sa devojkama? Pa, istina, neće nam povećati brzinu ADSL-a, ali ćemo makar skinuti višak kilograma + postati medijski poznati. A devojke vole i jedno i drugo. Naročito ovo drugo. :d

Samo da promene ovaj katastrofalan odnos up/down. Barem 1 prema 4. A i SBB bi mogao da se otvori za lokalni protok, to valjda ne placaju nikom.

Zivo me interesuje sta ce sve da se izdesava do kraja godine :)

Nešto razmišljam, ima tamo u clubbing onaj topik o kilaži... Da odaberemo odande sve sa većom kilažom pa da se ode u zgradu Telekoma i proglasi štrajk glađu dok ne povećaju brzinu ADSL-a.

Bolje da se skupe i pocnu da kopaju kanale do granice, za polagnje optike :)

Jupi.Internet ima da pojeftini 30% a telefon da poskupi 300% pretplata i 100% cena impulsa.

Iskreno, mislim da to poskupljenje za telefon nece ispasti toliko skuplje za sve osim za one koji ga prakticno i ne koriste. Mislim da ce na najvecem gubitku biti oni koji mesecno dobiju racun od 80-100 dinara za telefon, a takvih je ogroman broj.
Za sve ostale postoje oni paketi gde za recimo 600 dinara imas neogranicen razgovor u okviru prve zone i jeftiniji razgovor prema 5 brojeva na mobilnoj mrezi.
Meni racun za fiksni i sada izlazi oko 600-700 dinara mesecno, tako da kupovinom takvog paketa sigurno necu biti na nekom gubitku.
Na gubitku ce biti samo oni koji ne prelaze besplatne impulse jer sada moraju dati 200 din za pretplatu. A ako cemo realno, onaj ko ne prelazi besplatne impulse moze opsuteno i da odjavi fiksni sa obzirom da ga gotovo i ne koriste :d

p.s. A sada malo crnog humora. Secam se pre 3 godine kada nisam mogao da dobijem adsl jer sam na PCM-u, a komsije penzioneri koji imaju mesecni racun u visini telefonske pretplate su imali punu liniju. Nikako nisam uspeo da nagovorim ove iz Telekoma da nam zamene linije, posto je njima svejedno da li su na PCM-u. Da su srecom tada uveli ovo poskupljenje, mislim da bi mnogima od nas kojima je potrebna linija bez PCM-a problemi bili reseni (usled penzionerskih otkaza Telekomu) :d

Na gubitku ce biti samo oni koji ne prelaze besplatne impulse jer sada moraju dati 200 din za pretplatu. A ako cemo realno, onaj ko ne prelazi besplatne impulse moze opsuteno i da odjavi fiksni sa obzirom da ga gotovo i ne koriste :d
pretplata je 87-88din i ne ukljucuje nikakve besplatne impulse koliko ja znam :)

O kakvim paketima i besplatnim minutima pricas??

Postoji li negde tekst tog pravilnika?

@Nothingman

Kakve li ti opojne droge koristis kad ovako lupas,ali mora da su jeftine.

@skile86
Izracunaj sam koliko je poskupljenje,koji bre cika radunovic.

Poslednja izmena:
O kakvim paketima i besplatnim minutima pricas??

Imas onu tripple play uslugu ili kako joj beshe ime.

@Chinaski
Mozda sam se istripovao, ali mislim da dobijes 10-20 besplatnih impulsa svaki mesec

@ficviric
Ti nemoj da mi se obracas, imas 30 postova na forumu i od toga si polovinu vredjao i napadao nekoga. Zato molim te nemoj da mi se obracas.

Imas onu tripple play uslugu ili kako joj beshe ime.

@Chinaski
Mozda sam se istripovao, ali mislim da dobijes 10-20 besplatnih impulsa svaki mesec

@ficviric
Ti nemoj da mi se obracas, imas 30 postova na forumu i od toga si polovinu vredjao i napadao nekoga. Zato molim te nemoj da mi se obracas.

Ma sta mi rece.A tvoji postovi su sve biseri mudrosti kao ovaj.:p
Imas los trip covece:wave:I tripple play ti se prividja:laugh:

Poslednja izmena:
Preduzeće za telekomunikacije „Telekom Srbija” obaveštava korisnike da, u skladu sa razvojem i primenom savremenih telekomunikacionih tehnologija, intezivno radi na uvođenju mreža nove generacije (NGN mreže) u postojeći telekomunikacioni sistem. Telekomunikacione mreže nove generacije donose značajno kvalitetnije i naprednije servise kao što su Triple-play – širokopojasni pristup Internetu, prenos TV signala i, naravno, IP telefonije preko jedinstvenog uređaja.

Radovi na osavremenjavanju telekomunikacione mreže primenom novih tehnologija uključuju, između ostalog, i uvođenje novog Softswitch sistema klase 5 (SSW5).
U sklopu realizacije projekta SSW5, u Beogradu je, u noći između 5. i 6. februara 2008. godine, iz tehničkih razloga, izvršena promena numeracije pretplatnicima analognih sistema čiji brojevi počinju ciframa 6 (6xx-xxx) i 7 (7xx-xxx), o čemu su pretplatnici obavešteni krajem 2007. godine.
Pretplatnici su ispred postojeće numeracije dobili cifru 2 (26xx-xxx i 27xx-xxx), po istom principu koji se primenjuje prilikom zamene analognih priključaka digitalnim, s tim što će navedeni priključci određeni period ostati na analognim centralama (kao direktni, odnosno, dvojnički brojevi), dok se ne realizuju svi potrebni uslovi za njihovo prebacivanje na digitalne sisteme, ili pak, na mrežu nove generacije.
periodu od dva meseca, od trenutka promene numeracije, na svim priključcima iz navedenog opsega, govorna poruka će pozivajuću stranu obaveštavati o promeni numeracije.
„Telekom Srbija“ će u ovoj, 2008. godini, kao i u godinama koje su pred nama, nastaviti da gradi i unapređuje telekomunikacionu mrežu, kako bi, na obostrano zadovoljstvo, mogao da pruži, odnosno, ponudi svojim korisnicima, najpouzdanije servise nove generacije.

Izvor: http://www.personalmag.co.yu/?p=1374

Pomesao sam triple play i 3 plus, ali cisto da vidis da postoji i triple play.

Obecali su ubrzanje ADSL, ali smo umesto toga dobili poskupljenje pretplate.
Nije da nismo "nista" dobili!
:banana::banana::banana::banana::banana::banana:

Poslednja izmena:
Pošto je fixni telefon poskupeo 100% ajmo svi da pređemo na alternativne vidove komuniacije...:wall:

Ima li neko radio stanicu iz drugog svetskog rata??? :D

Mucninu izaziva ono sto radi Telekom.

Pukli su na mobilnoj telefoniji (zbog Mobtela i VIP-a) i onda zatezu na fiksnoj telefoniji i internetu gde jos imaju monopol.

Za bedno ubrzanje od 50% (gde ce brzine opet biti blam i za Afriku) su se stisli kao gov**ce.

Kad su u stanju takve stvari da rade sad mislite da ce im posle slobodnog medjunarodnog povezivanja biti tesko da nabiju cene za medjugradski saobracaj i portove do neslucenih razmera.

Sve jedno, njihov put u propast je siguran i nikad blizi.
Zavrsice kao JAT, niko nece ni dati ponudu na Tenderu.

Igvan dace neku mizernu cifru sto im je i verovatno plan tj dogovor sa strancima :)

Nego jedan impuls to je jedan minut ili?

Poslednja izmena:
Kad se povecava cena impulsa onda moze od odmah ili od nocas.. a kad treba povecati brzinu neta ili smanjiti cenu, onda vazi ono "oko nove godine"..

Igvan dace neku mizernu cifru sto im je i verovatno plan tj dogovor sa strancima :)

Nego jedan impuls to je jedan minut ili?
Ne, impuls je dosta kraci od minuta. Sad koliko tacno, ne znam, ali to zavisi i od vrste poziva - tj mesni, medjugradski i medjunarodni pozivi se tarifiraju isto po impulsu, ali je trajanje impulsa razlicito.

Evo vesti direktno iz RATEL-a

ЛИБЕРАЛИЗАЦИЈА ТРЖИШТА ИНТЕРНЕТА

15.10.2008
Републичка агенције за телекомуникације је у току ове године донела три општа акта везана за либерализацију тржишта Интернета, и упутила их одмах претходном Министарству за телекомуникације и информатичко друштво ради добијања мишљења о усаглашености са Уставом и законом. Ново Министарство за телекомуникације и информационо друштво је у првих 100 дана Владе препознало неопходност брзе либерализације Интернета, и обавестило Управни одбор РАТЕЛ-а да нема никаквих примедби на текст наведених правилника. У складу са тим, Управни одбор РАТЕЛ-а је на својој седници од 14.10.2008. године закључио да се, ради започињања процедуре њихове примене, у Службеном гласнику РС објаве:

• Правилник о условима за пружање услуга преноса говора коришћењем Интернета и садржају одобрења,
• Правилник о условима за издавање одобрења за јавне телекомуникационе мреже и садржају одобрења,
• Правилник о условима и поступку издавања одобрења јавном телекомуникационом оператору за повезивање домаће телекомуникационе мреже са телекомуникационом мрежом друге државе.
Почетак примене ових правилника омогућиће снажну конкуренцију на тржишту Интернета, што ће довести до увођења нових услуга за крајње кориснике, уз бољи квалитет и ниже цене

http://www.ratel.rs/index.php?page=novosti&item=68&id=2187&get_treerot=54&lang=srp

Mucninu izaziva ono sto radi Telekom.

Pukli su na mobilnoj telefoniji (zbog Mobtela i VIP-a) i onda zatezu na fiksnoj telefoniji i internetu gde jos imaju monopol.

Za bedno ubrzanje od 50% (gde ce brzine opet biti blam i za Afriku) su se stisli kao gov**ce.

Kad su u stanju takve stvari da rade sad mislite da ce im posle slobodnog medjunarodnog povezivanja biti tesko da nabiju cene za medjugradski saobracaj i portove do neslucenih razmera.

Sve jedno, njihov put u propast je siguran i nikad blizi.
Zavrsice kao JAT, niko nece ni dati ponudu na Tenderu.

Ovaj, kako da ti kazem a da se ne skenjas :) Telekom je mega jak i nije ga niko ugrozio i pravo da ti kazem Bogu hvala jer nam je to jedna od retkih veoma uspeshnih kompanija. Necu da pominjem rast njihovod prihoda i profita, i sveukupnog rasta (jer je maltene neverovatan za granu u kojoj se nalaze), ali za nas jak Telekom znachi dosta, bar da mu nabiflamo cenu pa ga dobro prodamo, tih nekih 49% :-devil-:

Ovaj, kako da ti kazem a da se ne skenjas :) Telekom je mega jak i nije ga niko ugrozio i pravo da ti kazem Bogu hvala jer nam je to jedna od retkih veoma uspeshnih kompanija. Necu da pominjem rast njihovod prihoda i profita, i sveukupnog rasta (jer je maltene neverovatan za granu u kojoj se nalaze), ali za nas jak Telekom znachi dosta, bar da mu nabiflamo cenu pa ga dobro prodamo, tih nekih 49% :-devil-:

ha svako bi imao jaku firmu kad bi bez problema mogao da dize cene 3puta

zamisli mesarsku industriju da cene mesa skoce 3 puta ili pekari sta bi radili sa tri puta vecom cenom hleba

a da ne pominjem da im dozvole da prodaju prozivode 10 puta skuplje nego u nemackoj kao sto to Telekom radi

zato...:mad:

Vrh Dno